Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
-
fLeSs
nagyúr
Az én beállításaim
ECC disabled
HT 800 16/16
memó 2,6V 2-3-2-5
200 MHz FSB, alapfesz
msot hirtelen ez jut eszembe. -
erdoke
titán
Sikerült telepíteni egy XP-t, és ott kiirtottam a boot.ini-ből a másikat (miért nem formázta le, pedig azon a partíción volt:F). Továbbra is vannak viszont érdekes dolgok. A DirectX redist-jét csomagolnám ki (önkicsomagoló exe), de nem sikerül, azt mondja, hogy valószínűleg nincs elég memória vagy elég lemezhely a swapnak, esetleg ''corrupted Cabinet file''. ????
-
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #393 üzenetére
Neked valószínűleg ez nem jelent gondot, de most éppen egy átmeneti időszakot élünk az IDE és a SATA vinyók között. Szvsz nem irreális elvárás, hogy ebben az időszakban a rendszerek mindkét interfésszel, illetve azok kombinációjával is elboldoguljanak.
Nálam pl. rövidesen 3 SATA és 2 IDE HDD lesz, fontos a déli híd és a BIOS megfelelő együttműködése.
OFF
Egy vinyóval elég lassú lehet néhány művelet, nem? -
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #390 üzenetére
Talán csak a béta BIOS-nak köszönhető, amit fLeSs bennehagyott. Bár az IC7-G-nél ugyanígy fejreállt a bootrendszer, ha SATA-ra telepítettem XP-t, aztán lehúztam bármelyik IDE vinyót...
Ezek a lapgyártók képtelenek normálisan felkészíteni a BIOS-t egy vegyes PATA-SATA rendszerre.:( -
erdoke
titán
Az XP beépített driverein kívül ugye még nincs fent semmi, hiszen még a telepítés közbeni első HDD bootnál jár a rendszer. Csak a SATA HDD volt rádugva installkor, úgyhogy az okozhatja a hibát.
Most kipróbálom ezt: SATA HDD lehúz, CMOS kisüt, a BIOS-ban minden eszköz letilt az egy optikain és egy IDE vinyón kívül, aztán format és reinstall. Csak 2 óra után tudok nekilátni. -
Gorneck
legenda
-
erdoke
titán
Auto, 800/16 + 800/16, VCore 1,5 V, VDIMM 2,8 V.
Proci, memória, VGA nem valószínű, mert a BIOS-ban tudok állítgatni mindent, illetve CD-ről simán indul az XP telepítő. Leformázza a megjelölt partíciót, leellenőrzi, felmásolja az induló fájlokat, újraindít. Az első HDD bootkor van a gond, olyankor mennek a csíkok a WinXP felirat alatt, aztán kékhalál.
Valami a bootszektorral lehet megint, megpróbálom majd úgy, hogy nincs rajta másik HDD, csak az IDE, amire most egy ideiglenes XP-t akartam rakni.
Talán a béta BIOS-ban sz@r a bootrendszer, mert ha letiltom a SATA-vezérlőket, akkor el se indul a Win, kéri, hogy vizsgáljam meg a merevlemezt, mert arról bizony ő nem tud bootolni, vagy egy fájlt hiányol a System Root-ból.
Ha nem jutok dűlőre, akkor csinálok egy bootfloppyt az új BIOS-szal a haveromnál XP alatt, a laptopomon W2k van.
Talán nem volt jó ötlet a béta BIOS-t benne hagyni.:F -
erdoke
titán
Egyelőre minden XP install utáni első reboot során kékhalált kapok, amikor az első XP képernyő eltűnik.:F
-
fLeSs
nagyúr
A földbedöngölésben nem vagyok biztos, a fuvar meg no problemo, de ezt már ott is mondtam.
Azért ne feledd, hogy a procid egy FX-52, az enyém egy A64 3700+, a P4 pedig 3750-en lesz letesztelve, szal sztem reálisak az órajelek, plusz tuning szempontjából is reálisak az órajelek, mármint hogy ennyit lehet belőlük kihozni (OK, Viktor77 procija megy 3,9 GHz-en, de nem nagyon láttam rajta kívül ilyet). -
fLeSs
nagyúr
1ébként erdőke a hwsw-n most postolt, szal megy a gépe, csak nem ide írt.
-
fLeSs
nagyúr
Holnap derül ki. 265 MHz-en ment a lap minden probléma nélkül, szal a 8-as osztó sztem müxik (K8T800-as lap), a BIOS-ban is 264 MHz-nél áll át 8-as osztóra, ezért állítottam 265 MHz-re. Kéne egy kis hűtés a NB-re, mert most egy rászáradt szilikonpasztával odaragasztott kis hűtőborda van rajta ventilátor nélkül. :D
-
fLeSs
nagyúr
1ébként a cuccot visszaadtam ma erdőkének, szal kíváncsian várom mostmár az ő tapasztalatait. ;]
-
-
HiperG
addikt
erDOKe látom megvan a géped....
teszteredmények? (aida/everest memtesztre is gondolj!) -
valami fejlemény vmelyik oldalon? csakmert eléggé leült a mostani favorit topikom... :C
-
fLeSs
nagyúr
Kéne, hogy vki hozasson haza egy Thermalright SLK948U-t, azt jól megnézegetném. :D
Mondjuk Zsoltee10-nek én adtam el a TR SLK900U-mat, de az már karcos meg koszos. -
-
erdoke
titán
válasz
strike-force #344 üzenetére
Ez azért is csalóka, mert a Swiftech pont úgy hirdeti ezt a családot, hogy az alacsonyabb légszállítású, ezért halk ventikhez lettek optimalizálva.
-
Viktor77
titán
válasz
strike-force #344 üzenetére
A Vantec Tornado-val nem lehet egy szobában megmaradni, míg a Zalman fullon is tök diszkrét.
-
-
-
-
zsoltee10
addikt
válasz
strike-force #340 üzenetére
de a 462-t igen, ami ugyanaz mint a 478. :)
-
válasz
zsoltee10 #338 üzenetére
nos még fless hozzászólása után megtettem, de se a frostytech-en se az overclockers.com-on nem tesztelték a 478-ast, csak az mcx4000-ret, ami 1el régebbi modell a 478nál.
overclockers.com :
Zalman CNPS7000-Cu: 0.18 c/w
Swiftech MCX4000: 0.20 c/w (TMD fan, 39 dBA, 70x15@5200rpm)
hát ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket.....70es venti, eggyel régebbi modell 92es venti ellen ??? :F :F -
zsoltee10
addikt
válasz
strike-force #337 üzenetére
akkor olvass el néhány külföldi tesztet. :P a zalman cu kicsit jobb. overclockers.com pl.
-
ezt nem hiszem el!!! nehogymá holmi Zalman (kiaz_?) :DD elverje a zsír Swiftech-et!!!! :Y:O:Y ilyen nincs!!!!
-
zsiga667
addikt
Hááát... :))
Most még a Keletinél vagyok, de nemsokára mennem kell Budára az Autóklubhoz (4/6, Margit híd utáni 2. megálló asszem), utána meg a János kórházba, aztán meg Zuglóba. Valahol tudunk találkozni? :D
Már csak azt kel kitalálnom, hogy szedem le... :Y (Kicsit apró ez a Morex ház...) -
erdoke
titán
Ne mondj, de vedd figyelembe, hogy ezt alacsony légszállításra optimalizálták, tehát más hűtők nagyon halk beállításával érdemes elsősorban összevetni. Pl. Zalman 7000-ek 1300-1400-as fordulatnál, ez pedig a Zalman venti alacsonyabbik fordulatán, vagy szintén szabályozva 1300-1400 rpm-re.
-
-
fLeSs
nagyúr
De ma még kipróbálhatom, ha szted vmi forradalmi újítás van benn, és elárulod, hogy honnan töltsem le.
-
-
-
fLeSs
nagyúr
Viktor77 prockója ideális ellenfél lesz a te és az én procim számára is. :D ;]
Brutál teszt lesz, az tuti! -
erdoke
titán
Ha nem gond, rádcsörgök, amikor indulok a cégtől, onnan minimum fél óra a délutáni csúcsforgalomban a Nyugati környéke. Sajnos nem tudom előre megmondani pontosan, hogy mikor végzek.
Remélem az A64-ed szintjét azért hozza a gépem (:))), bár nekem kevesebbe került mintha itthon egy hasonló tudású 3200+-os konfigot vettem volna. Így egy kicsit unikum a cucc, főleg ha még szerzek rá egy ugyanolyan Swiftech hűtőt (persze más felfogatással) egy 9,2-es Papst ventivel. Aztán már csak egy WD Raptor2 kell.:P -
erdoke
titán
Megnyugtatlak, mindig a jobbik lapot választom.;]:))
Továbbra se tudom, milyen BIOS volt az, amivel a [H]ardOCP-n teszteltek. Elsősorban a downclock miatt érdekel, ugyanis ott 0,8 V-ig le lehetett menni a fesszel, ami egy 800 Mhz-en járó procihoz is kevés persze, de 1 V környékén még stabil lehet. A legújabb BIOS-ban pedig csak a + 0,2 V-os lehetőség van.:F
Mindkettőben 2330-ig stabil a proci?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest