Hirdetés
- iPhone topik
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoek
tag
Sziasztok! Használ valaki két különböző ramot? Már meglévő Samsung ram mellé szeretnék venni egy, de nem tudom hogy a memoriavezérlő mennyire válogatós.
-
korcsi
veterán
Hali!
A 2800+-os AM2 sempronba mennyi cache van, mert az amdcompare alapján mind a 2800+-ba, mind 3000+-ba 256K L2 van??? És minden egyébben megegyeznek.
[link]
Előre is köszi -
r9550
senior tag
giga lapoknál melyik billentyűkombinációt kell nyomni hogy előhozza a tuningcuccokat a biosba??

-
pityke176
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy Asus k8n (nforce3 ) alaplapot és hozzá egy Sempron +3300/64 proccit később vettem észre hogy az alaplap fsb-je 800 Mhz, míg a nforce4-es alaplapoknál 1600 MT/s-re írják, és a procci is támogatja az 1600 MT/s-t. Ez most azt jelenti hogy nem tudom kihasználni teljesen a procci max teljesítményét?
-
elfelejtette
veterán
Hali!
Mivel halódik a topic, beírom, hogy bratyóm a S462 2500+ Sempron prociját az alap 10.5x166MHz-es órajelről most húzta fel biosból 10.5x200MHz-re egy AsRock K7S8XE R3.0 alaplapban. Ráadásul a memória is 400-on megy, pedig a kézikönyv azt írja, hogy csak 1db modullal támogatja a 400MHz-et, neki pedig 512+256MB van benne.
Üdv.
MOD. Ja, TbredB magos Sempron, lehet, hogy majd a szériaszámot megsasoljuk.
[Szerkesztve] -
chokeee
aktív tag
-
chokeee
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hogy lehet a mycso féle listára felkerülni?
-
PHACE
csendes tag
Figyelem a hőmérsékleteket BIOS-ba is meg windows alatt is é stimmelnek proci prime alatt olyan 35-37 ,anélkül 33 fok körül,az alaplap meg 32-33..szerinted?
-
PHACE
csendes tag
Azt az eget!
2400 Mhz..jee szerinted nem lesz belőle gondja? -
PHACE
csendes tag
HY!
Nos megoldottam a problémát,úgy látszik stabill annyit tettem hogy a feszültségeket meg stb átállítottam auto-ról...Most 1920 Mhz-en ketyeg 34 fokos hőmérsékleten nem tudom meddig lenne érdemes még húzni...
a Capslock be kapcsolva maradt msnről(nem akartam hogy smilekat vágjon be) -
stol
addikt
NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at.......
325-öt!
szerk.: de ott már nem osztotta vissza az AGP/PCI frekit, és minden padlón tekert már.
ASUS Systool-al elmegy 350-es FSB-ig is.
Zalman NB-47-el.
[Szerkesztve] -
PHACE
csendes tag
HY ALL!
VAN EGY 2800+ SEMPRONOM,DE NEM TUDOM HÚZNI MER UGYE ALAPBÓL 1600-ON KETYEG,HÚZTAM AZ FSB-T,VÁLTOZTATTAM FESZÜLSTÉGEKET STB...DE INSTABILL ÉS ÚJRAINDUL TERHELÉS ALATT...MIT CSINÁLJAK? -
ati05
aktív tag
Akkor csak nekem van ilyen pechem, hogy csak 270-es fsb-t bír max a gépem? Lehet hogy a d0-ás széria és az asus k8n-e deluxe lap nem az igazi

-
HERR Z
veterán
Hmm, mivel az alaplap egy hétig működött csak utánna elégett, ezért igazán még meg se néztem valóban mit bír
És képet se mentettem..
Pedig chipsetfeszt is csak egy tizedvolttal emeltem..............
NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at....... -
dokar
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Javaslom, hogy változtassuk meg a topik nevét erre:
s754-esek klubja
mert én is ide tolom a pofámat az s754-es A64-emmel btw -
-
Lortech
addikt
A chipset hivatalosan tudja az 1000-et ugyanaz kerül 939-es változatra, a korai BIOS-okban 754-ben is be lehetett állítani az 5-öt, később ezt kivették, már csak 939-ben lehet.
De tudod jól, hogy másképp nem írhattak volna rá 2GHz-et, vagy ha szerinted igen, mivel magyarázod?
elfelejtette: 754-en az A64 is 800-as HT támogat, ez nem jelenti azt, hogyha a BIOS-ban beállítható nagyobb szorzó akkor ne menne, nem a proci limitálja 4-re.
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
Persze, félig-meddig poénnak szántam, csak a smile maradt le a végéről.
Egyébként nekem egy időben tényleg 1100MHz-en ment hiba nélkül (igaz, hogy nem éreztem gyorsabbnak a gépet, talán azért, mert nem használtam ki a teljes sávszélességet még visszaosztva sem). Úgy rémlik, hogy még tavasz környékén írt vki egy extrém magas HT órajelet, csak nem pontosan, hülyeséget meg nem akarok írni.
Üdv. -
Lortech
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
A 2Ghz az ''effektív HT'' (oda - vissza), a dobozon úgy értik hogy a gyári tuning nélküli biztosan működő max az 5 (legmagasabb HT szorzó) * 200 (alap FSB) * 2 (''eff.'') = 2000Mhz.
Szerk: r9550: max. 240-es FSB-re saccolom, de biztosra senki nem tudja neked megmondani, és nem a ramok limitálják - mert azt vissza tudod osztani-, hanem a chipset. Ht-t úgy lehet állítani biztos, mint a töbin. Nézzük meg helyetted a manualt?
[Szerkesztve] -
r9550
senior tag
jött hozzám egy sempron s754 2800++giga k8vm800m páros hogyan kell tuningolni? szerintetek mekkora lehet a max fsb elixir 400-as ramokkal ht-t hogy kell állítani ezen a lapon? előre is thx

-
stol
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
1,2Ghz alatt lassan, debiztosan szétég az nF chipset

-
elfelejtette
veterán
-
dokar
addikt
Ki tudja a legmagasabb HT-t s754-ben?

És a legmagasabb külső órajelet (régi motorsaknak FSB-t)?
-
stol
addikt
Jó csemegézést.
2800+ Palermo magos 13 ezer HUF-os sempron, gyári hűtővel, alapfeszen.
[link] -
Motion_Blur
félisten
Lassan kezdődik a tuning-szezon, kezdésnek: [link]
Meg persze up a topiknak
-
elfelejtette
veterán
Valójában volt már tegnapelőtt is egy olyan teszt, amikor leszedtem a procihűtőről a ventit, és a Silent Blade-ek sem mentek. Akkor 10 perc alatt ugrott fel a hőfok 25-ről 60-ra, és akkor le is álltam.
Üdv. -
elfelejtette
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyugi, nem kínozom (annyira)...
A második teszt annyiban különbözött az előzőtől, hogy a 2db Silent Blade ezúttal 12V-on ment.
A proci még mindig passzívan hűtve!
Most a proci a 29. percben ment fel 51 fokra, és ennél feljebb nem is ment, a következő 1 órában 50-51 fok között ingadozott.
A teszt befejezése után 5 perc alatt ment le 40 fokra.
Üdv. -
Motion_Blur
félisten
válasz
elfelejtette
üzenetére
60 az már sok, ne kínozd!
Én olyan 52-53 engedem el, ha azt túllépi, akkor 12V + kevesebb feszkó. -
elfelejtette
veterán
Teszteltem egy kicsit a gépet PASSZÍV hűtéssel. Tehát a procihűtő venti kábelét kihúztam (venti maradt).
A házban egy Silent Blade ment hátul, egy pedig a gép oldalában. Mindkettő 8 cm-es, 5V-ra kötve. Ezen kívül csak a táp ventije ment.
A proci hőfoka a 43. percben érte el a 60 fokot, majd az 52. percben lement 59-re, és a következő 90 percben csak másodpercekre ment fel 60-ra, de sűrűn lement 58-ra.
A teszt leállítása után 5 perc alatt ment le a hőfok 50 fokra, további 8 perc alatt 40-re.
Folyt. köv. -
elfelejtette
veterán
Nekem is 7300 hűtőm van, ráadásul a light verzió (1800RPM, 37CFM, 21dB), és azzal is csak 47 fokig ment fel kánikulában, mikor 2.2GHz-en hajtottam. Most alapon megy, a hűtőn a ventit pedig lecseréltem egy Silent Bladere, amit 5V-ra kötöttem, és most így is max. 45 fokos.
Üdv. -
chaby7
aktív tag
90nm procinak mennyi a max ajánlott adható fesz? 1,5V sok?
-
glacious
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, mivel van a chipset átlagos tuningolhatósága és a processzor gyártási technológiájából származó valószínűségi modell

-
Scoobyka
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
de én most a 26-os hozászoláshoz kérnék véleményt...szted mennyi a többlet ,ha sacolni tudsz sázmokkal az még pengébb.
-
Scoobyka
addikt
valaki a kérdésemre sanda gyanu .v válasz?
-
Szabesz
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
s462-ben nincs SSE2, az már K8 fícsör
-
Scoobyka
addikt
Amúgy a mostani konfigomat vmi ilyesmire cserélném le asrock s939 dual deszka+ 3700+sandiego A64-es proci....v. s939 dual deszka + 3200+A64-es proc kicsit megküldve...a vid kari Inno 6600 256mbos (450/630-on) majd ezt is cserélem,de majd kicsit később....a régi konfigom és miután lecserélem erre a konfigra mennyi sebeségnővekedére számíthattok szerintettek mondjuk doom3-ban (most: 66fps 1024*768 2*Aa 8*Ai) és Most wantedben(most:36fps 1024*768 2*AA 4*Ai)? ...csak mert készülök a Carbonra és azt szeretném pengén futatni..válaszokat köszönöm.
-
Scoobyka
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vasárnap tok leghamrabb tesztelni,mert most hazamentem ott meg egy gyengébb gépecske van netezésre...,de vasárnap potlom a tesztett..kiváncsi vagyok...tesztelek egyet 1600on meg majd 2100on is..
-
kagyula
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hú bazge! Nagyon Dermesztő lett az avatarod!

Scoobyka: Ha hazaértem, nyomok neked SuperPi 1M-t 2150MHz-en. (Socket A Sempron3000+; 512 L2), Vagy bármi mással is megnézhetjük.
És én is kíváncsi lennék 754-es Sempron eredményekre, szintén 2150-en. -
Scoobyka
addikt
Most így olvasgattom ezekett a sempronos hz-szolásokat.
Nekem egy 1.6Duron megy 2150-en atomstabilan...ha kicsit még akarom emelni 2250-et is hozza,de már néha fagy....ez a teljesítmény egy kb milyen sempronnak felel meg..azt tom,hogy a sempronnak magasabb a L1 v. L2...de mégis azért szerettném belőni,hogy hova rakhattom most kb. -
MateusAMD
csendes tag
Leírok egy általános tuningleírást sempronhoz:
1. A ramokat vegyük vissza (nálam lehet 100, 83, ... % ot álítani, ebben az esetben 83...)
2. Ellenőrizzük a processzor és a csipkészlet hőmérsékletél.. ha a proci 45 alatt van akkor jó.
3. Adjunk a procinak +0,05 Voltot
4. emeljük a Fbs-t 2-e lépésekkel
megj.:
A biosba kapcsoljunk mindent manualra, a AGP, PCI freq.t rögzítsük, és ne legyen semmien ram tuning, az autómata agressive időzítést is kikapcsolni.
Elvileg így le kéne hogy menjen 166-rol 220ig az fbs nvchipseten , és az már jó 1,8-rol 2,4-re... -
MateusAMD
csendes tag
Amúgy nekem a rekord 2475 volt, de itt már kékhalált kaptam néha windóz alatt
Amin egész szépen ment az 2398 mhz volt, a régi smsung ramjaimmal, a mostaniakkal 2200-t megy...
11* 200 on simán megy,...
mielött megvettem rá a Zalman hűtőt alap terhelésen 60 °C-os volt, most akármilyen tuning melett is csak 45 °C-ig megy fel...
A Zalman nélkül nem is tutam húzni...
[Szerkesztve] -
MateusAMD
csendes tag
válasz
IONFOREST
üzenetére
Sziasztok
Van nekem egy 2800+ ós socket a -s sempron procin és egyáltalán nem lehet húzni
Már 170 es FSB en is megfagy normális ez ?
Elöte egy 2200 + socket a -s sempron procim volt az még stalilan vígan ment 1800 on
de + fesz emeléssel 1935Mhz is bírta de a teszteket itt már nem bírta . Ennek tükrébe cseréltem le a procit de kiábrándultam. volt olyan sorozat a mit nem lehetet tuningolni ?
Érdekes viszont hogy nincs szorzó zár benne azt vígan állíthatom dehát hiába.
Ötlet ?????
Milyen alaplapod, tápod, ramod van?
[Szerkesztve] -
TasiA
senior tag
válasz
IONFOREST
üzenetére
Hali!
Én is 2200+-ot váltottam 2800+ Sempronra és én is tudom állítgatni a szorzót! Senki sem hitte el, de mégsem lockos! NEkem az alaplapom alapon 1,65 voltot ad neki 1,6 helyett, így 175 FSB-ig stabil. A másik beállításom 11,5*185. Megy 11*200-on is , de akkor nem stabil, megsütni meg nem akarom feszkóval. A húzott 2200+-tól nem gyorsabb.Nálam 150FSB-vel volt hajtva, feszemelés nélkül! -
IONFOREST
csendes tag
Sziasztok
Van nekem egy 2800+ ós socket a -s sempron procin és egyáltalán nem lehet húzni
Már 170 es FSB en is megfagy normális ez ?
Elöte egy 2200 + socket a -s sempron procim volt az még stalilan vígan ment 1800 on
de + fesz emeléssel 1935Mhz is bírta de a teszteket itt már nem bírta . Ennek tükrébe cseréltem le a procit de kiábrándultam. volt olyan sorozat a mit nem lehetet tuningolni ?
Érdekes viszont hogy nincs szorzó zár benne azt vígan állíthatom dehát hiába.
Ötlet ????? -
jodován
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
köszi!
ha csak sima win xp-m van, nem 64 bit-es, az nem gáz? úgytudom nem, de biztos ami ziher. -
jodován
tag
s754-es sempron ha 64bitesként árulják az az E6 steppinges, amiben x86-64 utasításkészlet van? eléggé le vagyok maradva. k6-2-esről lépnék följebb.
köszi! -
luci
aktív tag
Hi!
Nekem egy 3000+ os Am2 -es Semptronom van 245-ös fsb -vel 2Gh-en volt hajtva alapfeszen (1.4 v) .Ramokat miatt nem húztam tovább igy is vissza lettek osztva 266ra
Mennyi lehet még benne ,nektek mennyit ment milyen lapba? -
elfelejtette
veterán
Hehe...
Enyém az 1. Hsz!
Csak így tovább gyerekek!
Sempron powa! -
parandroid
félisten
Sempron klub 2.
Előzmény:
Sempron klub - Archívum 1: [link]
Kellemes fórumozást,
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- Dell Wyse 5470,14",FHD,Touch,N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a Capslock be kapcsolva maradt msnről(nem akartam hogy smilekat vágjon be)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)