- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Köszönöm a választ.
Másik hely nem nagyon van - ez egy barebone (Asus T2-AH1), egy darab belső tálcával a vinyónak. Esetleg arra gondoltál, hogy dugjam át a kábelt az alaplap másik SATA-csatlakozójába? Ami a vezérlőket illeti, egy ULI raid vezérlője van.
Tudsz esetleg olyan HDD-diagnosztikai programot, amelyik "átlát" ezeken a vezérlőkön, rack-en? Bosszant, hogy nem tudom leellenőrizni időnként a vinyó állapotát.
-
Tim82
félisten
Mitől függ, hogy egy SATA-s vinyó állapotát látja-e egy tesztprogram (HDSentinel, HDTune)?
Függhet a SATA-adatkábeltől? Jelenleg egy jó hosszú noname (Kolink
) kábelem van.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Egy Asus T2-AH1-be vettem egy 320 Gb-os Seagate SATA vinyót (7200 rpm, 16 Mb cache - ami elméletben hibátlan állapotban volt). Rendszervinyónak szántam, de az XP (Prof SP2 Hun) a partíció megformázása után azt írja ki, hogy (kb.) "nem sikerült a partíciót rendesen megformázni, a merevlemez esetleg sérült, az XP-t más partícióra kéne telepíteni". Az alaplap és a BIOS normálisan felismeri a SATA-s vinyót, tehát nem ezzel van a gond. Mindent a nagykönyv (ill. az ASUS Manual-ja) alapján csináltam, tehát nem is a szokásos SATA vs. XP probléma volna. Megoldási ötlete, javaslata valakinek?
Arra jutottam, hogy van egy elfekvő IDE-s vinyóm (egy régi 30 Gb-os Maxtor DiamondPlus 8 (7200/2 Mb/ATA-133)), abból leszek kénytelen rendszervinyót csinálni és a Seagate-nak beszerzek egy belső rack-et. Ha az XP úgy sem lesz hajlandó kezelni, akkor kénytelen leszek visszavinni az eladónak (bár a magam részéről hiszek neki, hogy hibátlan volt, amikor eladás előtt letesztelte).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest