Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Már csak az offset értéken tudsz állítani, ezzel tudod csökkenteni a Vcore értékét. Az IDLE feszültség elég jó, így még szerintem alacsonyabbra tudod állítani az offset értéket. Ha a processzor elmegy 0.9 körül IDLE, akkor terhelés alatt kb. 1.2-1.25 között lesz a Vcore.
A Gflops érték azért kevesebb mert nincs feltelepítve a Service Pack 1, ezért az AVX utasításkészletet nem használja a Linx. Teljes terhelést és stabilitást csak ezzel tudod megnézni.
Állítani BIOS-ban szoktunk, az a biztos. Az ilyen programokat szerintem mellőzd.
BCLK-t hagyd 100-on. -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Van az all suit 2-ben egy TurboV EVO opció,amiben DDR,Cpu voltage,ill BCLK állítási lehetőségek vannak.
Alatta VCCIO,PCH voltage.Itt is be tudom állítani ugye,nem csak a BIOS-ban? -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
0.992-1.000 az IDLE.Mit húzzak még le?
Már 4.2GHz-en vagyok.
A Gflops érték az általad linkelt verzióban is csak 57. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Na már alakul, ha stabil akkor próbálhatsz kevesebbet is állítani, de ez így szerintem rendben lesz. Egyébként mennyi az IDLE Vcore?
Nézd. Ezt töltsd le:Linx
-
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Mindent megcsináltam,amit írtál a turbon kívül.1,28-ig ment fel.Most futtatok egy 15000 pr.size-ot és meglátjuk.

Ok.Szóval már most 58 a Gflops érték.Szerintem lefut simán,de megint 1,3 felett van.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Igen ahogyan pcsabat is írja, a 4 GHz-nél 1.2-1.25 között reális a Vcore. A - offset értéket állítsd addig amíg Linx-el stabil marad. Van viszont egy buktatója az offset-nek, ami miatt lehet hogy nem tudod majd lentebb vinni egy bizonyos feszültségtől, ugyanis IDLE, azaz terhelés nélküli állapotban már lehet hogy kevés lesz neki a Vcore. Viszont ha 1.3 volt alatt be tudod állítani a LOAD feszültséget, szerintem akkor már jó.
A Linx itt már sok vitát kavart, de szerintem ha 20 kör 15000 Problem Size beállítással lefut akkor használd, ha bármi gond lenne később rendes használat (pl. lefagy Internetezés mellett, vagy dob egy 124-es hibakódot) mellett akkor emelsz az offseten. Kb. 100 körüli Gflops értéket kell kapnod, ha kevesebb akkor nem AVX-es a Linx, vagy nincs fenn az SP1.
-
bombibmw
veterán
válasz
pcsabat
üzenetére
Nekem igazából egy összegző beállításra lenne szükségem ehhez a laphoz értékekkel.
Nem akarom megnyúzni nagyon,csak egy stabil működésű túlhajtás érdekelne.
Ehhez kellene egy hozzáértő segítsége,aki összefoglalja az értékeket,illetve,hogy miért ezek az értékek a jók.Köszi -
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Köszi!Szóval megcsináltam,amit írtál 4 GHz mellett.Lefuttattam egy alap linx-et.1,335 Voltot kapott így.Miket kell pontosan néznem a linxben?Manuális offsetben csak beírni tudom,mennyi legyen.
Additional turbo voltage nincs,de egyébként sok mindent lehet állítani.A VCCIO-t is.
A többit megcsináltam a man offsettől nincs. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Mivel kevés dolgot tudsz állítani, sok variáció nincs. Az LLC-t szerintem kapcsold ki, mert hihetetlen magas Vcore értékeket tud produkálni. Aztán egy mínuszos (ha nem megy akkor pluszos) AUTO offsettel nézd meg, Linx alatt mennyit ad neki a lap. Ez egy jó kiinduló pont. Azután manuális offsettel, ameddig csak tudod csökkentsd a Vcore értékét az előbbi AUTO feszültség alá. A VCCIO értékét pedig állíthatod 1.05-ről 1.1-re. Ha a BIOS-ban van Additional Turbo Voltage, akkor azt előbb állítsd fixre, pl. 0.08-ra, ez tapasztalatom szerint egy köztes érték amivel könnyebb megtalálni az IDLE és LOAD feszültség közötti egyensúlyt.
-
bombibmw
veterán
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Köszi.Esetleg tudnál beállítási paramétereket ajánlani,amivel stabilan 4-4,2GHz-en menne a gép folyamatosan?.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Szia!
Ezen az alaplapon nem DIGI+VRM a tápellátás, hanem sima analóg.
Ezért nem találod ezeket a paraméterereket a BIOS-ban.
Load Line Calibration is csak két módban működik, kikapcsolt vagy AUTO-n, ami néha tud meglepetéseket okozni.
A Vcore állítás is csak offset módban működik, fixre beállítani nem lehet. -
Nakivagyok
tag
Sziasztok!
Először is elnézést ha rossz helyre írok, de így az ünnepek alatt remélem megbocsájtható

A problémám a következő. Karácsonyra új gépet építek a kedves anyósomnak. Egy 3. generációs i3-as procit vettem bele, de az alaplap (H61M-HVS) csak BIOS frissítés után tudja kezelni az Ivy Bridge processzorokat. Sajnos ismerőseim között nem találtam senkit aki segíteni tudna, így itt érdeklődnék, hogy van-e valakinek LGA1155-ös Sandy Bridge procija amit egy röpke BIOS frissítés erejéig igénybe tudnék venni, lehetőleg Pesten.
Előre is köszönöm és mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
Levi -
bombibmw
veterán
Sziasztok!Asus P8P67-M alaplapnál Felhúztam a procit(2500k) 4,2-re.
További beállításokat szeretnék eszközölni,de nem találok egy-két dolgot:
Digi+vram:loadline calibration(ultra high)
vram speed spectrum(ultra fast)
phase controll(extreme)
cpu current capabilities(110)
cpu offset(-0.155)
cpu pll(1.72500)
Ezek kellenének,illetve a zárójelben lévő adatok helyességének visszaigazolása.
Köszi! -
1face
senior tag
Sziasztok!
MSI H61M-es lap és i3 2120 procira cserélném a mostani P45 MSI és E6750-emet. Érezhető lesz valamiféle gyorsulás? Nem a tuning része érdekel, csak az, hogy gyursul-e vele a rendszer? Videó kódolás-vágás, fényképszerkesztés, néha játékok...
-
pcsabat
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
kevesebb szálon magasabb órajel ha a turbó be van kapcsolva (nekem a 2600 felmegy így 4.2ghz-re is, de ezt már csak egymagos terhelés esetén teszi). Nálam is ezt csinálja aida64 benchmark-ok esetén (4 magnál "csak" 3.9Ghz ig kapcsol fel, a tied pedig 3.2-ig ha jól sejtem).
-
rayoliviero
veterán
Az miért van, hogy az i5 2310 procim 3,4 GHz-en megy Aida szerint ha ráküldök pl. egy tesztet. Azt hittem turboval is csak 3,2 GHz-en tudnak menni.
-
V.Dave
senior tag
hogyan lehet a HD audiot életre kelteni? Ha jól emlékszem van ilyen az IGP tulajdonságai közt ? A monitorom DVI-D vel csatlakozik az alaplalphoz
-
Ehinol
csendes tag
Sziasztok.
Nem igazán tudom, melyik topikba írjak így e mellett döntöttem.
A problémám az lenne, hogy nem rég vettem egy új konfigot (i7-2600, asrock z77, 8gb corsair 1600os ram, WD1tb vinyo) és a winrar kicsomagolás számomra lassúnak tűnik a régi géphez képest... legyen az 700mb-os fájl vagy 22 gigás.. winrar benchmark 6700 körüli eredményt dobott ki ami ha jól értem nem rossz eredmény.Olvastam 1-2 korábbi hozzászólást, de a a "beszélgetés" félbeszakadt így gondoltam én is leírom a "problémámat".
Minden ötletel, javaslatot szívesen veszek!
előre is köszönöm.
E -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tiderenszky
üzenetére
Ne foglalkozz vele, a mag hőfok a lényeges amúgy is. Amíg az nem túl magas nem kell aggódnod egy cseppet sem.
-
pcsabat
őstag
válasz
tiderenszky
üzenetére
valószínűleg terhelés alatt írja csak ki a normális hőmérsékletet. Én nem izgulnék a helyedben, nincs semmi baja annak, csak fals adatokat ír ki és kész. Nálam is járt már olyan processzor ami hülyeségeket írt ki, csak az még rosszabb volt mert 33 fok fölé nem akart menni.
-
tiderenszky
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, remélem jó topikba írok. A problémám a következő:
Adott egy i5 2500-ös proci.A hőmérséklet teszteknél (hardware monitor, everest) a CPU hőmérséklet 93 C', de a maghőmérséklet 35-36 C'. Megjegyzem a biosban 35-36 C'-- mindez alapjáraton.
Most jön az érdekesség: Amikor kezdem terhelni a procit( Everest stressz teszt) a 93 C'-ról leugrik 45-50C'-ra, és ott is marad az egész teszt alatt( mind a kettő programnál)! A maghőmérsékletek 52-55 C' között maradnak. A processzor hűtő nem mozog, stabilan felfekszik, négy napja pasztáztam újra!
Esetleg ha valaki tud segítsen, mert roppantul izgat a dolog.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!Üdv!
-
-KP-
veterán
OEM procit fogok venni. Tehát nem lesz hozzá gyári hűtőm. De végül is vehetek gyári hűtőt is, az csak 1000 Forint. Van Zalman fordulatszám szabályozó a gépemben.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Javits ki ha tevedek de szerintem meg a gyari huto sem hangos
es meg jol is hut... -
-KP-
veterán
Sziasztok!
core i5 2320-ra Arctic Alpine 11 Plus hűtő elég lenne? Egy olcsó és csendes hűtést szeretnék, nem akarok sokat költeni rá.
-
odorgg
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
-0.050 nél kifagy már sajna, de -0.025-el jónak tünik így már csak 1,26-1,28V közt kap linx alatt.

Szerintem így marad, az a lényeg fussa meg a 4,5-öt 1,3V alatt. -
odorgg
addikt
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
-
odorgg
addikt
Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy tudok offsettel, load feszt csökkenteni? Ugyanis mostmár -0.010-el tolom 4,5Ghz-en, de a load fesz semmit nem változott (1,27-1,304 közt ingadozik linx alatt), viszont az idle fesz, az valóban csökkent.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
De van érdemi profit ezekből a minimális emelésekből?
Nekem i7 2600 alatt annyit számított a 102,6MHz bicikli, hogy pont megvol a 4GHz

-
Normi™
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Végül 103-as Bclk mellett kb.70mhz-et nyertem a ram esetében,viszont az időzítéshez kellett nyúlni,így semmi értelme sem lett végül,egyedül az L3 cache gyorsult.Úgy lenne értelme ha feljebb is mehetnék a bclk-val,de 24/7-re keresek beállítást.104-es bclk nagyon gáz már 24/7-re?Nem nyírnám ki a rendszerem,annyit nem ér.
-
MaddeNNNN
addikt
üdv!
Fujitsu Lifebook A531-es laptopom van, benne egy core i3 2310M. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e állítani, hogy mennyi memórián osztozzon a vga és a rendszer, illetve lehet-e húzni a HD3000-et?
-
ÁdiBá
veterán
-
dime27
őstag
Csináltam egy comparsiont a régi 2x4Gb-os 2133Mhz GSkill kittem és az uj Avexir között a GSkill tutti elfért az NHD14 alatt ez necces lesz talán mákkal elfér majd mert kb 4 mm-el magasabb a hűtés

a GSkill kitt hamarosan eladóvá válik talán a két ünnep közt 18-20kért ha vkit érdekelne irjon majd püt!
-
ffodi
veterán
válasz
V.Dave
üzenetére
Ezt én értem, de SB procival akkor sem fog menni, nem az alaplap lesz a "szűk keresztmetszet". A megoldás az, hogy IB procit kell venni.
Viszont, ha procit nem akarsz cserélni, természetesen akkor is van értelme 2400MHz-es RAM-okat venni, mert mondjuk 2133 MHz-en valószínűleg korrekt időzítéssel fognak menni (mondjuk CL8 vagy CL9). Illetve ha a jövőre tervezel, akkor marad benne némi tartalék, ha esetleg mégis rászánod magad a proci cserére.
bitpork:
Az még talán a D14 alá is befér. Nekem ilyen már volt alatta.

-
-
válasz
dime27
üzenetére
Memória borda Cigány módra?
(mielőtt bárki lefikázna: a cigánypecsenye amire gondolni kell) -
bombibmw
veterán
Sziasztok!Tudnátok olyan bios beállítást ajánlani,amivel stabilan tudnék húzni egy í5 2500k procit?A cél 4-4,2 GHz lenne.Előre is köszi.
-
-
ÁdiBá
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy SB prociknál nem fog menni semmilyen módon a 2400 MHz-es memória órajel, még akkor sem, ha a BIOS-ban (UEFI-ben) be lehet állítani.
-
matyee
őstag
-
IFHomer
csendes tag
Igen, igen elismerem sajna kimaradt belőle a tervezés ez az én hülyeségem volt.
-
pcsabat
őstag
válasz
IFHomer
üzenetére
nincs is ezzel semmi gond, elismerem, hogy léteznek rendkívül memória igényes folyamatok, csak gamer gépet írtál és erre tényleg tökéletesen elég 8 gb is manapság, és még pár év múlva is szerintem. (mire meg nem lesz elég addigra már bőven lecseréled az egész platformot újabbra)
-
IFHomer
csendes tag
Egy nem túl komoly ansys szimulációnál nálam a 8GB kb 2 ezred másodperc alatt telik meg

-
IFHomer
csendes tag
Nem akarok belenyomni 128-at, csak nekem ez egy ilyen sötétebb folt volt, hogy miért van úgy ahogy.
De már kaptam választ. A viszonylag nagy memória pedig 3D-s parametrikus tervezéshez és flow, és ansys szimulációkhoz kell. Így valószínűleg 64 lesz
-
matyee
őstag
válasz
IFHomer
üzenetére
Nem akarok beleszólni a géped építésébe, de biztos, hogy 128G memóriát akarsz bele? Mire lesz olyan játék aminek ennyi kell, a gép (lap+cpu) már elavult lesz... Manapság 16G mindenre elég, 32G pedig imo kiszolgál 2013-ban is (ha nem tovább), 64-gyel pedig nasa műholdakat is irányíthatsz. Ne vedd kekeckedésnek, de szerintem pénzkidobáson kívül gamer gépbe más értelmét nem látok 128G ramnak.
-
IFHomer
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni nálamnál hozzáértőbb kollégától.
Tervben van egy Gamer gép építése.
Ki is néztem hozzá nagyjából mindent. A problémám itt kezdődik.Alaplap: MSI Big Bang-XPower 2
Link: http://hu.msi.com/product/mb/Big-Bang-XPower-II.html#?div=DetailProci: Intel Core i7-3930K
Link: http://ark.intel.com/products/63697/Intel-Core-i7-3930K-Processor-12M-Cache-up-to-3_80-GHzRendszer: Win 7 X64 Prof
A gondom a maximális memória mérettel van. Ugyan is az alaplap Quad Channel-ben, 8 Slot-on, 128GB-ot tud lekezelni. A Win 7 X64 Prof képes 128GB felett és képes címezni. A proci 6 mag, 12 szál, 4 csatorna, és maximális memóriaméret 64GB ITT A PROBLEM ÉS A KÉRDÉS. A processzornál van bármilyen összefüggés a magok/szálak/csatornaszámok és a megcímezhető memóriaméret között??? Gondolok itt arra, hogy magonként 64, vagy szálanként 64, vagy esetleg csatornánként 64, vagy összesen 64 és kész???
Előre is köszi a válaszokat.
-
Normi™
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Értem,az nekem szerintem elég is lesz.Köszönöm a válaszod!

-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Bevezetőnek annyit,hogy van egy fix kitesztelt beállításom 2500K-val(lent látható),fix ram és fix cpu,de szeretném a ramot még kicsit húzni,megnézni mit tud..mivel a következő lépcső amit a lap engedélyez a bclk-hoz viszonyítva az 2400Mhz,de azon nem is bootol,tehát a ram erősen korlátozó tényező,így szeretnék a bclk-hoz nyúlni,hogy megnézzem 2400Mhz alatt mi a vége..olyan kérdésem volna hogy a lent látható beállításon kívül mit kell majd állítanom,mert bclk-t még nem emeltem sohasem,illetve van-e valami íratlan szabály meddig lehet emelni?Természetesen először a processzornak találnék egy fix beállítást,addig alapon lenne a ram,hogy ne kavarjon.(Konfig az adatlapomban)
Tehát:
Duty Controll: Extreme
Szorzó: 41X
Vcore: Offset -0.120
Llc: Ultra High(75%)
Cpu Current Cap :110%
Phase Controll: Ultra Fast
Vccsa/Io: 1.0750(A ram miatt)
Kizárólag csak a C1 van bekapcsolva.
Egyébként a Ram jelenleg:
1866Mhz 9-9-9-24-2T 1.5V @ 2133Mhz 9-10-10-11-1T 1.575VMinden 12 órás Prime, 20 körös Linx és 12 órás Memtest stabil.
Válaszaitokat köszönöm előre is!
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni,a leg energia takarékosabb beállítást szeretném.
Asrock P67 pro3 + 2500k,alulfeszelés megvolt,alap 3,3-on használom.
Miket kapcsoljak be a biosban? -
marinea2
addikt
i5 2500K és AsRock extreme 4 kombóhoz milyen ram dukálna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO Thinkpad 65W USB Type-C adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

viszont van ám súlyuk ebben a hűtésben van ám anyag