- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
Produkció #9469 üzenetére
Vess rá egy keresztett és végy elő egy adatvisszaszerző progit. Vannak olyanok amik elszállt partíciók esetén is vissza tudják állítani az adatokat. Ha nem nyúltál még hozzá a winyóhoz akkor nagyobb az esélyed. És szerezz egy kölcsön winyót amire átmentheted a visszaszerzett adatokat.
-
band1103
őstag
"Core2Duo"
Őőőőőőő. azt hittem ez egy AM2/AM2+ -os topik
De sebaj. Ha már it tartunk. Ti mivel vagy hogyan mértétek az fps-eket a cod4-ben? -
band1103
őstag
Nem tudja valaki hogy mit jelent az NB Azalia az alaplap IGX Configuration menüjében?
-
band1103
őstag
Szeretnék segítséget kérni. Vettem egy giga 78G-DS3H-t, feltoltam rá az F3-as bioszt és nem ismerek 1-2 dolgott a Biosából, ráadásúl a manuálja nem mindenre tér ki. Például a manuálban ott van az hogy ctrl+F1-re Advanced beálítások jönnek elő de már nem részletezi mik azok. Ha megnyomom akkor előjön az "Advanced Chipset Features" menüpont de nem tudom kitalállni hogy mik lehetnek a benne lévő opciók:
-IGX Configuration: - Frame Buffer Location ?: Below 4G ; Alove 4G
- NB Azalia ?
- NB Power Management- Auto ; Disable ; Enable (dynamic Clok Gating for IOC/NT/MCU/CFG) ?
-SB700 Sread Spectrum ?: Disable ; EnableIlletve még a M.I.T-ben a Dram beállításoknál mit jelent a :
-DQS Training Control ?: Skip... ; Preform
-Memclok tri-stating ?
-Bank Swizzle mode ?Ezer bocs ha elírtam volna valamit. Ezeket a manual (papír alapú) nem részletezi ezért fordulok könnyes szemmel hozzátok
Minden segítséget előre is köszönök -
band1103
őstag
Van valami hardveres akadája annak hogy biosból lehessen állítani a CPU/DRAM osztót?
Van olyan lap egyálltalán ahol lehet? -
band1103
őstag
-
band1103
őstag
És ez a SB800-as mit tud majd?
-
band1103
őstag
Tehát röviden
ha valamiben hibádzik, javítsatok ki)
Hamarosan jön a RS780D chipset amit amit az AMD, 790GX-nek fog nevezni. SB750 Southbridge-dzsal fog megjelenni, bár a 790GX képes lesz meghajtani a SB800-as Southbridge-t is.
A 790GX-ról: AM3-at és DDR3-at fog tudni kezelni.A többi csak rizsa. A 780G is támogatja DirectX 10, de sokkal többet érne ha lenne gyors Sideportja. Így épp csak Vista ready és annyi.
Úgyhogy mivel ezt már ugy is tudni lehetett így már nincs hírértéke. De ezért nem lehet hibáztattni senkit. Ez a cikk már csak marketing volt hogy ébren tartsák az embereket érdeklődését addig míg ki nem jön. Vagy aki az elöző hírekről lemaradt az is képben legyen.
Tényleg! Valamiről azt hiszem én is lemaradtam (megint, mindig)! Légyszi valaki magyarázza el hogy mi lesz a külömbség a SB700-és SB800 között. Előre is köszi
!
-
band1103
őstag
válasz
Oliverda #9275 üzenetére
Kösz a nyúzt
! Magyar hír nincs még erről? Mert szeretném jobban érteni mit írnak
. Használnék webszótárt de hát ezt adta ki nekem
[www.webforditas.hu]
A jövőért való DDR2/DDR3 chipset
AMD hamarosan--elindítja RS780D chipset, az, amit AMD 790GX, meg fognak bélyegezni szintén a jövőn keresztül eléggé kész lesz. Az új és javított IGP tanács SB750 Southbridge-dzsal RS780D chipsetet tartalmaz, de az az autótérkép, amit láttunk, ténylegesen azt állítja, hogy ugyanaz a chipset lesz rátermett hogy birkózzon meg jövőbeli SB800 Southbridge-dzsal.
Ráadásul meglepőbb van a tény, hogy az a dokumentum, amit láttunk, azt állítja, hogy RS780D képes lesz, hogy jövőt támogasson, AM3 és DDR3 memóriát helyezi foglalatba. Ne felejtsük el azt RS780D vagy AMD 790 GX-NEK ténylegesen van egy integrált eleven belsője.
RS780D-NEK van egy IGPje az támogatja DirectX 10 és neked még 2009-ben is kellene ezzel lenned jól. Ennek eléggé van értelme, ahogy a memóriavezérlő a CPU belsője lesz és AMD chipsetjére sokat nem kell ráférnie memóriavezérlőnek és AMD hajlik gyártmányhoz, amit a chipsetsei többsége kitűz, összeegyeztethető. -
band1103
őstag
válasz
HarryPotter #9276 üzenetére
Anyira nagyon nem csak hozzá kell csapni egy AM3-at
-
band1103
őstag
válasz
HarryPotter #9269 üzenetére
Ja, ja tényleg ne. Az a lényeg hogy egymás mellet vannak. Ekkor már lényegtelen a teljesítményére nézve, semmi gáz nem lesz vele.
Csak az a lényeg hogy a ramok a slot1-2 ben vagy a slot 3-4 ben legyenek. -
band1103
őstag
Már nagyon várom hogy magyar tesztett is olvashassak a GA-MA79GP-DS4H -ról! Tudom hogy az nem holnap lesz de nagyon kíváncsi vagyok mennyivel, vagy mivel tud többet az IGP-je így hogy Sideportja is van más alaplapokhoz képest. Akár egy összehasonlító is jöhet a 78G-DS3H-val szemben.
-
band1103
őstag
Oliverda: Mégpontosabban: nem mondtam hogy szvsz. Azt írtam, hogy írják.
Saját véleményről egy szó sem volt.
daa-raa : Igazad vansenki.
-
band1103
őstag
Van hír magyarul is: [Gigabyte alaplap AMD 790GX chipszettel]
Itt azt írják hogy DDR2-es lesz, nem DDR3-as.
-
band1103
őstag
Teljesen elhiszem
ne érts félre. Én tipikus "vevő" vagyok. hiába a szaktudás, ha a gyártó kiírja az egyik lapjára egy figyelmeztetést de a másikra nem akkor beparázok. Ennyi. És bocs.
Viszpnt jól jönne ha valaki kifejtené bővebben amit dezz sejt. Hogy milyenek azok a korlátok. Ezt írta a Giga (gyenge vagyok angolból):
"Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel."
Ez az "only" zavar engem.
-
band1103
őstag
Mindig lesz valamire várni de ezt ti tudjátok a legjobban
. Nekem elég lesz ha a lap a jó int.vga mellet minden foglalatába tehetek 1066-os ramokat.
-
band1103
őstag
És mit jelent az EPP DIMM (Enhanced Parallel Port) meg a JDEC DIMM?
-
band1103
őstag
Ahh
hát persze! a ramvezérlő a cpu-ban van! Tudtam, de nagyon feledékeny vagyok. Viszont akkor lehet hogy van vagy lesz olyan X4-es amit ha beleteszek ebbe a lapba akkor tudni fog több ramot is 1066-on hajtani?
Kiváncsiságképpen rákattintottam a giga egy 790Fx-ére is. Ott nincsennek ilyen figyelmeztetések, és kikötések. Ezért hittem hogy alaplapfüggő.
78G DS3H [link]
790fxDQ6
[link]Tényleg! Akkor a 790FX miért nincs kiírva? Megcsinálltak egy ilyen precíz táblázatot a gigánál és elfelejtették volna odaírni?
-
band1103
őstag
válasz
MasterDeeJay #9167 üzenetére
Ez akkor nem lesz jó. A jövőre tervezve ez nem jó lap ha nem lehet 4db 1066-osat bele tenni. Hiába a jó a szolgálltatásai meg felszereltsége.
Pedig már majdnem megrendeltem.
-
band1103
őstag
Eddig egy giga lapot akartam venni: GA-MA78G-DS3H De megilyedtem a Memory Support List miatt. 2x1G ramot akarok belerakni de 1066-osat viszont ez a lap csatornánként csak 1 db ilyen modult támogat. Vagy nem jól fordítottam ezt a sort? ->
Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel.
Int. VGA viszont kéne mert nincs pénzem +VGA-ra (most AGP van). Várjam meg a 790GX+SB750 párost? -
band1103
őstag
válasz
MasterDeeJay #9161 üzenetére
Nagyon köszi a korrekt véleményt
. Vennék lapot de nemtom...
az abitokkal soha nem voltak bajaim de alacsony a felszereltségük. -
band1103
őstag
Egy Gigát akartam rendelni a boltban és azt mondták hogy az ASUS jobb mert gigából sokkal többet visznek vissza garanciás javításra (attól függetlenül hogy 3 év gari van rá). Van valakinek konkrét szervizes tapasztalata e téren?
-
band1103
őstag
Tud valaki arról infót hogy a 790GX+SB750 párosítás kezel-e majd DDR3-at?
-
band1103
őstag
válasz
belaazallat #9093 üzenetére
Vajon ha ezt ennyiért is meg lehet szerezni akkor mennyibe lesz egy 790GX+SB750 ?
-
band1103
őstag
Melyik a jobb? A 780G vagy az nForce 720a? Miért?
-
band1103
őstag
Nem találok aktív sima AMD topikot ezért itt is felteszem a kérdést:
Miért van az hogy az AMD cpuinak sokszor a fele vagy a negyedakkora a gyorsítótárja mint az Intel cpuinak? Nem gyorsítana a cpun ha több lenne?
-
band1103
őstag
-
band1103
őstag
válasz
TomBoy1986 #9025 üzenetére
TomBoy1986:És sokan sírnak is emiatt
-
band1103
őstag
válasz
TomBoy1986 #9022 üzenetére
Az öcsémnek már volt 2 ASUS lapja is (neki mindig volt pénze a fejlesztésre) de nem bírták a gyürődést pedig semmi tuning nem volt. 2-4 hónap után instabilak lettek, kontakt hibásak stb. Csak szívott veluk. Konkrét tipust most nem tudok de egyik fél éve volt a másik elötte 1 évvel. Valahogy mindig premium szintű ABIT-nál kötött ki. Jobban bírják hosszútávon mostoha körülmények között a gyürődést és adott tudásszinten olcsóbbak egy kicsit.
(őszerinte) Jobb alapanyaggal dolgoznak vagy jobb a tervezése? Jobb a gyártástechnológiája? Jobb beszálítói vannak?. -
band1103
őstag
Vajon lesz a 790GX.-en IGP?
-
band1103
őstag
Ugy érzem nem kéne minden hülye apró kérdéssel titeket nyaggatni, ezért keltem utra és próbállok informálódni hivatalos oldalakon. CSak aza probléma hogy én nem tudok angolul. De nam baj, gondoltam. Majd használok szótár-fordító oldalakat. ctrl+c-zni én is tudok! Beírtam hogy:
Native PCI-E cores on one chip means fast GPU to GPU communications by eliminating the latency and possible bandwidth issues of multiple PCIE chip designs. Double pumped with Xpress Route for fast Core to Core transfers.
Erre ezt a fordítást kaptam:
"Bennszülött, akit PCI-E egy chipen magoz ki, GPU kommunikációkra jelenti a gyors GPU-t azáltal, hogy kiküszöböli a lappangási időt és lehetséges sávszélességet, többszörös PCIE kérdései vágnak apróra terveket. A kétszeres Core átvitelekbe szivattyúzott Xpress Route-tal gyors Core-nak."
Nem könnyü a magyar élete na hem szpik inglis.
(forrás: AMD 780 Chipset Reviews) -
band1103
őstag
Nézegettem az AMD oldalait. "Discrete Chipsets" alatt a AMD 790FX, 790X, 770 -eket találltam. Viszont volt még egy olyan hogy "Integrated Chipsets ". Ez alatt a 780, 780V és kisebbeket találltam. külön voltak a Notebookosok.
Azt nem értem miért veszi külön a 790FX, 790X, 770-et és mit jelent a "Discrete Chipsets" kifejezés. -
band1103
őstag
válasz
Oliverda #8999 üzenetére
Nagyon köszi Oliverda a tippeket. Te pontosan tudod mi a dörgés!
Ez igazan mutatós lap . Akinek 780G-re van szüksége annak van annyi pénze hogy 2x jobb VGA-t tegyen bele. Annak ez az int.vga már kevés lenne. Aki meg válltani szeretne Socket A-ról AM+ -ra annak jól jön hogy nem kell +pénzt adnia 1 közepes PCI-E -os vga-ra, mert már a lapon van. De ez csak egy vélemény.
(Egy szaros ujjon véleménye aki levegőt is csak egyes őstagok engedélyével vehet, mert ha nem, akkor ők teleszemetelik a topikot a gyerekes "lealázlak mert nagy vagyok te meg egy béna ujjonc" hszekkel)
(mert ők már őstagként kezdték mert annyira nagyok, sose voltak ujjoncok azok minden balfékségeivel eggyütt) (elöző napokban frontátvonulás volt és ez látszódott a viselkedésemen de nem csak az enyémen hanem VaniliásRönkén meg dezz-én meg daa-raa-én is)
-
band1103
őstag
válasz
VaniliásRönk #8991 üzenetére
Tudod mi a nem mindegy? Ha a habos tortát tányéron kapod villával vagy egyenesen a képedbe kéretlenül és még röhögnek is mellé!
Vagyis a tálalás. -
band1103
őstag
Mindekinek köszi a segítséget mégha a sok valóban hasznos tipp mellett kioktatást is kaptam dezztől kéretlenül. (még akkor is ha igaza volt.
)
-
band1103
őstag
Ja, igen! 1066-os memókat akarok 1066-on hajtani
És köszi előre is a segítséget -
band1103
őstag
Köszönöm a hasznos tippeket.
Mert ugye mondjuk 3 év mulva csak olcsóbb lesz a Phenom de ma az a max az am+-os vonalon igaz? Viszont azok a lapok amik kevesebb mint 30 ezerbe kerülnek azok nem támogatják a Phenomok energiaellátását. Mennyit is? 125 vagy 150w-ot?Na mindegy. Viszont ha nem MSI és nem giga, akkor mit vegyek amit nem csak megrendelésre lehet venni, és vidéki uzletek nagykereskedése is tart. És mondjuk én nem tuningolnám a procit tehát csakis csak az a fontos hogy iszonyat stabil legyen a lap, jó elrendezéssel, jó E/W hütéssel alacsony melegedéssel. Gyors ddr2 kezeléssel (read/write). Igy nézve mit ajánlotok még a piacról?
(Lehet egy 800 fsb-s cpu meleltt 1066-on hajtani memókat?) -
band1103
őstag
Sziasztok!
Vennék egy lapot, és a segítségeteket kérem a vállasztáshoz. Ezekben a gyártókban bízok: MSI, GigaByte. Nem kell hogy csúcskategóriás full extrás legyen mert nincs reá 40ezresem de tartson ki még évekig. Ne melegedjenek nagyon hídjai.
Minden segítséghet előre is köszönök. -
band1103
őstag
-
band1103
őstag
Helló!
Volna egy pusztán alaplapos kérdésem. Tudna nekem valaki segíteni hogy milyen chipkészletek vannak AM2-re és pontosan mit tudnak? Szóval nem arra vagyok kíváncsi hogy az Abit meg a AShrock meg az ASUS, MSI miket adott ki hanem arra ,hogy konkrétan a Via, NVidia, AMD milyen lapkakészleteket adott ki és azok mit tudnának. Csak címszavakban kellene felsorolásszerüen mert sajna NEM TUDOK ANGOLUL és a webforditas sem megy nekem. Persze meg azért sem mert nem találok MAGYAR NYELVEN sehol egy olyan egyszerü táblázatott amiből eldönthetném hogy nekem melyikre lenne szükségem, mert van nagyon olcsó meg nagyon drága is.
Próbálltam egy ilyen témát indítani de lezárta a modi és ezt a linket kaptam. Itt meg nem várhatja senki tőlem hogy elolvassam mind a 7900 hozzászólást (ugye?).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- EA Sports WRC '23
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged