- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
válasz
marci3 #16519 üzenetére
én meg nem találtam sehol szétszedhető csatis töltőt, amiben benne lett volna a 2-es pin is.
A kettes lábnak benne kell lenni, mert az a földelés. Ha az a láb nem lenne benne, akkor nem is töltene. Te a két összeforrasztott lábat nézted egynek.
Ha megvan még az a csatlakozó, akkor vegyél elő egy erős nagyítót, és azzal nézd meg. De a lábak tövét figyeld, mert a két-két szélső láb össze van forrasztva. Szabad szemmel nem lehet látni, hogy az valójában két-két láb lenne.
A szétválasztásnál is nagyon kell vigyázni, mert az ici-pici lábak nagyon könnyen letörnek. Amiről az előbb betettem linket, az szinte biztos hogy ugyan olyan, mint amit én vettem. És abban a típusban bizony négy láb van!
Ezen a képen is látható, hogy négy láb van a csatlakozón. A jobboldaliak már szétvannak választva.
A baloldali lábak csak akkor látszanak jól, ha erősen kinagyítjuk, mint az alábbi képen. Jól nézd meg a baloldali piros vezetékes lábakat! A tövénél figyeld, és láthatod, az bizony két láb összeforrasztva!
-
snowdog
veterán
válasz
marci3 #16513 üzenetére
Tudok okosabb megoldást, és nem csak azért mert én is úgy csináltam. Vettem egy autós töltőt, szétszedhető csatlakozóval, szétválasztottam az 1-es és a 2-es lábat, az 1-es lábra kötöttem egy 1 m-es vezetéket, és azzal valóban ment a TMC. És persze közben a gép is töltődött!
Ezt egyszer már itt megírtam, képpel illusztráltam, lásd #14587) snowdog illetve (#14639) snowdog
Az adatkábellel szerintem csak akkor működhetett, ha a másik vége sehova sem volt bedugva. Abban a pillanatban ha egy PC-be, vagy egy töltőbe bedugod, az összekötés (1-es 2-es láb) miatt az antenna le fog földelődni, és szinte biztos hogy a rádió úgy meg nem fog jelet kapni. Ezért zárom ki annak lehetőségét, hogy az adatkábelt töltőbe dugva működjön a TMC.
-
spawn82
tag
válasz
marci3 #16508 üzenetére
Hartd resetet még nem csináltam. De ha csak tipp, hogy segíteni fog, akkor lehet inkább kihagyom. Ha tuttira beválik, akkor megcsinálom. Olyan nincs véletlen, hogy ujratepelítés? Bár tudom, hogy ez elvielg nem tünhetett el, mert a romban van, de mégis olyan, mintha megtette volna.
Nem biztos hogy a feleségem nagyon örűlne, ha az ö9sszes cucc meg dátumok meg ilyesmi eltünne
-
snowdog
veterán
válasz
marci3 #16501 üzenetére
A TMC vételnek az a lényege, hogy a rádió kapjon antennát. Azt csak akkor kapja meg, ha olyan vezetéket dugunk a gépbe, aminek az 1-es lába nincs leföldelve. Ezért mondtam, hogy a töltőkábeleknek ehhez (általában) semmi köze.
Az usb adatkábelben valóban több vezeték van, nem csak a + és a -, de az 1-es láb 90%-ban össze van kötve a 2-es lábbal, ami meg le van földelve. Hogy a földelés ellenére lenne TMC vétel, az számomra elég kétséges, vagy inkább véletlenszerű.
" ha lesz ezzel a töltővel meg usb kábellel tmc-d, akkor kell vennem egy ilyen töltőt...."
Megint a töltőről beszélsz, annak ehhez semmi köze! Gondolom a jelenlegi adatkábeleddel akarod használni. Akkor miért vársz bármire? Dugd bele a gépedbe, ha van vele TMC vétel, akkor szerncséd van. Ehhez nem kell töltő.
-
snowdog
veterán
válasz
marci3 #16498 üzenetére
Ettől miért lenne TMC? Semmi köze hozzá. Ez egy sima 5V-os töltő.
o_tom
Kisebb teljesítményű töltőt is nyugodtan rátehetsz, legfeljebb tovább tart a töltés. Persze csak ha nem melegszik túl, tehát az első kísérletnél nem célszerű magára hagyni. Volt olyan eset, hogy kigyuladt a gagyi hálózati töltő (nem Omniánál). Ennél szerintem nincs ilyen veszély. -
Luissimo
veterán
válasz
marci3 #16475 üzenetére
állitólag a 6.5-ösnél már egészen jól megvan oldva a memoriaszivárgás, de a 6.1-nél még bizony néha kell neki egy-egy Oxios Memory vagy Clean RAM futtatás, hogy felszabadítson 5-10 megát , ami látszólag nincs sehol de ezek az okos programok azért mindig találnak helyet, ott is ahol nincs !!
OXIOS MEMORY itt található -
tsaby76
aktív tag
-
snowdog
veterán
válasz
marci3 #16437 üzenetére
tényleg így ez a töltőcsatlakozós tv kábelről jutott eszembe, hogy egy ilyen kábel az omniába, kábeleket lógva hagyni, bele az autós töltő, valaki, akinek van ilyen kábele az ki tudja próbálni, hogy van-e vele tmc?
Látatlanban mondom, hogy nem fog vele működni. Ugyanis a rádió antenna az 1-es lábon van, és az biztosan nem lesz leválasztva. Alaphelyzetben össze van kötve a 2-es lábbal, ami meg földelés.
sevenseas
Elég hozzá a füles.Elég hozzá a füles, valóban azzal működik a rádió, viszont nem fog szólni a hangszóró, navigáláshoz pedig azért az elég hasznos.
-
-
silentkiller
senior tag
Én ezzel a P1i-s tokkal még a P1i idejében megszivtam, a ragasztás (mint az emberek 90%-nak) szépen összeragasztotta a O km-es telefonomat. Pedig figyelmeztettek rá, nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténik. Utána kihajtás és alkohollal tisztitás következett. illetve úgy látom, hogy az i900-at nem "fedi le" teljes hosszába, ami a fényes felületek miatt igazán fontos lehet.
Az a tok, amit én vettem - és nagyon örülök neki, hogy itthon is találtam ilyet (ergo nem kellett rendelni) - az valahogy [IGY] néz ki. Nekem nem ilyen "rücskös", hanem sima bőr és belül pedig bársony-szerű anyag van, tehát nem a bőr belső felülete. Igényes darab...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kutya topik
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest