- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
klaya86
senior tag
válasz
Lajmund #12637 üzenetére
Vannak extrém esetek, amikor ki lehet használni ( fut két játék háttérben, éppen emailt írsz, meg messenger, közben szerkesztesz képet, háttérben torrent fut és sorolhatnám😉de nem életszerű ) normál felhasználás mellett még a fórumozók 95 % sem tudja kihasználni, nem hogy az "átlag" felhasználó. Egyébként már írtam régebben, az android rendszer alapból úgy van megírva, hogy energia gazdálkodás miatt a régóta nem használt appokat, igyis úgyis ki fogja lőni a háttérből. És igen, ahogy előttem írták, kurva gyors már a proci, a háttértár. Egy pillanat alatt megnyit bármit a telefon. Oda adok neked egy 8 és egy 12 GB RAMos ultrát. Az életbe meg nem mondod melyikben van több ram. Nekem volt 12 GB Rammal telefonom, NULLA különbség a 8gb ramhoz képest. Lehet 3-4 év múlva már nem tud 5-6-7 alkalmazást futtatni az ultra a háttérben folyamatosan, csak 4-5. Na bumm... Annyira bele van buzulva mindenki a nagy számokba, a gyártók ezt használják ki. De legalább egy tech portál fórumán tisztában lehetnének az emberek a technikai dolgokkal.
-
Kleroo
veterán
válasz
Lajmund #12635 üzenetére
Ez nem hordoz információt. A Droid nem Windows XP. Bölcsen átálltak arra, hogy kb mindent betolnak a memóriába ha kell, ha nem; hisz van. Tehát az a default, hogy mindig erósen tele van a memória. És észrevétel nélkül dobálja ki az alacsony prios dolgokat, amig el nem érkezik az első apphoz amit a user inditott el. És ez a pont a 8giga esetén is elég soká jön el. Ha valakinek szempont, hogy 5 játék és 10 app között tudjon flowless váltani másodpercenként, akkor kell a sok RAM. Minden más esetben csak jól hangzik. Én legalábbis még nem tudok olyan droid appról, ami 5-6 gigát megeszik egymaga. Na ott lenne probléma. Én elég sokat PS-LR-ezek telón, 200MP fotókkal is, de még amellett is minden más appom nyitva maradt. Nagyon talán életvitel szintű DEX esetén jöhet jól a 1x giga RAM, de azis inkább speciális eset, mondjuk egy hatalmas 8k file vágása mellett egy 200MP fotót szerkesztek miközben 4kra állitva megy a YT zene, és néha át alt-tabolok a COD-ra.
Ergo elmultak már a 2.1-2.2-2.3 lrák amikor kardinális kérdés volt hogy kill-elni kell a futó appokat, és sokszor nem fért el sehogyem a RAMban 1 app sem. -
válasz
Lajmund #12368 üzenetére
Én egy vga-t vettem itt korábban egy olyan tagtól, akinek sok pozitív értékelése volt. Utánanéztem, több valós eladása volt. Az volt a csavar, hogy ez el volt tervezve. Nem is adta annyival olcsóbban a cuccot, hogy igazán gyanús legyen. Lebonyolított pár eladást, aztán mindenkit átvert. Rendőrségi ügy lett belőle csoportos csalás miatt, szerencsére a pénzem visszakaptam. Talán 2 év múlva.
-
-
Lajmund
őstag
válasz
Lajmund #12196 üzenetére
És miért van hogy a böngészőben hol működik hol nem a fordító? És mit lehet neki csinálni? Most jelenleg pl nem működik hiába nyomok a beállitásokban a forditásra meg magátol se jelenik meg. Ezt eljátszotta már sokszor mióta megvan a telefon.
Plusz amot frissítés ota észrevettem hogy alul a lapokat megnyito kos fül sokszoros megnomyásra reagál csak. De mellette ol a vissza nyil egyből reagál? Ilyenkor nem érzem hogy csúcs készülékem van.segit a teljes bezárás és ujranyitás. De miért nem oldja meg magátol a bugmentes használatot? Ha már csúcs készülék.
-
joccmocc
csendes tag
válasz
Lajmund #12156 üzenetére
Nekem a Lime színű kiadás van, és ennek fémszínű a toll kupakja. Viszont cserébe a lime szín az nagyon ergya (küldtem is vissza az átlátszó tokot azonnal), szóval semmi sem tökéletes. De hát ez a szín annyira le volt akciózva, hogy nem lehetett nem ezt választani, tokban meg úgysem látszik.
-
pg1966
senior tag
válasz
Lajmund #12099 üzenetére
Hidd el, hogy kell "képesség", próbáltam már olyan fülhallgatót, amire mások esküdtek, hogy milyen jó, nekem meg egy átlagosnak tűnt, de fordítva is igaz, próbáltam a profi fejhallgatókat, és nem éreztem semmivel jobbnak, szóval a "hallás" sokat számít.
Nálam a mély hangok hiánya, ami kizárja a legtöbbet, de van akit meg nem zavar. -
pg1966
senior tag
válasz
Lajmund #12097 üzenetére
Nem vagyok olyan vájtfülü, hogy érezzem az ilyen (számomra) apró különbségeket, de a kényelem nekem többet ér, a kábelek mindig zavartak a fejem körül, épp az ezektől való megszabadulás volt a lényeg! A fejem mozgatásakor a kábelek csak surlódnak, zajt keltenek, feszítik a fülben lévő részt, nekem nem kellene, de ez is mint sok minden egyéni preferencia kérdése.
Mint a tokok, védő fóliák, töltők... nincs olyan ami mindenkinek megfelelne. -
pg1966
senior tag
válasz
Lajmund #12095 üzenetére
Hát én is Bluetooth-os fülhallgatót használok, de akkor már legyen teljesen vezeték mentes, ezek a félig vezetékesek nálam nem jönnének be, nem látom az értelmét, a Sennheiser MTW3 bőven megfelel az igényeimnek, gyönyörűen szól, a mélyeket, magasakat is rendesen visszaadja.
-
válasz
Lajmund #12079 üzenetére
Nekem kb. 10 GB zene van a telón , volt Spotify előfizetésem, de lemondtam.
A YT Music is van olyan jó, fölöslegesnek tartom két előfizetést, ezért csak ő maradt.
Szerintem legtöbb ember nem áldoz vagyonokat az eredeti CD minőségere, ezért innen-onnan letöltöget.
Ettől függetlenül, szerintem lehet élvezni 320 kbps zenét is. Jó kalibrálható zenelejátszó alkalmazás, pl. Poweramp, és minőségi hangfal vagy fülhallgató.
Tapasztalatom az, hogy a hardver sokkal fontosabb, mint a bitekkel a számháború.
256 vagy 320 az már szól úgy, hogy kellemes hallgatni.Migabi24-el nem értek egyet, a két darab SONY SRS-XP700 hangfalam olyat szól, hogy beszarás, eddig mindenkinek tetszett, pedig csak Bluetooth-on keresztül és kb. 256 kbps minőségű zene szól.
Próbáltam flac tömörítéssel is, annyival nem jobb, mint ahogyan sokan favorizálják.
Szerintem van létjogosultsága a telefonon keresztül zenét hallgatni.
Azért szeretem én is letölteni a számokat, mert a Poweramp nagyon sokad dob rajta, nem tudom, hogy csinálja, de nagyon sokat jelent, illetve egy jó fülhallgató.
Nem akarok vitát generálni, természetes otthoni stúdió zene egészen más lépték, de utazáskor, várakozáshoz ill. parti bulihoz jól jöhet a mobilzene. 😁 -
Szoke1982
senior tag
válasz
Lajmund #12079 üzenetére
Deezert próbáld ki!
Én is zene buzi vagyok, azért is kérdeztem anno az ldac-ot tudja e s23u, de jah tudja 🙏🏻 és mikor kipróbáltam (xm3-al) sokkal jobban szólt mint a mi 9t pro -n (régi telóm de Hi-res tudja)
A mély sokkal jobb s23u -n , egyből észrevettem!
Amúgy most akciós a xm4 -es MM-be 90ezer! ( [lBF akció] )
Deezer ennyit tud: 1411kbit/s (FLAC)Többieknek: jah emlékeztek még az emagos fóliás sztorimról?
Képzeljétek el, ma hívtak az eMAG-tól a probléma miatt (mivel anno barátnőm jelentette)
Én meg jól le pontoztam 1-es re!
A lényeg annyi , hogy korrektül kezelték a dolgot, küldtem fotókat mert kérték hogyan rakták fel stb, piszok alatta bubis, hajszál stb ezaz meg hát olvassátok vissza (aki lemaradt)Na és utána hívtak vissza a 7ezer ft -os balhés fólia miatt kaptam egy 10ezer ft -os kupont!
Tehát elég korrektek voltak, meg is lepődtem az eMAG-on !
Lényeg most az eMAG -ról egy jó tokot mutasatok már nekem melyik lenne jó? (Mert fogalmam nincs ott melyiket válasszam)
Köszi előre is! -
arcitec
addikt
válasz
Lajmund #11612 üzenetére
Mondjuk ezt az OTP lesajnálás nem tom honnan jön (mint BANK az más kérdés), de nekem még sem a simple alkalmazással, sem az órával, pedig az csak szeptembertől van,
és sem az appal még nem volt gondom, a kettős azonosítás is appal megy, és eddig már évek óta, hibátlan. Szóval azért nem értem ezeket a kijelentéseket.
Már bocsi de ezek a saját tapasztalataim. -
arcitec
addikt
válasz
Lajmund #11609 üzenetére
pl a Garmin órába van setupolva a bankkártya, menüpontot meg kell nyitni + pin és lehet is fizetni. Mára már az OTP is sok féle órát elfogad.
#11611Technoman:
Hát ja kinek ami bejön, mondjuk nincs brifkóm, mert a személyi lapos, a 20 ezres laposna meg azért van pár "lapos" irat amit célszerű tartani, nem akkor keresgetni amikor épp kell. Speciel akkor már óra... Szerintem... Mondjuk nálam a telefon inkább egy pda és telefon, de nem ülök rajta, engem nem tett a rabjává.
-
DeFence
tag
válasz
Lajmund #11348 üzenetére
Látom többen vettétek a Pitakát, nekem sosem volt még de akkor lehet ki kéne próbálni. Nagyon ritkán ejtem le a telót az is általában autón belül.
Eddig a Spigen Liquid Air volt a régi telón is és erre is vettem egyet, na meg a Ringke Fusion Matte, abban viszont csalódtam, le kopott a matt réteg a hátuljáról és csúszós is, a Spigenhez képest.
Venni akarok majd még egy tokot, eddig a Ringke Onyx volt tervben, de lehet kéne kicsit többet kiadni rá és akkor ki próbálni a Pitakát. -
csubííí
senior tag
válasz
Lajmund #11232 üzenetére
Én szintén Brave böngészőt használok YouTube-ra
, minden másra Samsungot.
Az előbbi hozzászólásomban kimaradt. A gyáriban az is jó, hogy az adott oldal gyors eltérésként is kirakható a böngészőben a kezdőoldalra. Sötét mód is szabályozható csúszkával, oldalra rakható görgetősáv, stb...
-
Kleroo
veterán
válasz
Lajmund #11002 üzenetére
Egyáltalán nem kell. Csak előfordulhat esetleges probléma. Csak egy erősen nerd fórumon nyilván ajánlott dolog.
Én korábbi másik csamcsungomon lehúztam úgy 3 évet, hogy soha semmit az ég világon nem csináltam, és betonstabilan üzemelt végig. Érdekes tapasztalás volt a korábbi 200x 201x évekhez képest amikor hónapokig a custom rom-kernel-soc profilok témával kelt-feküdt az ember, hogy melyikkel lesz jó a teló végre. És kvázi sosem laktuk be őket. -
gippazoid
őstag
válasz
Lajmund #10819 üzenetére
Már nagyon régóta van mélyrepülésben a customer care a samsungnál. Volt állítólag egy vezető aki rendesen tudta menedzselni, sőt, felépíteni a semmiből. Utána jött valami senkiházi, aztán elindult a béka segge alá a színvonal, és most már lehet, hogy sokkal lentebb is van.
TV ügyben hallottam, hogy a TV üzemben nem létezik a selejt fogalma. Minden becsomagolásra kerül és megy a boltokba. Ennyit a quality check-ről.
A TV-s fórumokon meg évekkel ezelőtt is azt olvastam, hogy van aki 1-2-3 TV-t megrendel, mire kap egy olyat, aminek nincs valami problémája.Nem tudom, igazak-e ezek a dolgok, de nem túl bizalomgerjesztő.
-
bigdigit
addikt
válasz
Lajmund #10819 üzenetére
oled topikba mindig 5 ember fröcsög ha bár ki csak említi a samsungot. Érdekes itt pl még nem sűrűn olvastam ilyet. Ott inkább találsz samsung hate embereket. Párszor fel is merül ott qrvára unalmas már ezért nem is ott verte ki nálam már ismét a biztosítékot. Savanyú náluk a szőlő. De mondjuk mindent lehúznak ami nem LG. Részemről off.
-
tylerddd
veterán
válasz
Lajmund #10698 üzenetére
Háááát, azért elég horror leszedni bármi máshoz képest az UV-s üveget. Note 9-ről amikor anno szedtem le a Dome-ot, szinte mállott szét, pattogtak szét a darabjai, mert rommá tört, ahogy próbáltam lefeszegetni.
Kb. 10 évnyi üveghasználat után mondom, hogy semmi baj nincs tapintás szintjén a gyári fóliával. Azért tennék üveget, hogy leejtéskor is védjen valamit.
A Dome-ot én kifizetném, ha biztos lennék a felhelyezésben. Rengeteg mindent, hátlapi fóliákat, kijelzőre üvegeket tettem már fel, ismeretségi körből is hozzák nekem, mind bubi/szösz és hibamentes. 1x próbáltam UV-s üveget (nem Dome, jóval olcsóbb), de az nem sikerült, folyt le mindenhol a ragasztó. Ezért nem merem bepróbálni. Agyfa**t kapnék, ha a 20k-s üveg menne a kukába úgy, hogy fel se sikerült tenni. Aztán egyszer talán bepróbálom, a videók alapján nem tűnik vészesnek, de...
-
rhunseeker
tag
válasz
Lajmund #10226 üzenetére
Vettem hasonlót még a Xiaomi Mi 10 Pro-ra, mert Xiaomi-ra nem gyárt a Pitaka, kb egy hónap után elkezdett fakulni, illetve el is tört egy helyen, közel sem volt a Pitakához minőségben.
Ez is hasonló minőség lehet, én inkább vennék egyszer jót, mint megvenni a szart aztán a jót.
Akkor már inkább a Tactical, az is olcsóbb picit mint a Pitaka, de hasonló minőség, legalábbis azt hiszem itt van pár embernek.
-
klaya86
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
Lajmund #10123 üzenetére
Több felől hallom én is ,hogy annak ellenére,hogy az IOS bizonyos mértékben korlátozott
mégis stabilabban müxik,és írhatom azt is ,hogy minden van hozzá a store-ban.
Nem kell 16mag ,12Gb ram,jobban optimalizált az a rendszer és MELLÉKESEN értékállóbb mint az Androidos teló! -
rhunseeker
tag
válasz
Lajmund #10165 üzenetére
Ha neked megéri magad szopatni ezzel 2-3 évig, hogy egy akksi árával drágábban adod majd el a telefont, szíved joga, de a legtöbb ember használni szeretné a telefonját nem saját magát szopatni.
Halálom mikor valaki megveszi a telefont és konkrétan a következő vevőnek védi meg aggódik, hogy jaj mi lesz.
Amúgy is a legtöbb ember kb 2 évente telót vált. Vagy hamarabb, csak nézzük meg az új Iphone-t, amiből konkrétan hiány van mindenütt.
-
dnelb
veterán
válasz
Lajmund #10158 üzenetére
senki se arról beszél hogy zavar e vagy nem, hanem hogy van e értelme, haszna 6 éves időtávon. Ha elakarod adni 2-3 éven belül/nincs garid, akkor van értelme, kímélni a kövi tulajnak, de ha hosszabb ideig tartod meg, akkor nincs, mert a garis free akksicserével kb 6 éves korára érne el oda a 2. akksi hogy 85-re csökkenjen, de akkor meg már a telefon maga kuka..
-
DeFence
tag
válasz
Lajmund #10123 üzenetére
Engem például a youtube vanced tartott főképp vissza az iPhone vásárlástól, ez vicces lehet, de mivel sosem volt iOS a kezemben, feleségem pedig 4 éve tért át rá és azóta isteníti, ezért van bennem kíváncsiság. Főleg hogy én azért át szoktam túrni a beállítási lehetőségeket, így még izgalmas is lehetne felfedezni.
Viszont mivel sokat youtube-ozok így ez épp elég volt ahhoz hogy ne menjek át, mert oké hogy fizessek elő a prémiumra, de a tudat hogy droidon ott a free lehetőség, azért idegesítene folyamatosan.
Arról nem is beszélve hogy van még pár bosszantó korlátozás iOS-ben, a többség mégis azt mondja hogy annyi pozitívum van hogy ez a pár negatívum eltörpül mellettük.. -
jeni
félisten
válasz
Lajmund #10005 üzenetére
alábbiakat találtam itthon.
ehhez nincs kijelző felhelyező adapter,de van hozzá UV lámpa.
ehhez nincs UV lámpa (ehhez csak 1db-t mellékelnek?) de láttam az Emagnál 2500Ft-ért lehet venni.
ehhez mellékelik az UV lámpát-igaz 22ezer Ft áron.-kint 44 dolcsi plusz fuvarköltség. -
Mike81
senior tag
válasz
Lajmund #9829 üzenetére
Nekem.is volt 14PM aztan lett S23 Plus majd arról váltottam Ultrára. Én nem gondoltam volna hogy valamikor is úgy járok hogy nem tudok megszokni egy telefont. Pedig a 23P-t azért cseréltem mert egyszerűen "kicsinek "éreztem az Iphone után Most az Ultrával el vagyok. Kellett ez a méret.
Nekem a14PM-nél nem okozott semmi gondot a "dinamikus sziget" megszokása. Élhető a rendszer de tényleg sok apró hétköznapi dolog van ami itt Droidon kényelmesebb -
tylerddd
veterán
válasz
Lajmund #8991 üzenetére
Én i5s óta csak és kizárólag üveget használtam minden készülékemen vagy semmit. Most a gyári Samsung fólia van rajta és meglepően jó. A törésben egyet értek, de hogy "cserébe szar a tapintása", azzal nem. Sem vizuálisan, sem tapintásban nincs diszkomfort érzés és a toll is remekül használható vele, ill. az ujjlenyomat-olvasó is hibátlan, gyors.
-
kaisers
aktív tag
válasz
Lajmund #8991 üzenetére
Nálam 2 hiba volt, hogy valamiért a bal oldalon elkezdett engedni az uv ragasztó, és 2 minimális méretű pötty maradt, olyan mintha oda nem tudott volna oda ragasztó folyni.
Hozzá teszem bármilyen fólia volt (bármelyik telefonomon) mindig bal oldalon kezdett el engedni, viszont ennél tettem oda a folyadékból, utána uv és ugyanolyan mint volt.
Azt mondjuk sosem értettem miért mindig szemből bal oldalon.
-
Divinity
őstag
-
szkorhetz
őstag
válasz
Lajmund #8768 üzenetére
Azon kívül, hogy a stílusod elég sokat elmond rólad, ezek közül egyik kép se olyan, mint amire itt többen panaszkodtunk (nem ideális fény, akár csak apró mozgás).
De lásd, miről beszélek és hogy tényleg ne legyen kifogás, mióta írtad, direkt beállítottam az általad ajánlott beállításokat, hogy ne jöjjön a szokásos, "aki hülye, az minek fotóz" kifogásod.
Az, hogy ezek nehéz viszonyok, ez egyértelmű. De nekem előtte Pixel 6 Pro-m, majd Pixel 7 Pro-m volt, azokkal ennyire szar képeket, ha akartam se tudtam volna lőni, itt meg a fürdés utáni 9 képből 9 szar lett. Az, hogy itt egyeseknél már iPhone szerű fanatizmus van és egy rossz szót sem lehet szólni a telefonra, az más kérdés, de nekem 5 éve összesen volt 3 napig Samsung telefonom ez előtt (S22U, kétszer, de mindkétszer hamar ment apróra), elég sok összehasonlítási alapot ad és látom, hogy miben rohadt gyenge ez a telefon. De persze, én vagyok a hülye, tudom jól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest