- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
(nem is értem hogy miér van ez így ?)
kb 1001x írtam már le megkérdeztem tőlük és ezt válaszolták: azért nem ad ki a samsung changelogot mert nem publikus! de akit érdekel írja meg nekik a pontos verzió számot és megmondják mit frissítenek benne.
gondolj bele, ha le írnák mit tíltanak le éppen, ki a fene rakná fel? -
Gicz
addikt
És a fénymérőt rendesen átvágja az alsó világító infósáv.. És arra exponál.
Úton vagyok egész nap, este megnézem jimanszki fotókának értékeit, azokat kellene beállítanod. Feltéve ha a fényképeződ tud manuális módot. Fényképen meg lehet oldani h az IPS is full fekete legyen, meg h a plazma feketéne is világítson. Fényképes összehasonlításnál pont az a lényeg, hogy a 2 kép totál azonos beállításokkal készüljön ( azonos iso, rekesz, és záridő kombó)
-
Gicz
addikt
Dinmukis kontrasz/ helyi sötétítés offon van? Megnézted a másik kép milyen iso, záridő, blende értékekkel készült?
Megint az van h hoztál képeket, amik alkalmatlanok az összehasonlításra
Fényképezéssel az lcd-mről tudok tökfekete, és a plazmról világító szürke képet csinálni. Minden csak záridő kérdése
Plusz nem tudjuk h jimanszky mekkora háttérfény beállítással csinálta a képet. Lehet h 100/100.
-
Batib
őstag
[link]
Egyébként kijelző panelt szervízben sem cserélnek, csak kijelző modult. Ez tartalmazza a kijelző panelt, a különbözö fény átalakító rétegeket, a háttér világítást, s magát a a bottom sasszét, ami jelen esetben müanyag.
Jelenleg a magyar Samsung 4-5-6os sorozata 3 féle megoldást alkalmaz.
Az alap: pl H6200, H6400 vékony kivitel hátsó megvilágítás.
Az olcsósított: pl H6203 vastag kivitel, hátsó megvilágítás, fém bottom sasszé stb
A legolcsóbb: H4200: vastag kivitel, műanyag eyszerűsített kivitel, HD ready. (ugy tudom nemsokára lesz belőle FHD is) -
PuMbA
titán
"Ha kikapcsolom ... már durván akadozik a mozgás, gondolom az már 50Hz"
Hát akkor a 24Hz-hez mit szólsz mozifilmek esetén, ha már az 50 is az akadozik kategória neked
BBéci: Ez ok, de LCD-nél tényleg tökmindegy, hogy a 24fps-es film 24Hz-en megy vagy 72-n, mert az eredmény ugyanaz lesz (1 képet tart ki 3 ideig vagy 3 ugyanolyan képet tart 1 ideig)
-
galaxys80
veterán
-
jani-wan
tag
Ezért volt az első hogy másik PC-vel kötöttem össze. Mivel azzal a PC-vel ugyanazt produkálta ezért a csatlakozó hibát azonnal kizártam. Maradt a kábel vagy a tévé.
A PC-n a grafikus vezérlőben képernyőklónozás van beállítva, így legalább egy kijelzőm van mindig, de az is csak azon a gépen amin eddig működött, mivel a másik gép alapból nem is érzékelte a tévét mint eszközt. Ugye a Win7 mondaná hogy új eszköz stb...
Szóval nem ilyen egyszerű eset. -
Dani Pécs
tag
Ránéztem az üzletben, és annál is láttam alul a kék bevilágításokat... De a hátulja ugyanolyan, mint a 6650-nek, tehát tuti, ugyanazt a megvilágítási módot használja.
Ami jobb a 6650 esetén, az az, hogy van benne twin tuner is. Meg Micro Dimming és 600Hz, bár tudom ez utóbbi kettő csak farmerblinding...
Amúgy a focis kedvezmény idején vettem, elég jó áron, így ha végre kapok egy normálisat, elégedett leszek.
-
gyeniko
őstag
Ezt én sem értem: a 4 éves modell 55C8000-emen egy fikarcnyi bevilágítás sem volt, felhő is alig-alig. Szerintem, túl költséges volna jobban kezelni ezt a kérdést, ezért nem éri meg nekik. Árharc van, valószínűleg nem kifizetődő, ha nagyobb költséggel kicsivel jobbat gyártanak. A piac inkább ezt igazolja, hiszen jó ütemben nő a Samu és LG lcd TV eladása.
Gondold csak meg: a TV vásárlók mekkora hányada fórumozik és túráztatja magát ezen a kérdésen?
A userek 99%-a bekapcsolja a menüben a local dimminget és a dinamikus kontrasztot, ezzel nagyrészt le is rendezte a kérést... -
blakey
titán
Egyrészt nem azonos beállítások mellett, azonos kép ill szögben készült. Nem beszélve a fényképező beállításairól, szóval ez nem áll meg.
Hidd el, nem attól függ, hogy egy LCD felhős-e vagy sem, hogy edge- vagy direct ledes. Olyan hogy nem felhősödik egy LCD nem igaz, minden LCD felhősödik (local dimming és társait felejtsük el), mértéke változó, edge led esetén könnyebb látványos felhőket produkálni, nem figyelnek oda a fényerő eloszlatása során, nem megfelelő diffuzort használnak, direct ledes tv-k is bőven felhősödnek.
A betekintési szög panelfüggő, meg attól is függ, hogy milyen bevonat van rajta, az EH képe nincs annyira oldalról fotózva mint a másik ill. a fekete csíkok között világosabb a képtartalom, még jó, hogy nem érzékelhető semmilyen LCD betegség, mint írtam, a fotó semmit sem bizonyít.Szerinted edge led "gagyi", akkor meséld el, hogy a felsőkategóriás tv-k miért oldal ledesek?
Mindkettőnek van előnye, hátránya, de ne meséld be nekem, hogy egy EH6030-as tv, jobb, mint egy H6650-es, mert ez nem igaz, a fekete elméleted sem igaz, edge led LCD tv-n nagyon jó a fekete, LCD mércével nézve. -
blakey
titán
Pedig igazat ír, de ha nem hiszed akkor olvasgass jó sokat, mert a linkelt képek semmit nem bizonyítanak, csak azt, hogy azt vedd meg amelyiket "én ajánlom" című történet. 1. linken pl. neked melyik a jó, remélem nem az ahol kevesebb fehér "pötty" látható (egyébként egyik sem).
Fotóról meg ne vonjál le következtetéseket, tudok úgy fotóznni egy felhős lcd tv-t, hogy a plazma is elbújhat mellette, szóval nem mérvadó. Elég sok tv fordult meg nálam, teljesen lényegtelen, hogy edge vagy backlit, a diffuzoron múlik sok minden, a koreaiak meg szeretik a felhőket, kevés olyan termékük van amelyik nem olyan felhős, persze van és szerencse is kell hozzá, ettől függetlenül a japánoknál is van felhősödés.
Edge led vagy direct led, tökéletesen mindegy felhősődés szempontjából, színhűségnél sem mutatkozik az eltérés.
-
Flashget
félisten
csereutalványt akkor adnak ha;
1. (törvény szerint) csereutalvány kérhető, ha már volt cserélve fő darab márka szervizben (pl. mainboard vagy kijelző) és ugyanaz romlik el ismét garanciális idő alatt.
2. elég kitartó vagy és harcolsz érte mert akin látják lazán elhajtják...(ennek nem így kellene történnie, de így van sajnos kis ország, kis piac a miénk)
3. ha már van csereutalvány akkor egy ugyanolyan modellre vagy érték egyeztetéssel újabb típusra váltod vagy pénz visszafizetést kérhetsz.
Fontos! ma már nincs olyan kikötés, hogy kötelező levásárolni valamire, kérheted vissza a pénzt abban a boltban ahol vetted a tévét. -
Flashget
félisten
Semmit nem mondtak ... csak annyit hogy bármikor regisztrálhatom és kapok még + 2 hó garanciát,
na most akkor mégis mondtak
2013 márciustól van az új rendszer írtam.
Mindent nem tartok fejben, de lehet akkor is volt valamilyen akció mint júniusban az 5 napig tartott 5 év bármelyik samsung tv-re.
6. napon küldték a csereutalványt :p -
Flashget
félisten
de ezt akkor miért nem tetted meg vásárlás után? nem mondták, hogy regeld a honlapon a + évekért?
csoda, hogy engedte a rendszer ennyi idő elteltével.
mert lehet venni + év garit amennyiben viszonteladónál lett véve a tv, de kikötés, hogy a vásárlástól számított max. 12 hónapon belül. [link] -
galaxys80
veterán
Nézd. Ez a te szubjektív véleményed.
Én viszont megőrülnék, ha 1-1.5 méterről kellene bámulnom a TV-t.
Mondjuk én nem is akarom megszámolni Magdi anyus hajszálait.
Egyszerűen 3 méternél közelebbről én nem tudok kényelmesen filmet nézni. 46"-nál meg nem vennék nagyobbat a jelenlegi nappalimba. -
galaxys80
veterán
Ezt miből gondolod? Mert képileg nekem nem tűnik ugyanannak. A tiszta beállítassal is látom a szappanopera effektust.
Egyébként nagyon érdekes, hogy DVD esetén (de csak ott) ki kellett kapcsolnom a MP-t. mert apró akadásokat vettem észre vele bármire állítottam. Pedig ugye pont ezt kellene eltűntetnie.
-
anrab
addikt
nem vitatom az aktív képmegjelenítés előnyét és a jobb képminőséget.
nekem egy passzív 3D-s tv-m van. philips cinema 21:9 már egy pár éve.
nem néztem még sok 3D-s filmet /talán ha tizet/ rajta de az általad linkelt szellemképet csak szemüveg nélkül láttam még.
nekem tiszta éles képek voltak mindig. a sokat emlegetett sor felbontást sem látom. a nézési távolságom 280 cm. +/- 15 cm. /helyi és elhelyezési adottságok./
de volt olyan is hogy beültem elé egy méterre kíváncsiságból. a film lekötötte a figyelmemet és még ilyen közelről sem vettem észre semmi zavarót.
egy kicsit sötétebb a kép ami engem előszőr kicsit zavart. de hát ez van.
mindkettőnek van előnye, hátránya.
ezt csak úgy leírtam és semmilyen vitát nem akarok vele indítani. azok megvoltak még a 3D bejövetele elején. vagy akár a topik kezdetén. -
BBéci
legenda
A LED háttérvilágításnak két valóban értelmes és hasznos előnye van. Egyik az alacsonyabb teljesítményfelvétel (áramfogyasztás), másik a villogtathatóság, ami káros mellékhatások nélkül növeli a siralmasan alacsony, 300 soros mozgóképfelbontást.
A fényerő csökkenését említeni sem érdemes, mert kalibrált alaphelyzetben 50 % körülire van állítva, tehát bőven van lehetőség kompenzálni. -
apszi
őstag
-
apszi
őstag
"ha egy bizonyos tartalomra koncentrálsz és jól megfigyeled"
Ebben bizony benne van az is, hogy ha a szemeddel megpróbálsz ráfókuszálni egy "távolabbi-közelebbi objektumra" ami egyébként változatlan távolságban, a képernyő síkjában van, akkor összeomlik a kép a fejedben, mert a szemeddel máshová fókuszálsz. Ezért is mondják, hogy 3D tartalmat meg kell tanulni nézni.
-
BBéci
legenda
Inkább a Motion Plust kapcsolnám ki, mint a LED mozgásjavítást. Utóbbi artefaktok nélkül növeli a mozgóképfelbontást. De a kettő ügyes kombinációjával is elő lehet állítani teljesen élvezhető képet.
Szerintem a LED mozgásjavítás kikapcsolása az egyik legnagyobb hiba, amit a tévével el lehet követni. -
-
PuMbA
titán
"az aktív 3D sokkal jobban hasonlít (kb. ugyan az) mint ami a normális 3D mozikban van"
A mozikban passzív van, csak egy kicsit jobb, mint az LG-é
IMAX-ben MasterImage 3D van, ahol két 2K-s projektor vetíti egymásra a képet polarizálva és a szemüveg nyomja a két képet oda, ahova kell
Trafó 4-et, ami nagyon hosszú, IMAX 3D-ben néztem és semmilyen szem utóérzetem nem volt. Amikor az Avatar kijött, akkor voltam 3D-n még, de az sima CC mozi Dolby3D-vel, na ott basztatta valamennyire a szemem. A TV-men is érzem a szembasztatási faktort és szüleim is érzik.
-
anrab
addikt
ha nem veszed fel a szemüveget persze hogy szellemképes. vagy sokat szívtál!
ilyen zoom-olt képpel persze hogy el lehet riasztani az embereket a passzív megjelenítéstől.
puskas1993: nézd meg üzletbe és ne hagyd a samsungos csávót hablatyolni az aktív javára. döntsd el magad. és nem kell pont középről nézni.
-
toby_as
tag
Szia
Igen pontosan olyan volt/van, es minden gomb mukodott(3D, media player stb), sot az F6400-nal is mukodik. Az anyaghasznalat kellemes, viszont nincsenek elkulonitve a gombok csak a V+, V- es CH+, CH- gombokon van kis kiemelkedes. (amit amugy a legtobet hasznalsz es megtalalhato odanezes nelkul is) . A tobbi gombhoz oda kel nezni. En lassan 3 eve hasznalom ezt a tipust nekem bejon...de mar nem merek semit mondani -
BBéci
legenda
Ha megveszek, sem emlékszem, hogy a sima részeket, vagy azokat a vékony bordákat lehet nyomkodni. Az tuti, hogy utáltam.
Valami mégiscsak dereng. A sima felületeket kell megnyomni, viszont nincsenek egymástól fizikailag, tapinthatóan elkülönítve, azért hasonlít orosz ruletthez. Nem véletlenül tűnt el.
A másik kérdést passzolom. -
Flashget
félisten
Miért ne lenne kompatibilis?
Anyám 12 éves samsung CRT-s tv távkapcsolója (az alap funkciók) simán működtek a D6500-al.
Én fogtam az F6640 távkapcsolóját és szépen visszacsomagoltam és használom a D6500 volt kapcsolóját.Nem hiányzik róla olyan funkió amit ne használnék és rajta van a bal alsó rec gomb is.
-
apszi
őstag
Rám se haragudj, de én is csak erősíteni tudom BBéci szavait házimozi ügyben. Nekem az övénél valamelyest olcsóbb kb 14 éves cumom van [link], de a mai napig tökéletesen működik és egyszerűen imádom. Anno még a VHS sztereo korszakomban én is egy sztereo Grundig music centert használtam, és elkápráztatott ahogy egyik hangfalból a másikba száguld a hang a tévé hangszóróját meghazudtoló minőségben. Viszont mikor beköszöntött a DVD korszakom, azonnal valóra váltottam régi álmomat, és megvettem a fentebb linkelt erősítőt, és hozzá az álló front hangfalakkal megspékelt, 5.1-es hangszettet. Azóta még a Barátok köztet is Dolby-ban nézném
Számomra összehasonlíthatatlan a történet. De amúgy nem kell kifejezetten drága dologra gondolni, és nem a szemkápráztató Watt mennyiségre (természetesen fontos tényező) kell feltétlen apellálni, ami kb. olyan viszonyban van az üzletekben, mint okos tévén a kamu Hz-ek. És nem is kell mindjárt 5.1-es hangfalszettet beszerezni hozzá, lehet apránként is. És akár érdemes a használt piacon is körülnézni, mert jobb áron juthatsz jobb szettekhez, mint egy sima music center, vagy akár egy PC-s set. -
toby_as
tag
Szia
Szerintem ha beruhazol egy Logitech Z906-ra, jobra nem fogsz vagyni....az ara sem nagyon huzos, es filmnezesre idealis. Mondjuk az altalam linkelt boltban eleg draga....10-el olcsoban is kaphato. En is egy EH6030-al hasznaltam(szerintem volt olyan jo kepe mint a mostani F6400-nak),
amig nem vettem egy R6S-t...hid el nagy kulonbseg van kepminosegben filmnezeskor lejatszo vs tv lejatszo. -
BBéci
legenda
Hú, nagyon nem fogsz szeretni azért, amit most írok.
A linkelt szerkentyűk láttán a hideg futkos a hátamon.
Drámaian vacak hangú, hulladék műanyag bilik.
A tévék hangszórói (kevés kivételtől eltekintve, de azok meglehetősen drágák) sem képesek semmiféle élvezhető hangot kiadni magukból. Azokra ne építs, nem csak a mélytartományukkal van baj.
Hallottál már tisztességes, normális házimozi rendszert? Lejátszóval, erősítővel, 5-7 hangdobozzal és szubládával? -
BBéci
legenda
A Motion Plus Normal állása elkeni a kadencia hibákat, azért nem tűnik fel, hogy 24 Hz helyett 60-on történik a lejátszás.
11 éve tesztelek tévéket, az elsőt, amiben használható lejátszó volt, 2009 augusztusban kaptam, típusa B7000. Azóta e tekintetben sokat fejlődtek a tévék, de eszembe nem jutna a beépítettet használni, mert minden szempontból nagyságrenddel jobbak a célhardverek. Ezt azok igazolják, megerősítik, akik hozzám hasonlóan rendelkeznek összehasonlítási alappal.
Ne hifi, hanem házimozi rendszerrel szólaltasd meg a filmek hangjait, máskülönben hatalmas élménytől fosztod meg magadat! -
apszi
őstag
Szikláát ideee!
Én szoktam vele szembesülni, mert még nincs itthon, csak 50-60Hz-et tudó megjelenítő, és esetenként elég szépen látszik, de mint mondottam, nem az élvezhetetlen kategória, csak hát azért na...a szomszéd srác már bizonyított
Csak beruháznék egy 5.1-re továbbra is.
-
Ano
senior tag
+1 ok amiért UHD nem olyan jó (szerintem)
A fogyasztásban duplája avagy triplája a FHD-nek!Tudom, ha már van pénze az embernek megvenni egy 55+ colos TV-t ami FHD-ban eszik kb 100W-ot (tipikusan) ott van pénz kifizetni az áramszámlát is, ami egy ugyanakkora UHD TVnél azért jelentősen több lenne ... de nekem ez is számít, hogy ha most vennék TV-t akkor a fogyasztása is legyen kedvező!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest