- Yettel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
JackHammer #2683 üzenetére
A porszívózós ''hülyeséget'' (már bocs, de) nem ajánlanám. Inkább kifele kellene fújni belőle a port nem kitépni belőle a kondenzátorokat a porszívóval. Árulnak sűrített levegős spray-ket pont erre a célra,
Ez viccnek jó volt, szeretnék én látni egy porszívóval kitépett kondit... Porszívózással legfeljebb annyi gond lehet, hogy nem annyira hatékony. Fúvatással jobban lejön a por, általában.
Tévéjavításnál használok néha porszívót, de ennek az a módja, hogy egyik kezembe ecset, azzal söprögetem az alkatrészeket/panelt, másik kezemben a cső, amivel a felvert port elszívom (hogy ne én szívjam be...).
Ha ez helyszínen történik, ügyfelek szoktak néha szörnyülködni, hogy kiszedi a finom alkatrészeket, de ez vicc, nincs ilyen, gyakorlatilag nem lehetséges.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
JackHammer #2687 üzenetére
Nem esélytelen az alaplapi vezérlő meghibásodása, de sokkal kevésbé valószínű. A vinyó tönkremenetele sokkal gyakoribb.
Másrészt, ha netán egyik sem ment tönkre, jóval többre mész két jó vinyóval, mint két jó alaplappal.
A SATA-PATA dilemmáról már leírtam a véleményem. -
lazydog
addikt
válasz
JackHammer #2685 üzenetére
Kicsit figyelmetlen voltam, nem olvastam vissza.
Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a vinyód ment tönkre, tehát vegyél egy másikat. A ''legrosszabb'' esetben lesz két darab belőle, ami nagyon hasznos dolog, vagyis semmiképpen nem haszontalan beruházás.
Ha biztosra akarsz menni, akkor a PATA vinyóval kevesebb a macera, viszont nincs sok jövője. -
JackHammer
csendes tag
válasz
JackHammer #2678 üzenetére
Na szóval mint látható már mondtam hogy kipróbáltam mindent amit egy egyszerű
halandó csak tehet de nem változott a helyzet. A winyó teljesen éppnek és hibátlannak tűnik. Még melegszik is ha áram futkos rajta
.
Jó tanácsnak tűnik, hogy vagy merevlemezt vagy alaplapot,de épp ezt a kérdést tettem fel elöszőr mind magamnak, mind a jelenlévőknek. Sajna nekem nem mindegy melyiket veszem mert mindkettő majdnem ugyanannyiba kerül szal nekem csak az egyik kellene
ezért kellene valahogy kiderítenem, hogy melyik a jó meg melyik nem. Vagy a legegyszerűbb az lenne ha vennék egy sima ATA lemezt?
Hi!
Van nekem egy Samsung HD 160JJ SATA winyóm és már 2 éve tökéletesen muzsikált mikor is ma egyszer csak kifagyott a windows valami atapi-s hibával (többet nem tudtam elolvasni mert automata újraindítás be volt kapcsolva). Mióta megcselekedte a drága ezt a restartot nem ismeri fel a BIOS a merevlemezt. Már próbáltam adatkábel- és tápkábel cserét, a BIOS-ban is tevékenykedtem egy csöppet ezügyben, de nem látja egyszerűen, pedig mikor keresi az IDE eszközöket elég sokáig elidőz a boot képernyőn. Mint említettem a BIOS-ban se tudtam egyik csatornára se ''rádetektáltatni'' a kézi beállítást meg ugye nem engedte mert nem is lát belőle semmit.
Na a lényeg a kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni, hogy vajon a merevlemez ment trapára vagy az alaplapi sata vezérlővel van-e a bibi (már ha ez egyáltalán lehetséges)? Majdnem tele volt a lemez és jó pár adat fontos lenne nekem már ha még megmenthetők...
(Most sajna nemis tom elvinni senkihez kipróbálni mivel akinek SATA-s lapja van midegyik ismerősöm most nyaral... ) -
lazydog
addikt
válasz
JackHammer #2683 üzenetére
Szerintem ne vegyél már PATA vinyót SATA helyett. Már csak azért sem, mert semmivel nem ''érzékenyebb'' a SATA.
Első nekifutásra cseréld ki az adatkábelt, esetleg a tápkábelt is.
Másodikra, dugd át a vinyót egy másik SATA csatlakozóba.
Harmadikra, vidd el a vinyót a haver gépében kipróbálni.
Negyedik lépésben vegyél új vinyót, vagy alaplapot. -
Imco
őstag
válasz
JackHammer #2678 üzenetére
Hi!
Lehet hogy megköveznek az ''okosak'', de szerintem tudomásul kéne venni hogy 4x fok van kint a PCházba 60-70 + ha panel a kégli az + néhány fok!
Egyszerüen megfőnek a vinyoink. De a gép is izzik!
Most nézem, a 65 fokos vga-m /GPU/ 83 fok!
50 és 53 fokosak a vinyoim, amit viszont alacsonynak találok.
A CPU 37, de a venti 1000-rel többet forog a szokotthoz képest.
Alaplap 57 fokos.
Mindenkinek javaslom aki nem ért annyira a dologhoz, hogy ha teheti
- vegye le a gép oldalát, / van ahol bukik a garancia vele!!!!/
-huzza ki egy kicsit a sarokból,
-forditson rá egy ventillátort,
- ne adj isten, porszivózza ki egy kicsit / érzéssel!!!/!
Szerintem ezek külön külön is életmentőek lehetnek ebben a kánikulában, egyszerre meg csodát tehetnek!
Természetesen egy jól megépitett masina és egy szakértő tekintet, sokkal kisebb kockázat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest