- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3108 üzenetére
Nem tudom, de valószínűleg igen. Ha mégsem akkor megeszi a floppy-t, CD-t, DVD-t, pendriveot stb. A telepítésekkel kapcsolatban hasonló a véleményünk
-
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3105 üzenetére
Sajnos nem, az XP csak floppyról tud drivert feltenni telepítéskor.
Ellenben a Vista... -
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3099 üzenetére
HKC nem nagyon ismerem őket, nem lehet valami nagy cucc, és ahogy nézem 50 db hangos, amik most nagyon jók az a
Corsair VX és HX széria 23000-30000 Huf környéke,
FPS Epsilon 600 26000Huf,
Chieftec CFT560 23000Huf,
a csúcs 30000Huf Seasonic S12 550De mint montad a tápos hibát azt kizártad, és hardveres probléma sincs, tehát csak valami környezeti behatás, (mágnesesség, háttérsugárzás magasabb az átlagosnál) hülyeség, de mást már én se tudok ez már mint montad X-Akták!!
Sata kábelek cseréjét még esetleg megprobálhatnád, ugyanis hajlamosak az öregedésre elpárolgásra, nem időtállóak és sok esetben az adatok nehezebb letárolását és beolvasását is okozhatja.
Vagy a NTFS tábla kezd elfáradni. Pasz ez már az abszurditás határa. Nem tudok mást.Scully és Mulder biztos megtalálná a megoldásd, de segítek biztos UFO-k járnak nálad és meghekkelik a merevlemezeid.
-
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3097 üzenetére
Nem nem tudok fogyasztásmérőről, az értékek tapasztalati értékek gyártótól, típustól is függenek.
A tápegységek nagy része aktív PFC mellett 75-85% hatásfokkal mennek a kisebbek 400-600W kb 75--80% hatásfok míg a nagyobbak akár 85% akár 90% is elérheti. Az én Seasonic 430 tápom is 80% hatásfoka max leterheltség mellett.Mivel a problémád több merevlemez esetén is jelen van-volt, lehetséges, hogy a windows, vagy az alaplap gyártó által felkinált controllerrel van a gond, vagy inkompatibilitás, ütközés lép fel az IRQ kiosztásában, ami elvileg nem befolyásolja a működést?
Azonban vannak bizonyos merevlemez típusok amiről kiderült, hogy nem annyira megbízhatóak, mint azt hittük. A WD szárnyalását igen körül lengi most a vinyóik problémái, köztük a jelenleg piacon lévő WD4000AAKS a WD5000AAKS melyből gyárilag tízből 4-5 jó kerül ki. A 4-5 jó közöl is némelyiknek később írási és olvasási problémák léptek fel bizonyos méretű fájlok másolása során (fagyás). Jelenleg a 400-500gb merevlemezek piacán pangás van és nehéz merevlemezeket ebben a kategóriában beszerezni. A 320gb raid széria igen kellendő és kevés a probléma, ezért ezek jobban eltaláltak mint nagyobb riválisai.Több dolog nem jut eszembe, de ha esetleg másnál ki tudod próbálni 4-5 hétig otthagyva a merevlemezt és ha nála nem jelentkezik a probléma akkor valami nincs rendben a gépedben. Ilyenkor legtöbbször az alaplap déli hidjában keresendő a gond, mivel azon keresztül történik az adat továbbítás. (pl: nem tökéletes a chip, katonai alkalmazásra, ipari alkalmazásra már nem alkalmas, de még személyi felhasználásra igen, azaz minden ami bekerül a számítógépbe az "SELEJT")
Találkoztam már északi hid részletes zárlattal is, ahol 4 memória slotból pár nem mindig működött. Mindig memhibát jelzett ki (sípolt mint állat).
Sok probléma van a számítástechnika területén, de a gondok a rohamos fejlődés miatt nem kerülnek sosem rendesen kijavításra. Régebben a chipek kivitelezésére volt idő, így tökéletesebbek lettek és hosszabb ideig és jobban birták a kiképzést (2 évente új proci).
Sok sikert a hiba keresésben!!
-
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3091 üzenetére
Először húzz le minden fölös cuccot a tápról vedd vissza a tuningot ha van és használd úgy a gépet. Ha még ezután is csinálja, akkor valóban a táp fogyott el.
-
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3087 üzenetére
Sorry
Információ a tápról nem volt, nekem meg egy gagyi volt, ezért én erre gondoltam.
Bocs hogy probáltam segíteni.A nagyméretű fájlok kezelése a Fat32 rendszerekben korlátozva vannak, azonban az NTFS-nél ez már nem okozhatna problémát.
Azonban egyes XP verziókban még frissités után is jelentkezhetnek kisebb kezelési gondok, főleg hogyha a nagyméretű fájlok épp a merevlemez úgy kerülnek tárolásra, hogy nagyon szórtan helyezkednek el az adatok a sok töredék miatt.
Töredezettségmentesítés? Ha sokat telepítesz, törölsz egy idő után telelesz töredékekkel amiket jobb ha rendezünk? Csak tipp, de ahogy ez akár lassulást is okozhat egy próbát talán megér.A konfigod elnézve a táp éppen határon használod. A 420W aktív PFC mellett is 76% hatásfokkal kb 320 W, ami elnézve a cuccaidat terhelt állapot mellet kb 300 W lehet. Nincs sok tartalék!!
-
Imco
őstag
válasz
s7evcsenko #3087 üzenetére
Hát... Lehet hogy elfáradt már a táp! A konfigodat nézve, nem egy energia takarékos cucc!
Bizti hogy sokat sziv!
Sajnos mikor az enyémmel ilyen volt akkor is simán játszottam és vagy 4 vinyót kinyirt a táp!Nem értettem az ok-okozati összefüggést, de jobb hiján kicseréltem! Megjavult!
HA igen akkor az sima tömöritési hiba és nem a vinyó büne!!! -
Imco
őstag
válasz
s7evcsenko #3082 üzenetére
"Nem tárol olyan adatot a "C" meghajtó a "D" meghajtóról, ami formázás után hiányozhat neki, és ez miatt látja hibásnak?"
Nem! Emiatt biztos, hogy nem lesz CRC hiba!
Egy időben egy bizonyos helyről származó nagy méretű fájlokkal előfordult nekem is!
Winrarnál van olyan hogy, repair! Illetve ha nincs ellenőrző összeg akkor a sérült fájl megtartása opció is szóba jöhet, ha nincs túl sok hiba! Ez már szerencse kérdése !Egyébként igen, rossz táp miatt is lehet bad sector!
-
benjamin
tag
válasz
s7evcsenko #3080 üzenetére
Helló
A probléma nem csak nálad van jelen. WD3200YS nálam a tápcsatival volt gond, emiatt volt mindig részleges adatvesztésem.
A merevlemezek igen érzékenyek a feszültség ingadozásra és egy instabil táp vagy rossz tápcsati okozhatja az adatok nem megfelő eltárolását és hosszabb idő után az adatok elhalványulását vagy eltünését. (fájlnév van, de nincs mérete a fájlnak).
Olyan problémám is volt, hogy a vinyó majdnem teljes telítődése után az NTFS tábla felmondja a szolgálatot. A partíció eltünik, nem látja a windows az adatokat csak getbackdatával tudom egy részét menteni. Probléma szintén a tápcsatira vezethető vissza.Nekem táp csere után a gond megoldódott azóta no data vesztés.
-
Thrawn
félisten
válasz
s7evcsenko #3082 üzenetére
NTFS-re van formázva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- Sorozatok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest