- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veatta
aktív tag
Köszi a választ!
Akkor nem is kísérletezem vele tovább, tettem bele egy ide-to-sata átalakítót most így használom.
A topic olvasgatása közben újabb problémára leltem:
I_Am #45 hsz-ében, hogy a win visszateszi a vinyót PIO módba, amitől rettenetesen lelassul, az ide vezérlő eltávolítása után újraindítás hatására visszaáll UDMA-6 ra, de ez nem tart sokáig, pár perc múlva ismét PIO módban parkol, hogy lehet stabilizálni a dolgot UDMA-6 ban?Üdv:
Veatta
-
Nem tudom., mert kb 120km-re van most tőlem a gép, iletve a vinyó.
Sajna másik gépben nem tudom kipróbálni, legalábbis egyellőre.
A PM! megformázta, úgy ahogy a gyorsformázás is (kb 10mp alatt), de ha a normál formázás nem fut le, ott valszeg adatírási illetve olvasási problémák is jelentkezhetnek.A maxtor progit lefogom szedni. - Köszi a tippet
Konkrétan egyébként megtudja mondani valaki, hogy kompatibilitási probléma lehetséges? Mert azért csak egy 3 éves alaplap, SATA1-es vezérlővel (Silicon 3512).
-
Tim82
félisten
Köszönöm a választ.
Másik hely nem nagyon van - ez egy barebone (Asus T2-AH1), egy darab belső tálcával a vinyónak. Esetleg arra gondoltál, hogy dugjam át a kábelt az alaplap másik SATA-csatlakozójába? Ami a vezérlőket illeti, egy ULI raid vezérlője van.
Tudsz esetleg olyan HDD-diagnosztikai programot, amelyik "átlát" ezeken a vezérlőkön, rack-en? Bosszant, hogy nem tudom leellenőrizni időnként a vinyó állapotát.
-
hehehe
csendes tag
Köszi a helpet!
Csak a samsungon (160gb) belül dolgoztam, a másikon volt a win.
Azt hittem a két vinyó mérgelődik egymással, leszedtem a a quantumot,
telepítettem a wint a satás vinyóra, a helyzet most sem változott. Azt mondta a srác: régebben a kis vinyóról 15 perc alatt karcolt fel egy dvd-t, mindezt 4 -szeres seb. -
Misi 007
őstag
Nem a táppal van baj! (FSP Blue Storm 500W)
Fos a winyó mert egyszer látja egyszer nem holott a másik 2 winyóm nem csinál ilyeneket...
Próbáltam partíciót létrehozni rajta nagy nehezen elszenvedett odáig aztán benyögte hogy: "A telepítő nem éri el ezt a lemezt"
Majd rányomtam partíció törlésére bevágta a kék ablakot "setupdd.sys"-re hivatkozva...
Aztán fogtam mellédugtam a másik Samsung winyóm amelyiken volt rendszer is kb 2 percnyi bootolás (és 5 percnyi felismerés) után HDD Sentinel szerint már kapásból van rajta 2 hibás sector!
Azért egy zsír új winyó nekem ilyen mixeket ne verjen...
3év garis úgyhogy végülis no problem de azért örültem volna egykis plusz helynek... -
-
krystman
őstag
Szia! Nekem is pontosan ugyan ilyen problémám van. Csütörtökön vettem egy Samsung Sata 400GB-os winyót. Első gép indításkor egyszerűen nem ismeri fel a winyót, csak ha újra bootoltatom. Utánna már látja. Előtte egy Maxtor 120GB-os IDE winyó volt benne, és hasonlót művelt azzal is, csak nem mindig. Most, azt akarnám kérdezni, hogy ez tipikusan VIA-nál fordul elő, vagy Nforce lapoknál is? Egyébként a winyó, és az alaplap is SATA l.
-
danati
senior tag
Igen, jól sejted.
Játákok:
-Harry Potter és a Főnix rendje unokatesómnak
-F1 Challenge 2007
-Test Drive Unlimited
-S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-Tomb Raider Anniversary
-Need for Speed Pro Street, Carbon
-The Witcher
-Lula 3D
-Call of Duty 2 1.3
-Call of Duty 4 MW 1.0
-Call of Duty 4 MW 1.4
-Bioshock
-CrysisMod: nem játszom egyszerre mindennel.
-
danati
senior tag
Van még 100Gb hely a D-n.
Azért akarom leszedni a Vistát mert van másik hackelt Vistám és azt akarom felrakni mert az állítólag gyorsabb.Az a baj hogyha leformázom a D-t akkor 80Gb játékot kell újra felraknom hogy XP alatt tudjak játszani.
MOD: sokat fagy, sok a kékhalál ezért is akarom lecserélni egy jobbra
-
Hooper
őstag
Hello...Kicseréltem a SATA kábelt és ma elindult elsőre
Pedig ez a 'drót' uj volt és nem is gondoltam rá h lehet olyan kontakthiba, h vmiért csak inditáskor jelentkezik, utána meg 20órán át minden szép és jó...
Amugy ezek a gyári piros SATA kábelek ennyire szarok?
mert mostjutott eszembe h 3éve volt, h a kábel miatt halt le a vinyo, cask akkor egyértelmű volt a hiba, mert mozgatásra reagált..
Szaval másnak is volt már velük gondja, vagy csak én fogom ki a sz*rokat? -
Beldar
tag
Igen, most megpróbáltam régi (nem buherált) xp telepítővel F6-os floppy-etetéssel, és most is, miután a telepítő felmásolta a file-okat és restartol a gép, nem találja az indító konfigot a sata winyón. Már 2 hete ezen szenvedek, vagy tucatszor próbáltam felrakni, és nem hiszem el, hogy 2008-ban ennyit kelljen tökölnöm egy sima op.installal
És te mit csináltál, mikor nem látta neked a win restart után? -
-
Balázs33
csendes tag
Szia!
Feltettem a hard disk sentinelt.
Az ide-s drájv 100%-os a Sata-s meg 30%-os!!!
Szóval lehet, hogy nem is az ide-s drájvot kell lecserélnem, hanem a sata-sat!Azt figyeltem meg, hogy sokszor fagyott a gépem ha az ide-s drájvról akartam valamit elérni.
Buta kérdés, de akkor lehet, hogy azért voltak a fagyások, mert sz@rakodott a sata-s drájv???(a sata-son van a rendszer)
-
gyikhus
tag
Hali!
Na, megpróbáltam, iso-ból átállítottam, de nem nyert. A vinyó zsír új, 0 km-s és a saját vasamban (Asus M2N-E) teljesen rendben megy, fel is lett partícionálva.
Az viszont további fejlemény, hogy amennyiben rá van dugva a vinyó a KV7-re,
- nem látszik a SATA vezérlő által detektált lemezek listájában (a 80-as samu SATA amin a vindóz van látszik rendben)
- a windows nem áll fel, folyamatosan újraindul. Amint le van szedve a vinyó, rendben megy minden.
Mivel pont evégett volt tápcsere, ez a rész kilőve.
Nekem egyre inkább alaplap-gyanús a dolog... -
gyikhus
tag
Kösz, megpróbálom, lekaptam az ISO-t, hátha ez segít! Csak már az gáz, hogy mintha fel sem pörögne a vinyó.
Amúgy a KV7 tényleg nem szereti a SATA2-t, viszont a jumper sem segített. Annak idején az NF7-S-emmel nem volt semmi ilyen gond, pedig az is SATA1-volt. Na igen. Viva VIA... -
New Life
aktív tag
Most a d-n van a winfos, nemis ertem, sztem particionalaskor csesztem el vmit...
A lényeg, hogy particionaltam a vinyot es masik gepben, utana feltettem ra egy winfos, aztán újra kellett huznom megint a rendszert, es akkor mar megcserélődve írta ki a jeleket
[Szerkesztve] -
JackHammer
csendes tag
Hát nekem még a 40 fokok előtt szét lett szedve a gépem darabokra mivel én értek hozzá egy csöppet szal a winyóm 45-48 fokon ment mint télen is (na jó télen néha 37-38 fok
). De mivel értek hozzá ezért kérdezem azt amihez nem értek vagyis hogy a teljesen tökéletesen működő merevlemezem szart be(mellette ment 60 fokon egy IDE-s majdnem NoName (ExcelStore) és annak semmi baja. Tehát az én kérdésem arra irányulna, mint azt már korábban említettem, hogy vajon az alaplapi SATA vezérlőnek lett annyi vagy pedig a merevlemez szenderült örök álomra. Mivel ezt nemtom, hogy kell kideríteni ezért kérdeztem meg mint az logikus.
Csak olyan kis semmiségért érdekelne, hogy vegyek-e alaplapot vagy vegyek mégegy SATA winyót és az se működjön az alaplapommal...
Ja és ha veszek vegyek IDE-set mert az jobban bírja a hőt vagy maradjak ennél a hiperérzékeny SATA-snál?
A porszívózós ''hülyeséget'' (már bocs,de) nem ajánlanám. Inkább kifele kellene fújni belőle a port nem kitépni belőle a kondenzátorokat a porszívóval. Árulnak sűrített levegős spray-ket pont erre a célra, vagy ahogy a szakik csinálják szájjal is hatékonyan eltűntethető a gané...
A ventillátor meg inkább engem hűtsön -
-
tisvol
aktív tag
Ami még előfordulhat mellé, -hozzá , pl.
-menetközben ''lefagy'' a vinyó néhány másodpercre. Utána megy minden tovább....
Nekem is van Maxtor, és intenzívebb munkánál a halálba tud idegesíteni, amit leírtál....Tényleg, csak pár másodpercre, de minden megáll, aztán megy tovább. Nem is gondoltam, hogy ez ismert probléma. Mindenesetre annyiban segítettél, hogy az enyém megy a kukába.:-) Ha ezt előbb tudom, megmenekülök kb 5 újrainstalltól... -
Imco
őstag
-
Gab606
csendes tag
Miután beraktam vinyot formáztam, majd csináltam két particiót.
xp-t használok sp2-vel, partició tipusa NTFS. a cluster méretet hol tudom megnézni?
Van 2 egymásnak igen ellentmondó képem:
vinyon ez van:[link]
maxblast ezt mutatja:[link]
6B250S0: neten rákerestem: 250gigás!!!
Na most mi van, a vinyon rossz a felirat, vagy a progi mutat rosszat?
[Szerkesztve] -
GReddy
tag
Üdv. A kattogás a fejpozicionáló elektronika hibájára utal. Csípőből, legelső kanyarban ezeket a vinyókat hűteni KELL. Azaz, vegyél egy normális házat (mondjuk egy chieftec lbx-02-bbb-long-ot) ami szellőzik, és tessék szépen a vinyókat hűteni. Valószínűleg abba fogja hagyni a kattogást.
Ha mégsem, akkor tönkrement a fejpozícionáló elektronikája, ebben az esetben, ez sajna nem nagyon garis probléma, azt fogja mondani a kereskedő, hogy a hőtől ment tönkre, arra meg nincs gari. Viszont ha van egy elektromos sokkolód, akkor óvatosan megciripelteted a legnagyobb csipet, ekkor úgy döglik le, hogy végleg és visszavonhatatlanul, és nem lehet megmondani, hogy mi baja van, azaz mindjárt garos lesz a probléma, ergo csere.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest