Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Szevasztok! Lenne egy kérdésem. A processzoromat(754-es sempron 2600+ alap órajelen) leteszteltem prime 95-el. Mindegyik tesztmódot futtattam órákon át. A legnagyobb hőmérséklete a procinak 44 celsius fok volt az everest szerint folyamatos 100%-os terhelés mellett. Mennyi ezeknél a prociknál a max hőmérséklet, amelyen szabad folyamatosan üzemeltettni őket? Csak azért kérdem,mert csökkenteni akarom a processzor ventillátor fordulatszámát mer kicsit hangos. Amúgy ha véletlen túlmelegszik akkor mi történik? Fagyás? Vagy leég egyből? A tuningot egyenlőre hanyagolom. Köszi előre is a segítséget
-
neduddki
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
HI!
Koszonom valoban, csak aszt ne tom hova lett a comparebol??? vagy a nem gyaertot dogoket kiszedik???
udv
neduddki -
elfelejtette
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Hali!
Most ez S754 2600+ v. AM2 2600+ amit nem találsz? AM2-ben nem tom' van-e a 2800+nál kisebb, S754-ben a 2600+ és a 2800+ egyaránt 1.6GHz-en fut, csak előbbiben 128kB L2 cache van, utóbbiban meg 256kB. AM2-ben a 2800+ órajele 1.6GHz, és 128kB L2 cache van benne.
Üdv. -
neduddki
nagyúr
HI!
Setitejjen mar vki fel: mi torpent a 2600+ -osval???
Hijaba keresem a amdcompare-n, ott a legkisebb a 2800+-os ami raadasul nagyon egyformank tunik a 2600+-val??? /vagy nagyon elnesztem vmit???/
koszi
udv
neduddki -
mazda626
addikt
válasz
TwentySix
üzenetére
Everest eredményeivel nem kell foglalkoznod. Igen, ha magasabbra veszed az FSB-t és visszaosztod 133MHz-re a memót, akkor azért érzed lassabbnak, mert az időzítéseit is magasabbra toltad. Viszont ha játékban megnézed, akkor ott gyorsabb. Nézd meg tesztprogikkal. XtremeCpubenchmark, Super PI 1M tesztje, 3d Mark 06 CPU Score. Amelyik beállítással többet kapsz, az a jobb.
-
TwentySix
aktív tag
Ja, a memóriával kapcsolatban: Mire megtaláltam ennek a finnyás lapnak a legjobban megfelelő RAM-ot, vért izzadtam. Az egyoldalas modulok elindultak benne, viszont rejtélyes fagyásokat, kékhalált okoztak még alapórajelen is rendszeresen. Próbáltam anno 2 db 512-es Kingston memóriával ami ugye kiváló minőség-tuning együttes lenne, de el sem indult velük.
Végül arra jöttem rá, hogy szinte kizárólag a kétoldalas modulokkal megy jól, hibamentesen (legalábbis az enyém). A Kingstonok is 1 oldalasak voltak.
Biztos van ellenpélda, de ez az én megfigyelésem sok-sok próba után. -
TwentySix
aktív tag
válasz
mazda626
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy megéri, bár biztos menne. A memóriát akkor vissza kellene vennem 133-ra, ami a magasabb CPU sebesség ellenére sokkal lassabb lenne mint most. Úgy érzem ez az optimális beállítása a rendszeremnek.
Az Everest Ultimate Edition 2006 a memória olvasás így 3890, ha leosztom 133-ra akkor visszaesik 2500-ra. Ugyanez vonatkozik a mem írásra: 166-nál 3740, 133-nál 2488.
Persze kiváncsi lennék a végére, de azt gondolom itt az optimum, ha feljebb veszem a plusz CPU sebességet elbukom a RAM-on...
Remélem jó a logikám...... -
TwentySix
aktív tag
Hétvégén nekiestem a 2800+-os Sempronnak, 310 MHz FSB-ig jutottam el stabilan, a memória órajelet 166-ra kellett tennem, így ugye most 480-on tepernek a memók, ami nem rossz eredmény....
A feszültségeket ehhez a sebességhez eléggé feljebb kellett vennem, a CPU 1,6 a RAM 2,7 (0,1 V plusz) és a Nforce3-at is egy fokozattal 1,64-re.
A HT 3-ra van állítva, így most 900Mhz-en megy.
Nagyon meg vagyok elégedve a rendszerem sebességével.
Mazda626-nak nagyon köszönöm a segítséget!!!

[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Szia!
FSB-t FSB, vagy Front Side Bus néven leled BIOS-ban. Memória pedig nálam az Advanced Chipset menü alatt érhető el. Ott vannak a különböző időzítések és órajele a memnek (DDR Clock). Alapból mindegyik Auto-n van, tolld át Manualra és állítgass, a DDR Clockot állítsd át 166 vagy 133MHz-re. Ezt majd te érzed. A lapodon lehet fixálni, Flexible Settings asszem, de ASUSokat nem ismerem. A lényeg, hogy a PCI órajele 33MHz maradjon, az AGP pedig 66MHz. -
Tv
senior tag
válasz
mazda626
üzenetére
Csövi! Köszi a választ. Akkor szerintem húzok rajta. A HT szorzót megtaláltam a Bios-ban, de
a memória órajel pntosan milyen néven kell hogy szerepeljen? Az Fsb meg nincs sehol. Azt hol kell állítani? Vagy az magától állítódik?
Azt is olvastam hogy bizonyos órajeleket fixálni kell előtte (pci). Ez tényleg így van? Feszültséget nem akarok emelni. 2000Mhz nekem bőven elég lenne. Gyári hűtéssel azt simán bírnia kell, ha jól értelmeztem a hozzászólásokat.
Bocs ha sokat kérdezősködök, de szeretek mindent tutira tudni mielőtt hozzálátok valamihez
Ha meg bármi gond van kiveszem az elemet, majd vissza teszem, aztán senki nem mondja meg hogy állítottam-e a Bioson vagy nem. Ugye jól értelmeztem ezt?
Jah és mégeccer köszi a segítséget. Minden jót!
[Szerkesztve] -
Tv
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Még meggondolom hogy húzok-e a procin. Az már világos hogy, ha mondjuk 2000Mhz-ra felhúzom, attól valszeg semmi baja nem lesz, ez így zsír is lenne merthát az 25%-os gyorsulás, csak attól tartok hogy, ha a gépnek valamikor lenne egy ettől teljesen független meghibásodása, és a boltban átnézik akkor is gázban vagyok a garancia ügyben, merthát ezen nem nagyon lehet mit kimagyarázni. Egy dolog viszont még nem tiszta. Mégpedig hogy a bios beállításait az elem tartja életben, mikor a gép ki van kapcsolva? Tehát, ha kiveszem az elemet, akkor tulajdonképpen mi történik? Ekkor visszaáll az eredeti beállításokra? Mert akkor ezzal lehetne esetleges gond estén trükközni, boltba visszavitel előtt. Vagy totál hülyeséget beszélek?

-
-
Khaal
őstag
Felraktam 11x175-re, így 59 fokot mutat, inkább nem szórakozok vele. Gondolom ennyit tud a boxos gyári hűtő, tudtok ajánlani valami halk hűtőt socket-A-ra, normális áron?
-
mazda626
addikt
A rekordom DDR333-al. (Most akarom cserélni valamilyen 500-as memóra, vagy DDR400-ra) 2600MHz [link] Egy darabig 2.4-en használtam, de nyírta a memókat, most 2.2GHz-en teker. Beadtam neki a 2.8GHz-et, akkor csak Windows képig jutott, majd kékhalál és csak CMOS segített, 2.9-en csak a vidkari infó jönnek be, utána behal.

-
jagada
addikt
''XP alatt hol lehet megnézni a processzor hőmérsékletét?''
Sehol, kell hozzá mondjuk egy Everest Home Edition progi, vagy más hasonló monitorozó progi (BIOS-ba lehet még nézni de az mán nem XP alatt van
)
''Meddig lehet/érdemes ezeket a procikat biztonságosan húzni?''
Egyedenként változó, próbálkozni kell, de általánosságban elmondható, hogy van benne tuningpotenciál....
''A gép még garanciás, de egyesek szerint attól nyugodtan lehet húzni rajta, mert esetleges meghibásodás esetén úgyse derül ki hogy húzva volt a proci.''
Ha feszt nem emelsz a procinak nem lesz semmi baja ha túlhúzod akkor se fog elfüstölni, legfeljebb bekapcsolásnál nem fog felállni a rendszer (CMOS segít
)
Megelőztek

[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Szia!
''Pontosan hogyan is kell ezt csinálni?''
Bemész a BIOS-ba. Ott keresel olyan menűt, ahol túlhajtásra alkalmas funkciókat találsz. (Advanced settings) Vcore, Vmem, FSB stb... A procid megy 2400MHz-et simán. Kezdetnek állíts be 2000MHz-et. Keress egy olyat hogy HT, ennek értékét vedd vissza 3-ra. A memóriákat pedig oszd vissza 133MHz-re. Ha szükséges, állítsd az időzítéseket. Elmented a beállításokat, ha gond nélkül bejön a Windows és stabil, akkor mehetsz fentebb. Plusz feszültségeket is adhatsz majd, de 2GHz-hez bőven elég az alap is, talán a memóriáknak adhatsz egy keveset. Mivel gyári hűtő van rajta, szeritem 2.2GHz fölé ne nagyon menj, figyelj a hőfokokra. 60 fölé ne engedd!!!
''A gép még garanciás, de egyesek szerint attól nyugodtan lehet húzni rajta, mert esetleges meghibásodás esetén úgyse derül ki hogy húzva volt a proci. Ez igaz?''
Túlhúzni csak saját felelősségre szabad, benne van hogy lehet hogy tönkremegy. Ha ésszerű keretek között zajlik akkor nem érheti semmi baj. Procinak 1.6V-nál többet nem szabad adni, hacsak nincs nitrogénhűtésed.
Ha tönkremegy valami, akkor jó esetben gariban megoldható a csere. DE, csak akkor és akkor, ha annak nincsenek láthatú nyomai. A boltos is egyből átvizsgálja a dolgokat, bekukkant a BIOS-ba, (Ha addig eljut, mert nem főzte szét az user a cuccot és más proccal megy) és meglátja a beállított órajeleket, akkor szvsz pároslábbal rúgnak ki a boltból.
Mint láthatod meg lehet oldani a dolgokat, de ezek leírása alapelvekbe üközik, rá kell jönni...
Nem elijesztésképp, csak figyelmeztetés.
Khaal: 58fok alapjáraton nagyon magas!
Sürgősen nézd meg a hűtőt.
[Szerkesztve] -
Khaal
őstag
Sziasztok Sempron 2600+om van egy Gigybyte 7VT/00-RZ alaplapban, gyári hűtővel. Everest szerint 58 fokos a proci, lehet ezzel a hűtéssel tuningolni rajta valamennyit, vagy már így alapból is túl meleg a proci?
-
Tv
senior tag
Szevasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Sempron 2600+ processzorom van Asus k8n4-e lapban, szeretnék rajta húzni egy kicsit. Pontosan hogyan is kell ezt csinálni? Nemigazán vagyok jártas tuningban. Meddig lehet/érdemes ezeket a procikat biztonságosan húzni? Gyári hűtés van rajta. A gép még garanciás, de egyesek szerint attól nyugodtan lehet húzni rajta, mert esetleges meghibásodás esetén úgyse derül ki hogy húzva volt a proci. Ez igaz? Még annyi, hogy XP alatt hol lehet megnézni a processzor hőmérsékletét?
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
válasz
TwentySix
üzenetére
Én is, ha elb.szok valamit akkor elem ki/be procedúra
De már megszoktam.
Azt ajánlom, hogy állíts be elsőnek a memóriát, 3-4-4-8 időzítésekre. Ilyenkor kb 2400MHz-ig nyugodtan húzhatod, a memó nem akadályoz. Próbáld meg az 1T-t. Milyen memóriáid vannak? Ha beállítottad, utána tesztelgetsz kicsit, hogy stabil e. Ha ezzel megvagy, akkorutána próbálgathatod feszesebbre venni az időzítéseket. Egészen addig, míg instabil nem lesz. Töltsd ki az adatlapodat!
[Szerkesztve] -
TwentySix
aktív tag
válasz
mazda626
üzenetére
Köszönöm a gyors választ, pont azon beírásod alapján kezdtem el a tuningot nemrég
Akkor elkezdem a memória időzítésekek állítgatni, remélem összejön. Most 3-3-8-2T van beálltva, gondolom kezdetnek 4-4-9 megfelel, ha jól tudom ezek a lassabb értékek. Az a baj, hogy ha nem megy a dolog, csak Cmos reset után indul újra a gép, még az insert nyomása sem segít..
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
válasz
TwentySix
üzenetére
Szia!
Memória időzítéseit is célszerű állítgatni, akkor lehet igazán kihajtani. 2400MHz simán van benne.
Ha visszábbolvasol, akkor láthatsz egy táblát, amiben összefoglaltam a feszültségértékeket és a velük kapcsolatos hőmérsékleti adatokat. [link] Léggel 1.6V-ot szoktunk max-nak ajánlani, de hosszú távra inkább 1.55V az ajánlott. Ne engedd a proci hőmérsékletét 60 fok fölé. Az eltérések nem vészesek, sohasem annyi amit beállítasz. Everest ír mindenféle dolgokat, nem kell komolyan venni. A lényeg, hogy 1.6V felé ne nagyon menj, kivéve ha van kompresszoros hűtésed. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv! Sok sikert a tuninghoz, várjuk az eredményeket!
[Szerkesztve] -
TwentySix
aktív tag
Sziasztok!
Egy Abit NF8 lapban szeretnék húzni egy 2800+ procit, 250 Mhz-ig simán megy, bár itt is kellett egy kis feszültségemelés a stabil működés érdekében. Ha feljebb állítom, akkor már sipolás következik és BIOS reset kell.
És itt van a problémám: A BIOS-ban 1, 56 V van beállítva, de a BIOS hardver monitor és az Everest szerint is 1,47-1,49 V feszültséget kap a procim csupán.
Most kinek higgyek??? Nem szeretném megsütni a procim, de a 2000 MHz-nél azért több van benne....
Thx
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Hát jó, de akkor meg nem azt kell mondani, hogy : Ez tevedes , win alol jobban lehet huzni de ebbe most nem akarok belemenni
Mert attól, hogy neked ez a módszer jobban fekszik, még nem lesz igaz mindenkire. Én elfogadom a véleményed, valóban kényelmesebb windóze alól, de ettől még nem lesz jobb és a kockázat sokaknak nem éri meg. -
nesa
veterán
A jobbant ugy ertettem konyebben lehet huzni es tesztelni... nem kell 70millioszor ujrainditani.
eddig 0 x tapasztaltam hogy az oprendszer problemazott volna.
es utalom a cmost mert utanna mindet be kell alitani.
Szerintem megha megis rogyna a win akkor is elobb vegzek ha a vegen ujrarakom mint ha alandoan indidgatom. -
Lortech
addikt
Belemehetnél pedig nyugodtan, kiváncsi lennék miért lehet szerinted Win alatt jobban húzni.. Ha túlrántod, akkor mindkét esetben elszáll a rendszer, win alatt hamarabb a nagyobb terhelés miatt, és reális esélye van, hogy inkonzisztens lesz a vinyód, mert közben az os dolgozik rajta. Rossz esetben rendszerhiba és adatvesztés is felléphet ilyenkor. Az sohasem jó, ha megfagy működés közben egy oprendszer. Míg ha a bios megfagy, nem történik semmi, max törölheted a cmos-t.
Ez az egyik része, a másik az, hogy miért lehet jobban húzni. Ez az én olvasatomban olyasmit jelent, hogy nagyobb mértékben, magasabb órajelekre. Ez nyilvánvalóan nem igaz, mert ugyanazt az alacsonyszintű rendszerhívást végzi el a windowsos alkalmazás is, mint a bios. Ugyanazt csinálják (3rd party tooloknál lehetnek különbségek). Csak mint kifejtettem fentebb, oprendszer alatti fagyás esetén lehet károkat okozni, míg bios alatt aligha. -
-
mazda626
addikt
Hmm... Éppen azért használunk BIOS-t, mert Winből nem lehet annyira húzni mint BIOS-ból. Ha Winben elrontunk valamit, akkor kékhalál ---> telepítheted az új Wint.
Megkeresed a BIOS-ban a végét, utána Windowsban hangolgatsz egy picit, majd ha kész vagy, és a Windows összesz@rta magát, akkor reinstall. -
mazda626
addikt
Bevállt az új pasztám.
Idle hőfok 32-33 fok 2.2GHz-en, load pedig 44-46 max. 
-
duo
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ahamm na ez jó ötlet. úgy fogom csak megvenni hogy beviszem a cuccom és ott belepróbáljuk. (akkor viszont nemkizárt hogy a Samsungot is bedobom és lesz kétX512 kingmax.)
köszi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha ''linuxos'' vagy, és tényleg tudod rendesen optimalizálni a rendszert, akkor valóban összejöhet a 2-3 év.
Ha használtan akarsz RAM-ot venni, akkor megéri, de 1.5GB nem annyival jobb 1GB-bál, hogy 2x annyit költs RAM-ra, egy 512-es modult használtan megúszhatsz 6-7k-ból is. 512MB a határ, én 768MB és 1GB között nem nagyon éreztem különbséget, egymagos CPU-val meg úgysem futtathatsz ész nélkül egyszerre egy rakás programot...
Nekem volt gondom Samsung+Kingmax párosításból, próba nélkül ne vegyél semmit. -
duo
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
viszont a rammal beszoptam. belepróbáltuk még két gépbe, és rosssz.

úgyhogy venni kell nincs mese. Szerinted ha veszek mondjuk egy giga kingmaxot a samsung mellé (igen tudom hogy nem egyformák, de nem óhajtom duálban hajtani)
fog működni a dolog? -
duo
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
''2-3 évet ezzel a konfiggal úgysem húzol ki, max. egyet.''
Háát. azért én mégis megpróbálom. leglább kísérletet teszek rá hogy én uralkodjam a fogyasztási szokásaimon, ne pedig a piac. mégha ez egyre nehezebb is.
meg nem egészen értem én ezt a max egy évet. mi fog történni? hirtelen csupa olyan szoftvert írnak majd ami nem indul el ezen a konfigon? hiszen még egyátalán 64bites alkalmazások is elvétve vannak. nyilván egyre több ilyen lesz, és egyre erősebb gépet igényel de azért majdcsak nem kell kidobni az egész cuccomat mert használhatatlan. Régebbi játékokkal játszom, nwn, morrowind, nfsu2, kotor, Dio2 stb. egyébiránt meg 30-70% ban használok XP-t meg linuxot, az utóbbi javára. ott meg úgy optimalizálok ahogy nem szégyellek. szóval szerintem nem álom az a 2-3 év. persze ez csak akkor igaz ha nem megy tönkre valami a vasban és nem kapok hozzá szart se.
--------------------------------
persze ha abba gondolok bele hogy ez a Sempron dolog már most is elavult, akkor nyilván neked van igazad, de hát itt vannak az egyéni különbségek, meg a felhasználói szokások. -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Ismét a saját gépemről.
4 fok difi van fölfele, a mostani javára.
Pedig jobb szellőzést is kialakítottam.
Csak nem lenne teljesen rendben?
Procira Titan Silver pasta került, pontosabban TTG-S104. Közben kiderítettem, hogy a memóim nem Samuk, hanem Infineonok, és a procim pontos típusa: SDA2800AI03BA 
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Egy dualcore rendszer már most is nevetségesen olcsó mondjuk az 1 évvel ezelőtti árakhoz képest. 2-3 évet ezzel a konfiggal úgysem húzol ki, max. egyet.
Az 1GB-os modult próbáld elcserélni valakivel, eladni nem nagyon lehet, én is hiába árulom a régi DDR RAM-jaimat, meg a haver DDR2-eseit se viszik, nagyon pang a piac. -
duo
addikt
válasz
mazda626
üzenetére
nekem is ez ugrott be. márhogy a borda elmozdulhatott.
nálam volt olyan is hogy lehúzódott a rendszerhűtő csatlakozója az alaplapról, és nem vettem észre csak néztem hogy a procim vagy 10 fokkal melegebb idle.miután újrapasztáztam, vettem észre. egyből más volt a leányzó fekvése a hűvösebb házban.
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Ma távol volt a gépem, kocsival szállították. Mikor hazakerült, összeraktam bekapcsolom, és alapfeszen 50 fok volt kapásból a hőm üresjáratban.
A hűtő picit csálén állt, lekaptam róla, holnap megyek pasztáért. Remélem csak ennyi a baja, hogy nem feküdt fel rá a hűtő rendesen. Szerintetek más is lehet a gond? 
[Szerkesztve] -
duo
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
fentebb írtam: nem működik benne rendesen az 1Gb infineonom. csak az 512-es samsung. az meg nekem kevés. és naná igazad van, én is így gondolom, nem kell ebbe sok zsét ölni mert ugyanúgy pár 10-ezret kapok az egészért ha eladom. ha meg beszámíttatom mégkevesebbet. de ennyi ram mondom: kevés, másfelől 2-3 évig még biztosan használni fogom, és csak aztán építek majd egy új akkor már remélhetőleg viccesen olcsó duplamagos rendszert. Addig viszont nyilván szeretném kihozni ebből azt amit lehet.
ennek fényében mit javasolsz? -
duo
addikt
Fórumtársak segítsetek. RAM csere előtt vagyok. mi legyen?vegyek egy giga pl kingmaxot amit megeszik az alaplapom? (az ASUS k8n) vagy 2db 512 geil ultrát. (jó lenne 2 giga de azt drágállom.) meg kérdéses hogy megéri e 2max 3 évre ilyen ramot venni, amit a következő konfigomba biztosan nem fogok tudni átköltöztetni.
de a kérdésem mégis az, hogy nem jobb-e a geil mert gyorsabb megbízhatóbb, elég ez egy giga és gond nélkül tudok venni egy 3. modult is később. (mert most 1500 mega van és felettébb boldog voltam tőle)
------------------------
szóval segítsetek lécci, mert ebben egymagam nem tudok dönteni, és nem akarok megint szívni...
segítő közreműködéseteket köszönve

duo -
mazda626
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ahan, magától tudja a feszeket. Egyedül azt sajnálom, hogy nem tudom beállítania chipset feszkóját. Sikerült belőnöm a gépet stabilra 2.6GHz-en.
Memó 2.85V-on és 3-4-4-8 időzítésekkel. Alig várom az új memókat.
Cpunak adható max fesz: 1.70V asszem. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Azért amíg nem kerülnek rendes RAM-ok a gépbe kérdés hogy tényleg csak a RAM-e a felelős az instabilitásért, a CPU és az alaplap sem biztos hogy bírja a vágtát...
-
-
mazda626
addikt
Tapasztalataim a feszekkel kapcsolatban S754 Sempron 2800+ esetében:
1600-2200MHz @ CPU Default
2200-2600MHz @ 1.55V
2600< @ 1.60V
Hőtermelés max:
Hűtő: Artic-Cooling Freezer 64 PRO, szellős házikóban.
CPU Default @ 44.5°C
1.55V @ 53°C
1.60V @ 56°C (Szerintem van ez több is, de bekresselt a teszt, DDR333 nem bírja már, szal csak eddig tudtam melegíteni.)
Nem is merek belegondolni, hogy mi lenne léggel 1.6V fölött...

-
mazda626
addikt
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
??? csak +0.05V?
Más AGP/AM2 lap nincs. Alternatíva szintén ASRock lenne, de Inteles. Lehúztam a manulajat a gyáró honlapáról, az alapján több értéket láttam, hogy lehet beállítani. 
Mindenhol csak német és spanyol, olasz teszteket találok.
[Szerkesztve] -
-
mazda626
addikt
válasz
zeorsdfd
üzenetére
Ne sértődj meg, de amit szeretnél, szinte lehetetlen. Nincs olyan lap, amivel 3GHz-et ki lehetne sajtolni belőle. Vagyis van, de nem átlagember számára. Ha van pénzed nitrohűtésre akkor talán sikerülhet, talán... Csak havi 50e megy el a gép hűtésére + a cuccok kitesznek 70-et, és használhatod a gépet max 2 hétig, mert extrém körülmények mellett ennyit bír max, vagy kevesebbet. Ha mindenképpen kell a 3GHz akkor vegyél Cerka D-t, de az meg olyan gyenge hogy felesleges megvenni. Na jó van ami megy 3.6-on de drága az alapteljesítményéhez képest.

-
zeorsdfd
senior tag
Bocs mindenkitől aki félreértett...
Tehát: tisztában vagyok vele, hogy egy 2800+ és Nf7ből soha sem lesz 3Ghz.
Na, és épp ezért kérdeztem azt, hogy mit vegyek hogy elérjem ezt. Valóban hiba volt ebben a topicban kérdezni mert inkább a ''milyen alaplapot és procit vegyek 3 Ghzhez?'' topicban kellet volna.
[Szerkesztve] -
BloodRay
veterán
További őrültek!

3GHz irreális 2800+-os procitól!
Jó is lenne! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annyit sztem egy nagy A64-ből érdemes(és reális) kihozni az is olcsó már.
-
mazda626
addikt
válasz
zeorsdfd
üzenetére
Pontatlanul fogalmaztam. Nagyon ritka az olyan eset hogy 3GHz fölé menjen az órajel. Be kell érni max 2.6-2.7GHz környékével mind S754/AM2 környékén, Socket A-nál még ennél is kevesebbel. Ha netalán meg is van a 3GHz max teszt erejéig, de hosszútávra nem. Hűtésről meg annyit, hogy minimum víz..., vagy jó hideg téli napon léggel, akkor esetleg...
-
mazda626
addikt
Szvsz, szép!
De én az alapórajelére értettem.
Húzva tényleg ott van a szeren, de alapon is jó. 
zeorsdfd: Socket A nem az én asztalom, de normál körülmények között lehetetlen 3GHz-et kisajtolni belőle. 2.5 talán meglehet, inkább 2.4-re tippelek. De majd jönnek a többiek és megmondják a tutit.
[Szerkesztve] -
zeorsdfd
senior tag
Hogyan tudom legolcsóbban elérni a 3 Ghz-et? Úgy értem mit vegyek?
Most van egy 2800+ Sempron(Geode) és egy sima NF7es alaplap.... -
mazda626
addikt
Sziasztok!
[link]
Nem semmi egy Semprontól!
Olyan oldalt keresnék, ahol csak és kizárólag S754-es CPU-kat eresztenek össze. Lehet akármi, Sempi és A64 is, de a lényeg hogy Socket 754-en.
Előre is köszönöm! -
ati05
aktív tag
A gond az hogy az újabb alaplapokon már 4 tűs a hűtőcsatlakozó, és a gyári hűtő még csak 3 tűs, így nem tudodd állítani a fordulatszámát. Nekem be van állítva hogy50 foknál induljon be a hűtő full fordulaton, de nem érdekli őt...
Sajna olyan ventit kell keresni ami 4 pines. C&Q 3200+-tól már van az AM2-es sempron procikban. -
tmarkee
tag
válasz
mazda626
üzenetére
Rendben, köszönöm a tippet, megpróbálom amit ajánlottál és majd meglátom mire jutok. Az otthoni gépembe (lásd aláírásban) ez a funkció tökéletesen működik XP-n, Vista-n és ubuntu-n is. Igaz ubuntunál - a BIOS-ban elvégzett enyhe húzás után is - 1 Ghz-en működik alapjáratban, amikor meg számításigényesebb feladatot végzek akkor 1,8 GHz-re, a hivatalos, húzás nélküli értékig megy fel. Ugyanez a windózok esetén 2,2 Ghz-ig küldi.
-
duo
addikt
Nokérem tisztelettel... kb egy hét masszív sz@pás után itt vagyok sajgó állkapoccsal

osszeraktam a konfigot mint mondtam és hogy a samsung 512 problémázott.
Hát nem. Csak azt nézegettem ám hogy az Xp MINDEN EGYES alkalmazásból kidobál a desktopra, továbbra is memóriacímzési hibakódokkal. egy párszor még újratelepítettem a' xp-t meg 1x az Ubuntut is. de mikor ott is kidobott pár progi (még kernelfordítás után is) akkor már nem mosolyogtam. cseppet sem.
Másnap reggel futtattam egy mem tesztet hát a köcsög infineon 1 óra alatt dobott majdnem 7000 errort.

no aznap nem voltam az empátia köztéri szobra pedig emberekkel foglalkozom. az lenne dolgom hogy megvetésem és gyűlöletem elfojtsam
délután az utolsó reményemmel belepróbáltam az 512-es magában és memteszt. és lássatok csodát a 3 éves ramom hiba nélkül megy. a többi bármilyen párosításban kékhalál vagy el sem indul.
Slussz: az infineon 2-3 órát memtesztelt a haver gépében a régi deszkámban hiba nélkül.
konklúzió: ez a lap nem szereti ezt a ramot. csak hogy engem idegesítsen.
így csere lesz. nem kicsit nagyon.
az oprendszerek köszönik szépen jól vannak, xp - Frugalware0.5 jó gyorsak. még kicsi rammal is. gyorsabb mint a @3200+ Barton. eddig tecc. ha lesz jó Ramom. a samsung mellé. akkor lesz a húzás 2000-ig ha engedi.
üdv: duo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Licencek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt is olvastam hogy bizonyos órajeleket fixálni kell előtte (pci). Ez tényleg így van? Feszültséget nem akarok emelni. 2000Mhz nekem bőven elég lenne. Gyári hűtéssel azt simán bírnia kell, ha jól értelmeztem a hozzászólásokat.
Ha meg bármi gond van kiveszem az elemet, majd vissza teszem, aztán senki nem mondja meg hogy állítottam-e a Bioson vagy nem. Ugye jól értelmeztem ezt?
Azóta én is belejöttem.
Sürgősen nézd meg a hűtőt.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak nem lenne teljesen rendben?