- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát akkor köszi a segítséget, visszaviszem de rögtön annak a srácnak akitől vettem, remélem visszaveszi
-
Amikor bekapcsolom a gépet bejön a Mercury felirat(itt lehet belépni a bioszba) Aztán ez tovább megy, és Mielőtt bootolni kezdene az xp, kijön egy ilyen felirat:SATA 1 port: Maxtor SABRE. Ha ekkor megnyomom a tabot belépek egy ''SATA bioszba'' Itt látja a vinyót, de csak annyit ír róla hogy SATA és hogy 0gb. Itt elvileg lehne további infokat kérni róla enterrel de nem csinál semmit.
Hátha ez segít nektek a segítségnyújtásban
-
A ghostot sikerült kiírnom. Amikor image file-t akarok készíteni a C merevlemezről(Ez egy IDE cinyó, műxik, ezen van az xp) Akkor ugye ki lehet választani hogy hova mentse a gho fájlt. Itt nem látja a SATA vinyót. Ne is folytassam vagy majd amikor ''from image'' lesz akkor fogja látni?
Köszi a segytséget
-
Oké, megpróbálnám, de isoban van meg a 2003as. Ha sima adat cdként irom ki nem bootol.
Ehhez is kell egy bootimage? Honnan tudok szerezni, vagy mi lehet a baj?
köszi
-
Nem tud valaki gyógyszert a problémámra?
-
Bocsánat, nem az xp-t próbéltam(megszokásból írtam
) hanem a vistat. Azt írja nem talált hdd-t és rakjak be egy cd-t amin esetleges a hdd drivere lehet. Berakom, fel is ismeri hogy SATA driver, de aztán a vinyót nem. Floppy-t nem próbáltam az előzőekben leírtak miatt.(a láb el is veszett sajnos )
-
Szia!
A jumpert sikerült beraknom, de most olyan a vinyó mintha nem csinálna semmit...korábban volt valami hangja. A gép kiírja hogy talált egy Maxtor vinyót az egyik SATA porton. Ha megpróbálom felrakni az xp-t akkor ugyanúgy kéri a drivert. Berakom neki de utána sem észleli. Most mitévő legyek? -
NE az előző képet nézd, hanem ezt:
http://www.sk.co.yu/2005/12/sktd04b.velika.jpg
Pontosan ez a típus van nekem is. -
Még ha ez segít, a vinyóm hátulja így néz ki:http://www.formulapc.net/modules/news/images/Junho/diamond3001.jpg
Tehát hova tegyem a jumpert? -
Ahogy látom a vinyóra vízszintesen kell belerakni a jumpert(sima jumperről beszélünk ugye? mint az optikai meghajtóknál) az optikai meghajtókba pedig függőlegesen. Jól látom?
A sima jumper kicsit nagyobbnak bizonyult mint a hely ahova rakni szeretném. A lényeg hogy lötyög
Mit tegyek? (vista-t is próbáltam rátenni ott is kell neki a driver :S)
-
Ja, bocsi
Az alaplapom egy Mercury PVM800M ( tudom, éljen a minőség
) A vinyó egy 160as Maxtor Diamondmax 10es.
Találtam a bioszban egy ilyet: Onboard SATA-IDE. Ha ezt letiltom, akkor az eszközkezelőben már minden rendben, de a windows továbbra sem ismeri fel.
Próbáltam már a windows is rátenni, de ekkor ugye kéri a drivert floppy-n keresztül. A probléma itt az, hogy az alaplapomon található floppy csatlakozó egyik lába kitört!
Még egy dolog: Próbáltam nlite-tal készíteni egy olyan windows cd-t amin a driver integrálva van. Ekkor a gép a következőt írja ki:
Novell Netware Ready FirmWare v1.00 (940810)
(C) Copyright 199-1994 Novell, Inc. All Rights Reserved,
VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter v4.14v (11/05/2002)
Analyzing Network Media type this will take several seconds...
OK.
RPL-ROM-ADR: 000C 7615 32CD
RPL-ROM-IRQ: 11
RPL-ROM-PIO: D400
RPL-ROM-FFC: (itt számol egészen 200ig majd újra kezdi)
Na most mit tegyek? köszi a segítséget -
Oké, tenném de hol találom? Ahol a boot sorrendet kell átállítani? Sehol sem találok ilyet hogy RAID.
-
Sziasztok!
Most vettem egy SATA hdd-t két IDE mellé(Az xp sp2 az IDE vinyón van)Most a következő a helyzet: ha csak a SATA vinyó van rákötve akkor a biosnál megáll...kiírja hogy a SATA1es porton talált vinyót de ezt írja: create a RAID array with the hard disks attached to VIA RAID controller. Itt nem tudok semmit se csinálni csak kilépni. Mit tegyek? PLS HELP!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest