Nah..valszeg félreértegetjük egymást
''Természetesen, akik gondolkoznak azok kivétel nélkül veled értenek egyet, a többiek meg a hülyék. '' ..nem azt mondtam..
Sokan azon a véleményen vannak mint én..csak ennyi..
''Honnan veszed hogy jobban tuningolhatóak? Te halál komolyan azt gondolod, hogy aszerint árazza be a termékeit az AMD, hogy mennyire tuningolható? Miért is lenne jobban tuningolható egy Sempron? Ugyanaz a kettő, ezt párszor már leírtad te is. Akkor?'' Onnan veszem hogy van szerencsém a64 semihez, meg ismerek olyanokat akinek van..a64-et meg a totyikjából ''ismerem''
Egyébként a semik tuningolásáról több helyen is olvashatsz. Persze ugyanaz, kivéve az L2-t..aminek a kisebb mivolta miatt valszeg kevésbé melegszik..épp ezért lehet jobban húzni..és ez nem csak elmélet.
''Szinte egy árban, igen, mivel annyira kis különbség van köztük teljesítményben, hogy néhány ezresnél nem indokol nagyobb árkülönbséget. Sőt még drágábbak is, aminek okát szerintem az amd sales managerei tudják csak.'' Az egy árban lévőség okát nyilván az határozta meg, hogy a64 vs semi gyakorlatilag egy és ugyanaz, a 64 viszont jóval drágább volt, az áruk pár hónapja került egy szintre. Gondolom azért, mert sokan rájöttek hogy minimális telj. különbség van a 2 proci között, ezért az a64-re lehet kisebb kereslet lett.Az a64-ek árát kb 50%-kal, a semik árát 15%-kal csökkentették pár hónapja..ekkor kerültek közel egy szintre árban. De az elgondolkoztató, hogy mért drágább bizonyos esetekben azonos órajelen egy semi, mint egy a 64..marketing tevékenység lenne? Lehet..Sok oka lehet..a legkézenfekvőbb hogy jobb tuningpotenciállal rendelkezik, manapság már valszeg többen vannak akik tuningolnak, mint akik nem..Ha nem így lenne, nem kerülne egyre több tuningolható alaplap forgalomba..ha nem lenne rá igény.
''Eleve a tuning nagyon elenyésző tényező globálisan nézve, pl a noti piacon még annyira sem szempont, ahol elég sok Sempront eladnak.'' mobilvilág teljesen más tészta, mobil amd-knél egyébként is sok a ''sima'' asztali, egyszerűen notiba rakják.
''''Ált. 50%..'' Ált. a 2500+, 2600+, 2800+-nak, és Am2-ben a S3000+-nak.. Sajnos 8-as szorzójú a64 nincsen, ha lenne, százalékosan ugyanannyira tuningolható lenne ''ált.''. 3600+@5200+ ? És akkor ? Nem hallottál még 1, vagy 2*1 megás L2-vel rendelkező A64-et 3 gigán vagy felette menni? Attól hogy ezt most leírtam, az 1 megás a64-ek lettek a legjobban tuningolhatóak? Nem.'' Tudom hogy van sok sandi 939-es proci ami nagyon jól húzható..de van ezekből sok ellenpélda is. Nem tudom hány a64 van amit alapfeszen 50%-kal túl lehet hajtani...én még nem hallottam ilyenről. Biztosan van sok 1 ill 2 magos a64 1 v 2x1 mega L2vel ami megy 3ghz felett, amennyire én tudom s939nél 1 megás a 3700+ szanditól kezdődik, és alapórajelen 2200-at megy, feszemelés nélkül nem hallottam még olyanról, hogy 3ghz fölé ment volna, de feszemeléssel se sokkal fölé.. 2x1 megás a64 meg tudtommal a legkisebb az am2 4000+,alapórajelen 2ghz, na erről tényleg semmi tuninggal kapcsolatos tevékenységet nem hallottam, meglepne ha 3ghz fölé menne mint a 3600as x2,ami 256kb L2vel bír.
''
Beragadt készletek meg aligha vannak AMD-éknél, mert a gyártósorrról adják el a procikat
Term. nem az AMD készleteire gondoltam, hanem boltokéra.'' Ezt félreértettem, nema boltok árlistáit néztem, az amd oldalán feltüntetett nagykerárakat.
Csak a véleményemet mondtam el, peace!