- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- A karcsúság ára
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
e72pali
tag
válasz
Morph33 #4441 üzenetére
,,,,akkor mi lehhet a hiba?Csak annyit ír az óra hogy csatlakoztatható a54 készülékhez...csatlakoztatja....pipa oké....csatlakozott a készülék és semmi csak az időt és a lépést mutatja semmi bluetooth jel...nem színes csak szürke marad....bezzeg az előd 5-ös azonnal csatlakozik......
-
TeeJay
félisten
válasz
kbyte1024 #4547 üzenetére
Budapest Dél Pest Yettel hálózat, 2G és 4G teszt
A54 vs Redmi Note9s (Snapdragon 720G)
2G ugyanannyi dBm amin éppen mindkét telefon aktív szóval itt nem látok igazán különbséget
4G B7 2600MHz itt 1dBm-el jobb a Snapdragon viszont az nem tud CA-t míg az Exynos 20+20MHz 4G+Ezek a +-5dBm eltérések meg elhanyagolhatók arra még csak 1 pálcikával sem csökken semmi a kijelzett térerő résznél.
Ha jól látom a Samsung ráadásul received quality-ban jobb is
Ha nem lenne jó a térerő én 3,5év Redmi után észre venném.
Lehet másoknak Telekom vagy Voda van és vidéken csak B20 megy ott 1 freki van az is jó messze ott talán már számíthat valamit a két telefon de városban és nem tapasztaltam még hibát BP-enJa Samsung 4 csíkkal jelez térerőt Xiaomi 5 csíkkal
Már itt nem lehet össze hasonlítani csík alapján -
TeeJay
félisten
Lehet én kevertem össze a QZSS meg SBAS-t nem támogatja de Xiaomi valamelyiket igen igaz ezek kisebb navigációs műhold flották vagy mik.
Ha már a 4 nagy támogatva van legalább 1 frekvencián akkor látod 1méter pontosság megvan. Ami fura hogy S23+ több frekvenciát is tud és tesztben miért 3/3métert ad bel és kültérre is a tesztelőnek -
TeeJay
félisten
Írtam hogy a QZSS és SBAS-t nem tudja a másik 4-et igen.
GPS+GLONASS+GALILEO+BEIDOU támogatás van persze gondolom egy frekvenciánAmúgy S23+ ha nézitek a valós tesztet 3méter pontosságot dobott kül és beltéren is pedig az több frekvenciás GPS, Galileo és Beidou-t is támogat
[link]
Szóval ehhez képest az A54 1méter pontossága kint teljesen korrektXiaomi 13 Ultra is 3/3métert dobott tesztben
[link]Na akkor most hogy is van?
-
TeeJay
félisten
válasz
djtörök89 #4532 üzenetére
Semmi baj az Exynos 1380-al...
Prociban 778G-t hozza, GPU-ban erősebb is tőle miközben kedvezőbb vélhetően az ára
4/5G támogatása meg szerintem jobb mert tudtommal a középkategóriás Snapdragon-ok nem tudnak 700-800-900MHz 4G hálózatot CA-val összefogni a Samsung meg 6CA képes és 3darab 4G band mellé 5G band-et olyan gyönyörűen összefog nekem hogy öröm nézni. -
TeeJay
félisten
válasz
kbyte1024 #4530 üzenetére
Azért a térerőt ne a pálcikákkal azonosítsd ha lehet...
Yettel topikban tomp megírta hogy FW-ben olyat állít be a kínai amit akar.
Tegyél fel egy Cellmapper-t és nézd meg egymás mellé téve ugyanarra a toronyra azonos frekvenciára csatlakozva hány dB eltérés lesz mert 1-2dB az nulla és amire a kínai 5 pálcikát ír az lehet Samsung esetén 3-4 pálcika de dB értékre meg közel azonosSokan írják hogy térerő baj, nos az ország negyedét már végig utaztam a telefonnal, Észak magyarország Borsod megye, Heves megye BP-től Ózdig majd vissza azol vegyesen Yettel és Telekom hálózatra is csatlakozik mert B20 az közös, mégsem volt semmi térerő gond soha.
BP-Siófok távon is jártam párszor autópályán és tökéletes minden.
Egyszerűen ne a pálcikákat nézd hanem dB értéket -
kárátékutyá
őstag
AOD kérdésem lenne
AOD úgy van beállítva nálam, hogy csak értesítéskor aktiválódjon. Azt be lehet állítani hogy az értesítés ne ébressze fel a kijelzőt,csak az aod aktiválódjon?
-
-
*RLaci*
addikt
Érdekes, hogy én még egy 23Ultra és egy sima S23 után is abszolút jónak találom ezt a telefont. Napi használatban, teljesen átlagos felhasználás mellett hibátlanul teszi nálam a dolgát. Gyors, nem gondolkodik, nem melegszik, nincs térerő problémám. Ha ezek lennének, nem rinyálnék, egyből menne tovább.
Hozzá teszem mindig is fáztam az exynostól, nem véletlenül volt több, nálunk csak exynossal kapható Samsungom snadragonos verzióban. -
djtörök89
kezdő
Tényleg jobb lett volna a sd778 soc ebbe a telóba. De még a dimensity 1080 vagy a dimensity 7030 is, igaz azok papíron lassabbak, de jobban vannak optimalizálva, a térerő, a gps is jobb bennük.
-
kbyte1024
veterán
Itt van egy Moto G54 ma jött meg. Kiprobaltam mindkét simkarimmal. Hát fullon a térerő. 79ezer forintos telo
-
-
válasz
kbyte1024 #4525 üzenetére
Igen, ha azt csinálta volna a Samsung amit az S osztályban, hogy kiadja ugyanazt a modellt, ugyanannyiért de eltérő SoC variációban, Exynos-sal és Snapdragonnal, tehát az A54-ből lett volna Exynos 1380 és Snapdragon 778G akkor az utóbbit választottam volna. Csak ugye S osztálynál is van egy csavar a dologban, mert nem kívánságműsor, még nem is arról van szó, hogy szerencse kérdése, hanem egyik régióban ez másik régióban meg az.
Az eltelt időszakban arra jutottam, hogy az S23 FE-t lehet érdemes lett volna megvárnom, de egyébként jó döntés volt, hogy nem az S23 felsőbb részéből választottam. Ha igaz, amit a Samsung kommunikál, hogy az AI miatt teljesen más élmény lesz az S24 mint az S23 volt, akkor tényleg csak az S24-et illetve onnantól kezdődően majd az S osztályt érdemes megvásárolni. Az S23 szerintem be fog sokkal jobban zuhanni, mint amennyire az S22 zuhant az S23 megjelenését követően.
-
22Dávid22
aktív tag
válasz
lothian #4516 üzenetére
Ha a szolgáltatód támogatja a VoWiFi-t, megpróbálhatod azt, hogy otthon repülő üzemmódba teszed a telefonod, és WiFi-t használsz a mobiltornyok helyett. 2 db gyenge hálózati kapcsolat helyett szerintem érezhető lesz a javulás, az SMS is ugyanúgy működni fog.
Nekem csak egy SIM kártyám van, de az elmúlt időszakban én is így használom a telefont. Konkrét számaim nincsenek, de az akkustatisztika "meredekségéből" ítélve a készenléti fogyasztás nálam jobb VoWiFivel, mint WiFi + mobilhálózattal, és ahogy írtad, a WiFi nálad amúgy is be van kapcsolva. -
Az A52S 5G-t ajánlanám, mert érezhetően gyorsabb, és olcsóbb is! A gyermek nem valószínű, hogy vitrinben tartaná, tehát ha sérül akkor is olcsóbb modell sérül. Aztán ott van az is, hogy vélhetően játszana rajta. Az A52S 5G-ben Snapdragon 778G van, sokkal gyorsabb a tárhelykezelése is! A helyedben én A52S 5G-t választanék!
Ilyen dilemma esetén az A54 - szerintem - csak azoknak jobb választás az A52S 5G-nél, akik a szoftveres támogatottságra mennek rá, és vigyáznak a készülékre, mint én, mert már kinőttük a minden évben új modell korszakunkat, és a 4+1 éves szoftveres támogatottságra utazunk! De! Nekem is savanyú a szőlő, mert - tudom, nem lesz népszerű amit mondok ebben a topicban - , de a 778G Xiaomim hardveresen veri az A54-et:
- SoC sebességben
- WiFi sebességben
- tárhely sebességben.
Viszont a Xiaomi már a szoftveres támogatottságának utolsó etapjában jár, ezért is váltottam, meg mert untam a 90 napos frissítési periódusokat, és a Samsung ökoszisztéma is jobban bejön.Most először fordult elő velem, hogy amit vettem az lassabb mint a 2 évvel korábbi telefonom
Az S23 FE lesz az igazán megérős telefon amúgy.
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
14 éves gyereknek cserélném le a Huawei Nova 5T telefonját, Samsung a cél.
Kedvelem a Samsung A sorozatát, van itthon A52 5G és A52s is. Gondoltam most is ez utóbbit veszek, de nézegetem az A54-est is, Marketplace-en már 80k-tól hirdetnek (de vannak bőven 100k fölöttiek is).
Olvasgatva a tesztet és a hozzászólásokat, nem vagyok annyira meggyőzve, hogy az A54 volna feltétlenül a legjobb választás, de így, hogy esik az ára, a frissítések miatt mégis ott van a célpontok között.Ti mit ajánlotok szép állapotú, de garis példányok közül?
A52s 50k-tól
A54 80k-tól
egyéb tipp?Előre is köszönöm!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
lothian #4521 üzenetére
Ez be fog állni idővel. Nem hittem el én sem, de ezek a Samsungok ilyenek - a telefonom és az órám is (GW5) pocsékak voltak először de pár nap használat után tök jól bírják, általában egy napot nyomkodás mellett (~6-7h SoT?) simán kibír nálam.
A Chrome-ot én nem használom, a Samsung gyári böngészője nekem jobban bejött mert be lehet állítani hogy a navigációs sávja alul legyen ne felül. (Nekem ez kell mert én iOS-ről váltottam.)
-
lothian
lelkes újonc
válasz
Viktor0610 #4517 üzenetére
Nálam tegnap ez az alig 3 és fél óra jött ki.
Vagy ezt csak én érzem nagyon kevésnek? A 120 Hz-t még próbáltam kikapcsolni.Annyi, hogy tegnap volt rajta egy fél órás meet-hívás.
Plusz ott van még az is, hogy 5-10 perc Chrome-használat után mintha melegítené az ujjaimmat. -
fogselyem
senior tag
Buszon ulve reggel a GPS pontossaga.
-
TeeJay
félisten
Na írtam a Samsung supportnak a wifi linksebesség eltűnésről
Magyarul jött vissza válasz hogy a magyar képviselet nem foglalkozik fejlesztéssel de továbbítják és örülnek a visszajelzésnek meg adtak 5% kupont vásárláshozMegírtam a fényerő csuszka mellé jó lenne egy nagy A gomb amivel újra adaptív fényerő lesz aktív de nem tudom megfontolják-e
-
Jack Oneill
veterán
-
-
lothian
lelkes újonc
Üdv! A múlt heti eMag-akcióban vettem egy 128 GB-s A54-est. Egy Huawei P30 lite-ról váltottam nagy reményekkel a sokkal erősebb eszközre, de az akksi egyelőre nagy csalódásnak tűnik: egy töltésre alig bír 26-28 órát a telefon. Most azon gondolkodom, vigyem-e vissza 14 napon belül, vagy esetleg elérhetek-e valahogy jobb akkumulátoridőt.
Röviden a használati szokásaimról:
- általában HO-ban vagyok, így otthoni wifin van
- van benne egy fizikai és egy esim, utóbbi az elsődleges (gyakran egy-két "csík" térerőt mutat)
-BT folyamatosan be van kapcsolva Garmin órával szinkronizál
-1-2 óra chrome, kb. 2 óra podcast-hallgatás, slack, 3 google-fiók
- második napon megjött az android 14-es update, feltettem
- hiába van bekapcsolva, a telefon 6 nap alatt egyetlen alkalmazást sem tett altatásbaPróbálkozzak esetleg gyári visszaállítással?
-
Ma ki tudtam próbálni a céges autóban a telefont megint. A wipe cache után android autóval jónak tűnik. Bluetooth kapcsolattal viszont továbbra is pattog és akadozik a hang.
Vajon ha találnék aa-adaptert kivaltani az usb kábelt, akkor az megoldja a gondomat? Aa lenne a felhasználás de mégiscsak nincs a telefon egész nap a kábelen kapcsolgatva. Ugyebár ha nincs gyújtás akkor nincs töltés. -
kbyte1024
veterán
válasz
Jack Oneill #4511 üzenetére
Legyen igazad
én pont a support miatt váltottam xiaomi - rol.
-
-
-
Jack Oneill
veterán
-
válasz
Luck Dragon #4471 üzenetére
Az A25 már Android 14-gyel fog kijönni minden bizonnyal. Az Exynos 1280 adott, és az is, hogy 2024-ben jelenik meg vele egy olyan mobil, ami még az Android 18-at is meg fogja kapni, tehát egy az Exynos 1380-nál lényegesen gyengébb SoC, 2029-ben is jó lesz.
-
kbyte1024
veterán
Van itthon pár darab,de mind elbujhat
-
kbyte1024
veterán
https://kz-audio.com/
Tessék. Sokat próbáltam de ezek olyat szólnak....
Ali-rol most akciósan tudsz rendelni. -
fogselyem
senior tag
USB-C fulhallgatot milyet tudtok ajanlani ami kompatibilis a telefonnal?
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az A54 külsejével vonzza a tekintetet, szoftverben licitál riválisaira és vagy fél év, mire megfizethető lesz.
- Politika
- Projektor topic
- Diablo IV
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Subaru topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest