Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Antonius1978

addikt

Gondoltam, irok egy kis osszefoglalot az Antonius1978 es xFreex fele Turul modrol :DDD

TURUL mod
    A mod tortenete roviden : 2013-ban mikor nezegettem a magyar fegyveripar termekeit a neten, eszrevettem, hogy az egyik magyar AK klon, melyet leginkabb Amerikaba exportaltak, epp olyan, mint az AKMS ruszki AK. Arra gondoltam, hogy betennem a fegyver modelljet az alapjatekba, mivel nagyon megkedveltem.Probalkoztam a dologgal egyedul, aztan segitseggel es vegul sikerult.
    A segitseget xFreex nyujtotta, aztan elkapott minket a hev, es arra az elhatarozasra jutottunk, hogy meg bovitjuk fegyverekkel es egyebekkel az alap COP modot.Igy jutottunk el eddig, ameddig a mod jelen formajaban lathato/jatszhato.
    Az alapjatekbol kigyomlaltuk a felesleges hibakat, ezek java resze valami hibauzenet volt, mert a jatekban szereplo zene es/vagy hangok olyan formatumban volt, amit a motor nem/lassan ismert fel, a keszitok valami ingyenes hangfeldolgozo cuccal csinaltak oket, es nem volt kompatibilis/nem illett ossze a jatekkal, naszoval, nagyon stabil lett, kb legkevesebb 15x jatszodtam vegig es csak 1x omlott ossze, az is valami virusirto kavaras miatt.

Fegyverek :
    A fegyverek a magyar fegyverekre hasonlitanak – tobbe kevesbe – de viszont van 1 fegyver, amely majdnem azonos a NGM-81 fegyverrel, a masik teljesen azonos, sikerult egy AMD-65 eredeti modellt beszerezni, melyet az egyik modder alakitott at a jatekhoz a kedvemert, apro szepseghiba, hogy nincs megfelelo animacio a mellso markolathoz, igy a fegyver anelkul van a modban, a jo viszont az, hogy igy legalabb lehet ra granatvetot tenni.
    A tobbi fegyver az mas fegyvernek a tulajdonkeppeni modellje, de hasonlitanak a magyar cuccokra, a kepek es a leiras az eredeti magyar fegyverekrol lett hozzaadva.Egyeseket xFreex renderelte a modellekrol, masokat, egy Amerikaban elo magyar pasastol kunyeraltam el, akinek fegyvergyujtemenye van, es o keszitette el a kepeket.Nem keszitek leirast, mindenki nezze meg majd maga a cuccokat, minden ott van egy ladaban a Szkadovszk tetejen.

Pancelok :
    1. Bandita szervoruha
    2. Zsoldos szervoruha
    3. Monolit szervoruha
    4. Tiszta Egbolt szervoruha
    5. Katonai szervoruha
    6. Szolgalatos szervoruha
    7. Szabadsagos szervoruha
    8. Tiszta Egbolt kezeslabas (SEVA)
    9. Napnyugta (fekete szinu feljavitott Napkelte)
    10. Konnyu femsisak, vagy Konnyufem sisak (a Furgetol megvasarolhato Tiszta Egbolt mellpancel tartozeka).

Kiegeszito megjegyzesek a pancelokhoz :
    Tiszta Egbolt : keresemre bekerult a Tiszta Egbolt szervoruha, ha jol emlekszem, az Enot-bol, aztan xFreex otlete nyoman jott a Konnyu Sisak, aztan felotlott bennem, hogyha mar van 2 fele pancel a Tiszta Egbolttol, mi lenne, ha az a SEVA, amit Furge hoz, ugyancsak Tiszta Egboltos lenne, es csodak csodaja, ugy latszik valami modder szinten gondolt ilyesmire, hogy legyen Tiszta Egbolt SEVA, mert xFeex talalt hozza modellt.

A tobbi pancel szokvanyos azoknak, akik sok moddal jatszodtak, van halalfejesre pingalt bandita szervoruha, zsoldos, monolit, valamint a ket frakcio megszokott szervoja, az egyeduli emlitesre melto uj pancel a Katonai, ez lesz a legerosebb pancel amelyben vigan lehet futkoraszni akar a gepfegyverek pusztito kereszttuzeben is :D (majd a technikustol kerhetjuk el Pripjatyban, azzal, hogy adjon pancelt).
    Masik erdekesseg a Napnyugta (a Napkelte ellentete) fekete pancel, csak azert kerult be, mert popecul nez ki a szine miatt.
    Annak idejen, amikor sok moddal jatszodtam, szuksegszeru volt, hogy atfesuljuk a modokat a megfelelo pancelborok utan.Igy talaltam ra valamelyik modban egy fekete exo borere, amely sajnos hibas volt (pixeles) es mind ragtam xFreex fulet, hogy keruljon be ez a pancel is a jatekba, azzal az indokkal, hogy ha kialakitottuk a Tiszta Egbolt vonalat a 3 pancellal (mellpancel a konnyusisakkal, TE SEVA, TE Exo), akkor legyen egy olyan is, hogy Napnyugta vonal (Napnyugta sztalker pancel, Kardan szerelon Napnyugta SEVA, es Napnyugta Exo).Ugy kepzeltem el, hogy Kardan talalta fel ezt a Napnyugta pancelt, marmint a fekete feljavitott Napkeltet, aztan csinalt maganak egy picivel erosebbet, a Napnyugta SEVA-t, amit o maga visel, es kiserletezne egy Napnyugta Exo-val is, amit majd o keszitett volna nekunk valamelyik foloslegesse valo rendelkezesre allo Exo-bol.

Az Exo-k hozzaferhetoseget 2 utvonalon kepzeltem el, habar bonyolodik kicsit a dolog a hianyzo szkriptek hianyaban.Maga a 2 vonal is 2 alvonalra bomlik, donteseink fuggvenyeben, ezeket vazolom a pancelok jegyzekeben.
    A 2 fo vonal, ha jo, vagy rossz fiut alakitunk az elejen.
    1. Ha a banditakhoz allunk be, akkor : 1.Bandita Exo 2.vasarolhato Tiszta Egbolt 3.Janovon Szolgalat/Szabadsag Exo 4.Monolit Exo Koszatol a segitsegunkert cserebe 5.Janovon a tudosok bunkerehez a zsoldosoktol Zsoldos Exo 6.legvegul Pripjatyban Katonai Exo.
    2. Ha a jofiut jatsszuk, akkor 1.Szakall dobna meg minket egy sima Exo-val, 2.vasarolhato Tiszta Egbolt 3.Janovon Szolgalat/Szabadsag Exo 4.Monolit Exo Koszatol a segitsegunkert cserebe 5.Janovon a tudosok bunkerehez ha Szpartakuszt/Spartacust kuldenenk, akkor szinten kapnank 1 Exo-t, itt eloszor arra a fekete Exo-ra gondoltam, de ezt elvetettem a Kardan pancelfejleszto tortenet miatt, habar most, ha jobban belegondolok, akkor lehetne ugy modositani a tortenetet, hogy Spartacus tudomassal bir Kardan kiserleteirol, es lezsirozta vele, hogy kuldenek neki egy Exo-t es abbol Kardan kialakitana nekunk az Napnyugta Exo-t, maskulonben akkor be kellene tenni egy, a sima Exo-hoz hasonlito, megis kisse mas Exo-t, 6.legvegul Pripjatyban Katonai Exo.

Kepzodmenyek :
    5 uj kepzodmeny kerult be xFreex jovoltabol, ezek a kovetkezok :

1. Gubacs – kis raadas a cipelesre es sugarzasvedelemre
    2. Forgony- kis raadas a futkoraszas feltornazasahoz
    3. Ragyogla – kis vedelem az anomaliak ellen
    Ez az elso 3 kepzodmeny arra lett kitalalva gyakorlatilag, hogy kisse taposabba tegyuk a karaktert a Napnyugta pancelban, kiegeszitve a 3 kepzodmenyt meg +2 kepzodmennyel.

4. Hinar – a csodakepzodmeny, sok cipekedes, elet stb
    5. Fergettyu – a tokeletes vedelem az anomaliak ellen.

Lelohelyek leirasa.
    Gubacs: xFreex utolag ugy hatarozott, hogy a Fenyotolgy anomaliara teszi ra, ez a dolog elmaradt.Jelenleg a karom anomalianal, a jobbkezre eso uregben van, ahonnan egy beszippantos anomalian keresztul lehet kievickelni.
    Forgony: a Fennsikon, az orrmanyosok barlangjaban.
    Ragyogla: jelenleg Janovon, a burerek tanyajan az alagutban, a hatso szobaban.
    Hinar : amikor a pilota hadnagynak kell zartkoros cuccot szerezni, es el kell menni a Rendellenes Anomaliaba a viragert, a tudos felhivja a figyelmunket, hogy nezzunk ott szet, hatha van ott valami erdekes kepzodmeny.
    Fergettyu: az idoanomaliabol pottyan ki, a szolgalat alapitojaval es tarsaival egyutt.

Uj targyak
    Jegesmedve detektor, palinka, sportszelet, szalonna stb.

Új hozzászólás Aktív témák