- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
Hello HDD mesterek!
Teljesen el orientálódtam a számítástechnikai cuccok fejlődésének figyelésétől... Viszont, most alkalmi vétel áron tudnék hozzájutni egy WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN WD20EARX 3,5" 2 TB kapacitású belső merevlemezhez! A HDD sata 3 csatlakoztatású!
Véleményetek, tapasztalataitok alapján, ez a vinyó üzemelne egy sata 2 csatlakozós alaplappal?
Csakis adattárolásra használnám, esetleges adatsebesség csökkenése semmi problémát nem okozna.
Erről lenne szó! -
nebulo5
senior tag
A gondom megoldódott!
Konzekvencia: GA P35-DS3 alaplaphoz mellékelt cd-ről nem kell használni az express telepítési lehetőséget, mert így feltelepül a RAID chipset driver is. (nem szétválasztható)
System mechanic-al eltávolítottam, és most minden hibaüzenet nélkül, tökéletesen dolgozik. -
nebulo5
senior tag
Helló!
Ezt a tpoic-ot találtam a legalkalmasabnak a problémám leírására. (ha mégsem az, elnézést, és útbaigazítást kérek)
Alaplapot cseréltem. Korábban egy sata-I alaplapom volt, amiben egy Maxtor 6y080MO HDD mint rendszer lemez, és egy éve vettem hozzá egy WDC WD320KS-00pfbo HDD-t, amin zenét,filmet, képet stb... tárolok.
Tehát a Maxtor sata-I, a WD sata-II HDD.
2 hete alaplapot cseréltem : GA P35-DS3 (rev 2.0). A két vinyót átraktam az új alaplapra, mindkettő a régi szerepét tölti be: maxtor = rendszer, wd = adattároló.
És megkezdődtek a problémák. Az eseménynaplóban minden napra több alkalommal találok hibát, miszerint: vezérlési hibát talál a merevlemezen: D-n. És szinte biztos hogy ez miatt, már 4. alkalommal kékhalálozik a gépem.
A kérdésem a következő lenne: Esetleg hibáztam azzal, hogy az adattárolónak használatos WD-t nem formáztam le? Illetve kinek mi lenne a véleménye-ötlete, hogyan tudnám kiküszöbölni a hibát.
Nem tartom valószínűnek, hogy a WD döglődik, mert teljesen újan vettem, és nyáron sem volt meleg a gépházban. (természetesen a rendszerlemezt újratelepítettem, a gigabyte alaplap driwereit is feltelepítettem)
Várom véleményeteket-tanácsaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest