- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
hitman77 #39521 üzenetére
Az jó lesz! Van benne Mesh is, ha később kellene. Úgy tudom kábeles felhordó hálozata is van. De a bridge módról nem vagyok meggyőződve.
Ha nem volt gondotok az egyforma SSID-vel, akkor maradjon egyforma most is. De ha valami gyanús hiba lesz később, ezzel kapcsolatban, majd gondolj erre is.
-
Soma01
veterán
válasz
hitman77 #39519 üzenetére
Persze, elég valami olcsóbb is. (így lehet, hogy jó lett volna a visszavitt Mesh rendszer is)
Gondolom, az Arrisnak csak egy Lan portja van. Vagy van ott egy switch is? "fiam ezen játszik PC-n és Xboxon" Vagy az egyik WiFi-n csatlakozik?
Az Arris párban van? Egy a Voda router mellett, egy meg a gyerekszobában?
Jobb a külön SSID. Elvan a redszer ugyanolyan SSID-vel is de nincs előnye, csak inkább hátránya, mert nem tudod, hogy mikor melyikre csatlakozik a mobileszközöd. Ezért lett volna jobb a Mesh. A powerline vezetékes backhaul kapcsolatnak tekinthető. -
Soma01
veterán
válasz
hitman77 #39513 üzenetére
WiFi-s backhaul pl. a Deco M9 plus.
Vagy olcsóbban a Tenda MW12 [link]
Meg persze van még jópár, ezektől drágábban.
A gyerekszobai adapter megfelelő minőséget és sebességet ad kábelen? Mert oda lehetne tenni szükség szerint egy rendes AP-t. Nem annak az Arris-nak a WiFi-jét kelle használni. -
Soma01
veterán
válasz
hitman77 #39511 üzenetére
Annak a Tp-link-nek csak a kábeles felhordó hálozata van külön. A WiFi az ott is közös.
Eggyel lefedni lutri. 12 méteren, 3 fal az soknak tűnik.
Gondolkodok....
Most milyen eszközökkel rendelkezel? Mekkora sebességet vársz WiFi-n? Kábelezni tudsz a AP-k, Mesh pontok között? -
hitman77
senior tag
válasz
hitman77 #39490 üzenetére
Hát sajnos nem lett jobb. Most ugyan néha mérek 200mbitet is de összeségében egy filmet nem tudunk megnézni a gyerek szobából streamelve. Azt hittem rátaláltam arra a technológiára amit régóta keresek, de ez nem az. Pedig mindenhol úgy adják elő mintha gyors és megbízható megoldás lenne. Sajnos úgy néz ki hogy a valóság ettől nagyon messze van. Megint született egy nem igazán használható de hangzatos megoldás. Megy vissza, szerencsére webshop rendelés. Csak azt tudnám hogy mi legyen helyette. 🤔🤷♂️
-
Soma01
veterán
válasz
hitman77 #39479 üzenetére
Csak mert kettő 100-as porttal van szerelve, egy pedig gigabitessel.
Tudom, hogy mondtad, hogy gigát írt ki valamelyik felület. De azért nézd meg, mert elvileg ez van a csomagban:
1db: "Mesh5: 2 x 10/100/1000Mbps Ethernet portok
1 WAN/LAN port
1 LAN port"
2db: "Mesh3f: 2 x 10/100Mbps Ethernet portok
1 WAN/LAN port
1 LAN port"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest