Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weor
csendes tag
Az kétségtelen tény, hogy az X-Ray Engine az időjárás-effekteket, meg a napszakok váltakozását tekintve még mindig megállja a helyét, de nagyjából ezzel az összes pozitív tulajdonságát fel is soroltuk. Ezt leszámítva sajnos összességében elmondható, hogy egy rendkívül pocsék grafikai motor.
Most például ahogy írtam is, a Great Metal Factoryban vagyok és bizony némely helyeken beesik az fps 35 körül (eddig sehol sem esett be 60 alá), pedig csak egy épületrészben vagyok és az üres falat nézem.
Tegnap egész este próbáltam valahogy normális képkockasebességet összehozni ezen a pályán, teljesen abnormális a motor viselkedése. Az mi már, hogy minden élsimítást lekapcsolva a kritikus helyeken nem nő meg az fps, pedig szemmel láthatóan recés minden, ahol meg eddig is jó volt a képkocka, ott meg a duplájára emelkedik? A vga kihasználtsága meg 25% és 100% között ingadozik. Döbbenetes.
Az is nonszensz, hogy ha lemegy a nap, akkor ugyanott, ahol eddig 35 volt, ott 70 és 100 között ingadozik.
Olvastam tegnap, hogy ha elsőre elindítod a játékot, aztán kilépsz a főmenübe és a load game-mel betöltöd újra ugyanazt a mentést, akkor sok esetben több lesz az fps.
És tényleg ez a szitu, de csak bizonyos beállítások esetén. Ez eddig fel sem tűnt, mert meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen létezhet. sikerült végül összehoznom olyan beállítást, amivel ha újra betöltöm a mentett állást, akkor 40-nél lejjebb nem megy ezen a pályán a kritikus pontokon és ki van húzva csutkára lényegében.
A user.ltx-ben lehet mókolni egy rakás beállítást, amit sem a játékon belül, sem a configuratorban nem lehet állítani.
Szerintem csak én vagyok ekkora barom, hogy ilyenekkel foglalkozom 5-6 órán keresztül és lementek minden módosított user.ltx-et és hasonlítgatom őket, hogy valamennyire kiküszöböljem a grafikus motor hiányosságait...
Nem véletlen, hogy csak a Stalker-játékok készültek ezzel a motorral, mert nem volt senki olyan ostoba, hogy megvegye és szenvedjen vele.
Én csak az UE4-et tanultam alapfokon, de már az UE3-ban is lényegében bármit meg lehetett csinálni, az UE5 pedig konkrétan a jelenleg elérhető legjobb grafikus motor.
Én személy szerint meg sem próbálnám összehasonlítani a kettőt, mert az X-Ray Engine valahol a béka segge alatt van kettővel.
Új hozzászólás Aktív témák

- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Linux kezdőknek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest