- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #512 üzenetére
Alapon megy, amíg nem tudok egy fullos ghostot csinálni a rendszerről.:P
Mást akkor se mérnék, ha éppen nem lenne készülőben fLeSs cikke.:D
Érzésre semmi difi.:DD -
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #510 üzenetére
Mit szeretnél tudni?:F
-
na van valami update, vagy valami? ;]
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #505 üzenetére
Talán a 8X AGP kevesebb túlhajtást bír órajelileg, lévén egy eleve jobban csúcsra járatott üzemmód. 1280x1024-ben használom a kártyát, szerintem nem valószínű, hogy a 76 MHz-en járatott 4X AGP-vel bármilyen lassulást tapasztalnék.
-
olyankor az számít valamit? (nem értek hozzá. felezi a frekvenciát, vagy ez mit jelent? tesztektből tudom, mondjuk, hogy 4x agp és 8x agp között leginkább 1600ban jönnek ki a különbségek, de akkoris csak max 5%-ról beszélünk)
most akkor ez milyen irányba befolyásolná a cumót? -
fLeSs
nagyúr
Nem szórakoztam a HT teherbírásával, és a szinkron hajtással sem 230 MHz alatt, mert a proci kihajtása volt a cél.
228/228 talán egy picit gyorsabb, mint a 233/194, és akkor a talán mellett ottvan még az, hogy a cuccaidat szivatod.
A64 3200+ és Opteron 146 között olyan minimális különbség van, hogy észrevehetetlen, tehát az AIDA/Sandra gizdázáson kívül semmire nem jó, amit csinálsz. -
erdoke
titán
válasz
strike-force #502 üzenetére
Nekem most 72 MHz-en megy gond nélkül. 76-on próbálnám még be, de ahogy írtam is, visszavenném az AGP-t 4X-re.
-
-
erdoke
titán
Mivel a proci órajelét is emelem, valószínűleg közel egyenes arányban lesz gyorsabb a rendszer, mint alapon. Mindenesetre ha belegondolsz, hogy 232/193 vagy 228/228, nem olyan nagy a különbség a proci órajele javára. Egyébként is csak próbáról beszéltem, és a kérdésemre nem válaszoltál.
Talán nem véletlenül nem rakott a VIA eddig PCI lockot a chipjeihez, talán csak a határesetekben van rájuk szükség...:F :)) -
erdoke
titán
Szóval a kérdés:
''Szinkron'' meddig próbáltad a K8T800-at? Azaz mennyit bír a 800-as HT busz tuningban, illetve mennyit bír az AGP/PCI, ha a HT-t visszaveszed 600-ra?
Most 216-os ''FSB''-vel megy minden szinkronban, egyelőre teljesen stabil. A PCI állítólag kibír 39 MHz-et is, szerintem a 8X AGP viszont már nem bírna 78 MHz-et. Azon filózok, hogy visszaveszem az AGP-t 4X-re, és úgy bepróbálom a 76/38 MHz-et (228-as FSB). A 228*2-t még bírhatja a RAM (a 230-at már nem vitte a tesztjeidben stabilan). Mit gondolsz? -
-
erdoke
titán
A memóriáról beszéltem, a procit tényleg nem nagyon terhelik. Viszont be vannak töltve (rezidensek?:D) a memóriába.
Mind1, még próbálkozok, csak előtte csinálok egy ghostot a közel végleges rendszerről is.:P
Ja, az AIDA több méréssel is hasonló eredményt adott. Akkor mértem, amikor még nyers volt a Win, csak néhány progi volt fenn a drivereken kívül. Ahogy teszteléskor is szokás...:D -
erdoke
titán
Nekem úgy kilépett a SuperPíből néhány kör után. Mivel a proci alapon ment, és 48 fokosnak mondta minden progi, kizártam a problémás cuccok közül. Megemeltem 2,7 V-ra a VDIMM-et, utána végigment gond nélkül a 4 M is.
Ne felejtsd el, hogy nálam nem egy csupasz XP van 2-3 tesztprogival, hanem megy közben az AV, a tűzfal, monitorozó progik, IE, TC, Daemon, Ghost, stb. -
siriq
őstag
Hello!
Hat majd kiderul.Mindenesetre elszantam magam es megveszem akkor majd tobb infot is tudok adni hozza.Ez volt a jo hir a rossz pedig kb 2 het amig megjon.
Mindenesetre szivesen varok meg infot errol a csendesnek igerkezo procirol.
Igaz en is akarom majd tunningolni de mivel a lapom annyira nem egy tunning barat azert csak modjaval fogom(Max 2350 mhz).
Aszem ennit majd meg kitudok hozni vele.
Nna hirtelen ennyi.
De azert vagjon mar be nekem egy linket valaki ami az AMD oldalara mutat es irja az FSB orajelet a mobil procinak:D -
fLeSs
nagyúr
1ébként tuningoltad már a procit?
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
strike-force #475 üzenetére
Én most egy mobil Athlon XPről beszélek, ami erdőke prociját hivatott megdönteni. :D
Az alaplap, amiben tesztelem nem birja a magas FSBt (215 MHz max), szal most 12,5x205ön járatom. Az is lehet, hogy igy fog a tesztben is szerepelni, mert már nincs idő másik alaplapot hozni. -
-
fLeSs
nagyúr
Az Athlon XP 2560 MHzet bir.
-
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #471 üzenetére
Igen, közben én is visszakerestem, és látom, hogy végig hülyeséget beszéltem. Elég egyszer figyelmetlennek lenni...:O
-
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #469 üzenetére
Miért, mobil prociról beszélünk? Akkor én kihagytam valamit, bocs az illetékestől.:O
:B :)) -
Nnnnnnnna. Akkor tegyük tisztába a dolgokat:
Ha mobil Bartonról beszélünk, akkor abból csakis és kizárólag 266 fsb-s van. Az órajelek pedig a következők:
Mobil Barton
2000+ - 1533MHz (11.5x133)
2200+ - 1667MHz (12.5x133)
2400+ - 1800MHz (13.5x133)
2500+ - 1867MHz (14x133)
2600+ - 2000MHz (15x133)
Mindegyik lock mentes és 1.45 Volt a Vcore-jük.
Bővebb info
AMD Tech Doc - AMD Processor Recognition Application Note 20734 - 34. oldal -
siriq
őstag
Most figyelm lelkes ujjonca leptem elo!!!:D
Hehe!
Vegre valmi jo is tortent.
Igaz eddig inkabb olvastam es magamban elmormogtam igen hat talan ez segitene de nem irtam bele.
Mostamar a statuszomat is figyelhetem:D -
siriq
őstag
Hello!
Hat nem tudom mennyire szuperalo vagy sem de itt az en tippem.
Szoval tuzfallnak ZoneAlarm mert egyszer konnyen hsznalhato, hatekony foleg ha meg raksz hozza egyeni beallitasokat es tenyleg mukodik.
Az antivirus hat en eddig csak az f-prot ot hasznalatam de nemreg elkeztem vele parhzamosan hasznalni a NOD32 is.Igen 2 egyszerre mert ez van irva a nagykonyvben is kerdes mennyire uti a ketto egymast.
A valasz semmenyire.Nagyon jol osszefernek en is meglepodtem rajta de tokeletesen mukodik a gepemen.
A masik fontos ha IExplorert hasznalsz akkor mindenkeppen szedd le a patchet hozza mert nagyon hamar lejonnek a toraji virusok azon keresztul(ez az en tapasztalatom is, igaz futni mar nem tuttak de akkor is atjottek es ott figyelnek a vinyon es idegesito).
Ha ez megvan akkor egy egeszen jo kis vedelem van igaz egyebb aprosagot nem szbad elfelejteni(password a winre minimum es a remote-ot azt kapcsold ki mert egyik kedvenc a bejovo emberkeknek).
Ha ezekkel megvagy akkor nagyabbol mar aludhhatsz is.
Nalam 24/7 ben megy a gep.Max akkor van kikapcsolva ha a tap bedoglott de az ritkan van.
Jah a win nalam 2003 enterprise verzio de gondolom nem jelent nagy kulonbseget XP alat sem.
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
Hmm
Az az helyesbitek mert most neztem hogy van ketfele!!! verzio!!!
Igen igen!!!
Egyszer van 266FSB es 333FSB es az az erdekes mind a ketto barton magos.
Szoval most mar tenyleg orulnek ha valaki venne a faradsagot es tenylegesen kideritene mert kb max 2 het mulva szeretnek a boldog tulajdonosa lenni ennek a procinak:DD
Koszi elore is!:D -
siriq
őstag
Hello!
Nna szoval nem tudok se aidat se everestet ra engedni mert csak meg akarom venni.Ez itt a nagy kerdes hogy valoban 266az FSB vagy sem mert amit en neztem linkeket azok nekem 266 ot irnak de ha valaki megkeresne az amd oldalan hogy konkretan mennyin is futnak akkor nagyon oulnek(egyszer en is neztem mar de nem talaltam meg mert lehet bena voltam vagy csak arra nem kattintottam ra amire kellet volna vagy csak egyszeruen nem talalom).
Szoval keres adot valaki segitsen megtalani mert ezt nagyon szeretnem a magameva tenni.Ez egy ideallis csendes server lenne otthonra ami mellett meg aludni is konnyen lehetne:DD -
erdoke
titán
-
HiperG
addikt
Lusta vagyok visszaolvasni de megmondanád 3dmarkokba mennyit hoz a gépsas? :)
-
siriq
őstag
Hello
Itt egy link es nezzetek meg ha nem hisztek nekem:D
http://www.monarchcomputer.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=M&Product_Code=120789 -
siriq
őstag
Hello!
Hat nem azert de amikor megneztem milyen a fs orajele ennek a mobil procinka akkor orommel lattam hogy 266FSB szoval ezer gondolkozom rajta hogy maradektalanul jo lesz-e vagy sem a gepben.Az a pici aprosag hogy barton magot irnak hozza tehat 512 cache ezt nem tudom hogy mukodne de a 266 FSB az stimmel.
Szoval valrom a valaszokat akkar 2 perc mulv is:D -
siriq
őstag
Nna skacok akkor mar csak az a kerdes hogy az alaplapomban mukodne-e mert en beujjitanek egy ilyenre a regi Palomino magos AMD utan.
Az a laplap az Asus A7S333 esigazabol engem a 2600+ mobil proci erdekelne.
A gyarto szerint ez a max amit kezel prociban az alaplap(2600)
De az fsb-t tudom allitani 166 ig igy kicsit huznek rajta hogy okes legyen.
150 Fsb ig okes vagyok eddig de hat a homerseklet az nem mindegy sokkal halkabb lenne a gepem bar a Zalman 7000 AlCu huto igy sem zajos de akkor meg le lehetne venni megjobban a fordulatszamot:DD -
fLeSs
nagyúr
Ehh, most látom csak, hogy 2,4 GHz-re tuningolták mindössze.
Akkor viszont ők vannak lemaradva, és már tényleg elolvashatnád ezt a tesztet: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=270[/L], bár van egy sejtésem, hogy szimplán nem érdekel. Ebben is van egy 2420 MHz-en járó Athlon XP. -
fLeSs
nagyúr
Jelentem újabb részvevője lesz a cikknek: egy mobil Barton 2500+, ami léggel 2500-2600 MHz-et megy. :D
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #429 üzenetére
Most minden OK-nak látszik, de már alszik a gép. Talán holnap lesz időm egy AIDA-ra és egy SuperPí-re, abban jónak kell lennie...:DDD
-
-
erdoke
titán
A techreportos cikk alapján az derül ki, hogy kicsi a különbség, nem az, hogy ''nem gyengébb semmivel''.:P
Mivel a 3200+ ára alatt vettem, nehéz lesz elmagyarázni, hogy rossz vétel volt.:t
Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a dual core a kétcsatornás memóriavezérlő sávszélességét sokkal jobban kihasználja majd. -
-
hobizoli
nagyúr
Azert valahol nagyon jo tud lenni egy-egy ijen BetaBIOS -akar milyen hihetetlen is-, max nem muxik minden exotikus hw konfigban...de .megmutatja, hogy hol, min kell meg javitani, es a veglegessel is elo-elo fordulnak hibak olyakor, pedig vegleges, maskulonben eleg lenne az ujabb CPUmikrokod miatt kiadni az ujabbakat
hobizoli -
Gorneck
legenda
A felépítésük akkor majdnem egyezik!:D Amd-ből le vagyok maradva egy csöppet!
Kszar bios attól még tény marad az nálunk az ibm szerver részlegen! Bár vicces csak akkor szívunk a bios frissekkel mikor új lapok érkeznek! Mint most is jönnek a csak sata-s rendszerek rengeteg integrált kütyüvel!
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Igazából ezek nem szerver lapok, hanem az ''enthusiast'' szériába tartozó FX-ek kiszolgálására készülnek. A két proci majdnemteljesen megegyezik, ezért belemegy az Opteron is. Tulajdonképpen az FX egy alig módosított 148 (ill. a még nem debütált 150) Opteron, csak a 3 HT linkből kettő le van tiltva, viszont a szorzózár nincs aktiválva.
-
erdoke
titán
Panda AV-t sokan dícsérik mostanában, állítólag kicsi az erőforrásigénye is. Van ''Internet Security'' vagy mi a szösz nevű csomagban is, ami tűzfallal, spamszűrővel, stb. együtt. Tűzfalból még a McAfee Personal FW Plus vált be nekem, az nem akadt semmivel, ellentétben a Kerioval és a ZA-mal. A Sygate meg mindig eltűnt az Autorunból, aztán már az exe-jével se lehetett indítani.:F
-
erdoke
titán
Aktív témák
Hirdetés
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged