Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech
    addikt
    válasz Chaser üzenetére #157

Nagyapámnak két feje volt, ha jól emlékszem, de lehet hülyeséget mondok. :D

... jah ez az én véleményem, és azoké akik kicsit elgondolkoznak Ugyan mitől lenne drágább? Az AMD is tudja hogy ezek a semik is a64ek kisebb L2-vel..valszeg erre rajtuk kívül elég sokan rájöttek Nyilván kevesebb a64 fogyott ez miatt, mert a semik olcsóbbak..és jobban tuningolhatóak..ráadásul ugyanazt tudják mint az a64.

Természetesen, akik gondolkoznak azok kivétel nélkül veled értenek egyet, a többiek meg a hülyék. :F
    Honnan veszed hogy jobban tuningolhatóak? Te halál komolyan azt gondolod, hogy aszerint árazza be a termékeit az AMD, hogy mennyire tuningolható? :O Miért is lenne jobban tuningolható egy Sempron? Ugyanaz a kettő, ezt párszor már leírtad te is. Akkor?
    Cache méretben különböznek csak, ami tuning szempontjából érdekes lehet, két elméleti érv: 1, Sempron javára : kisebb cache, kisebb hibalehetőség.
    2, A64 javára: ami Sempron lett, annak a cache-e vsz eleve hibás volt, így joggal feltételezhető, hogy nem sikerült a legjobban, így nem fogja úgy bírni mint egy hibátlan.
    Maximum ennyit lehet spekulálni elméletben, de sok értelme nincs, mert egyáltalán nem biztos hogy számít ez valamit is a gyakorlatban általánosságban.

Valszeg ezért vannak szinte egy árban..vagy drágábbak a semik azonos órajelen, mint az a64.Lehet hogy nem hiszed hogy mennyire tuningolhatóak..nézzél körül..

Szinte egy árban, igen, mivel annyira kis különbség van köztük teljesítményben, hogy néhány ezresnél nem indokol nagyobb árkülönbséget. Sőt még drágábbak is, aminek okát szerintem az amd sales managerei tudják csak. Valószínűleg annyiért van rá igény. Szerintem nonszensz, hogy ez a tuningnak lenne köszönhető. Eleve a tuning nagyon elenyésző tényező globálisan nézve, pl a noti piacon még annyira sem szempont, ahol elég sok Sempront eladnak.

alapfeszen ált. 50% túlhajtás simán megvan. Nekem 25% van az am2-s semimen/ennyit enged a lap max/, és 1 fokkal melegebb mint alapon.Max terhelésen 35 fok...gyári hűtővel...A 3600+ x2-t egyik tesztben néztem 5200+ra húzták fel..nyilván mert ''csak'' 256kb L2-je van...

''Ált. 50%..'' Ált. a 2500+, 2600+, 2800+-nak, és Am2-ben a S3000+-nak.. Sajnos 8-as szorzójú a64 nincsen, ha lenne, százalékosan ugyanannyira tuningolható lenne ''ált.''. 3600+@5200+ ? És akkor ? Nem hallottál még 1, vagy 2*1 megás L2-vel rendelkező A64-et 3 gigán vagy felette menni? Attól hogy ezt most leírtam, az 1 megás a64-ek lettek a legjobban tuningolhatóak? Nem.

Beragadt készletek meg aligha vannak AMD-éknél, mert a gyártósorrról adják el a procikat
    Term. nem az AMD készleteire gondoltam, hanem boltokéra.

Új hozzászólás Aktív témák