- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyikhus
tag
Hali!
Na, megpróbáltam, iso-ból átállítottam, de nem nyert. A vinyó zsír új, 0 km-s és a saját vasamban (Asus M2N-E) teljesen rendben megy, fel is lett partícionálva.
Az viszont további fejlemény, hogy amennyiben rá van dugva a vinyó a KV7-re,
- nem látszik a SATA vezérlő által detektált lemezek listájában (a 80-as samu SATA amin a vindóz van látszik rendben)
- a windows nem áll fel, folyamatosan újraindul. Amint le van szedve a vinyó, rendben megy minden.
Mivel pont evégett volt tápcsere, ez a rész kilőve.
Nekem egyre inkább alaplap-gyanús a dolog... -
gyikhus
tag
Kösz, megpróbálom, lekaptam az ISO-t, hátha ez segít! Csak már az gáz, hogy mintha fel sem pörögne a vinyó.
Amúgy a KV7 tényleg nem szereti a SATA2-t, viszont a jumper sem segített. Annak idején az NF7-S-emmel nem volt semmi ilyen gond, pedig az is SATA1-volt. Na igen. Viva VIA... -
gyikhus
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: adva van egy ABIT KV7-es alaplap és egy 250-es Samsung SATA HDD, és az istenért nem akar működni a kettő együtt. A laphoz eddig volt kötve egy 80-as szintén sata samu hdd, gond nélkül. Most kerülne bele a 250-es viszont fel sem pörgött a vinyó. Nosza, tápcsere, de az eredmény ugyanaz. Pár próba után ott tartok, hogyha nincs rajta az adatkábel, akkor felpörög (de így minek, ugyebár) viszont ha rákerül, akkor meg se nyekken. Más gépben minden okés. Tipp valaki?
-
gyikhus
tag
válasz
gyikhus #1005 üzenetére
Helló!
A probléma megoldódott, az egyik vinyó a Sil-es csatin, a másik a natívon, és műxik minden. Ezzel párhuzamosan az nforcershq fórumának segítségével a 3dguru.com által moddolt driverpack-ot felraktam, ami megoldotta a szürke képernyős dolgokat. Az nforceren ugyanis negatívumokat tapasztaltak az nf4-es driverek nf3-ra történő implementálása során. -
gyikhus
tag
válasz
ballington #1004 üzenetére
Thx, onnan jövök, ott halotti csend
Amúgy most az 5.11-es van fent, és az 5.10-es is megjárta a régi lapot, úgyhogy most a helyzet olybá tűnik, hogy a 2x SATA HDD-t nem csipázza az nf3.
A tápot kizártnak tartom, hogy az okozná, mivel DOSból is meg BIOSból is látszódik.
A vinyókkal sincs semmi, mert az NF7-ben vígan szaladgáltak, meg ebben is ha egyedül van akármelyik.
Esetleges firmware upgrade? Vki említette a ph!-n is fellelhető Maxtor problémát, de akkor viszont a kérdés, hogy a Samsunggal mi a helyzet... -
gyikhus
tag
Szevasztok!
A gondom a következő: van egy Gigabyte K8NS (nforce3 utlra) tegnap, és be is izzítottam az NF7-S helyére. Minden szép és jó...DE!
A két SATA HDD-ből (egy 80-as Samsung és egy 160-as Maxtor) csak egyet hajlandó használni. A két vinyó az AGP közelében lévő slotokban tanyázik. A dolog a következőképpen alakul: BIOS-ban (a helyzet az F4-gyel is ugyanez volt, de került rá egy F10 és dettó) simán látja mindkét vinyót, sőt, még egy NTFS-es bootlemezzel bebootolva látom is mindkettőt, az összes partíciót, stb.
De amint Windows közelébe kerül, kész! Csak egy winyóval hajlandó felállni az XP (SP2 int.), valamint települni is szintúgy: ha a 2 vinyó bent van, akkor közli, hogy ellenőrzi a maxtort, és behal. Viszont a maxtorra felmegy a rendszer, ha nincs alatta a samsung. Érdekes. BIOS-ban a RAID ki van kapcsolva, túlhajtás nincs. Táp alatta egy 350W-os Chieftek (ami ismét megjegyzem ugyanezt a vasat, csak egy NF7-S+Barton+1 PATA HDD-t gond nélkül elvitt).
SEGÍÍÍTSETEK, Mert megőrülök. Ugyanezt tapasztaltam e lap elődjénél egy MSI K8N Neo2 Plat.-nál, csak az időközben meg is halt, ez volt gariban helyette (megj.: szerintem jobban jártam )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest