- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ne értetlenkedjen már kedves uram
Intvga. vs külső vga közötti tesztet néztem, a hibrid CF-nek nem az a lényege, hogy az int. kisegítse a külsőt? Az is oké, hogy akár a külső le is kapcsol, ha nincs szükség rá, és csak az int. megy, de fogyasztásilag elhanyagolható különbség van egy középkat vga és az int. fogyasztása közt. Vagy valamit félreértenék?
-
Chaser
legenda
válasz
Mercutio_ #6993 üzenetére
Sztem nem érdemes azért várni az új chipes lapokra, mert tudnak hibrid módban menni, most néztem egy méréstesztet, 1-2% eltérés van az intvga-k és a külső vga-k között 2D-ben. Olyan vga-t kell venni, ami tudja c'n'q-hoz hasonló fícsőrt, hogy lentebb veszi az órajelet ha nincs szükség kraftra, most meg nem mondom mi a neve.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6732 üzenetére
Már megint félreértettél dolgokat..no mind1
.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6728 üzenetére
Azért pár dologgal nem vagy tisztában, amit ftc mondott sok igazság van benne. Megnézheted a g92-s 88gt-nél hogy alakulnak a memória sávszélességek, nemrég írtak róla a ph-n, ott vannak mellette a g80-asok is. Nem minden az, hogy 64/128/256 bites egy vga, az is ugyanannyira fontos, hogy milyen órajelen jár a ram. Egy 64 bites intvga különálló 1500mhz körüli rammal azért nem lenne rossz
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #6648 üzenetére
P5B viszont elég jó lett, de én se bírom az asus lapokat..
Hátha am3 már olyan jó lesz, hogy még a fűszeres is lapot gyárt alá. -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6605 üzenetére
Én is szemezgettem vele, de nincs rá szükségem..majd ha nagyon lemegy az ára, akkor go
-
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6585 üzenetére
Talán érdemes lenne 2x2GB kitre cserélni, ha nem túl nagy érvágás. Az én mostani lapomnak is csak ez a gyíkja van, de én szerencsére xp-zek.
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6556 üzenetére
Na ettől nem lettem okosabb
Ram ügyben 1etértek veled, pár k-val többért inkább geil, mint kingmax olcsóbban. Hűtőborda, cl4, fittyfene, meghibásodási rátája többszöröse a KM ramoknak, mint a geileknek. Viszont abban VR-nek igaza van, hogy mostanában már nem feltétlen a legjobb chipek kerülnek a geilekre, én amikor vettem pár hete, csodálkoztam is milyen jól megy, aztán megnéztem a gyártási dátumot, már 1 évesek múltak, én újan vettem őket kiskerből, kalandos útjuk lehetett 1 év alatt, vagy 1 raktárban vártak rám
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #6531 üzenetére
Nem mintha eddig érdekelt volna, de ránéztem a táblázatra, amin van a felsorolás. Piaci hsz-t ha jól tudom nyolcadolni kell, közösségit meg negyedelni, hogy megkapjuk a súlyozott hsz-eket. Ez alapján nekem már megvan a 3500, mégsem ugrottam előre...mi a problem? Rosszul tudom az osztókat?
szerk: problem megvan, csak elszámoltam magam
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #6429 üzenetére
Hát nem biztos, hogy 6-8k ráfizuval megéri, ha ugyanolyanra cserélnék ráfizu nélkül menne a bolt, gari újraindul, és ha már van bevált am2+ lap, sok garival még jó áron el lehet adni, és venni am2+-t. De ha ez a CF lap gagyi, nehéz lesz eladni, vagy csak nagy buktával...
-
Chaser
legenda
Sztem csinálj egy cmos cleart és próbáld meg újra.
Vinyót, optikát húzd le, ramból is csak 1 modul legyen, aztán ha így se megy tápcsere, ha az se jön be akkor vagy alap, vagy a memória döglött, legalább a ramot érdemes lenne kipróbálni másik gépben. Proci is lehet xar, bár annak kevés az esélye.Phenomja van már vkinek?
-
Chaser
legenda
válasz
lencseszosz #5832 üzenetére
Nem, mint írták 1részt lábkiosztás, másrészt a memóriavezérlő am2-nél ddr2-es, igazából más lényegi eltérés nincs, de ez bőven elég.
-
Chaser
legenda
Arctic Cooling Alpine 64-et vegyél sztem, 2-2.5k, nekem ált max 1300-on ment, ott már hangtalanul. Utólag is szerelhető a lapra, nem kell kiszerelni a házból. Egy 9 centis AC venti van a bordán, gumis felfüggesztéssel, a gyárit minden tekintetben legyalulja
Gyuri:a cl3-as OCZ ramokat mennyi pézé nézted?
-
Chaser
legenda
SA idők..emléxel még, hogy az az FSB-t manuálisan be kellett állítani egyes prociknál? Ezexerint akkor azok a procik sem lehettek jók, mert nemcsak összeraktad a vasat és ment
#5361 Bon3ss : ezért nem vettem én se, chip chip hátán, am2+ proci még sehol, majd eccercsak gondolom lesz, de sztem csak jövő tavasszal, ha csak az AMD be nem keményít karácsonyig
bár nem hiszem, jó kis ajándék lenne pedig
-
Chaser
legenda
GD edisön..háhonne
LAN-ból, wifi-ből van usb-s is, az nem jó?
#5347 ftc: értem, én úgy vagyok vele, ennél nagyobb lapja ne legyen egy chipsetnek..átlag user? khm..átlag user nem maga rakja össze a gépét, hanem szakemberek rakják össze neki
szerk: GA-MA69G-S3H még ezt kipróbáltam volna am2 alá, de már csak majd a pluszos verziót pluszos procival jövőre
-
Chaser
legenda
Osztán mért? Több nv-s lapom volt mint ahány ujjam van
Egyikkel se volt gond..Tudoma hálózati kezelés meg az IDE kezelés, ezt a 2-t nem kell felrakni, ezek nem stabilitási gondok, hanem bugok...
szerk: #5342 GD: te meg vedd amit VR is ajánlott, meg amit én is múltkor--ázusz eseli? mire készülsz ember?
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Pl aki gamel xp-ről tolja azokat, netet meg linuxról, xp-re nem is kell felrakni még a LAN drivert se, így biztos nem mászik rá semmi, lin-re meg igen kicsi az esélye.
szerk: ebben jobb az AMD politikája, ezt nem vette el a legkisebb x2-től se/ igaz mást se/, intel igen, de mivel sok ember azt se tudja mire való, meg aki tudja, azok közül is igencsak kevesen használnák, nem nagy érvágás
-
Chaser
legenda
válasz
Balinov #5212 üzenetére
Az asus lapok finnyásak, tapasztaltam már én is. Vagy a procid ramvezérlője finnyás? Vagy én vagyok finnyás, mert nem eszek meg mindent amit elémraknak?
A helyes választ beküldők között kisorsolunk 10 használt kondenzátort, meg egy vadiúj ☻codegen☻ tápegységet, amivt ha a jelenlegi konfigjába rak, garantáljuk önnek, hogy nem éri meg azt a kort, hogy elértéktelenedjen! -
Chaser
legenda
Az NV melegszik, fűt. Gondolom nem titok, hogy a tervezők ráméretezték a bordát. Melegszik, hát melegszik. amennyire emléxem 90-110 fokot elbír. Lehet rá ventit tenni ha megnyugtat. De mivel sokan ezt nem tudnák megcsinálni, és a lap elszállna az NV chiptől, már rég csődbe ment volna az NV, mivel egyik lapgyártó se építene lapot a chipből, ha mindet gariztatni kell.
-
Chaser
legenda
Nem is neked szólt a hsz
Gondolom láttad mire kell a gép, szinte 1ghz-en menne folyamatosan.
Érdekesek a mérési eredményeid
Anno sok energiát feccöltem bele, hogy minél halkabb gépet hozzak össze.
Konfig: biostar 6100-m9, 256 mb ram, 3000+ athlon, 1 hdd, 1 odd
Este levettem a hűtőt, hogy mennyivel halkabb a gép, épp filmeztem. Aztán elaludtamReggel felébredtem, filmek mentek szépen. Délben jutott eszembe, hűtő meg kikapcsban van
Kb 45 fokos volt, ekkor tél volt, nálunk meg fűtenek rendesen. C'n'q nélkül kb 10 percet ment venti nélkül, míg elérte az 50 fokot. Na most ha ez 9W, akkor jó
Ha ennyi lenne a különbség, akkor iccaka szépen megsült volna a procim.
Utána már rengeteg konfiggal eljátszottam ezt, van itt olyan user, akinél x2 megy passzívan, lefeszelve, nem bika hűtővel. -
Chaser
legenda
válasz
vin1900 #5110 üzenetére
Én a hsz-ed előtt hsz-ben lévő lapot/ jól magaszontam
/ ajánlanám, van benne egy vga is, meg tuningos is, kb 18-19k bruttó, procinak 3600-ost, nagyobbat sztem nem éri meg venni, kihajtod amit megy és kalap, 2.5G-t illene alapfeszen tudnia, mellé 2x1gb geil ultrát, az cl4-es, AMD-nél sokat jelent a késleltetés. VGA-t meg később, a ram árak most annyira lennvannak, hogy inkább abból vegyél sztem. Ez az egész kb 50-55k bruttó bolttól függően. Gondoloma többi cucc az előző gépedből lesz benne, ha valami gagyibb tápod van, akkor mellé még egy FSP 350-PNF, 6.5-7k bruttó.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #5081 üzenetére
Tapasztalat nem veszik el
Főleg, hogy ismerős körökben továbbra is am2 konfigokat rakok össze, legtöbb emberkének elég egy 6100-as vagy x1250-es vga bőven, e téren intel xarabbul áll jóval
Jó az a BS2, csak az aktív PFC az külön kraftot fogyaszt, hatásfoka pedig csak akkor jó, ha csúcsra van járatva, idleben a PNF-é jobb
És majdnem feleannyiért kapom, pár száz ft híján, szóval maradok annál. I-ben elég jó árak vannak mostanság
szerk: azért nem akartam újabb lapot venni, mert a K10-ek abban nem fognak frankón menni, legalábbis nem annyira mint kéne, most vagy vettem volna valami legolcsóbb vackot, amivel tuningolni se tudok, vagy a GB x1250-es ATX lapját, aztán majd jövő tavasszal örültem volna ha valaki félannyiért megveszi..ugyanannyiba kerül intel alá a P31DS3L, és az még a 45 nanos procikat is kajálni fogja, igaz, vga nincs benne. Elleszek ezzel addig, amíg el nem jő a K10, remélem odab@x intelnek -
Chaser
legenda
válasz
dodopek #5073 üzenetére
Labelflash az tényleg nem oszt/nem szoroz, mert lemezt nem kapsz hozzá
Ha igen, akkor qrva drágán, én 1ébként odd-nek inkább pio112d-t javasolnék, nem azért mert nekem is olyan van, hanem mert mindennel kipróbáltam és mindennel tökéletesen műxik
DC nem számít 1 magnál, kettőnél már valamicskét.
Gyuri: nem felejtettem ki, ha azt akar venni majdnem ennyiért mint egy x2, vegye
szerk: LF-re Labelf@szt írtam
-
Chaser
legenda
Rollinsnak köszönd, az Ő konfigjában láttam valamelyik nap
#5034 dodopek: az FSP tud aktív FPS-t?
akkor vga nem is kell a gépbe
PFC-re gondoltál sztem inkább
3600-os brisbane x2 Arctic Cooling Alpine 64 hűtővel nem érdekel 12k-ért postával 1ütt ebbe a szuper FPSgenerátor gépszörnybe? Ha igen privi. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #5020 üzenetére
Azért mert olcsó a kingmax, még nem xar
Volt pár a kezemben, találkoztam ilyennel, hogy csak bizonyos ramokat komált a cucc, ez vagy a proci, vagy a lap "ficsőre", bár sztem olyankor mind2-jüké
1ébként a Geil ultra se drága, 21k 5 év garral 800@cl4 2 gigáért nem hiszem hogy sok. Lementek az árak gyermekeim
Jó az MSI lap, érdekelne majd az itteni kiskerára...
#5023 katt777 : tök mind1 hogy hívjuk vagy nem?
Am2-re én 4200+ felett nem áldoznék pénzt, sztem felesleges..
-
Chaser
legenda
Kis segítség, hátha így könnyebben döntesz.
-
Chaser
legenda
válasz
ghostie #4992 üzenetére
Szó szerint értem, Geil value-ból tudtommal van 667-es és 800-as is, nem írtad neked melyik van.
#4996 VaniliásRönk : nem a kezeléssel van gond, hanem valszeg a rammal, nálam is hasonlót csinált a Geil először, a "nem kezelést" meg arra értem, hogy nem feltétlen 800-on fogja hajtani a 800-as ramot se, főleg brisbaneoknál a hülye feles szorzó miatt.
1ébként én 2.2V-on melegedés nélkül használtam az ultrát, valszeg bírna az többet is ventivel.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4988 üzenetére
Sztem se
#4989 ghostie: kérdés, hogy alapból 667-es, vagy 800-as, fejből nem tudom mennyi kéne kezelni a ramot a procinak, nálam is így kezelte ebben a lapban 2 proci is a Geileket, azok ultrák voltak, csak ha emeltem az FSB-t, akkor ment rendesen, meg pulsz fesz kellett neki, 1.8V nem volt elég.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4983 üzenetére
Hát de nekem olcsóbb kell
3 vari van:
1. Vagy 30%-kal legalább gyorsabb lesz azonos órajelen mint a kórók, és akkor lehet egy árban vele vagy kicsit drágább
2. Azonos órajelen ugyanolyan teljesítményű lesz mint a kórók, viszont akkor árban intel alatt kell lenni nem is pöppet
3. Azonos órajelen lassabbak lesznek mint a kórók, és akkor adhatják olcsóbban, mint a mostani x2-ketTekintve hogy az intel nem kis sikerrel bedobta a 2xxx szériát, nagyon jónak és olcsónak kell lennie a K10-nek, bárcsak így lenne
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #4980 üzenetére
Utoljára egy SA lappal volt gondom IDE kezelés terén. Azóta fel se rakom a drivert
De ha igen, akkor is műxik rendesen
Ezek kellemetlenségek, instabilitási gondok nem voltak vele nálam, pedig jó néhány nv chipes lap volt a kezemben, még többet eladtam. Lehetne jobb is az tény, mindenesetre a nálam járt legjobb am2 lap / legalábbis sztem legjobb/, szintén nv chipes lap volt.
(#4981) Gyuri27: most van, de nem olyan régóta van. Én nagy szeretettel támogatnám az AMD-t, ha náluk is az lenne a helyzet, hogy támogatnának
Mondjuk legalább azzal, hogy a K10-et még ebben az évben meg lehetne venni
1ébként nem arról volt szó, hogy nv-t ajánlok, aki most vesz vegyen AMD-t, de nekem nv-vel sem volt bajom.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4974 üzenetére
Tudom hogy nem mondtad
K10 még nincs, lap alá már lehet hamarosan lesz /aki nem olvasta volna/ -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4972 üzenetére
Hát annyiért megéri. Én környezetemben pl nincs ennyiért, ha i-ből rendelem akkor + postaktsg, igaz én tökéletesen elvagyok egy mezei PNF-fel
szerk: kis felmérést végeznék ha lehet
érdekelne felétek a ram árak, sok kisker van, amiről még nem is hallottam országos szinten, ezért kérdem itt, kecskeméti kiskerben a Geil ultra 800@cl4 2x1gb kit, 20 880 ft, Kingmax 1 GB 800mhz 71xx ft...azt hittem felfele fognak menni, nem lefele, bár nem bánom, hogy így van
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4966 üzenetére
Hol láttál 9.5kért BS-t? Asszem a BS világítás nem kapcsolható ki, egy neoné viszont igen
Hatásfokkal semmit nem ér már mondtam, az akkor mutatkozik meg, ha csúcsra van járatva a gép, ami nem olyan sűrűn fordul elő, ha csak nem állandóan gamerkodik valaki vele, vagy egyéb gépizzasztó dógokat művel.
-
Chaser
legenda
Asusból is van f@xa színű, csak a delux változatok..Abit nekem is bejött
szerk: ha esetleg valakit érdekel, eladó a 3600-os brisbanom -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #4940 üzenetére
A #4927-ben erről a lapról volt szó: Asus M2N, nem GB lapról.
TcGood : nyugodtan megveheted a 350 FSP-PNF-et, PNR-t inkább kerld, az sem rossz, de valamivel gyengébb mint a PNF, még gtx-hez is elég tud lenni
Ramból viszont ne "sima" Geil-t vegyél, hanem az ultrát, az cl4-es, ahol én néztem pl 1.5k van köztük árban, teljesítményben meg cirka 25-30% lesz.szerk2: látom már milyen tápot akarsz venni, teljesen korrekt, csak semmivel nem jobb szinte a 400-as PNF-nél, ha mindenképp ragaszkodsz a 400W-hoz, csak design, a 12V-os ágai 1-2 A-ral erősebbek, árban 2x annyi, ha sok pénzed van vedd, ha nincs, akkor az általam javasolt is bőven jó lesz
-
Chaser
legenda
Csak megértettük 1mást a végére
Hitelhez nem tudok hozzászólni, már azt se tudom, ki kérte a helpet és mért
#4904 Aranygyerek : te vagy aki szigorúan ATX méretű lapot keresel? ha nem, akkor a fentebb említett lapon kívül nyugodtan megveheted az asus m2a-vm lapot is, jó kis tuningopció, ramidőzítéseket kivéve szinte minden, ha nem te vagy akkor nem szóltam...
#4912 szállitó :sztem jó vétel volt, én anno tavaly dec. végén 46 v 47k-ért vettem, az egyik legértékállób HW beruházásom volt
-
Chaser
legenda
A "probléma" ott volt, hogy 2 pata csatis lapot keresett valaki, Te találtál is egyet, csak én azzal árlistákon nem találkoztam, ettől még lehet, hogy meg lehet valahogy szerezni MO-n, bár nem hiszem, ezért mondtam, hogy nyálcsorgatós lapokat inkább ne
Ezt a 2 konfigot meg nem tudom mire írtad nekem
de ha már írtad, én az inteles konfigba csak valami E2xxx procit raknék, talán az 1.8GHz-eset, megrángatva az is elég jó, aztán jövőre valami bikább 45 nanost, ramból is elég olcsób KM, most néztem, iszonyat lement az ára még az 1066-osnak is.
Vga-ból az AMD-s konfigba is mindenféleképp olcsóbbat vennék, akár használtan egy 1950pro-t, ház+ tápra: phn vennék 1-2-3k-ért egy házikót, meg újan vagy használtan egy 350-es FSP tápot, az meg is van így 10k alatt, újabb 10k spórolás.szerk: #4887 szállitó : nincs mit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- NBA és kosárlabda topic
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged