- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Zsolt70 #19217 üzenetére
Igen kell Conax modul, azt fogadja a CI nyílás.
A Scartos médiaboxok képe silány, HDMI-sek lényegesen jobbak.(#19202) littlerock
Egyáltalán nem szemétség, hanem teljesen normális, hogy optikai kimenet használatát támogatják a tévék. Mégis miként szeretnéd az erősítőbe juttatni a Dolby Digital és DTS 5.1 hangot? Éppenséggel HDMI-n is lehetne, de olyan bemenetes erősítője még kevesebb tévétulajnak van és a HDCP is közbeszól.
Arról nem a tévégyártók tehetnek, hogy mifelénk elterjedtek azok a rémesen gyenge minőségű egydobozos bögresztettek, amiken semmiféle digitális bemenet sincs. -
-
sandró60
addikt
válasz
Zsolt70 #19206 üzenetére
1:Várhatóan jobb képet kapnék ezzel, mint a fent leírt "digitális" adásból?: IGEN
2) Érdemes váltani a valódi digitális HD-s csomagra? Szebb ennek a képe a nem-HD adások esetén is?:IGEN
3) Milyen külső diszket érdemes venni hozzá? Bármelyik 2.5"-esre igaz, hogy elviszi az USB-ről kapott táp? Sajnos ennél a kérdésnél nem egyértelmű az IGEN
Indok: vannak olyan 2.5" vinyók amihez kevés a készülékből kijövő áramerőség.Néz szét ebben a topikban is irnak a javasolt 2.5" vinyókról -
littlerock
aktív tag
válasz
Zsolt70 #19206 üzenetére
Bár csak 550-es a tv-m, de:
Szintén UPC előfizető vagyok, de a Scarton is egész jó a kép. 3 RCA-n jön majd a kép a DVD-ről, most a UPC egységen át Scart-ról.
Felvenni még nem akartam USB-n, de a 160 Gigás Sata-s 2,5"-os vinyó remekül átad mindent, még a 16 Gigás Bolygó neve Halál is szépen fut
A Tv - ről való lejátszásnál gond lesz az Optikai kimenettel.... dekóder, vagy erősítő kell hozzá...
-
sonye
senior tag
válasz
Zsolt70 #18904 üzenetére
Nekem az SD adások is nézhetőek, csak ne közelről, de egyébként csak SD tartalom nézésére nem érdemes LCD TV-t venni.
Én direkt HD filmekhez vettem, mert a többi miatt nem éri meg. jobb Tv adáshot több pénz kell, mert más csomagra kell váltani stb.... A döntés a tiéd, meg hát attól is függ, hogy mit ad a szolgáltatód!
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Zsolt70 #18904 üzenetére
Így van. Bár az otthoni körülményeket nem tudod letesztelni, de azért érdemes nézelődni vásárlás elött. Egy LCD-nek eleve más a képe, mások a színek, mint egy CRT-nél, mindenképpen meg kell szokni.
Ha viszont a szolgáltató jó minőségben küldi az SD adásokat (digitálisan), szerintem jobb azt LCD-n nézni, mint az analógot CRT-n.
Tűéles képet persze egy SD-től nem szabad várni, ebből a szempontból tényleg értelmetlen fullHD TV-t venni. Mérlegelni kell ezt, és a többi szempontot is. -
InfiniteReality
őstag
válasz
Zsolt70 #18896 üzenetére
Az új TV-dnek a képe szép lesz, azért a mostani Samsungok egész jól skálázzák az SD adásokat is. Azonban tudnod kell, hogy az SD adások minősége nem csak a TV-től függ, hanem a szolgálatótól is. Ha a szolgáltató "trágya" minőségben küldi az SD adásokat, az lehet nem látszódik a hiperszuper CRT-den, de egy mai modern LCD-n nagyon meg fognak mutatkozni a hibák. Ebből a szempontból lehet azt mondani, hogy "rosszabb" az SD adások képe.
De, amit nyersz egy új TV vásárlásával:
- A TV mivel nem CRT, nem fog vibrálni egyáltalán. Emiatt kevésbé bántja a szemet.
- Megfelelően behangolt beállításokkal NAGYON szép képet lehet belőle kihozni.
- Kevesebbet fog fogyasztani.
- Ha a szolgáltatód kódolatlanul az analóg SD adások mellett elküldi a digitális adásokat is (ez nem feltétlenül jelent HD adásokat), akkor pl egy D5000 vagy újabb simán befogja az SD adásokat digitálisan (és nem is kellenek az analógok akkor), mivel tudja a DVB-C-t. A digitális TV adók képe mentes lesz a hibáktól, simább, finomabb lesz a képe (megintcsak erősen szolgáltatófüggő).Saját privát véleményem szerint MEGÉRI lecserélni azt a CRT-t (akármilyen hiperszuper is). Miután kicsit megszokod azz új TV-d képét, sokkal jobb lesz meglátod
-
sandró60
addikt
válasz
Zsolt70 #18896 üzenetére
Hát ahogy olvasom akár az elöző kérdésed feltevésénél is,minőségben nagyot szeretnél ugrani,mondhatnám azt,hogy egy CRT-tv után ami neked vanOlyan meg szerintem nincs ami neked megfelelne, vagy nem ebbe a topikba kéne kérdezned.Azt te is gondolod,hogy tökéletes müszaki cikket(TV)nemfogsz kapni.Ha sokáig vacilálsz,hogy lecseréld a jó öreg CRT-det a világ elfog menni melletted.Ahogy irod,hogy a tv-olcsóbbak lesznek az relativ,mert elvileg ha valamit olcsóbban adnak az már egy "elavúlt"darab.Mindig hoznak ki ujabb és ujabb tipusokat
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Zsolt70 #18887 üzenetére
A kérdés költői, de ezt fel lehetne tenni autóval is.
Érdemes lecserélnem a 3 éves hibátlanul működő suzukimat egy ujra, ha csak boltba járok vele és dolgozni?Ha számít a kisebb fogyasztás és a HD felbontás akkor mindenképp.
A HD tartalom ugyanott megtalálható ahol az sd.(letöltőhelyek)
A nézési távolság képátló függő.
40"-t lehet nézni ha sd adás van rajta 2-3m-ig, nem lesz rossz a kép.
Jövőre mégtöbb digitális csatorna lesz elérhető, amiben lesz HD is, tehát már ezért is érdemes lenne váltani.
Továbbá 2013 vagy 14-re tudtommal teljesen megszűnik az analóg sukárzá és a tv-d valszeg nem dvb-t,c tuneres.
De a legegyszerűbb ha elmész egy haverhoz,akinek már van és nála megnézed milyenek lennének a kedvenc csatornáid.
Remélem tudtam segíteni. -
sanyaboy
csendes tag
válasz
Zsolt70 #15490 üzenetére
Nekem a 40D6500 3,5m-re van a kanapétól. UPC digitális műholdas tévéadás van,a képe ebből a távolságból meglepően szép (16:9-es Panasonic 32PM11 CRT-ről váltottam). Vannak ratyi minőségű csatornák ez tény. De a többség tényleg szép, főleg a tv2,rtlklub,axn és az hbo-k. Kiiktattam a beltérit a rendszerből, tv saját tunerébe megy a koax, nincs még egy jeltovábbító- gondolom ez is befolyásolja ezt.
Ha HD-t nézek, akkor a kanapé elé dobok egy fotelt, így kb 2,5m-ről nézem. Ebből a távolságól nem jön ki az 1080p előnye, ez is tény. Emiatt én kizárólag 720p filmeket és sorozatokat szerzek be. Ezek képe is lenyűgöz a crt után. A FullHD persze hogy sokkal szebb, de nem fogom a tévét 160 centiről nézni (40-esnél ez lenne az 1080p ajánlott nézési távolsága). Innen majdnem fel tudom tenni a lábam a tévére, az meg már hogy nézne ki. -
tibike8
őstag
válasz
Zsolt70 #15490 üzenetére
Szerintem nem olyan vészes az. Én még az analógot is behangoltam, ha gond lenne a digitálissal. Az tény, hogy gyengébb az SD kép mint a CRT-n volt. Ott az analóg adáshoz képest a digitális SD olyan volt mint ha DVD-t néznék. Itt valóban gyengébb, de azért nem olyan gáz. Meg aztán tv adó is válogatja. Vannak egészen jó képpel bíró adók is (ne kérdezd, hogy melyik). Én olyan 260-270-ről nézem amúgy. De ha zavar esetleg téged, még mindig ott a köztes 37collos átmérő. Amúgy még 1 napos csak a tv és nem nagyon tudtam foglalkozni az állítgatásokkal.
De kicsit más. Most szembesültem azzal, hogy nem volt szerencsés egy tv tuneres Samu monitor mellé egy Samu tv-t venni mert egyszerre irányítom a 2 tv-t és nem lehet PC előtt így normálisan meglenni, ha valaki közben a tv-t kapcsolgatja. Erre van valami megoldás?
-
amadeus11
senior tag
válasz
Zsolt70 #15484 üzenetére
Először tényleg meg kellett szokni, a crt tv után furcsa volt . A HD adások tényleg lenyűgözőek - de ezekből még nagyon kevés van - úgy csatorna mint műsorszám . Nos az sd adások minősége a Mindig tv-nél ( én erről tudok nyilatkozni ) változó . A közszolgálati csatornákat nagy bitsűrűséggel nyomják , rajtuk az sd adások is elég jó minőségben mennek . A két kereskedelmi tv már kisebb bitrátával jön , hát itt már nem olyan jó a képminőség . Először sokszor volt olyan érzésem h valami rossz minőségű flash videót nézek . Ezen lehet javítani : kicsit hátrább lépsz és a kép mindjárt szebbnek tűnik
Mondjuk a 40" tévét én három méterről nézem ( ott van az ágy ) már nem zavaró .( HD -t nézheted 1 méterről is
. Analóg adás képe fos az LCD-n , azt felejtsd el . Legjobb lenne ha egyik ismerősödnél megnéznéd a Mindig tv-t , hogy neked megfelel-e ez a minőség - megjelenés . Azért azt elárulom , nem mennék vissza a régi tv-re , nagyon megszerettem ( le40c650 ) . Remélhetőleg később a platform bővülésével emelkednek a bitráták és a HD adások száma . Ha megnézed hogy öt évvel ezelőtt milyen képminőségűek voltak az lcd tévék ( alacsony kontraszt , fekete helyett csak szürkét tudott ) , sokat fejlődött a technika . Hála a digitális adásoknak , az egyre inkább 16:9 es adásoknak , szerintem már eljött a pillanat , amikor érdemes LCD tévét venni .
-
sityupityu
veterán
válasz
Zsolt70 #15484 üzenetére
"A 10 Gigás nagyságrendű letöltéseket a szolgáltatók nem szokták szeretni..."???
Korlátlan szélessávú internettel? Ne hülyéskedj már! Talán csak a mobilinternet előfizetés ilyen,vagy már az sem(nem tudom,nekem soha nem volt)
Amennyit csak enged a letőltési sebességed annyi filmet szedsz le amennyit csak akarsz. Persze visszatölteni sem árt.Aztán veszel egy külső vinyót és már élvezheted is a nagyfelbontás nyújtotta előnyöket. A Crt már a múlt! Amúgy az SD adások sem olyan gázok rajta,én is meglepődtem amikór megvettem a tévémet.
-
JoeYi
őstag
válasz
Zsolt70 #15475 üzenetére
az a baj, hogy a mostani 72 centis CRT-d felbontása 720x576 pixel, az új 40 colos TV-d pedig FullHD 1920x1080 felbontású. Hogy egy SD tartalom teljes képernyőre kihúzva megjelenjen rajta, az új TV-nek fel kell azt konvertálni 720x576-ról 1920x1080-ra, de legalábbis 1350x1080 (ha nem akarod széthúzni a képet 16:9-es arányúra). Na ez a felkonvertálás okoz minőség romlást. Pl ha bemész MM-be (mediamarkt), akkor ott látni fogod hogy ha fullhd videó megy a TV-n akkor elsírod magad a gyönörűségtől, viszont ha sima SD adás megy (nemtom, pl Cool TV), akkor közelről nézve kisség "kásás" a kép.
Szerencsére már az a trend, hogy a TV adók kezdenek áttérni a HD műsorszórásra
-
BBéci
legenda
válasz
Zsolt70 #15448 üzenetére
2,5 méterre, SD adásokhoz megfelel a 40 colos képátlójú tévé.
Ha egyszer ráküldesz valami full HD filmet, azután csak olyat szretnél majd nézni.
A DVD felbontása maximum 720x576, tehát megegyezik a tévéadásokéval és a CRT készülékekével, ezért valamennyivel rosszabb lesz a kép, ha full HD-n nézel SD-t.(#15467) sandró60
Muszáj mindenkivel folyton vitatkoznod?(#15465) nightshadow
Szerintem a tévé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest