- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
Soma01 #40535 üzenetére
Mobil szélessáv engedélyezve! Firmwaret tegnap frissítettem (ugyanarra ami volt igaz, nincs frissebb), ez se oldotta meg. Most elhoztam anyámékhoz a routert, vezetékes nettel jól működik, most is így pötyögök. Csak a mobil kártya része nem. Ez szted hardveres probléma lesz? Mert sztem az. A SIM üzemkész, ezt írja, de térerőt nem ad neki, lálózatra nem engedi fel.
-
wolfman
veterán
válasz
Soma01 #40532 üzenetére
Nem igazán. VPN van, azon belül APN nincs. T-home.
No de ha már így segítesz (amit köszönök), annyit hozzáfűznék ismét, hogy ez így minden nemű állítgatás nélkül valaha simán működött!!!! Aztán meg beszart, tehát nem tudom minek köszönhető, hogy most hard reset után se megy, de nem az én hanyagságom az oka, az biztos. Itt valami hardveres hiba lehet vagy nem tudom. Annyi, hogy az a 4 nap míg nem néztem rá a gépre meg routerre, közben volt egy áramszünet (nem vihar okozta, valami javítás). Ez lehet oka lehet, de igen furcsa akkor.
-
cablemanus
csendes tag
válasz
Soma01 #40513 üzenetére
Köszönöm a tippet! Megpróbáltam egy Androidos tablettől is frissen telepített alkalmazással, de azzal sem ment. Az iphone-ra is újra telepítettem, ugyanez. Mivel nem tudom 100% bizonyossággal a DHCP listából kiválasztani, mert nem tudom a Mac address-t, a neve meg nem jelenik meg, ezért csak egyesével tudom megpróbálni a Router diagnosztikai menüjéből a pingelést.
-
Sasori18
csendes tag
válasz
Soma01 #40479 üzenetére
PC-n nem világít a csatinal.
Modemen ugy néz ki a dolog hogy előbb a wifié villog, majd az interneté, de az jóval gyorsabban. Aztan zölden világít minden led, majd pirosan és kezdi elölről.
Szóval a modem hátulján lévő reset gombot nyomtam be, ami után tudtommal (én már jártam így) újra be kell állítani a modemen saját kezelofeluleten. Na mar most ez nem megy, távolról sem, mert "offline modba" kapcsolt a modem, az telefonos ügyintéző szerint. Hogy mitől, azt nem tudja -
Sasori18
csendes tag
válasz
Soma01 #40475 üzenetére
Sorr, nem vagyok a hálózat világában, ezt hogy érted? Mert hány felekeppen lehet ra csatlakozni? Ket Ethernet kábel bedugva alaplapi portba, modemen meg igazából egy INT feliratú 4 es Elosztó van es ott az 1esbe van dugva. De alapból a 4 esbe volt. Nemtom van e jelentősége, en dugdosom mar ossze vissza kínomban
. Remélem kitaláltam mire gondoltál a kerdesedkor
-
AsusBoy
senior tag
válasz
Soma01 #40464 üzenetére
Voda routerében jártam már egyszer . Akkor állítottam be a 2.4ghz és a 5ghz es wifiket , egyedi névvel és jelszóval láttam el őket.
Xiaomi routert most csak összedugtam a vodással.Most vagy azt kellene , higy a wifit csak a xiaomi sugározza vagy azt , hogy jelerősítőként szolgáljon de ne hozzon létre külön wifit
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #40449 üzenetére
Most, hogy kicsit átgondoltam, lehet, bekéri az erősíteni kívánt hálózat adatait, amit majd egy következő lépésben küld el az jelerősítőnek. Ez olyan kínai WiFi kamera logika. Nem tartunk még ott, de már írd be az adatokat. Én meg azt gondoltam, hogy előbb csatlakozok a jelerősítőhöz és majd annak a felületén fogok csatlakozni az erősíteni kívánt hálózathoz.
-
togaba
tag
válasz
Soma01 #39487 üzenetére
Szia Soma!
Ma hozzájutottam, hogy újrakonfigoljam a Tendát, és csodák csodája, rendben működik a hiányzó 4. port is. Különösebben nem értek hozzá, ezért megnéztem, hogyan kell csinálni a gyári visszaállítást, de előtte elmentettem a beállításokat. Miután visszaállítottam a Tendát, a router felajánlotta a gyors setup-ot, amit végigcsináltam és azt gondoltam, próba cseresznye, hátha az eredeti config visszállításával időt spórolok. Hát nem!
Az eredeti config-gal nem működött a 4. port, csak az új beállítással. Pedig esküszöm nincs közöm a 4. port leállásához, akkor biztosan nem babráltam semmit, amikor megszűnt létezni! -
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39532 üzenetére
Jó lett! Bridge mode, kábeles repeaternek ismeri és SSID azonos beállítással működik. Köszönöm a segítséget! Amikor távolabb megyek az egyiktől vált a másikra, legalábbis a telefonomon. Lehet rakok egyett a nappaliba is, nem is kell talán a 3600 ez is bőven elegendőnek tűnik.
-
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39520 üzenetére
Lehet, de az 3 darabos volt és 36eFt, így meg talán egy xiaomi AX1800-al megúszom mondjuk.
Az Arris a modem és egy 4 portos switch egxben. Ennek az egyik portján lóg a powerline a többin pedig TV, PS, Philips Hue.
Azonos SSID-n van most minden ezért jó lenne ha maradna....
-
-
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39514 üzenetére
Igen, ezek kicsit más kategóriában játszanak.
Nem mondanám, hogy a minőség első rangú, de legalább stabil. olyan 40-80mbit/sec sebességgel megy. Mondjuk ez lehetne több.Sajnos nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás. vagyis igen, a LAN kábel, de az nagyon nem megy most.
-
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39512 üzenetére
Akkor ez sem jó. Melyik meshnél van külön a backhaul?
Most van egy Vodafone 1G nethez adott Arris router és powerline adapter. Ez utóbbival a gyerekszobai gép LAN-on nagyjából még is lenne látva, de a powerline wifi része siralmas.
Néhány eszköz felcsatlakozik rá és már ledobálja az újakat. -
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39493 üzenetére
Nincs. Kb. 2-3 hálózat látszik a Wifi analyzer-en. Ráadásul nem is egy frekin sugázonak a routerrel.
Közben visszaküldtem az eszközt, mert kiderült, hogy nincs saját backhaul hálózata. A normál 5GHz frekvenciát foglalja. Ilyenkor minél több eszköz van rajta, annál jobban lassítja a routerek közötti átvitelt.Na de valami megoldás csak kellene. Két opciót látok:
1, olyan két egységes mesh, aminek különálló backhaul hálózata van (TP-Link Deco M4)
2, olyan router ami egymaga lefedi a lakást (110nm, legnagyobb táv 12m 3 fal lenne)(Xiaomi AX3600)Azt már elengedtem, hogy a gyerekszobában lévő PC (12m + 3 fal) is az egyik mesh router lan kimenetéről menjen, mert akkor gondolom megint csak 3 routerben kellene gondolkoznom.
Szóval melyik lehet jó megoldás? mit érdemes kipróbálni?
-
hitman77
senior tag
válasz
Soma01 #39480 üzenetére
Ez is rendben van. Mondjuk ennek a tetején jelölve is van hogy primary node. Már csak az van hátra hogy áthelyezem és csak egyedüliként hagyom bekapcsolva. Ha így sem jó akkor ez ennyit tud. Viszont akkor felmerül hogy a tesztek mennyire támogatottak a Tenda részéről!?
-
gumimaci1235
tag
válasz
Soma01 #39445 üzenetére
Most teszteltük a fiammal, pl. okosTV-n nagyfelbontású filmet elindítok vezetékes kapcsolaton NAS kiszolgálóról, akkor az online játékban egyből Packet Loss jelentkezik.
Ha a TV-vel pl. WIFI-vel (5Ghz) csatlakozok a routerhez, akkor nincs Packet loss.
Ez belső hálón megy, hogy tudna kimenni a netre, vagyis azt hogy tudom megnézni?
-
-
aakosch
tag
válasz
Soma01 #35464 üzenetére
Sziasztok!
TP-Link TL-WR841N Router van digi 1000 csomagban, a HGW mögé kötve gigabites porton. A HGW-ből jövő kábel a router wan portjába csatlakozik. A váltás kb. 2 hete történt digi-lanról, ugyanez a TP-link volt használva.
A probléma az, hogy több huawei (4 db) telefon esetében is lassú az internetkapcsolat wifin keresztül, de ez csak a váltás óta észrevehető. Főleg FB, Insta appokban érhető tetten, hogy a képek nagyon lassan, vagy egyáltalán nem töltődnek be. Notebookkal kapcsolódva a wifire nem vehető észre ilyen különbség.
Hogy lehetne megállapítani, hogy hol a baj? A router v9 hardverű, Semmit nem állítottam a gyári visszaállítás óta, csak a wifi-titkosítást.
Soma01 természetesen nem válasznak akartam írni
-
JustGamer
csendes tag
válasz
Soma01 #35402 üzenetére
nem találtam hozzá újabbat, így visszavittem a boltba és garanciáztattam. Helyette lett véve egy Tp-link AC1750 v4.0. Ez feldobta a router frissítés lehetőségét, (2018. 04.25.-ei update), amit meg is tettem, de továbbra is fennáll ez a probléma
2 vezetékes gép megy a routerről, amin általában játék megy, meg esetleg 1-2laptop+mobilok, de a mobilok csak rajta lógnak, és nincsenek konkrét használatban. Szóval ezen az új routeren megtörtént, az update, de még is itt a probléma. Beállítottam a google DNS-ét a DHCP szerveren a routerre hátha az segít. A digisek a tegnapi nap folyamán kint voltak, és megnézték a saját részüket, majd mondták, hogy nincsen semmiféle, probléma az ő részükről. Most mit kellene kezdeni?
Olyat is olvastam, hogy a router ne hosszabítóba, hanem közvetlen a hálózatba legyen bedugva. Ez is valós probléma lehet? (most átdugtam a konnektorba, hogy kiderítsem, csak, hogy nem hülyeség-e) -
Zamery
senior tag
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #35299 üzenetére
De elmondása szerint csak az utorrent visszajelzéseire hagyatkozott eddig. Az pedig azonos hálózati beállítások mellet is tud eltérő teszteket produkálni, mivel a cég évek óta nem működteti a hozzá szükséges szerver oldali szolgáltatást. Így gyakorlatilag a teszt csak a kliens és esetleg a windows beállításai alapján tud tippelni, de annak semmi köze a valósághoz. Pl. ha a kliensben be van kapcsolva az upnp, az esetek nagy részében zöld pipa a végeredmény a router beállításaitól függetlenül.
-
drpele
senior tag
válasz
Soma01 #35263 üzenetére
Ha rendszeresen frissített routered van, akkor az ismert biztonsági hibákból eredő kockázat minimalizálható (legyen az az UPnP protokollban vagy bármi másban). Abban igazad van, hogy nagyon sok gyártó kiad egy/két firmware release-t az adott eszközhöz és utána "elfelejti" azt az eszközt, s a sérülékenységek pedig örökre ottmaradnak... Router vásárlásnál ezért is kerülöm az ilyen gyártókat (s szerencsére az olcsóbb szegmensben is van ellenpélda).
Visszatérve az UPnP-re, hiába van tűzfal a routeren, az UPnP pont arra való, hogy portot nyit a tűzfalon, s megoldja a port forward-ot is a kérelmező alkalmazás részére.
Tény, hogy nem ördögtől való az UPnP, de pont arra a felhasználói rétegre veszélyes, aki számára a legnagyobb létjogosultsága van e protokollnak.
-
törölt tag
válasz
Soma01 #35199 üzenetére
Mikrotik esetében ez lehet egy gyors tűzoltás megoldás. De hogy pontosan hogyan is csinálták nem tudják, egy cikk szerint már 2016-óta jelen van, de csak most kezdett széles körben terjedni. Mivel nem gyártó specifikus, azaz több gyártó terméke is érintett ezért nem hinném hogy ilyen egyszerű lenne a megoldás. Biztos hogy FW update lesz a probléma teljes körű megoldása. De ahhoz pontosan tudniuk kell a szakértőknek mi is történt. Szóval jó pár hónap, és kiadják a gyártók a szükséges FW update. Addig sok eszköznél marad a reset, és rendszeres jelszó változtatások. Illetve ha nincs rá szükség kikapcsolják magát az eszközt. Jelen pillanatban jobb probléma megoldó ötlete nincs senkinek. Főleg hogy sok eszköznek a beállítási lehetőségei meglehetősen korlátozottak.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35139 üzenetére
Megvan persze a rossz is, de úgy gondoltam, hogy csak a csatlakozó végét vágom le és rá forrasztom a jó tápegység kábelére csak más más a színjelölés a jón fekete, piros ( szerintem ez a +) a rosszon ( már levágtam) fekete, fekete fehér csíkkal (szerintem itt ez a +) majd kimérem. Most egy dsl modem táppal működik, ami 5v 1A , de ez nem szerencsés hosszú távon.
-
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35119 üzenetére
Nagyon köszönöm! Sikerült! Most már repeaterként működik a tplink router. ugyanazt a felhasználónevet állítottam be, mint a fő router wifijén. Az nem gond, hogy ugyanazon a csatornán van mint a fő router? Mondjuk nem is lehetne át állítani. Még annyi kérdésem lenne, hogy sajnos a tplink router tápja megadta magát most egy dlink ADSL modem tápjával működik ami 5v-ot ad le 9v helyett (ez is van rajta a router alján). Ez nem gond, vagy szerezzek be hozzá egy 9v-os tápot?
-
Mtomasz81
tag
válasz
Soma01 #35088 üzenetére
Szia! Nem fogadja el a tplink router webes felületén firmware upgrade-nál a gargoyle_1.10.0-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v2-squashfs-factory.bin fájlt a Gargoyle oldalról. Valami megoldás? Át kell nevezni a fájlt? Közvetlen linket nem tudnál küldeni, ahonna le tudom tölteni a fájlt?
-
-
TBMC
addikt
válasz
Soma01 #27509 üzenetére
En is erre gondoltam hogy vszeg nem kapja meg. Es az erdekes az, hogy mikor bedugom az asus n87u ba, nem is lehet latni az asus kezelofeluleten a wited eszkozok kozott a nasr. Viszont ha az AC kent csatlakoztatott n18u ba dugom ott egybol megjelenik. Fix ipt beallitottam neki MAC alapjan igy benne van a listaban, de kozbe mintha figyelmen kivul hagyna. Probaltam a fizikalis restartot is, az sem segitett
-
TBMC
addikt
válasz
Soma01 #27499 üzenetére
igen ezt is megtettem, de nem lépett rá semmit. indítottam más böngészőből is, törölt cache is megvolt, de ugyan úgy semmit az ég világon nem tölt be, csak elindul a töltés csík safariban, aztán megáll, majd rá pár perc múléva kiírja, hogy a weboldal nem jeleníthető meg.
egyszerűen nem értem ez miért lehet
-
krealon
veterán
válasz
Soma01 #27344 üzenetére
"De egy resettel minden beállítás alapra áll be és ha a lementett beállítással jól működött minden, azt vissza lehet tölteni.
Feltételezem, hogy nem az volt a gond, hogy valami el lett állítva, hanem az, hogy az új FW más paramétereket igényel és máshogy tárolja a beállításait a routerben. Ha marad az előzőből valami, az bakavarhat. De a lementett beállítás és annak visszatöltése nem kavar be, mert nem közvetlenül oda ír. Én így tudom."Rosszul tudod.
Az otthoni routerek altalaban egy kulon particion taroljak a beallitasokat, es ezt az egesz particiot mentik- es toltik vissza a webes felueten. Ha ezen a particion mas helyre kerulnek az uj firmware-ben a valtozok, akkor a visszatoltes hatastalan, vagy hibas mukodest okoz.Az alternativ firmware-t hasznalokra ez nem mindig igaz, mert pl OpenWRT eseten fajl szintu mentes tortenik, de az egyes kiadasi valtozatok kozott (kulonosen foverzio valtas eseten) lehet olyan kulonbseg, hogy meg igy se mukodjon a masik verzioju firmware-re torteno visszatoltes.
Nem veletlen az ajanlas, hogy firmware frissites utan vegezzunk egy gyari alaphelyzetbe allitast, majd csak ezutan allitsunk be mindent kezzel.
-
válasz
Soma01 #27339 üzenetére
Ha bonyolultabb beállítások is vannak a routerben, akkor érdemes lementeni a jelenlegieket reset előtt és a reset után visszatölteni.
Akkor mi értelme van a reset-nek ha vissza megy a korábbi beállítás? A reset-nek pont az a lényege, hogy alap helyzetben kerül az eszköz és szépen minden újra beállítunk. -
-
mezis
félisten
-
Dealer95
őstag
válasz
Soma01 #27142 üzenetére
40 megás net
Aktív1
Cisco EPC3208G modem
1db kábelen jön minden (net+tv) de a TV-hez nem kell a modem, az elosztóval már a modem előtt le van vezetve az összes TV-be.Modemből ment eddig a routerbe, onnen vezetéken a gépbe. Így volt net.
Modemből PC-be közvetlenül bekötve nincsen net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Formula-1 humoros
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Turtle Beach Atlas Air - újszerű állapotban- eladó
- Montech King 95 Pro házikó egy halom ventivel, esetleg Thermalright AIO-val
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest