- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
Nem szórakoztam a HT teherbírásával, és a szinkron hajtással sem 230 MHz alatt, mert a proci kihajtása volt a cél.
228/228 talán egy picit gyorsabb, mint a 233/194, és akkor a talán mellett ottvan még az, hogy a cuccaidat szivatod.
A64 3200+ és Opteron 146 között olyan minimális különbség van, hogy észrevehetetlen, tehát az AIDA/Sandra gizdázáson kívül semmire nem jó, amit csinálsz. -
fLeSs
nagyúr
1ébként tuningoltad már a procit?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
strike-force #475 üzenetére
Én most egy mobil Athlon XPről beszélek, ami erdőke prociját hivatott megdönteni. :D
Az alaplap, amiben tesztelem nem birja a magas FSBt (215 MHz max), szal most 12,5x205ön járatom. Az is lehet, hogy igy fog a tesztben is szerepelni, mert már nincs idő másik alaplapot hozni. -
fLeSs
nagyúr
Az Athlon XP 2560 MHzet bir.
-
fLeSs
nagyúr
Ehh, most látom csak, hogy 2,4 GHz-re tuningolták mindössze.
Akkor viszont ők vannak lemaradva, és már tényleg elolvashatnád ezt a tesztet: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=270[/L], bár van egy sejtésem, hogy szimplán nem érdekel. Ebben is van egy 2420 MHz-en járó Athlon XP. -
fLeSs
nagyúr
Jelentem újabb részvevője lesz a cikknek: egy mobil Barton 2500+, ami léggel 2500-2600 MHz-et megy. :D
-
fLeSs
nagyúr
Az én beállításaim
ECC disabled
HT 800 16/16
memó 2,6V 2-3-2-5
200 MHz FSB, alapfesz
msot hirtelen ez jut eszembe. -
fLeSs
nagyúr
A földbedöngölésben nem vagyok biztos, a fuvar meg no problemo, de ezt már ott is mondtam.
Azért ne feledd, hogy a procid egy FX-52, az enyém egy A64 3700+, a P4 pedig 3750-en lesz letesztelve, szal sztem reálisak az órajelek, plusz tuning szempontjából is reálisak az órajelek, mármint hogy ennyit lehet belőlük kihozni (OK, Viktor77 procija megy 3,9 GHz-en, de nem nagyon láttam rajta kívül ilyet). -
fLeSs
nagyúr
1ébként erdőke a hwsw-n most postolt, szal megy a gépe, csak nem ide írt.
-
fLeSs
nagyúr
Holnap derül ki. 265 MHz-en ment a lap minden probléma nélkül, szal a 8-as osztó sztem müxik (K8T800-as lap), a BIOS-ban is 264 MHz-nél áll át 8-as osztóra, ezért állítottam 265 MHz-re. Kéne egy kis hűtés a NB-re, mert most egy rászáradt szilikonpasztával odaragasztott kis hűtőborda van rajta ventilátor nélkül. :D
-
fLeSs
nagyúr
1ébként a cuccot visszaadtam ma erdőkének, szal kíváncsian várom mostmár az ő tapasztalatait. ;]
-
fLeSs
nagyúr
Kéne, hogy vki hozasson haza egy Thermalright SLK948U-t, azt jól megnézegetném. :D
Mondjuk Zsoltee10-nek én adtam el a TR SLK900U-mat, de az már karcos meg koszos. -
fLeSs
nagyúr
De ma még kipróbálhatom, ha szted vmi forradalmi újítás van benn, és elárulod, hogy honnan töltsem le.
-
fLeSs
nagyúr
Viktor77 prockója ideális ellenfél lesz a te és az én procim számára is. :D ;]
Brutál teszt lesz, az tuti! -
fLeSs
nagyúr
Holnap a hutot is lenyomom, es visszaadom azt is.
Mellesleg meg nincs kesz a teszteles, mert meg az A64-et meg P4-et nem teszteltem le. Inkabb ugy mondanam, hogy a teszteles nehezebbik resze keszen van, mert a sajat gepemnek mar ismerem a korlatait (az lesz az egyik ellenfel), illetve a P4-ek tuningolasaban is mar eleg (:D) jartas vagyok. :DD -
fLeSs
nagyúr
Nos, megnyugtatlak, a jobbik lapot valasztottad, es nem csak a featurelista miatt, hanem tuningban is jobb.
SK8V-ben elindult a gep meg 2420 MHz-en is, ebben meg a max az 2350 MHz.
Mar mindent kiprobaltam, de sehogyansem indul el a gep 2400 MHz-en.
1ebkent mivel ez a hobbim es ez a munkam is egyben, ezert meg a feltetelezes is serto, hogy elfelejtek vmit. :DD :DDD -
fLeSs
nagyúr
2350-en vagyok most.
2400-at mar probaltam (az volt az elso :D), de akkor nem ment.
Mindjart maglatjuk, hogy most megy-e, hogy fokozatosan jutok el odaig. -
fLeSs
nagyúr
LOL! SK8N uccso BIOS, es nincs procifesz allitas... :DD
-
fLeSs
nagyúr
1ébként az ASUS az oldalán azt írja, hogy az SK8N és az SK8V is CnC támogatott alaplap.
Kirpróbálom majd. -
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
Mindjárt belerakom az SK8Nbe.
-
fLeSs
nagyúr
A fesz a 1001es biosban max plusz 150 mv, tehát 0,15V, az 1002es biosban pedig plusz 0,2V, más opció nincs is.
a hűtő sztem jó. -
fLeSs
nagyúr
a 215 per 215 tuti lassabb, mint a 233 per 194, a memsávszél nem számit annyit, mint P4nél, ráadásul gyorsabb is majdnem 200 mhzcel.
p4es alaplap nem kell, van itt annyit, mint az állat, viszont egy olyan p4 kéne, ami megy kb. 3,7 GHzet stabilan.
Az nekem mind1, hogy 3 vagy 3,2 GHzes. -
-
fLeSs
nagyúr
233on viszont teljesen jól megy, már a sokadik tesztnél tartok, és nem fagyott, meg hasonlók.
-
fLeSs
nagyúr
A feszkókkal kapcsolatban egyébként nem kell aggódni, én veled ellentétben láttam már az alaplapod BIOSát. :t :DDD
-
fLeSs
nagyúr
2350en a specviewperf lefagyott, de ez már jónak számit, mert 2400on el sem indul :D
Most 2330on járatom, ha ez a teszt lefut, akkor stabilnak mondható a cucc.
Még az SK8Vben megy az 1001es BIOSszal. -
fLeSs
nagyúr
Most 2300-on stabilnak tünik, de így a RAM csak 191 MHz-en jár. Még kísérletezgetek vele.
-
fLeSs
nagyúr
Na van három rossz hírem:
1. a proci nem stabil 2400 MHz-en
2. a RAM nem stabil 230 MHz-en semmilyen időzítésekkel (sokat játszottam vele)
3. nem kaptunk FX procit, szal az kilőve
Most az van, hogy ebben a lapban értelmes tuningeredményt még nem tudtam elérni, ahol stabil is a proci, szal most jön az SK8N.
1ébként 1002-es BIOS-szal próbálkozok. Próbaként most visszateszem az eredetit, de nem hinném, hogy attól stabil lenne a proci 2400 MHz-en. -
fLeSs
nagyúr
Ehh, keversz vmit.
Itt most nem a szinkron/aszinkron dolgokról beszéltem, hanem arról, hogy az Athlon64-es procik esetében a memóriaórajel nem mindig a referencia szerint alakul (133/166), hanem az osztótól függ, amit te nem tudsz megváltoztatni. Bennevan egy grafikon az A64-es cikkemben, nézd meg.
Lehet 240/240, mért ne lehetne? -
fLeSs
nagyúr
Na közben VGA-kat is kell tesztelnem, meg a g@gyi IC7-et vissza is kellett vinni gariba, szal nemcsak Opteronból áll a világ.
Amíg tesztelgettem, addig gondolkodtam, és 2400 MHz-en nem fogom lebenchmarkolgatni abban az esetben, ha az FX szorzóját megtom emelni. Azért ha, mert nem láttam szorzóemelést a BIOS-ban sehogyan sem, sztem pedig inaktívan ugyan, de kéne lennie. Azért nem mérem le ebben az esetben, mert a 2400/200 MHz memó az ugyanaz, mint az FX-53 (az is 2400/200).
Ha nemtom megemelni az FX szorzóját, akkor lemérem.
1ébként ki fogom próbálni SK8N-ben is, hogy tényleg 2400-e a vége.
Még talán abban az esetben lemérem az Opteront tuningolva, ha a memó bír 235-240 MHz-et, akkor 235/235-ön vagy 240/240-en lemérem, hogy lássam a memsávszél növekedésének a teljesítményre gyakorolt hatását.
Ja és igen, kéne vhonnan egy übertuningP4... :DD
Ja és megírhatnád, hogy a cuccok visszavételét hogyan gondolod, mikor/hol/stb. -
fLeSs
nagyúr
Nos, a PCI sztem sem gáz, mert akkor már 240-en sem ment volna.
A RAM-ot próbáltam 333-as beállítással és 3:2-es beállítással is, tök mind1, nem megy feljebb.
A HT órajele amióta tuning van, azóta 400-ra van állítva (ez ugye növexik az ''FSB''-től függően).
Most egy próba erejéig 230/230-ra beállítottam a cuccot, 2,5-3-3-7-es időzítésekkel megy 230-on a RAM, erősebb időzítésekkel még nem próbáltam, ma már nem is fogom, mert húzok el.
Alapon 2-3-2-6-on járattam a RAM-ot, meg 242-es FSB-nél is, úgy 204 MHz-en járt a CPU-Z szerint.
Szal, egy FX-53-at vettél, legalábbis 2400 MHz-en sztem stabil lesz.
PS: 230/230, 2,5-3-3-7-en AIDA: 6124/2472 :DD -
fLeSs
nagyúr
Na, a 2450 MHz már nem teccik neki, a Win lefagy bootolás után azonnal.
Most a Gigabyte legjobb rézhütője van a procin max fordulaton járatva, szal nem hinném, hogy a hütés lenne a sz@r. :DD
Lehetséges, hogy a PCI elszalad? Az biztos, hogy 2300-2330 MHz között visszavált, mert különben a Barracuda vinyó már meghalt volna, ha nem...
2420 MHz-en vagyok most, most megnézem, hogy stabil-e, aztán ha igen, akkor ezen fogom letesztelni.
Ps: a topic címét én kozmetikáztam. :)) -
fLeSs
nagyúr
Lemennek a 3ds max meg LAME tesztek, aztán tuning. :D
-
fLeSs
nagyúr
Nem csak játék és tömörités lesz a tesztben.
Ugyanazok lesznek benne, amik a 3400asok klubja cikkben, ugyanazokkal a példákkal.
Az az egy problémám van, hogy a memóriamennyiség és az időzitések bekavarnak, szal nemtom, hogy azok most végülis ehhez hasonlitható eredmények e (nincs kötőjel meg 1 2 hosszú mássalhangzó ezen a billentyűzeten :D) -
fLeSs
nagyúr
Ja igen, a tuning kb. egy óra múlva kezdődik.
-
fLeSs
nagyúr
Hát lehet, hogy egy egyszerű A64 vs Opteron vs FX teszt lesz Intel procik nélkül. :D
Az Intel már nem tényező... :DD :DDD -
fLeSs
nagyúr
Hát nem mondom, gyors ez az Opteronka... :D
-
fLeSs
nagyúr
Jó, mondjuk nem mind1, hogy idle vagy full terhelés alatt és hogy milyen ventilátorral verte meg, mert a Thermalright a hűtőbordáihoz a Vantec Tornado ventit ajánlja, és azzal is szokták tesztelni, márpedig az hangosabb, mint egy repülő hajtóműve.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
strike-force #190 üzenetére
Nem kell, hogy letesztelje, mert a PH! leteszteli helyette ugyebár... :D :DD :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest