- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
iimi
csendes tag
Hali, és a másodszintű cashet is felismeri majd? Mert nekem ez a fő gondom, mi ez a Duron image. Van két Epox lapom és 1 Abit. Az Epox-ok, 8RDA és 8RDA+, az Abit KD7-E. Lehet hogy kipróbálom a többi lapban is, csak lusta vagyok szétszedni a gépeket. Ha nem megy akkor biost frissitek. De azért még várom az ötleteket, legalább a topic is megy tovább. Üdv.
-
zsid
senior tag
-
mergal
aktív tag
-
janee_
tag
Hali nekem sempron 3000+ 1.8-rol 2.58 ig huztam, egy k8n lapal LÉGEL, szerintetek az jó eredmény volt?
-
iimi
csendes tag
-
mergal
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett nemrég egy procit 2400 sempron név alatt. Socket A-s. Egyszer már visszavitte hogy 1500+ nak ismeri fel a gép. Azt mondták ez 2400 es. Most adtam neki egy everest ultimate editiont elég friss. Ez így ismeri fel: AMD Athlon MP 1500+ és 1333Mhz megy. 10x132 es FSB vel.
Most akkor átkurták vagy BIOST kéne frissítenie? Asus A7V8 a lap neve egy VIA 400as csoda 2003-as biosszal. -
iimi
csendes tag
Hali, elhoztam a procit a garázsból, a proci típusa : SDC2800DUT3D, AQYHA0444MPMW. Az első sor egyértelmű számomra is: Barton magos Sempron, 256kb másodszintű gyorstár. A második rész kevésbé. Viszont a CPU-Z azt írja ki: Name: AMD MP. Ez mobilt jelent? Codename: Barton. Ez stimmel. Core speed: 1386,8Mhz. Multipler: 6x. Ez fix. Bus speed: 231.1. Rated Fsb : 462.2Mhz. És ami itt is érdekes, csak 64KB, L2 gyórsítótárat talál. Mi a szösz lehet? Ez nem egy Duron, pedig úgy viselkedik. Tud valaki segíteni? Köszi. Üdv.
-
chokeee
aktív tag
szia !
valami nem stimmel nálad, mert nekem ugyanilyen lapom és procim van. a Socket A-s Sempronok szozója lockolt, tehát nem változtatható meg, hiába kínálja fel az alaplapi BIOS. szerintem ez lehet a probléma, ami megzavarja a lapot. a BIOS-ban a CPU clock ratio-t állítsd default-ra és hagyd is úgy.. -
iimi
csendes tag
-
kagyula
aktív tag
-
iimi
csendes tag
-
iimi
csendes tag
Hi, az Epox 8RDA+ -os lapok, N-FORCE 2 csipszettel és 400 Mhz-et is tudó fsb-vel müködnek, tehát a 3200-as Bartont is ismerik. A bios frissités kilőve, alapból kell ismernie a lapnak. Több T-Bred-em és Sempronom van /volt / ilyet még nem láttam. Az alacsony órajel nem is annyira aggaszt mint inkább az hová tünt, 184kb L2 cashe. Bíztos, hogy Barton magos, ránézésre is nagyobb mint a T-Bred-é. Üdv.
-
kagyula
aktív tag
Ez kimaradt:
AMD Processors - Thoroughbred/Athlon XP Barton - FSB:166Mhz
CPU Name -> Core-> Voltage -> Multiplier->Clock Speed-> L1 L2
Sempron 2800+ -> Tbred b -> 1.60v -> 12.0 -> 2000MHz ->64+64 256 KB
Athlon XP 2800+ -> Barton -> 1.65v -> 12.5 -> 2083MHz ->64+64 512 KB
Lehet frissíteni kellene a lapod biosát, csak akkor ismerné fel a procit, de manuálisan akkor is be kell tudnod állítani. -
kagyula
aktív tag
A 6*230 az semmi szín alatt nem jó. Tudtommal csak 3000+ sempront adták barton maggal.
A proci magra írt kódból is megfejthető, hogy mekkora az L2 cache mérete a következőképp:
Readings OPN codes
Ordering Parts Number is the CPU's ID card. The OPN identifies the processor and its specifications.
An example of an OPN would be the following:
AXDA2500DKV4D
AXD = Architecture
2500= Model Number
D = Package
K = Vcore
V = T-Die
4 = L2 Cache
D = Maximum System Bus
AXDA/AXDAC = AMD Athlon XP 130nm
AX = AMD Athlon XP 180nm
AMSN = AMD Athlon MP 130nm
AMP/AHX = AMD Athlon MP 180nm
K7/A = AMD Athlon 180nm
AHM = AMD Mobile Athlon 64 130nm
AXMS/AXMD/AXDH = AMD Mobile Athlon XP 130nm
D/DHD/DHM/DHL = Duron 180nm
Package Type:
A = CPGA
B = OBGA
D = OPGA
E = uPGA
F = OPGA
G = uPGA
Voltages:
Y = 1.10v
C = 1.15v
T = 1.20v
X = 1.25v
W = 1.30v
J = 1.35v
V = 1.40v
Q = 1.45v
L = 1.50v
H = 1.55v
U = 1.60v
K = 1.65v
P = 1.70v
M = 1.75v
N = 1.80v
Maximum Die Temperature:
R = 70c
V = 85c
T = 90c
S = 95c
Q = 100c
Level 2 Cache Size:
1 = 64KB
2 = 128KB
3 = 256KB
4 = 512KB
5 = 1024KB
Maximum System Bus Speed:
B = 200MHz
C = 266MHz
D = 333MHz
E = 400MHz -
iimi
csendes tag
Sziasztok. Volna pár kérdésem amit nem értek. Vettem egy Sempront, 2800+-os, S-462, Barton magos procit, ez látszik a mag méretből ami nagyobb mint a T-Bred-é. A proci egy Epox 8RDA+ lapban nem hajlandó csak 6x 230Mhz-en menni, ami érdekes az Aida és az Everest is azt írja ki, hogy az L2 mérete 64KB. On die full speed, de hát ez nem elég, mert elvileg úgy tudom 256KB-nak kellene lennie. Van valakinek hasonló procija, és ötlete hogy ez mitől lehet, mert amúgy a proci tökéletesen mükődik. Előre is köszönöm. Üdv.
[Szerkesztve] -
chokeee
aktív tag
ahogy nézem, ez még a régi socket A-s Sempron. mivel ez szorzó lock--os csak az FSB-vel tudsz játszani. próbáld meg feszültség emelés nélkül mennyit bír. ha megtaláltad a végét, akkor óvatosan emelheted a Vcore feszt kis lépésekben. olyan 1,8 Voltnál ne menj magasabbra, mert megsülhet a proci.... de azt úgyis látja menet közben az ember, hogy mennyire lesz forró ....
-
whirus
tag
Üdv.!
Felraktam az RM Clockot. Ezzel hogyan lehet meghúzni a procit, ha lehet? A C&Q működik ha nem terhelem a procit 1100-on megy, és 2000-en megy ha nyomul --- ennyit enged a BIOS. (3000+sempron gyári 1800MHz) Így, most hogy nincs fűtés a koleszban 25 fokos a proci . Kérdésem h hogyan tudom megtuningolni mondjuk 2.4-ig. Biztos van a témában szakavatott.
Előre is kössz a válaszokat!!!!
Üdv!!
cz. -
TBone
tag
Sziasztok! Szeretném tuningolni a procimat. Arra lennék kíváncsi h mit tudnák ezen a konfigon állítani(még soha nem tuningoltam ezért írtam ide) ?
CPU: AMD Sempron 2600+ 1833Mhz (11x167) fsb 166mhz fesz: 1.6V
Alaplap: Asus A7N8X
Memória: 2x256MB samsung ddr400 (166 mhz-en megy) idő: 2.5-3-3-7 fesz: 2.6V
Pls ha tud vki akkro segítsen nekem, hogy lehetne ezt biztonságosan tunolni, és egyáltalán van-e értelme szerintetek.
Ha kell ehhez még vmi info akkor szóljatok. Előre is köszi! -
Simi2000
tag
Szerintem jó kis proci ez a sempron. Szeretem. Főleg az árát szeretem....

-
izee
őstag
Ti szeretitek ezt a clockgen-t? Nekem megfelel abból a szempontból, hogy csak húzom a csúszkát és nő az fsb meg a ram, ami nekem tökéletes. (Bár a PCI-t minek emeli? Nem kéne hogy az legyen a szűk keresztmetszet...)
Itt nincs olyan, mint amit az ATItool-ban láttam, hogy el lehet menteni a defaultot, meg különj a tuningolt eredményt, és bármikor betölthetjük a beállításokat?
Mekkora lépésekben növeljem az fsb-t? Kell újraindítás az aktíváláshoz? Mi számít korrekt tesztelésnek, hogy megnézzem stabil-e még?
-
kagyula
aktív tag
-
bodykani
csendes tag
-
Chaser
legenda
Legfeljebb visszaveszem az órajelet ha nagyon vacakol, vagy becserélem a lapot. A táp biztos nem bibis, 300W-os delta hajtja a gépet/chieftec tápok belseje/, a többi fesz. szinte gyári előírt értéken van, most ránéztem, 1.6-ot ír a vcore-ra is. Lehet ráteszek egy erősebb ventit a bordára, aztán meglátom mi lesz.
-
Lortech
addikt
Kibírni többet is (nyilván nem hosszú távon), de már 60-70 környékén instabillá válnak. Ezek az átok socket A lapok, nem tudom miért nem lehetett megoldani egy sor lapnál a defaultnál alacsonyabb fesz beállítást (mint nf7-nél pl), mikor fizikailag tudja szinte mindegyik.
-
Chaser
legenda
MUŁĐER ?
Na majd lehet rákérdezek nála
1.6v a legkisebb amit adni lehet neki, 1.8v-ig, de minden progi 1,68-nak írja, lehet pontatlan, ezt nem tudom lemérni mással. 2250et ezzel a hűtővel már nem is merek neki adni mert, alapon 55 fok.Lehet újrapasztázom, mert ez így nem frankó.
Az am2-s semim után meg ...az 30 fok fölé nehezen megy. Légmozgás van a házban. Mennyi a max hőmérséklet amit ezek a semik bírnak? 60-70 fok? -
Lortech
addikt
Pedig van egy MUŁĐER nevű fórumtag, talán ő tudna rá mondani valamit..
Én nem. Alap idle 50 fok kicsit sok, de még belefér az elfogadható kategóriába. Nem lehet kisebb feszt beállítani neki? Kicsit többet ad. vsz a feszültségszabályzó, vagy a szenzor pontatlan. Ha más nem, egy kicsit több légmozgás a házban biztos jót tesz. -
kagyula
aktív tag
-
Chaser
legenda
Azért van amiben egyetértünk

KT600as chipset alapból 1.6v-ot ad a procinak, a progik 1.68-nak írják..nem sok ez neki? Sztem jobban melegszik mint kellene, régi semim 40 fok környékén megállt, ez meg 50 környékén van alapterhelésen.2800+2000mhz, tehát no tuning.
És még valami..ilyet még nem tapasztaltam..ha csöng a telcsim kilövi a gépet
Ez mitől lehet? Múldert és szkállit nem találtam a fórumon 
-
bodykani
csendes tag
-
Lortech
addikt
330 FSB már jóval az átlag nforce3 tudása felett van. Örülj, hogy viszi a 300-at. Meg a sempron is bőven megadhatja már magát 2400-2500 felett alapfeszen. (ez meg már ugye 2600-nál is több). Feszültséget nem tudsz állítani ebben a lapban csak cnq-n keresztül, de a procid nem tudja ezt, így nem fog menni szoftveres úton egyetlen programmal sem.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
-
bodykani
csendes tag
Ja és még az érdekelne hogy honnan lehet letölteni a progi egy újabb változatát mert nekem csak 2005-öset sikerült találni és régebben ezzel a progival általában kifagyott a gép
Még a progit sem tudtam elindítani
-
bodykani
csendes tag
-
Chaser
legenda
Ha jól gondolom nforce-os lapod van, akkor win alól az ntunne-nal lehet tuningolni.
A procit nem addig lehet húzni ameddig a hűtője bírja
Persze fontos a jó hűtő is, de lap, chipset, ram és procifüggő a húzás.Feszt meg ne nagyon emelj ha nem muszáj, azzal nem növeled meg a proci élettartamát.2400mhz ilyen procitól sztem bőven elég. -
bodykani
csendes tag
Csá mindenkinek
Nekem van egy 2600+os Sempron procim és egy Asus K8N lapom.
Na a procim alapból 200-as Fsb-vel 1600Mhz-en megy az Fsb-t 300 ig lehet emelni.
Fel is rakom 300-ra és bebootol a Win.Így már 2400Mhz-en megy a proci Windowsban a ClockGen-nel még egy pár Mhz-et ki tudok húzni belőle.
De úgy hallottam hogy addig lehet húzni a procit ammedig a hűtésed bírja.
Ehhez kellene valami info mert ha a progiban Kb.-30 Mhz-el emelem az Fsb-t akkor kifagy a gép.Sajnos nem tudom a proci magfeszültségét állítani a BIOS-ban pedig szerintem ez lehet a dolog nyitja.Kellene valamilyen progi amivel Win.-ból tudnám állítani a feszültséget vagy a proci szorzóját mert sajnos azt sem lehet BIOS-ból.
Na ha valaki tud ilyen progit akkor kérem szépen hogy linkelje be nekem.
Előre is köszönöm -
Dr. Romano
veterán
-
Chaser
legenda
Enyémet is athlonnak ismeri fel még a cpu-z is. 166x9..ahogy te is írtad..és menni fog 1500-ön.
-
Dr. Romano
veterán
Hali mindenki!
Haverom vett egy gépet, ami papíron Sempron 2200+ cpu-t tartalmaz. A gond ott kezdődik, hogy az XP Athlon XP-nek ismeri fel, ja és 900MHz-n jár (9*100), holott ha jól tudom ez 1500-on kéne menjen.
Az Everest (Ulti. Editon 3) ezt írja róla:
--------------------------------
CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Athlon XP, 909 MHz (9 x 101)
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 37.6 millió
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag mérete 84 mm2
Magfeszültség 1.50 - 1.65 V
I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 44.0 - 64.0 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 48.5 - 74.3 W (órajeltől függően)
--------------------------------
Na most átverték haveromat, vagy csak ''véletlenül'' a külső freki lett levéve. Ezt abból sejtem, hogy a Thoroughbred-B magos Sempronnak a külső frekije 166 és ha 166*9 az nagyjából 1500.
Szeritem ez Sempron lehet, mivel 900-as AthlonXP nemigen volt. -
Lortech
addikt
-
Chaser
legenda
-
Lortech
addikt
..nem azt mondtam.. Sokan azon a véleményen vannak mint én..csak ennyi..
Max nem így gondoltad, de hogy mit írtál az ott van elég világosan.
Onnan veszem hogy van szerencsém a64 semihez, meg ismerek olyanokat akinek van..a64-et meg a totyikjából ''ismerem''
Csak jelzem, hogy ha jól számolom, a 6. sempronomat nyúzom, és az elmúlt két évben 2x Sempron és 1x A64 konfigot raktam össze családnak rokonoknak ismerősöknek.
Persze ugyanaz, kivéve az L2-t..aminek a kisebb mivolta miatt valszeg kevésbé melegszik..épp ezért lehet jobban húzni..és ez nem csak elmélet.
Nem igaz. Ha nem extrém tuningról beszélünk, nem szokott előjönni gátló tényezőként a64-eknél a melegedés, de legalábbis akkora szerepe biztos nincs, hogy az l2 nagyobb méretéből adód -általad- feltételezett nagyobb melegedés lerontsa a tuningot. Egyébként a 754-es Venice 3000+ a64-em ugyanazon a feszültségen és órajelen fokra pontosan ugyanannyi volt mint a Sempronom.
Egyébként a semik tuningolásáról több helyen is olvashatsz.
Ezt hadd ne már.. Ahogy ebben a topikban és az előzményében is, ha követted volna, találkoztál volna a 300+ hozzászólásom közül jópárral, amiben ezzel foglalkoztam.
Nem az volt a kérdés, hogy a Sempron jól tuningolható-e, mert az nyilvánvaló, hanem hogy az a64-nél jobban tuningolható-e, mivel te ezt állítod, szerinted ezért van a felár.
De az elgondolkoztató, hogy mért drágább bizonyos esetekben azonos órajelen egy semi, mint egy a 64..marketing tevékenység lenne? Lehet..Sok oka lehet..a legkézenfekvőbb hogy jobb tuningpotenciállal rendelkezik
Tegyük hozzá: számodra legkézenfekvőbb
. Nekem utolsók közt jutna eszembe..
manapság már valszeg többen vannak akik tuningolnak, mint akik nem..
ROTFL
Ha nem így lenne, nem kerülne egyre több tuningolható alaplap forgalomba..ha nem lenne rá igény.
Megint egy.
És szerinted a sok tuningolható lapból mennyit használnak ténylegesen tuningra? És az összes alaplap közül mennyi a tuningolható lapok száma, ha figyelembe veszed, hogy a lapok elég nagy része brand gépekben lévő brand lapok bebetonozott biossal? Az azért nem semmi, ahogy eljutottunk ide. 
Nem tudom hány a64 van amit alapfeszen 50%-kal túl lehet hajtani...én még nem hallottam ilyenről. Biztosan van sok 1 ill 2 magos a64 1 v 2x1 mega L2vel ami megy 3ghz felett, amennyire én tudom s939nél 1 megás a 3700+ szanditól kezdődik, és alapórajelen 2200-at megy, feszemelés nélkül nem hallottam még olyanról, hogy 3ghz fölé ment volna, de feszemeléssel se sokkal fölé.. 2x1 megás a64 meg tudtommal a legkisebb az am2 4000+,alapórajelen 2ghz, na erről tényleg semmi tuninggal kapcsolatos tevékenységet nem hallottam, meglepne ha 3ghz fölé menne mint a 3600as x2,ami 256kb L2vel bír.
Sosem állítottam, hogy arányaiban jobban tuningolható. Már miért is lenne értelme ezzel a kitétettel vizsgálni a tuningolhatóságot? Hiszen pont azonos órajelről beszéltünk, mert ehhez viszonyítottad az árakat.. Mivel nagyon leegyszerűsítve a dolgot kb ugyanott van a végük egy a64-nek és Sempronnak is, még jóhogy a 2500+-szal százalékosan nagyobb tuningot lehet elérni mint egy 3800+-szal.
Remélem kapisgálod.
A 754-es S3400+ jobban tuningolható mint egy A64 3000+ általánosságban?
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Nah..valszeg félreértegetjük egymást

''Természetesen, akik gondolkoznak azok kivétel nélkül veled értenek egyet, a többiek meg a hülyék. '' ..nem azt mondtam..
Sokan azon a véleményen vannak mint én..csak ennyi..
''Honnan veszed hogy jobban tuningolhatóak? Te halál komolyan azt gondolod, hogy aszerint árazza be a termékeit az AMD, hogy mennyire tuningolható? Miért is lenne jobban tuningolható egy Sempron? Ugyanaz a kettő, ezt párszor már leírtad te is. Akkor?'' Onnan veszem hogy van szerencsém a64 semihez, meg ismerek olyanokat akinek van..a64-et meg a totyikjából ''ismerem''
Egyébként a semik tuningolásáról több helyen is olvashatsz. Persze ugyanaz, kivéve az L2-t..aminek a kisebb mivolta miatt valszeg kevésbé melegszik..épp ezért lehet jobban húzni..és ez nem csak elmélet.
''Szinte egy árban, igen, mivel annyira kis különbség van köztük teljesítményben, hogy néhány ezresnél nem indokol nagyobb árkülönbséget. Sőt még drágábbak is, aminek okát szerintem az amd sales managerei tudják csak.'' Az egy árban lévőség okát nyilván az határozta meg, hogy a64 vs semi gyakorlatilag egy és ugyanaz, a 64 viszont jóval drágább volt, az áruk pár hónapja került egy szintre. Gondolom azért, mert sokan rájöttek hogy minimális telj. különbség van a 2 proci között, ezért az a64-re lehet kisebb kereslet lett.Az a64-ek árát kb 50%-kal, a semik árát 15%-kal csökkentették pár hónapja..ekkor kerültek közel egy szintre árban. De az elgondolkoztató, hogy mért drágább bizonyos esetekben azonos órajelen egy semi, mint egy a 64..marketing tevékenység lenne? Lehet..Sok oka lehet..a legkézenfekvőbb hogy jobb tuningpotenciállal rendelkezik, manapság már valszeg többen vannak akik tuningolnak, mint akik nem..Ha nem így lenne, nem kerülne egyre több tuningolható alaplap forgalomba..ha nem lenne rá igény.
''Eleve a tuning nagyon elenyésző tényező globálisan nézve, pl a noti piacon még annyira sem szempont, ahol elég sok Sempront eladnak.'' mobilvilág teljesen más tészta, mobil amd-knél egyébként is sok a ''sima'' asztali, egyszerűen notiba rakják.
''''Ált. 50%..'' Ált. a 2500+, 2600+, 2800+-nak, és Am2-ben a S3000+-nak.. Sajnos 8-as szorzójú a64 nincsen, ha lenne, százalékosan ugyanannyira tuningolható lenne ''ált.''. 3600+@5200+ ? És akkor ? Nem hallottál még 1, vagy 2*1 megás L2-vel rendelkező A64-et 3 gigán vagy felette menni? Attól hogy ezt most leírtam, az 1 megás a64-ek lettek a legjobban tuningolhatóak? Nem.'' Tudom hogy van sok sandi 939-es proci ami nagyon jól húzható..de van ezekből sok ellenpélda is. Nem tudom hány a64 van amit alapfeszen 50%-kal túl lehet hajtani...én még nem hallottam ilyenről. Biztosan van sok 1 ill 2 magos a64 1 v 2x1 mega L2vel ami megy 3ghz felett, amennyire én tudom s939nél 1 megás a 3700+ szanditól kezdődik, és alapórajelen 2200-at megy, feszemelés nélkül nem hallottam még olyanról, hogy 3ghz fölé ment volna, de feszemeléssel se sokkal fölé.. 2x1 megás a64 meg tudtommal a legkisebb az am2 4000+,alapórajelen 2ghz, na erről tényleg semmi tuninggal kapcsolatos tevékenységet nem hallottam, meglepne ha 3ghz fölé menne mint a 3600as x2,ami 256kb L2vel bír.
''
Beragadt készletek meg aligha vannak AMD-éknél, mert a gyártósorrról adják el a procikat
Term. nem az AMD készleteire gondoltam, hanem boltokéra.'' Ezt félreértettem, nema boltok árlistáit néztem, az amd oldalán feltüntetett nagykerárakat.
Csak a véleményemet mondtam el, peace!

-
Lortech
addikt
Nagyapámnak két feje volt, ha jól emlékszem, de lehet hülyeséget mondok.

... jah ez az én véleményem, és azoké akik kicsit elgondolkoznak Ugyan mitől lenne drágább? Az AMD is tudja hogy ezek a semik is a64ek kisebb L2-vel..valszeg erre rajtuk kívül elég sokan rájöttek Nyilván kevesebb a64 fogyott ez miatt, mert a semik olcsóbbak..és jobban tuningolhatóak..ráadásul ugyanazt tudják mint az a64.
Természetesen, akik gondolkoznak azok kivétel nélkül veled értenek egyet, a többiek meg a hülyék.
Honnan veszed hogy jobban tuningolhatóak? Te halál komolyan azt gondolod, hogy aszerint árazza be a termékeit az AMD, hogy mennyire tuningolható?
Miért is lenne jobban tuningolható egy Sempron? Ugyanaz a kettő, ezt párszor már leírtad te is. Akkor?
Cache méretben különböznek csak, ami tuning szempontjából érdekes lehet, két elméleti érv: 1, Sempron javára : kisebb cache, kisebb hibalehetőség.
2, A64 javára: ami Sempron lett, annak a cache-e vsz eleve hibás volt, így joggal feltételezhető, hogy nem sikerült a legjobban, így nem fogja úgy bírni mint egy hibátlan.
Maximum ennyit lehet spekulálni elméletben, de sok értelme nincs, mert egyáltalán nem biztos hogy számít ez valamit is a gyakorlatban általánosságban.
Valszeg ezért vannak szinte egy árban..vagy drágábbak a semik azonos órajelen, mint az a64.Lehet hogy nem hiszed hogy mennyire tuningolhatóak..nézzél körül..
Szinte egy árban, igen, mivel annyira kis különbség van köztük teljesítményben, hogy néhány ezresnél nem indokol nagyobb árkülönbséget. Sőt még drágábbak is, aminek okát szerintem az amd sales managerei tudják csak. Valószínűleg annyiért van rá igény. Szerintem nonszensz, hogy ez a tuningnak lenne köszönhető. Eleve a tuning nagyon elenyésző tényező globálisan nézve, pl a noti piacon még annyira sem szempont, ahol elég sok Sempront eladnak.
alapfeszen ált. 50% túlhajtás simán megvan. Nekem 25% van az am2-s semimen/ennyit enged a lap max/, és 1 fokkal melegebb mint alapon.Max terhelésen 35 fok...gyári hűtővel...A 3600+ x2-t egyik tesztben néztem 5200+ra húzták fel..nyilván mert ''csak'' 256kb L2-je van...
''Ált. 50%..'' Ált. a 2500+, 2600+, 2800+-nak, és Am2-ben a S3000+-nak.. Sajnos 8-as szorzójú a64 nincsen, ha lenne, százalékosan ugyanannyira tuningolható lenne ''ált.''. 3600+@5200+ ? És akkor ? Nem hallottál még 1, vagy 2*1 megás L2-vel rendelkező A64-et 3 gigán vagy felette menni? Attól hogy ezt most leírtam, az 1 megás a64-ek lettek a legjobban tuningolhatóak? Nem.
Beragadt készletek meg aligha vannak AMD-éknél, mert a gyártósorrról adják el a procikat
Term. nem az AMD készleteire gondoltam, hanem boltokéra. -
Chaser
legenda
''Miért állítasz olyat, amit nem tudsz biztosan? (pláne hogy valótlan)''
Nem állítottam valótlant
Azt mondtam ha jól emléxem, de lehet hülyeséget mondok...
''Már a legelső Sempronoknál is teljesen nyilvánvaló volt, hogy ugyanazok mint az Athlon XP-k ill. Athlon 64-ek, csak le van bennük tiltva a cache fele, negyede. (különböző okokból: 1, hibás L2 >>letiltom a rossz felét, eladom Sempronnak, így nem kell kidobni; 2, nem hibás, de mégis letiltják, hogy tudjanak eleget gyártani belőle az alsó kategóriába)''..ezzel nem mondtál újat
''Na ne mondd már, hogy azért drágább, mert jobban tuningolható. Az rendben van, hogy ez a véleményed, de tényként azért ne könyveljük el.''
... jah ez az én véleményem, és azoké akik kicsit elgondolkoznak
Ugyan mitől lenne drágább? Az AMD is tudja hogy ezek a semik is a64ek kisebb L2-vel..valszeg erre rajtuk kívül elég sokan rájöttek
Nyilván kevesebb a64 fogyott ez miatt, mert a semik olcsóbbak..és jobban tuningolhatóak..ráadásul ugyanazt tudják mint az a64.Valszeg ezért vannak szinte egy árban..vagy drágábbak a semik azonos órajelen, mint az a64.Lehet hogy nem hiszed hogy mennyire tuningolhatóak..nézzél körül
..alapfeszen ált. 50% túlhajtás simán megvan. Nekem 25% van az am2-s semimen/ennyit enged a lap max/, és 1 fokkal melegebb mint alapon.Max terhelésen 35 fok...gyári hűtővel...A 3600+ x2-t egyik tesztben néztem 5200+ra húzták fel..nyilván mert ''csak'' 256kb L2-je van...
A c'n'q pedig hiányzik az én procimból is,ebben valóban kevesebb, mint egy a64, am2-nál ha jól tudom 3400+tól van c'n'q a semikben.

Szerk: am2 x2 fronton még annyi a plusz az athlonokban, hogy azok már a virtualizációt is támogatják..de ez csak am2-nél van, 939-es x2-knél sincs.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Miért állítasz olyat, amit nem tudsz biztosan? (pláne hogy valótlan)
Totál ugyanaz a tudása a legelső palomino Athlon XP-nek az Applebred Duronon, Thortonokon, Sempronokon át a legerősebb Bartonokig. Órajel, FSB, és az L2 mérete differenciálja őket. SSE2 A64-től van, egyetlen SocketA-s prociban sincs.
A 64 bitesek viszont csökkentett L2 méretű a64ek, esetleg az alacsonyabb órajelű modellekből hiányzik a c'n'q, de másban megegyeznek. Az AMD az am2-s 3600+ x2-vel ''ismerte el'' hogy a semi és a64 között csak az L2 a difi, mivel az 2x256kb cache-t tartalmaz, a többi a64 512-t vagy 1 mb-t.
A 32 bites 754-es Sempik architekturálisan ugyanúgy a64 magosak, csak le van bennük tiltva az x86_64 utk, de fizikailag bennük van. Már a legelső Sempronoknál is teljesen nyilvánvaló volt, hogy ugyanazok mint az Athlon XP-k ill. Athlon 64-ek, csak le van bennük tiltva a cache fele, negyede. (különböző okokból: 1, hibás L2 >>letiltom a rossz felét, eladom Sempronnak, így nem kell kidobni; 2, nem hibás, de mégis letiltják, hogy tudjanak eleget gyártani belőle az alsó kategóriába)
1 magos am2-seknél már láttam olyat, hogy azonos órajelű semi vs a 64 esetében a semi volt a drágább, ennek pedig az az oka hogy sokkal jobban tuningolható, gondolom éppen az L2 kisebb mérete miatt, mert így kevésbé melegszik
Na ne mondd már, hogy azért drágább, mert jobban tuningolható. Az rendben van, hogy ez a véleményed, de tényként azért ne könyveljük el. Egyrészt egyáltalán nem bizonyított számomra, hogy jobban tuningolható, másrészt meg eléggé utolsó szempont ez az árszabásnál. Az sem egyértelmű, hogy kevesebbet fogyasztana, mert csak letiltva van a cache, de a magban ott van a maradék L2 is, és nem vagyok benne biztos, hogy nem kajál semmit, annak ellenére, hogy hasznos munkát valóban nem végez. Egy AMD mérnök szava lenne ebben az esetben mérvadó.
A néhány esetben magasabb ár megfejtésére szerintem nem kell túl mélyre ásni: beragadt készletek, magasabb számozás mint vevőcsalogató is okozhatják, egy konkrét esetet vizsgálva lehet erre választ találni. -
Chaser
legenda
A régi semikről nem tudom így van-e, ha jól emléxem azoknak az utasításkészletük kicsit le volt butítva az athlonhoz képest..athlonnak talán már akkor is volt sse2 készlete, de lehet hülyeséget mondok. A 64 bitesek viszont csökkentett L2 méretű a64ek, esetleg az alacsonyabb órajelű modellekből hiányzik a c'n'q, de másban megegyeznek. Az AMD az am2-s 3600+ x2-vel ''ismerte el'' hogy a semi és a64 között csak az L2 a difi, mivel az 2x256kb cache-t tartalmaz, a többi a64 512-t vagy 1 mb-t.
A 3600+, 3800+,4000+ x2 mind 2 ghz órajelű, 256, 512, 1024 kb L2-vel áruk kb netto 33, 39, 43k. Ebből is látszik, hogy az árkülönbségek az L2 méretéből adódnak. 1 magos am2-seknél már láttam olyat, hogy azonos órajelű semi vs a 64 esetében a semi volt a drágább, ennek pedig az az oka hogy sokkal jobban tuningolható, gondolom éppen az L2 kisebb mérete miatt, mert így kevésbé melegszik
64 bites amd-k nél meg biztos hogy az órajel a meghatározó, az L2 mérete másodlagos szempont.
A problémám megoldódott a 32 bites semivel, ha már nem írt senki megoldottam magam
2800+@2ghz, asszem ez a gyári órajele, 12x166. Többet nem adok neki, mert nem bírja a hűtő
-
tökfey
tag
-
Lortech
addikt
Sima Athlon XP thoroughbred 256KB L2-vel 2700+ volt a legnagyobb ha jól emlékszem 2167 Mhz, Bartonból (512kb L2) van 3000+, 200-as és 166-os FSB-vel is, órajele 2100, ill. 2167Mhz. Ez a sempron egy 2600+ és 2800+ Barton között van félúton órajelben, ezért szoktuk magunk közt 2700+ Bartonnak titulálni.
Ha annyi a kérdés, hogy ugyanolyan jó lesz-e Sempron létére mint egy ''rendes'' Athlon XP vagy Barton, akkor a válasz igen, mivel ugyanaz mind, csak az órajelben és l2 cache méretében szórnak.
[Szerkesztve] -
tökfey
tag
-
Lortech
addikt
-
tökfey
tag
Sziasztok!
''3000+ sempron 2000Mhz 512kb L2'' létezik ilyen? -
Chaser
legenda
Üdv!
Kicsit régebbi téma, de hátha tud valaki segíteni. Adva vagyon egy kt600as chipset egy asus lapban, hozzá egy 2800+ semi proci. Na már most én úgy tudtam hogy 2200-t vettem
Most nézegettem az everesttel, kiderült hogy ő 2800as
Eddig 1600 körül ment, biosban vannak előre beállított frekik, 1350,1600,2250,2700.. 2250et 13.5x166on stabilan viszi, de efölött ha szorzót, ha fsb-t változtatok be se bootol. Alapórajelen megy 2250et vagy ez már húzott? Fesz-t nem akarok emelni,eredetileg kis netezős gép lett volna belőle, de így már kisebb gamer gépnek is elmegy
Ram pqi ddr400 és egy samu ddr333 /tudom nem jó páros, ilyet tudtam szerezni
/, de tuningot csak a pqi-val próbálgattam. nem akarom túlhajtani, csak megnézném mit tud
Ha valaki tud segíteni előre is thx

-
tojsz™
aktív tag
-
HERR Z
veterán
egy freezer 64 pro vagy egy zalman 7700 primecooler klón viszont full passzívan elvisz egy 1.5V-on tuningolt rendszert is.....
gyári hűtővel azért még ne játszunk passzívat az kevés ehez -
elfelejtette
veterán
-
Lortech
addikt
Semmiképp sem fog elmenni 1.4 Volton passzívan a gyári bordával. Pár percen belül tűzforró lesz a borda, és nem fog beállni egy hőmérsékletre, menni fog egyre feljebb, amíg hibázni kezd, vagy lekapcsol.
1.15-1.20 Voltra levéve CNQ-val, nagyon minimális levegőáramoltatással is elmegy hűvösen, de teljesen passzívan, házhűtés nélkül még így sem. -
elfelejtette
veterán
Hali!
Nekem is ilyen procim van, de nem ismerem a gyári hűtőjét. Én GT Igloo 7300 light hűtőt eszkábáltam rá (aluminium ez is), és a venti nélkül, 2db (1 oldalt befújó, 1 hátul kiszívó) 5V-on járatott 8cm-es Silent Blade ventivel szellőztetett házban 3 óra prime után volt a proci 60 fok, ha 12V-on mentek a ventik, akkor pedig max. 50 fokig ment fel a proci hőfoka, és ismétlem, passzívan!
Üdv.
MOD. Kifu: legalább 3 órát futtasd a prime-ot, de a lényeg az, hogy ha nem megy 50 fok fölé a proci, az már jó.
[Szerkesztve] -
donmateo
csendes tag
szerintetek elbírja a 2800+os sempron s754et maga a gyári hűtőborda? ventillátor nélkül. v nem lehet vhogy levenni a ventillátor fordulatszámát? választ előre is köszönöm.
-
kifu
tag
-
kifu
tag
2484 Mhz (9*276) a vége alapfeszen a procinak. A memóriát már 266(133)-ra kellett levinnem ehhez. A memóriának bírnia kellett volna még tovább is az FSB növelést, mert bőven 200 alatt volt még, de 277-nél kékhalált kaptam, megpróbáltam mégegyszer de akkor is.
Ezzel a konfiggal szerintem nem is rossz
A jövőben azért 333 MHz DDR-en fogom járatni és úgy kb. 260-265 körüli FSB-n, ami 2340-2385 MHz körülit jelent. Nem akarom a túlvilágra küldeni a rendszert
-
HERR Z
veterán
-
izee
őstag
Úúúúúúristen...ez az easytune! Ránéztem, milyen csilivili kezelőfelülete van.....mér nem csinálnak normálisat, mint az atitool?? Hát eléggé kedvetlenül fogok hozzá, de megnézem, mit tudok kezdeni vele.
-
HERR Z
veterán
1: adtak a lapodhoz ilyet easytune néven
2: Ki lehet kerülni, de felesleges mert beszopod, a HT miatt elérsz egy határt aminél bírna sokkal többet a cucc, de ahoz azt is csökkentened kell
Jó dolog ez a ram szinkron de nem jutsz messzire.....ha 500/566/600-as ramod lenne akkor megengedhetnéd magadnak hogy rommáhúzd szinkronba, de a 400-as tccc samsung úgy 500-at bír maxx
amúgy visszaosztod a ramot, 3x-re leveszed a HT-t ÉS lényegében már csak az FSB-t kell emelned
3
l ha húzod windózbol akkor superpi-vel tesztelgeted folyamatosan, minden emelés után....ha nem stabil a cucc akkor nem fut le, kilép, hibát dob, restartol....
Ha visszaosztod a ramot akkor ki tudod zárni hogy az-e a para...miután tudod hogy mit tud a proci majd szórakozol a rammal
4:ha a proci szál el akkor azt nem lehet kideríteni h tuningoltad-e vagy sem
ramról szintén nem...
az alaplap esetén viszont van esély.....a lényeg hogyha valami elszáll akkor csak azt vidd gariztatni nem az egész gépet
5:Alaplapfüggő, van olyan lap amiben tuning mellett is megy, van amelyikbe nem...dfibe msibe pl ment, abitba nem...De vigasztaljon a tudat hogy a procid NEM támogatja a cnq-et.....így semmi se függ az alaplaptól
6:palominot nem hasonlísd ehez, nagyobb volt az alapfesze stb...itt 60-65 fok fölött már kifagy a cucc,az hogy a lapod mit ír az csak egy viszonyító érték.......
7:ha stabil akkor használd úgy
8:500 körülig 3-4-4-8-1T-vel és 2.8V-tal
9: sokat jelentene, mivel a ram ugyanannyi de a proci azért 25%-al gyorsabb, de akár te is kimérheted.... -
izee
őstag
Megnéztem, tehát a low speed 25fok lenne de én 45re állítottam, a medium speed 50 fok, a high 60, és van a max, ami 70foknál aktiválódik...
DFI lapokról mi a vélemény? Csak jót lehet mondani? Nem volt egyetlen típussal sem probléma? Csakmert tts-nél most olcsón kapni 939es egy VGA-ast, 15ezer forint körül. Amikor 939-es lapom lesz, lehet, vmi ilyesmit veszek majd, remélem akkor még olcsóbban. -
izee
őstag
Helo! Kéne a segítségetek pár kérdésben. Van egy s754es 2800+-om, és jó lenne tuningolni...Életemben nem tuningoltam még, de elméletben kezdem vágni a témát. Feszt nem emelek senki bíztatására, nem merek.
A kérdések:
1. Én BIOSban tudnám ezt csinálni, de ha van vmi windózos progi rá az is jó lenne, mer nincs kedvem állandóan ujraindítgatni a gépet...Tudtok ilyet? És ajánljátok?
2. Én csak FSB-t akarok emelni. Itt szó volt HT-ről meg egyebekről, de ha ki lehet kerülni akkor csak FSB-t és vele párhuzamosan a RAMokat akarom, ezt lehet mindenféle külön beállítás nélkül? Magyarán én tényleg csak kizárólag az FSB-t emelném, és jó lenne, ha semmi máshoz nem nyúlna, csak a vele szinkronban lévő ramokhoz.
3. Honnan veszem észre, hogy nem stabil? Mi az első jel? És tudhatom-e, hogy a ram vagy a proc a szűk keresztmetszet?
4. Ha az említett módon csak az FSB-t emelem, a gar elvész? És ha simán visszaállítom, mielőtt garoztatnék mondjuk, akkor azt észre lehet venni, hogy húzva volt?
5. A CnQ-ról hallottam 1x, hogy bármiféle tuning esetén már nem alkalmazható(nem működik). Ez igaz? És tuning után vissza lehet állítani, ha nekem fontos a CnQ?
6. Itt azt olvasom, 60fok az már túl sok. Nekem a BIOSban van hőmérsékletszabályható procventi, és asszem kb 70foknál kapcsol max sebességre.(de majd még megnézem...)Ebből kifolyólag sztem simán lehet 70 fokos is...(Az 1900+os palomino pl húzás nélkül 53fok körül volt folyamatosan, és ez csak ugymond default(!) ) Azt nemtom, hogy ez a beállítás a boltban történt ahol vettem, vagy vmiféle gyári default érték...
7. Mit gondoltok arról, hogy a venti csak 45fok felett lép működésbe. Ez nekem azért tök jó, mert ha csak netezek, filmet nézek, stb kivéve a játék akkor nincs semmi hang. A proc így is csak kb max 35 fokig megy ilyenkor.
Giga k8ne-m van+2x512samsung ram+giga g-power hűtő
8. Ja, és mit saccoltok, meddig bírja a ramom?
9. Ha teszem azt 300lenne az FSB és 250(illetve 500) a ram, az sokat jelentene 250FSB-hez képest? Mert sztem ha a ramot nem húzom, már nem olyan jelentős a tuning hatása...ezért is akarok csak addig, amíg a ram bírja(gyanítom, az hamarabb megadja magát)
Ugye nem hagytok válaszok nélkül? thx
-
kifu
tag
-
dokar
addikt
-
HERR Z
veterán
-
kifu
tag
Egy Glacialtech Igloo 7300 Light hűti, terhelve kb. 36 C alapfeszen.
Asszem maradok az 1.55 V-os határnál, holnap ki is próbálom
, tuning igazából nam a CPUmark pontszám miatt kell
, hanem majd ahhoz, hogy fentebb írt leendő Inno 7600 GST-met ki tudjam hajtani stabilan. 
-
Motion_Blur
félisten
-
kifu
tag
1.450 V a proci alapfesze, nem lesz sok neki az 1.6? Vagy bírják ezek?
-
Motion_Blur
félisten
-
kifu
tag
Egy kicsit megrángattam a procit a kíváncsiság kedvéért.
Konfig: 3100+ E6-os Sempron 64, alaplap Asrock, memória Kingston 1GB 400-as (alapból 3-3-3-8 1T)
Alapfeszen próbáltam végig, a CPU szorzó végig 9X-en, a HT-t levettem 3X-ra, hogy beleférjek a 800-ba.
Szinkronban, tehát 400-on hagytam a memóriát: FSB 215-nél még jó volt. Ez 1935 MHz.
Ez elég gagyi, ezért visszavettem a memót 333 MHz-re (2,5-3-3-7 1T).
268-as FSB-nél még hibátlan volt. Ez 2411 MHz, ami tök jó szerintem egy 1800 MHz-es procitól
Mondjuk nem vagyok egy tuningbajnok, de elég simán mentek a dolgok
-
jocce
tag
Jah, elég korrektül !

-
kifu
tag
-
elfelejtette
veterán
-
HERR Z
veterán
-
kifu
tag
-
jocce
tag
Üdv Mindenkinek !
Bocs egy kecsit visszakanyarodnék a múltba :
Szerintetek egy Socket A -s lapba érdemes-e 2600+ Bartont lecserélni
akármilyen Sempron procira mármint ha találnék ilyen foglalatosat ?
Gondolom itt mindenkinek Sempronja van ezért kérek elfogultságot mellőzni
amennyire lehet
Egyaltalán tudja valaki mi a legmagasabb sempron socket a -ba? -
dokar
addikt
-
kifu
tag
Üdv. mindenkinek!
Nagyon jó árban adják az Inno 7600 GST-ket. A kérdésem az lenne, hogy egy Sempron 3100+ (E6, S754) procival ki tudnám használni? Vagy csak ha tuningolnám?
Csak mert az integrált VGA-t nem akarnám tovább nyüstölni, függetlenül attól, hogy elég sokminden elfut rajta Low-on néha mediumon.
Köszi a válaszokat. -
HERR Z
veterán
Még néhol lehet találni abit nv8-at 10-12+fáért az biztos faja tuningra is, és már a ram gondjai is megoldódtak
mondhatnám h a dfi nf4x is jó volt tuningra, csak az árba nem ehez való....
giga k8ne se annyira rossz, és azt még biztos lehet kapni
márciusba vettem a 2600+ oemet 11k-ért
Amúgy agp-n 30+fáért van 7600gt....szóval annyira vacakot nem kapnál -
elfelejtette
veterán
Hali!
Az említett lap AGP-s ugye? És a PCI-E csatolós lapok közzül mit ajánlanál, ami ehhez hasonló tuningpotenciával bír? Mert a jó kis Galaxy 7300GT-m nem adnám oda egy AGP-s 'vacakért' amit az árából venni tudnék!
A jelenlegi lapommal a proci sajna már 260MHz-es FSB-nél is hibázik, április óta fixen 2800+@3400+ tuninggal megy.
Egyébként az a 7xxxHUF tényleg dúrva, én április elején az OEM 2800+ procimat vettem 17.7k-ért!
Üdv. -
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
Sempron 2600 Tray (Socket754) 64bit 7471 Ft
ehh, ez azért egy kicsit fáj
-
r9550
senior tag
nah kezdjük azt akarom kérdezni hogy nekem az alaplapom úgy néz ki mint a k8vm800m rh de nem rh van ráírva hanem r2.0 és az most baj-e lesz ha az r2.0-ás biost ráteszem és kiderül hogy rh-s az alaplap thx

-
r9550
senior tag
de nincs kedvem beleölni még pénzt mer ugyis a másik gépet használom ezt csak néha
-
r9550
senior tag
az én procim nem megy csak 8x240-et rammal eggyütt 480-at és azé nem megy normálisan mer az alaplapon nem lehet az agp/pci órajelet fixálni és még szorzót állítani sem lehet szoval megpróbálkozok bios cserével vagy 2k-t kellene ráfizetnem egy nf8-ra
-
zsid
senior tag
Ha kiderited,hogy melyik modulod megy a legjobban, akkor utána egy modullal ki tudod tesztelni, hogy mennyit megy a procid....
Utána lehet kombinálni, és csak összejön vmi eredmény...
Igaz kicsit időigényes
-
ati05
aktív tag
-
zsid
senior tag
Milyen revision a procid? Az E6-os Sepronok szinte mind viszik a 300at.
-
ati05
aktív tag
-
zsid
senior tag
Hi
Én 2 ramot használok egy 512/400Samsung TCCDt és egy 512/400 Hynix D43at ASUS K8Nlapban./Egyike vagyok azoknak akik olyan K8Nt fogtak ki amivel az égvilágon semmi probláma nincs
1000ből1/.Nálam alapon, default időzitésekkel is mennek egymás mellett, 456MHzes 2,5-3-3-5 1Tvel, 480on 3-3-3-6 2T vel, de kipróbáltunk Kingmax Superrammal is 
270es FSB nél visszább vetted a HT szorzóját 3ra?Ha 4 en van akkor az bőven 1000Mhz felett vna amitől kiakad szegény
300as FSB vel 3as HT val nekem vígan ment. -
ati05
aktív tag
-
HERR Z
veterán
-
elfelejtette
veterán
-
Hoek
tag
Köszönöm. Akkor ha a keret engedi beszerzek még egy 512es.
Csak ne lenne mostanában olyan drága! -
ati05
aktív tag
-
Hoek
tag
Igen s754 érdekelne. Rémlik, hogy van valami megkötés.
-
Paqito
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jah benéztem a ClockGen-t.
Na majd lehet rákérdezek nála
Az am2-s semim után meg ...az 30 fok fölé nehezen megy. Légmozgás van a házban. Mennyi a max hőmérséklet amit ezek a semik bírnak? 60-70 fok?

. Nekem utolsók közt jutna eszembe..
Remélem kapisgálod.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sajna valószínű ez is gátló tényező. És sajna a memók is ebben a felállásban (2*512+256) max 408-on döcög 3-6-6-2T-n