- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Something_ #36205 üzenetére
Tessék, találtam valamit: [link]
Igaz 3 éves poszt és ac68u a router, de pont ugyanaz a jelenség, amit te is leírtál. Meg amiket én írtam, ugyanazokat járta végig a srác.
Az a gyanúm, hogy azért nem találni többet róla, mert évek óta sz.rnak javítani a hibát, ezért el van könyvelve használhatatlanként (vagy ahogy a linken írják, sz.r és még veszélyes is), és senki nem használja, vagy CFW-rel használják az Asus routereket.
Nem lenne gond, ha lenne akár egy parancssoron keresztül telepíthető alternatíva. -
válasz
Something_ #36205 üzenetére
Ezzel a típussal kapcsolatban nem találtam nyomát. De az ac56u és ac66u routereknél olvastam hasonló problémákról. A download master-rel kapcsolatban is sok a panasz, a 99-103 végű verziók nagyon instabilak voltak, de úgy néz ki a 104 végű (eddig legalábbis) végre jól működik.
-
válasz
Something_ #36203 üzenetére
Milyen linket? Telneten keresztül figyeltem a routeren futó folyamatokat, miközben próbálgattam, hogy mi váltja ki a minidlna fagyását. Vadiúj winchestert is vettem, hogy kizárjam a lemez hibáját, ntfs, majd ext3 fájlrendszerre formáztam, hogy kizárjam az ntfs-3g driver hibáját. Külső tápot adtam a hdd-nek, mert hátha nem kap elég áramot (de kap). Egy hétig nem beszéltem a családdal, akik nézték, hogy a hajamat tépem és őrület csillog a szememben.
Szóval az a lényeg, hogy bármi változik a dlna szerver által figyelt könyvtárban, mindegy, hogy feltöltök rá valamit vagy akár átnevezek egy könyvtárat (!), a dlna szerver kilép, de úgy, hogy leválasztja a hdd-t a rendszerről, mintha kihúznám a dugót, így persze a torrentkliens is megáll, mert a vinyóra van ugye telepítve.
Végül arra jutottam, hogy nem indítottam el a dlna-t, így már 5 napja stabilan fut a torrent és a samba megosztás. -
válasz
Something_ #36193 üzenetére
Többször leírtam: lefagy a minidlna
szerver, amikor változik a hdd tartalma. Egy hétig nyomoztam a fagyások okát.
Ha ragaszkodsz a dlna szerverhez (mert miért ne tennéd), inkább másolás előtt állítsd le, és utána indítsd el, különben tele lesz hibával a fájlrendszer.
És reménykedjünk, hogy a következő fw frissítéssel javítják. -
woodworm
veterán
válasz
Something_ #36198 üzenetére
Enable DLNA Media Server: On/Off
-
woodworm
veterán
válasz
Something_ #36195 üzenetére
Ott a dlna szerver megosztását látod. Leállt a szerver a routeren, ha visszaolvasol, többen panaszkodtak rá (pc-n, telefonon az smb és ftp szervert látod). A samsungok amúgy is válogatósak ilyen szempontból.
-
válasz
Something_ #36191 üzenetére
Kikapcsolod vagy áramtalanítod a routert, benyomod és úgy tartod a WPS gombot, majd bekapcsolod vagy áram alá helyezed az eszközt és addig benyomva tartod a WPS gombot, amíg a folyamat le nem fut, a LED-ek visszajelzése alapján látható, ha végzett.
-
woodworm
veterán
válasz
Something_ #36193 üzenetére
Nagyon nehéz kibogarászni a hozzászólásodból, hogy milyen szempontból nem látod a routert. Tehát médiatartalmat osztottál meg a rácsatlakoztatott usb drive-on és annak a megosztását nem látja a tv?
Ehhez minimális tudás szükséges lenne, hogy megállapítsd, hogyha a pc, telefon ilyenkor látja, akkor az mit lát, smb vagy dlna megosztást. -
woodworm
veterán
válasz
Something_ #36191 üzenetére
Valószínűleg a wifi csatorna kiválasztása auto-ra vagy olyan csatornára van állítva, amit a tv nem ismer. Érdemes 2,4 GHz-en 1-13, 5GHz-en 36-48 közé állítani.
NVRAM törléséhez az Administration - Restore/Save/Upload Setting - Factory default menüpontja kell.
-
válasz
Something_ #36186 üzenetére
A telefonos részét én sem értem, de így volt, leírtam, hogy jártam, vagy segít rajtad is, vagy nem.
A router a firmware-ben előtelepítve tartalmaz samba, minidlna, ftp szervert, és letölthető még külön a download master a vinyóra. A minidlna hibás! Ha fut, és másolok valamit a vinyóra samba-n, vagy letöltök torrenten, lefagy, lerántja a winchestert is, utána nem működik már a download master se. A fájlrendszer tele lesz hibával, javítani kell, különben a router nem képes újra csatlakoztatni a meghajtót. Ezt sem értem, hogy hogy lehet ilyen selejtet kiadni a kezükből, de szerencsére meg tudom oldani a lejátszást dlna nélkül is, raspberry+libreelec párossal. Előző routerem egy n14u volt, már azon is gondok voltak a legújabb dlna szerverrel, azon viszont volt lehetőség egy régebbi verziót telepíteni, ami stabil volt, így üzemelt nálam 4 évig gyakorlatilag probléma nélkül.
-
válasz
Something_ #36184 üzenetére
A dlna szerver meghal, ha bármilyen változás áll be a meghajtón, és viszi magával a meghajtót is. Újraindítás után dirty az egész fájlrendszer, tele van hibával. Kikapcsoltam, inkább megvagyok nélküle, mint hogy naponta kelljen átvizsgálni a meghajtót hibák után. A samba és a torrent eddig használhatónak tűnik. Előtte egy n14u teljesített szolgálatot 4 évig hiba nélkül.
Amúgy a wifit nem a routerről mondtam törölni, hanem a telefonról, aztán újra hozzá adni.
-
válasz
Something_ #36182 üzenetére
Olvass vissza 3-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest