- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackHammer
csendes tag
Na, most újabb problémám lett igaz ez már meghaladja a topic kereteit
A tápom érdekes hangokat kezdett ma kiadni. Lehetséges hogy a SATA eszközök érzékenyebbek a feszültségingadozásra mint a többi hardver eszköz? Mert akkor nem teszek bele mégegy winyót amég nem lesz hozzá új táp is -
JackHammer
csendes tag
válasz
JackHammer #2678 üzenetére
Na szóval mint látható már mondtam hogy kipróbáltam mindent amit egy egyszerű
halandó csak tehet de nem változott a helyzet. A winyó teljesen éppnek és hibátlannak tűnik. Még melegszik is ha áram futkos rajta
.
Jó tanácsnak tűnik, hogy vagy merevlemezt vagy alaplapot,de épp ezt a kérdést tettem fel elöszőr mind magamnak, mind a jelenlévőknek. Sajna nekem nem mindegy melyiket veszem mert mindkettő majdnem ugyanannyiba kerül szal nekem csak az egyik kellene
ezért kellene valahogy kiderítenem, hogy melyik a jó meg melyik nem. Vagy a legegyszerűbb az lenne ha vennék egy sima ATA lemezt?
Hi!
Van nekem egy Samsung HD 160JJ SATA winyóm és már 2 éve tökéletesen muzsikált mikor is ma egyszer csak kifagyott a windows valami atapi-s hibával (többet nem tudtam elolvasni mert automata újraindítás be volt kapcsolva). Mióta megcselekedte a drága ezt a restartot nem ismeri fel a BIOS a merevlemezt. Már próbáltam adatkábel- és tápkábel cserét, a BIOS-ban is tevékenykedtem egy csöppet ezügyben, de nem látja egyszerűen, pedig mikor keresi az IDE eszközöket elég sokáig elidőz a boot képernyőn. Mint említettem a BIOS-ban se tudtam egyik csatornára se ''rádetektáltatni'' a kézi beállítást meg ugye nem engedte mert nem is lát belőle semmit.
Na a lényeg a kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni, hogy vajon a merevlemez ment trapára vagy az alaplapi sata vezérlővel van-e a bibi (már ha ez egyáltalán lehetséges)? Majdnem tele volt a lemez és jó pár adat fontos lenne nekem már ha még megmenthetők...
(Most sajna nemis tom elvinni senkihez kipróbálni mivel akinek SATA-s lapja van midegyik ismerősöm most nyaral... ) -
JackHammer
csendes tag
Hát nekem még a 40 fokok előtt szét lett szedve a gépem darabokra mivel én értek hozzá egy csöppet szal a winyóm 45-48 fokon ment mint télen is (na jó télen néha 37-38 fok
). De mivel értek hozzá ezért kérdezem azt amihez nem értek vagyis hogy a teljesen tökéletesen működő merevlemezem szart be(mellette ment 60 fokon egy IDE-s majdnem NoName (ExcelStore) és annak semmi baja. Tehát az én kérdésem arra irányulna, mint azt már korábban említettem, hogy vajon az alaplapi SATA vezérlőnek lett annyi vagy pedig a merevlemez szenderült örök álomra. Mivel ezt nemtom, hogy kell kideríteni ezért kérdeztem meg mint az logikus.
Csak olyan kis semmiségért érdekelne, hogy vegyek-e alaplapot vagy vegyek mégegy SATA winyót és az se működjön az alaplapommal...
Ja és ha veszek vegyek IDE-set mert az jobban bírja a hőt vagy maradjak ennél a hiperérzékeny SATA-snál?
A porszívózós ''hülyeséget'' (már bocs,de) nem ajánlanám. Inkább kifele kellene fújni belőle a port nem kitépni belőle a kondenzátorokat a porszívóval. Árulnak sűrített levegős spray-ket pont erre a célra, vagy ahogy a szakik csinálják szájjal is hatékonyan eltűntethető a gané...
A ventillátor meg inkább engem hűtsön -
JackHammer
csendes tag
Hi!
Van nekem egy Samsung HD 160JJ SATA winyóm és már 2 éve tökéletesen muzsikált mikor is ma egyszer csak kifagyott a windows valami atapi-s hibával (többet nem tudtam elolvasni mert automata újraindítás be volt kapcsolva). Mióta megcselekedte a drága ezt a restartot nem ismeri fel a BIOS a merevlemezt. Már próbáltam adatkábel- és tápkábel cserét, a BIOS-ban is tevékenykedtem egy csöppet ezügyben, de nem látja egyszerűen, pedig mikor keresi az IDE eszközöket elég sokáig elidőz a boot képernyőn. Mint említettem a BIOS-ban se tudtam egyik csatornára se ''rádetektáltatni'' a kézi beállítást meg ugye nem engedte mert nem is lát belőle semmit.
Na a lényeg a kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni, hogy vajon a merevlemez ment trapára vagy az alaplapi sata vezérlővel van-e a bibi (már ha ez egyáltalán lehetséges)?Majdnem tele volt a lemez és jó pár adat fontos lenne nekem már ha még megmenthetők...
(Most sajna nemis tom elvinni senkihez kipróbálni mivel akinek SATA-s lapja van midegyik ismerősöm most nyaral...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Ford topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Házimozi haladó szinten
- Futás, futópályák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest