Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JackHammer

csendes tag

Na, most újabb problémám lett igaz ez már meghaladja a topic kereteit :U
    A tápom érdekes hangokat kezdett ma kiadni. Lehetséges hogy a SATA eszközök érzékenyebbek a feszültségingadozásra mint a többi hardver eszköz? Mert akkor nem teszek bele mégegy winyót amég nem lesz hozzá új táp is :((

• JackHammer

csendes tag

válasz lazydog #2686 üzenetére

Ööö... akkor szerinted esélytelen, hogy az alaplapon károsodott a SATA vezérlő?

Merjek megint SATA-s lemezt venni vagy maradjak a sima ATA-snál?

• JackHammer

csendes tag

válasz JackHammer #2678 üzenetére

Na szóval mint látható már mondtam hogy kipróbáltam mindent amit egy egyszerű :B halandó csak tehet de nem változott a helyzet. A winyó teljesen éppnek és hibátlannak tűnik. Még melegszik is ha áram futkos rajta :DDD .
    Jó tanácsnak tűnik, hogy vagy merevlemezt vagy alaplapot,de épp ezt a kérdést tettem fel elöszőr mind magamnak, mind a jelenlévőknek :( . Sajna nekem nem mindegy melyiket veszem mert mindkettő majdnem ugyanannyiba kerül szal nekem csak az egyik kellene :D ezért kellene valahogy kiderítenem, hogy melyik a jó meg melyik nem. Vagy a legegyszerűbb az lenne ha vennék egy sima ATA lemezt? :))

Hi!
    Van nekem egy Samsung HD 160JJ SATA winyóm és már 2 éve tökéletesen muzsikált mikor is ma egyszer csak kifagyott a windows valami atapi-s hibával (többet nem tudtam elolvasni mert automata újraindítás be volt kapcsolva). Mióta megcselekedte a drága ezt a restartot nem ismeri fel a BIOS a merevlemezt. Már próbáltam adatkábel- és tápkábel cserét, a BIOS-ban is tevékenykedtem egy csöppet ezügyben, de nem látja egyszerűen, pedig mikor keresi az IDE eszközöket elég sokáig elidőz a boot képernyőn. Mint említettem a BIOS-ban se tudtam egyik csatornára se ''rádetektáltatni'' a kézi beállítást meg ugye nem engedte mert nem is lát belőle semmit.
    Na a lényeg a kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni, hogy vajon a merevlemez ment trapára vagy az alaplapi sata vezérlővel van-e a bibi (már ha ez egyáltalán lehetséges)? Majdnem tele volt a lemez és jó pár adat fontos lenne nekem már ha még megmenthetők...
    (Most sajna nemis tom elvinni senkihez kipróbálni mivel akinek SATA-s lapja van midegyik ismerősöm most nyaral... )

• JackHammer

csendes tag

válasz Imco #2682 üzenetére

Hát nekem még a 40 fokok előtt szét lett szedve a gépem darabokra mivel én értek hozzá egy csöppet szal a winyóm 45-48 fokon ment mint télen is (na jó télen néha 37-38 fok :)) ). De mivel értek hozzá ezért kérdezem azt amihez nem értek vagyis hogy a teljesen tökéletesen működő merevlemezem szart be(mellette ment 60 fokon egy IDE-s majdnem NoName (ExcelStore) és annak semmi baja. Tehát az én kérdésem arra irányulna, mint azt már korábban említettem, hogy vajon az alaplapi SATA vezérlőnek lett annyi vagy pedig a merevlemez szenderült örök álomra. Mivel ezt nemtom, hogy kell kideríteni ezért kérdeztem meg mint az logikus.
    Csak olyan kis semmiségért érdekelne, hogy vegyek-e alaplapot vagy vegyek mégegy SATA winyót és az se működjön az alaplapommal...
    Ja és ha veszek vegyek IDE-set mert az jobban bírja a hőt vagy maradjak ennél a hiperérzékeny SATA-snál?

A porszívózós ''hülyeséget'' (már bocs, :U de) nem ajánlanám. Inkább kifele kellene fújni belőle a port nem kitépni belőle a kondenzátorokat a porszívóval. Árulnak sűrített levegős spray-ket pont erre a célra, vagy ahogy a szakik csinálják szájjal is hatékonyan eltűntethető a gané... ;]
    A ventillátor meg inkább engem hűtsön ;)

• JackHammer

csendes tag

Hi!
    Van nekem egy Samsung HD 160JJ SATA winyóm és már 2 éve tökéletesen muzsikált mikor is ma egyszer csak kifagyott a windows valami atapi-s hibával (többet nem tudtam elolvasni mert automata újraindítás be volt kapcsolva). Mióta megcselekedte a drága ezt a restartot nem ismeri fel a BIOS a merevlemezt. Már próbáltam adatkábel- és tápkábel cserét, a BIOS-ban is tevékenykedtem egy csöppet ezügyben, de nem látja egyszerűen, pedig mikor keresi az IDE eszközöket elég sokáig elidőz a boot képernyőn. Mint említettem a BIOS-ban se tudtam egyik csatornára se ''rádetektáltatni'' a kézi beállítást meg ugye nem engedte mert nem is lát belőle semmit.
    Na a lényeg a kérdésem az lenne hogyan tudnám kideríteni, hogy vajon a merevlemez ment trapára vagy az alaplapi sata vezérlővel van-e a bibi (már ha ez egyáltalán lehetséges)? :F Majdnem tele volt a lemez és jó pár adat fontos lenne nekem már ha még megmenthetők...
    (Most sajna nemis tom elvinni senkihez kipróbálni mivel akinek SATA-s lapja van midegyik ismerősöm most nyaral... :( ) :O

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés