- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
erdoke
titán
Mivel a proci órajelét is emelem, valószínűleg közel egyenes arányban lesz gyorsabb a rendszer, mint alapon. Mindenesetre ha belegondolsz, hogy 232/193 vagy 228/228, nem olyan nagy a különbség a proci órajele javára. Egyébként is csak próbáról beszéltem, és a kérdésemre nem válaszoltál.
Talán nem véletlenül nem rakott a VIA eddig PCI lockot a chipjeihez, talán csak a határesetekben van rájuk szükség...:F :)) -
erdoke
titán
Szóval a kérdés:
''Szinkron'' meddig próbáltad a K8T800-at? Azaz mennyit bír a 800-as HT busz tuningban, illetve mennyit bír az AGP/PCI, ha a HT-t visszaveszed 600-ra?
Most 216-os ''FSB''-vel megy minden szinkronban, egyelőre teljesen stabil. A PCI állítólag kibír 39 MHz-et is, szerintem a 8X AGP viszont már nem bírna 78 MHz-et. Azon filózok, hogy visszaveszem az AGP-t 4X-re, és úgy bepróbálom a 76/38 MHz-et (228-as FSB). A 228*2-t még bírhatja a RAM (a 230-at már nem vitte a tesztjeidben stabilan). Mit gondolsz? -
erdoke
titán
A memóriáról beszéltem, a procit tényleg nem nagyon terhelik. Viszont be vannak töltve (rezidensek?:D) a memóriába.
Mind1, még próbálkozok, csak előtte csinálok egy ghostot a közel végleges rendszerről is.:P
Ja, az AIDA több méréssel is hasonló eredményt adott. Akkor mértem, amikor még nyers volt a Win, csak néhány progi volt fenn a drivereken kívül. Ahogy teszteléskor is szokás...:D -
erdoke
titán
Nekem úgy kilépett a SuperPíből néhány kör után. Mivel a proci alapon ment, és 48 fokosnak mondta minden progi, kizártam a problémás cuccok közül. Megemeltem 2,7 V-ra a VDIMM-et, utána végigment gond nélkül a 4 M is.
Ne felejtsd el, hogy nálam nem egy csupasz XP van 2-3 tesztprogival, hanem megy közben az AV, a tűzfal, monitorozó progik, IE, TC, Daemon, Ghost, stb. -
-
-
erdoke
titán
A techreportos cikk alapján az derül ki, hogy kicsi a különbség, nem az, hogy ''nem gyengébb semmivel''.:P
Mivel a 3200+ ára alatt vettem, nehéz lesz elmagyarázni, hogy rossz vétel volt.:t
Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy a dual core a kétcsatornás memóriavezérlő sávszélességét sokkal jobban kihasználja majd. -
-
erdoke
titán
Auto, 800/16 + 800/16, VCore 1,5 V, VDIMM 2,8 V.
Proci, memória, VGA nem valószínű, mert a BIOS-ban tudok állítgatni mindent, illetve CD-ről simán indul az XP telepítő. Leformázza a megjelölt partíciót, leellenőrzi, felmásolja az induló fájlokat, újraindít. Az első HDD bootkor van a gond, olyankor mennek a csíkok a WinXP felirat alatt, aztán kékhalál.
Valami a bootszektorral lehet megint, megpróbálom majd úgy, hogy nincs rajta másik HDD, csak az IDE, amire most egy ideiglenes XP-t akartam rakni.
Talán a béta BIOS-ban sz@r a bootrendszer, mert ha letiltom a SATA-vezérlőket, akkor el se indul a Win, kéri, hogy vizsgáljam meg a merevlemezt, mert arról bizony ő nem tud bootolni, vagy egy fájlt hiányol a System Root-ból.
Ha nem jutok dűlőre, akkor csinálok egy bootfloppyt az új BIOS-szal a haveromnál XP alatt, a laptopomon W2k van.
Talán nem volt jó ötlet a béta BIOS-t benne hagyni.:F -
zsiga667
addikt
Hááát... :))
Most még a Keletinél vagyok, de nemsokára mennem kell Budára az Autóklubhoz (4/6, Margit híd utáni 2. megálló asszem), utána meg a János kórházba, aztán meg Zuglóba. Valahol tudunk találkozni? :D
Már csak azt kel kitalálnom, hogy szedem le... :Y (Kicsit apró ez a Morex ház...) -
erdoke
titán
Ne mondj, de vedd figyelembe, hogy ezt alacsony légszállításra optimalizálták, tehát más hűtők nagyon halk beállításával érdemes elsősorban összevetni. Pl. Zalman 7000-ek 1300-1400-as fordulatnál, ez pedig a Zalman venti alacsonyabbik fordulatán, vagy szintén szabályozva 1300-1400 rpm-re.
-
-
-
-
erdoke
titán
Ha nem gond, rádcsörgök, amikor indulok a cégtől, onnan minimum fél óra a délutáni csúcsforgalomban a Nyugati környéke. Sajnos nem tudom előre megmondani pontosan, hogy mikor végzek.
Remélem az A64-ed szintjét azért hozza a gépem (:))), bár nekem kevesebbe került mintha itthon egy hasonló tudású 3200+-os konfigot vettem volna. Így egy kicsit unikum a cucc, főleg ha még szerzek rá egy ugyanolyan Swiftech hűtőt (persze más felfogatással) egy 9,2-es Papst ventivel. Aztán már csak egy WD Raptor2 kell.:P -
erdoke
titán
Megnyugtatlak, mindig a jobbik lapot választom.;]:))
Továbbra se tudom, milyen BIOS volt az, amivel a [H]ardOCP-n teszteltek. Elsősorban a downclock miatt érdekel, ugyanis ott 0,8 V-ig le lehetett menni a fesszel, ami egy 800 Mhz-en járó procihoz is kevés persze, de 1 V környékén még stabil lehet. A legújabb BIOS-ban pedig csak a + 0,2 V-os lehetőség van.:F
Mindkettőben 2330-ig stabil a proci?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Bocs, nem úgy értem a tanácsokat, hogy te ezt nem tudnád, hanem esetleg nem jut eszetbe. Ne vedd sértésnek ezeket, de mivel a saját új konfigomról van szó (ahogy írtad is, még csak a neten láttam screenshotokat a BIOS-áról), a szokásosnál azért jobban be vagyok sózva.:B :D
Ja, Cool n Quiet már ismerős. Tudtommal az FX és az Opteron nem támogatja, nem látom értelmét, hogy az alaplap támogassa.
Vagyis dehogynem, talán a következő két magos Opteronom már tudhatja.:C -
-
erdoke
titán
Gondolom a hűtéssel nincs gond 2330 MHz-en sem. Feszemeléssel megy ennyit, illetve ha nem, akkor feszemeléssel megy többet?
3,6 fölött nem próbáltam, az utóbbi időben a memória kifacsarására gyúrtam, talán nem is bírt volna olyan magas frekiket. Don Vittorionak van 2 db válogatott EE magos 3,0C-je...;]:))
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Hát akkor vmi 215/215-ön fogom hajtani, ha ott még stabil lesz a PCI. Azért csak hasznos lenne az a fránya PCI-lock, tolhatnánk a 228/228-at.:U
Ha nagyon muszáj, 3,2-es P4-et tudok adni holnap IC7-G-ben... De tényleg csak ha nagyon muszáj. RAM-om már nincs hozzá, de az van neked. -
erdoke
titán
Hát ha így, akkor így.:) Itt mit mond az AIDA? Nem mintha sokat számítana a memória sávszélessége az AMD procijainak a rövid pipeline mellé társított töménytelen cache-sel... Ezért nem marad le nagyon az egycsatornás MCH-vbal szerelt A64 a tesztekben, és ezért lesz a cache-ben a különbség S939-től kezdve.:P
-
erdoke
titán
Ezek tényleg nem túl jó hírek, de az FX-52 még nem rossz szint az árához képest. A RAM-nak mennie kellene 228-on a gyári időzítésekkel 2,8 V-on.
Tipikus Winbond chipes modul ezek szerint, mint a Kingston HyperX 434-es. Amíg megy, addig brutálk időzítésekkel megy, utána viszont semmit nem bír.
3 féle BIOS van, majd próbálkozok én is. A NB-nek és a V-Linknek is lehet feszt adni egyéként. -
-
-
erdoke
titán
A BIOS Advanced menüjében a CPU Speed/Voltage Setting opciónál lehet állítani a szorzót. Itt [L]http://www.hardocp.com/image.html?image=MTA3NjA0NDc3MjVGY1l6bG9oQ1VfM181X2wuZ2lm[/L] FX-53-mal teszteltek, és él a menüpont (másik képen látszanak a magasabb szorzók értékei egészen 4000 MHz-ig:D).
-
erdoke
titán
Mé', fizikailag és földrajzilag is létezik olyan, hogy szerkesztőség? Azt hittem, csak felvágtok vele, amúgy mindenki a sajár sufnijából netezik.:DDD
Szigorúan tilos közölni, ha egyetlen MHz-cel is jobban tuningolható benne!:D
Viszont All Caps Bold Italic, ha a VIA-ban megy többet.;]
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Csütörtökön tuti jó a délután, csak még azt nem tudom biztosan, hogy a kora délután 2-3 óra körül, vagy a késő 5-6 körül. Emiatt ne kokszosítsd el a vadonás új konfigomat az utolsó tesztnapon...:D
Swiftech maradhat még egy darabig, ha azt csütörtökig nem tudod letesztelni. -
erdoke
titán
Nem feltétlenül kell látszania a BIOS-ban a szorzózárállítási opciónak, ha lockos proci van benne. Elvileg a CPU mikrokód alapján felismeri, hogy pontosan milyen proci van beledugva, és elvileg semmi akadálya, hogy bizonyos menüpontok ne is jelenjenek meg, ha annak nincs értelme a felismert procinál. Különben is ez fos AMI BIOS, itt minden előfordulhat.:D
A visszavételt majd kigondolom, holnap napközben írok mailt. Mindenesetre a szétbarmolt procidobozt is hozd, hátha kint úgy szeretik garizni a cuccokat.:F -
-
erdoke
titán
''Szal, egy FX-53-at vettél, legalábbis 2400 MHz-en sztem stabil lesz.''
:C:DD:C
Hazudnék, ha azt mondanám, titokban nem valami hasonlót szerettem volna.:B
Mindenesetre 290 $ + postaköltségért bárki hozzájuthat a dobozos Opteron 146-hoz. Itthon 93e...:(
228-on 2,75 V-tal ment a tesztelt PC3200-as öcsike a gyári 2-3-2-6-os időzítéseken, talán egy próbát megér, hogy ez bírja-e a 230 MHz-et mondjuk 2,8 V-on.:P -
erdoke
titán
A 2400 király lenne, már csak a RAM órajelére/időzítéseire lennék kíváncsi, amit itt tud. Illetve a HT és a PCI órajelére. 7:2:1 az osztó, ami elvileg 233-nál beugrik, ugye? Ha igen, akkor a fagyásnál 245/3,5 az AGP és 245/7 a PCI, ha minden igaz. Magyarul pontosan 35 MHz, szerintem az még nem korlátozza a tuningot, inkább a Proci, a HT vagy a RAM (a valószínűségi sorrend is kb. ez). Ha a RAM-ot visszaosztod 400 körülre (/11 v. /12), akkor se megy feljebb?
-
erdoke
titán
MPEG kódolásban és Cinebench, stb. renderelésben azért fingatja a dual Opteront is a HT-s P4, nem csak játék és tömörítés van a világon.:t
Ne bántsuk meg szerencsétlen fórumtársainkat, jó az a P4.:DDD
Különben is, nekem még perpill mindkettő van, csak a P4-hez nem lesz memóriám.:) -
erdoke
titán
Kösz. Persze kérdés volt, csak futott tovább a gondolat.
Ezek az osztók teljesen jók (7*33,33=233,33 ill. 8*33,33=266,66), már csak azt kellene kiderítenem, hogy az Asus SK8V-n is pont így van-e. Valószínűleg igen.
Hej, ha lenne egy kis időm egy csomó tesztet átnyálazni...:((
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest