- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Aktív témák
-
erdoke
titán
Kösz. Persze kérdés volt, csak futott tovább a gondolat.
Ezek az osztók teljesen jók (7*33,33=233,33 ill. 8*33,33=266,66), már csak azt kellene kiderítenem, hogy az Asus SK8V-n is pont így van-e. Valószínűleg igen.
Hej, ha lenne egy kis időm egy csomó tesztet átnyálazni...:(( -
erdoke
titán
Lesz@rnám, ha sűrűn lennének az osztók. Ha biztosan meg tudnád mondani (vagy bárki más), hogy van osztó 233 MHz-nél is, akkor már rég eldöntöttem volna, hogy a VIA a nyerő. 2000 MHz-es Opteronból 2200, esetleg 2400-2500 MHz kisajtolása a cél. Ezt nem biztos, hogy tolerálja az AGP/PCI, a 266-nál váltó osztó pedig 2660 MHz-et eredményezne a procinál, ami nyilván sok.
-
HiperG
addikt
Pl. a K8T80 Pro-val mi a gond? Ugyannyit tud mint Canterwood... najó mem vezérlő nincs benne :C
-
HiperG
addikt
erDőke ha vagy gyere ICQ-ra pls :)
-
erdoke
titán
Ha valaki tudja, hogy az újabb VIA chipsetek milyen osztókat támogatnak, lszi szóljon.
Ezen kívül még újabb fejlemény, hogy az egyik boltban tudnak regiszteres PC3500-as TWINX Corsair memóriát hozni rendelésre. 2-3 hét és 87 nettó a 2*512...:O
A 90 ezres Opteron 146-ról le akartak beszélni, szerintük nem tuningolható a szerverproci (:F). Vegyek inkább FX-et, mondták. Végülis, csak 3x annyiba kerül.:(( -
Gorneck
legenda
Kosok-ról lévén szó én is beszálhatok? Márc 29 upgrade-elődtem 23ra! Boldog szülinapot erDOKe!
-
divot
veterán
Hajrá kosok! :C
Boldog szülinapot! -
zsoltee10
addikt
Boldog szülinapot erDOKe! :C
-
erdoke
titán
Nem olyan fontos a fix AGP/PCI, ha van elég sokféle osztó. 70/35-ön még stabil az AGP/PCI. Az nForce3-ban nincs SATA a déli hídban. Talán a 250-esben lesz, ha végre másik déli hidat kapja, de az nekem már késő.
Nem tudod hányféle és milyen osztók vannak a VIA-n? Talán ugyanazok, amik az általad tesztelt Dual DDR-es P4 lapon is voltak. -
fLeSs
nagyúr
-
erdoke
titán
Ha valaki időközben barátságos Opteron és regiszteres DDR400/434 forrásra akadt, az ne felejtsen el szólni..P
-
erdoke
titán
válasz
-=Sawtooth=- #49 üzenetére
Opteron = A64-FX, azaz dual memvezérlős, viszont regiszteres RAM-ot igényel.
-
erdoke
titán
válasz
-=Sawtooth=- #47 üzenetére
Na eriggyetek má' innen, vagy legalább azt mondjátok meg, hol lehet olcsón Opteron 146-ot és CL2 PC3500 regiszteres RAM-ot venni.:D
Vagy legalább legyen mindhármunknak jó...:C
[Szerkesztve] -
dzsoni
senior tag
válasz
-=Sawtooth=- #45 üzenetére
: OFF
Bocsi kicsit elcsúsztam idővel meg pénzel is. Hívni foglak amúgy is mert van más dolog is, ami jó lehet mindkettőnknek :)
: ON -
-
Fawkes
őstag
Nemtom ha csak 660Ft a különbség akkor az csak nekünk yoooo:DDD
Elég barátiak az árak.Cl3 is jó sztem nekem is most az van megvok vele igaz a amximalizmus ;]
A 3hét szállítási idővel pedig mindenhol szembetalálkoznál sztem...
Sok sikert oszt majd nyomass pár superpi eredményt:DD
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
AMD OPTERON 146 2000MHZ 1MB CACHE, 1WAY SERVER 74,752.- Ft 93,440.- Ft
Valamilyen furcsa oknál fogva ez 660 Ft-tal olcsóbb, mint a 144, ami ugye 200 MHz-cel alacsonyabb órajelen ketyeg.:F
512MB DDR400 SDRAM PC3200 KINGSTON ECC REGISTERED 25,875.- Ft 32,344.- Ft
Ez is van a Miklandnál. Ha más nem lesz, jó lesz, bár CL3.
ASUS SK8N NFORCE3 ALAPLAP DUAL-DDR400 +SATA +FIREWIRE +LAN 49,440.- Ft 61,800.- Ft
Gondolom az SK8V-t is tudják hozni ugyanennyiért, a Ramirisben egy ár mind a kettő.
Pixelt és e-connectet nézem, bár szkeptikus vagyok a beszerzéssel kapcsolatban, szerintem ezt ugyanúgy 3-4 hétre tudnák hozni, mint bármelyik másik forrás, akinek nioncs az árlistájában a kérdéses cucc. -
idarpidi
csendes tag
Az Alienc.-be talátsz ECC RAM-ot.
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
Nos miklandnál van proci regesramot pixelnél nézd meg alaplap meg e-connectnél.
-
Tommmy
tag
És mire kellene a gép?
Kihasználnád egyáltalán, vagy csak azért hogy legyen egy jó kis masinád mondjuk ami - az ipar amortizációját figyelembe véve - pár hónapig újdonság, neked meg max. 2 hétig?!
Én biztosan nem erre szánnám a pénzt. Inkább vennék más beviteli és kiviteli eszközöket, védelmi eszközöket usw. -
dzsoni
senior tag
-
fLeSs
nagyúr
Tévedtem:
SK8V :
[L]http://www.fefo.hu/catalog/customer/catalog/pricelists/lista.html[/L]
[L]http://www.5dimenzio.hu/list/alaplap.htm[/L]
[L]http://www.ansys.hu/arlista.php?kategoria=2813[/L]
SK8N még van itt is:
[L]http://www.ebolt.hu/category1870.html[/L]
1ébként sztem mindent lehet találni itthon is, csak keresni kell. Ezeket is a Google-ban keresve találtam, ezt te is meg tudod csinálni. -
-
fLeSs
nagyúr
Tuninggal kapcsolatban nemtok többet elmondani, mint amiket a cikkeimben leírtam.
HT sebességet visszaskálázni, vcore-t és ''FSB''-t megemelni, a memó órajelét a memóriától függően beállítani. Ennyi, nincs benne semmi bonyolult. -
erdoke
titán
Gondoltam, hogy nem ez lesz a legnépszerűbb topic, és a propléma is eléggé komoly (persze tudom, ez nézőpont kérdése), de ennyire?:F
UP :) -
erdoke
titán
Vagy én, vagy a brózerem hülye, de a link, amit betettél, nálam a Kingston termékcsoportra mutat, illetve a Corsair-nél nincs regiszteres modul.:F
Expert árlistájában ''Bizonytalan'' megjelöléssel már van a Corsair, talán pár héten belül lehet belőle valami.
Az SK8N pedig rábeszélés lenne, mert egyelőre az SK8V teccik jobban, ahogy azt írtam is.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
''Véleményeket és a beszerzéssel kapcsolatos segítséget kérnék. Természetesen szeretném a rendszerből kisajtolni minimum egy tetves FX53 teljesítményét.;]''
Elsősorban a beszerzéssel kapcsolatos információk/segítség érdekelne, de szívesen veszek linkeket tesztekkel, stb. Akinek ilyen (na jó, hasonló:D) van, azoktól természetesen tapasztalatokat is várok.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Mi a kérdés?
-
erdoke
titán
-
HiperG intelezik, Te behammerolsz... az ember csak kapkodja a fejét. ;]
-
erdoke
titán
Ahogy már több topicban is olvashattátok (néhol súlyos offolás nyomán:D), szöget ütött a fejembe a címben szereplő váltás. Konkrétabban:
- Opteron 146 (2000 MHz = A64-FX49)
- 2*512 MB CL2 ECC registered PC3500, esetleg (:DDD) PC3200
- Asus SK8V? alaplap
Mivel az első kettő nem igazán kapható jelenleg kishazánkban, a kapcsolódó költségszámításaim meglehetősen pontatlanok. Proci 80-90k, RAM szintén. Alaplap kapható, akit érdekel, járjon utána.:D
Mielőtt vki rámfogja, hogy krőzus vagyok, elárulom, hogy fejlesztési célkeretem képződött (a célt tekintve már szűkösnek is mondható), másra csak komoly trükközések árán költhetném. Nem is nagyon akarnám persze... Mivel egyéb hardverre nem nagyon van szükségem (még egy Raptor2 36 GB-ra várok, lehessen kapni), ezért a ''kemény mag'' cseréje mellett határoztam, nem kevéssé a 64 bit bűvöletében. Talán év végére lesz is hozzá XP és driver, a 64 bites Prescott pedig még nagyon bizonytalan. Félkesű, csökevényes memóriavezérlővel megáldott A64-ektől kíméljetek.:DDD
Véleményeket és a beszerzéssel kapcsolatos segítséget kérnék. Természetesen szeretném a rendszerből kisajtolni minimum egy tetves FX53 teljesítményét.;]
Előre is kösz!
Aktív témák
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz+ajándék hozzá vizhütés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest