Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz ProciVettel #20855 üzenetére

Egy balfék miatt kiraktak, szal a válaszom már nem ment el: Nálam megy a turbó C-ktől függetlenül.

haddent: Nem véletlenül a memória-használatot kellene maxra tenni.

Kean_Sorbo: Szívesen! :R :)

Gaben01: Megbízható alaplapot kell venni. ;) Nálam pl. még az ASRock is remekül kezelte a ventiket (10-féle aut. szabályozás, ill. manual). Víz tényleg macerás (bár azok szerint nem, akik azt akarják, hogy azt vegyünk), gyakorlatilag viszont nincs lényeges különbség egy jó 12k-s, és egy picit jobb 30k-s léghűtés között, a drága, de vacak léghűtésekről már nem is szólva.
    Ninja egyébként remek kompromisszumos, mert potit is adnak hozzá, meg PWM-es is, így aztán még az automatikus szabályozással is teljesen testre szabható (ha pl. csak kézzel akarod szabályozni, fullon hagyod biosban).

haddent: Már bocs, de némi logikai hibát fedeztem fel az okfejtésedben (#20863). Ha az alaplap hiába állítgatja a ventit, mert a hőcső ill. a bordák kevesek már a hűtéshez, akkor bizony te is hiába tekergetsz egy potit, azaz végzed ugyanazt a munkát, amelyet az alaplap. Ha jó hűtőd van, az alaplap is tudja kezelni, ha meg rossz, akkor cseszheted a szabályozót is, ennyi az egész. A Noctua azért nem szimpatikus nekem, mert NEM PWM-es ventiket ad a hűtőihez, és nem hiszem, hogy felhasználóbarát lenne egy olyan gyártó, amely nem ad lehetőséget a usernek a választásra.

csucsbicep: Még egy GTX560-hoz is elég volt nekem egy E5800 (tesztek a honlapomon), pedig tuningolva a VGA sok esetben befogja a HD6950-et. Ha tehát maximális grafikai minőséget használ full HD-bnen (v. felette), bőven elég lehet a processzora. Az már más kérdés, hogy ha egy játék képes 4 magot kezelni, akkor drasztikusan kevesebb lehet a VGA teljesítménye, ez nálam is kijött. Persze, még a visszaesett teljesítménnyel is minden játékot maxban és játszhatóan vitt az 560 is (csak nem 60FPS volt, hanem mondjuk 35), ergo csak játszani egyáltalán nem kell még i5, valóban elég egy Pentium v. egy i3.

kop8: Minden gyártó mellékeli a support CD-n. :B Csak fel kell telepíteni. Persze, egyik sem ér annyit, mint a bios-ból beállítani a tuningot.

KingSize: Az figyeli a kilengéseket, ezért szokták tuninghoz kikapcsolni (egyébként ott van a kézikönyvben, de félinfó formájában még a biosban is). Én meg azért hagyom ON tuningolva is, hogy ne legyen olyan rejtett hiba a rendszerben, ami teszt alatt nem jön ki, hétköznapi terhelés során viszont bármikor hibát okozhat.

Új hozzászólás Aktív témák