Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Factory default megvolt.
Állítanom nem kellett semmit, mert kábelnet révén minden automatikusan van (IP,DNS).
De vatera így sincs!
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Manuális reset a routeren a gombbal, vagy szoftveres a menüből?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
vizimento
üzenetére
Akkor a helyedben most megpróbálnák egy reset-et, majd manuálisan beállítani a net elérést, és semmi mást, aztán go vatera! Ha működik, akkor sajnos végig kell állítgass mindent kézzel, amit szeretnél, ha meg nem, akkor megint visszatöltheted a mentést, mert nem ez a baj!
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Régit állítottam vissza, de átnéztem a beállításokat és nincs bekapcsolva semmiféle szűrés...
A logika azt diktálja hogy szoftveres hiba és ráadásul a routeré, de én az "amíg működik nem piszkálom" elvet követem, így nem nyúlkáltam a beállítások közt mielőtt fel nem bukkant ez a hiba...
Tehát elég tanácstalan vagyok!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
vizimento
üzenetére
Felettébb érdekes hiba, tekintve, hogy még az IP cím is jó, ahol keresi az oldalt... Sajnos nincs semmi konkrét ötletem, hogy mi lehet, de a hiba biztosan szoftveres jellegű, mert a vas mégsem tehet ilyet ugyebár!
RESET után manuálisan konfigoltad újra a routert, vagy egy régebbi mentést állítottál vissza? Egész biztos, hogy nincs beállítva semmiféle IP vagy tartomány szűrés, vagy url blokkolás, vagy egyebek?
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Felraktam a 1.9.2.7-d verziót. A vaterát most sem tudom elérni.

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
vizimento
üzenetére
A Te routeredben 4MB flash van, tehát az alatti firmware-ek ráférnek! OLEG-ből a gx jelzésű van a Deluxe-hoz, ami szintén 4MB alatt van...
Tomato-nak természetesen van grafikus felülete...
Ezen kívül van belőle több verzió is, mint a TomatoUSB, ennek már sajnos leállt a fejlesztése, illetőleg a fejlesztő, teddy_b munkái is egy másik, a Shibby féle build-be kerülnek be. Deluxe-ra ebből is a 2.4-es kerneles verziót javaslom, mert tapasztalataim szerint az gyorsabban fut a gyengébb vasakon is, mint a 2.6-os Az RT-N16 mellett nekem is van egy WL-500G Premium-om, és egy WL-500W-m is! Ja, és ott van még a Victek Mod is, de ez is inkább integrálódik a Shibby féle verzióba, tehát ha Tomato-ra váltanál, akkor mindenképpen azt javaslom.
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha minden igaz ezek mennek rá az enyémre és ezek közül a legfrissebb van rajta...
http://oleg.wl500g.info/ -
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rég foglalkoztam vele,most újra utána nézek, de úgy rémlik, hogy anno amikor feltettem rá, már akkor sem ez volt a legfrissebb, de valamiért ezt ajánlották rá.
Asszem az újabb talán nem fért fel rá!? Elképzelhető?
A tomatonak is grafikus felülete van, mint az olegnek?
Miért a tomatot ajánlanád, miben tud többet, vagy miért jobb? -
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jelenleg egy 1.9.2.7-10 oleg van rajta.
Szted érdemes lenne tomatora cserélni? -
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igazad van! Rosszul emlékeztem... WL-500g Deluxe a pontos tipusa!
-
gt350
csendes tag
Segítésgeteket kérném.
Adott egy Belkin Router.(f5d8233)Amennyiben az itthoni hálózatba be van kötve a router. Ezen a gépen időszakonként nem tölt be semmilyen oldalt. "kapcsolódiási hiba" próbálkozik, de nem lesz belőle semmi.
5 perc és helyre áll magától a net. A számítógép amin előfordul a net. Kábelesen közvetlenül csatlakozik a routerhez. Router kiiktatásával megszűnik a hiba jelenség.Lehet ennek szoftveres hibája/ rossz beállítás. Vagy hardveres hiba lehet?
-
vizimento
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha pingelem a www.vatera.hu-t, akkor a 81.0.75.4 ip-t akarja pingelni, de "A kérésre nem érkezett válasz határidőn belül", így 100% veszteség.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
vizimento
üzenetére
Ha gépen kiadsz egy ping parancsot a vatera.hu címre, akkor jó IP-re irányul a kérés?
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping www.vatera.hu
PING www.vatera.hu (81.0.75.4): 56 data bytes
64 bytes from 81.0.75.4: seq=0 ttl=59 time=18.977 ms
64 bytes from 81.0.75.4: seq=1 ttl=59 time=18.603 ms
64 bytes from 81.0.75.4: seq=2 ttl=59 time=53.420 ms
64 bytes from 81.0.75.4: seq=3 ttl=59 time=18.938 ms
64 bytes from 81.0.75.4: seq=4 ttl=59 time=125.565 ms
--- www.vatera.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 18.603/47.100/125.565 ms
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
vizimento
senior tag
Remélem jó topikba írok, ha nem akkor légyszi irányítsatok a megfelelőbe

Szóval a gépemen látszólag minden rendbe volt (van) a gépemen a nettel.
Egyedüli furcsa az volt hogy egy adott weboldalt (vatera.hu) egyszercsak nem értem el. Ezt betudtam annak hogy biztos nem megy a szerverük. Amikor már napok óta nem értem el, és találtam egy másik oldalt (fórumot) is amit nem értem el, furcsa lett. Megnéztem másik gépről másik nettel és voilá, elérhetőek. Megpróbáltam újra a sajátommal, nem elérhetőek.Jelenleg Thome netem van (kábelnet), amit routerrel osztok tovább wifin (Asus wrt500g).
Megpróbáltam egy másik gépről, de ugyanezen a wifin+neten, az se érte el.
Kiiktattam a routert és közvetlen a kábelmodemről, utp kábellel próbáltam. Úgy működött.
Logikusnak tűnt hogy akkor a router lehet a rudas. Ezért nyomtam egy resetet rajta, de ez se oldotta meg a problémát!
Mit gondoltok? Mit ajánlotok? Mi lehet a probléma? Mi legyen a következő lépés?
Köszi!!!
-
174BPM
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megpróbáltam de azt írta ki hogy ip cím ütközést észlelt a gép...:S Persze ha csak két gép van rajta. De akkor sincs net ha 1 gép van rajta.
Azt akarjuk megoldani hátha így jobban átlátod, hogy Lan-ba össze akarjuk kötni a gépeket, pontosabban 3 gépet, és van egy router ami a ház másik végébe van. Azt nem tudom ide behozni, ezért hoztunk még egy routert amivel szétakarjuk osztani itt a szobámba a netet mind a 3 gépen. És abból a routerből amelyik messze van, abból jön egy kábel amin van net faszául és azt kéne még szétosztani ezzel a routerrel ami itt van bent.
Előre köszi!
-
-
174BPM
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet azt megoldani, ha van két routerem, pl.: x router és y router.
az x routerből 1-es portjából jön egy utp kábel amit beledugok az y router wan portjába, és az y-ból szeretném megosztani 3 felé a netet. Mit kéne beállítanom, és melyik routerbe?
Előre köszi!

-
latrab
csendes tag
Sziasztok!
UPC kábeles netem van, CISCO modemmel és egy TP-LINK wr941nd routerrel.
Ha vezetékesen csatlakozom a modemre a net tökéletes.
Ha vezetékesen csatlakozom a routerre a net tökéletes.
Ha vezeték nélkül csatlakozom a a router resetelt "nem biztonságos" beállítatlan hálózatára a net tökéletes.Akár a tplink cd segítségével, akár a modemre közvetlen csatlakozva quick setuppal állítok be hálózatot a net csak csordogál... alapból a mért értékek 50/5 így meg 1/4, 0.2/1.5, 3/3 mindenféle összevissza, de ezek közelében sincsenek az eredetinek.
Quick setupban meg cd-s beállításkor is a dynamic ip lett kiválasztva, első esetben magától detektálta ezt, nem tudom jó-e.. static ip-vel nem sikerült netet tovább vinnem a routeren.
(első alkalommal amikor cd-ről futtattam, dynamic ip.. szuperül felállt a rendszer lett egy biztonságos hálózatom max értékekkel, aztán kikapcsoltam a rendszert mert itthagytam 3 napra mire megjöttem beállt a fent említett szituáció..)
Van esetleg ötletetek mi lehet a baj? Akár egy link egy jó setup leíráshoz is megfelelne..
Köszönöm! latrab
-
Gman999
tag
Még annyit ha segítenél h be van állítva h mindenki a csoportban írja olvashatja a fájlokat, mégis csak az asztaliról tudom túrni a laptopot fordítva elvielg nincs jogosultsága. Hol adhatnám ezt meg?
Megoldva
Köszi mégegyszer a helpet! -
Gman999
tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy laptopot és szeretném összekötni a 2 gépemet h megoszthassam a cuccokat és másolgathassak, látják is egymást stb csak mikor csatlakozni szeretnék kér egy felhasználónevet és egy jelszót amikről halvány lila sejtelmem sincs h mik lehetnek. Hogy lehetne ezt a gondot megoldani? Én nem definiáltam jelszavakat sehova sem.
-
pityesz00
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy van egy TP-link wr541 típusú routerem és van egy D-link típusú modemem T-homes. Ha rákötöm a routert a modemre és arról jön a net akkor nagyon belassul 5mbps letöltésből kb 1 lesz. Ha csak a modemről jön a net akkor viszont meg van a teljes sebesség. Routernél vezeték és wifi kapcsolódásnál is ez a helyzet. Már frissítettem a routeren a frimware-t de az se segített. Van egy vezetékez TP-link R-460 as routerem is. Előszedtem azt és megnéztem, hogy ha azzal van megosztva a net akkor milyen, de ugyan ez a helyzet. Már nem tudok mit kitalálni!
Kérlek segítsetek!! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kissysellout
üzenetére
Szívesen! És elhiszem...

-
kissysellout
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséged, nem fogod elhinni... a Wi-fi műxik, nem tudom mióta... de telefonnal azonnal bejött és kérte a jelszót.
A gépem nem tud rá csatlakozni
az eszem megáll. Lenovo 3000 N200, WinXP SP3 oprendszerrel, már kitépem a hajam de semmi :S
Mégegyszer nagyon-nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kissysellout
üzenetére
Jaa..., hogy DD-WRT van rajta! Az még jobb, csak az vele a baj, hogy a DD-WRT DEMO-ban nem tudok neked beállításokat produkálni, mivel a Wireless Security részben bármit elállítok, azonnal hibára fut a DEMO. Az alap WiFi beállításoknak valahogy így kellene kinéznie...
Ha ezt így belövöd, akkor már mennie kellene, az persze más kérdés, hogy nem ártana titkosítani is, hogy más ne férjen hozzá a hálózatodhoz!
-
kissysellout
csendes tag
válasz
Penndragon
üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm Neked is. Huh, hát ez egy elég hosszadalmas leírás, holnap megpróbálkozom vele, és jelzek mit sikerült, ha sikerült, intéznem
Köszi!!!
-
kissysellout
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia! Nagyon szépen köszönöm, de a 192.168.1.1 -re az alábbi kezelőfelület jön be:
http://kepfeltoltes.hu/111026/xcv_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Próbálkozom vele, de semmi sajnos
Lehet hogy holnap friss fejjel kellene nekiállnom :S -
hfrankee
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm a javaslatokat,mentettem!
igen, a fapados az számomra az olcsó. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
hfrankee
üzenetére
Ez attól függ, hogy mit takar nálad a fapados... Ha megfelel az olcsóbb TP-LINK, akkor WR741ND, vagy WR841ND. Linksys-ből mostanság az E1000 az, ami már használható kategória, ASUS-ból pedig az RT-N10, RT-N10U, RT-N12.
Amúgy meg erről bővebben a "Milyen routert?" topikban...
-
hfrankee
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igazad van, megpróbálom.
Ha mégsem járnék sikerrel tudnál ajánlani egy fapados de megbízható routert?!
Kösz -
-
hfrankee
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat!

Legjobban egy új routerrel járok,mert a szereléséhez nem igazán értek.
Most is zacskóban van egy laptomom itthon,mert bár szétszedtem(baja volt),de összerakni se kedvem se időm se semmim
Kösz még egyszer -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
hfrankee
üzenetére
ASUS táphoz van leírásom (4. hozzászólás), szerintem némi képzelőerővel ez alapján is meg lehet javítani! Természetesen a kondi(k) kapacitása ott biztosan más értékű lesz, de ez a rossz, és valószínűleg púpos kondiról leolvasható...
-
And
veterán
válasz
hfrankee
üzenetére
A WRT54GC-nek hosszútávon sajnos nem túl üzembiztos a tápegysége (nyilván nincs róla statisztikám, de javítottam már). Ezért elég esélyes, hogy ez, pontosabban a benne található low ESR elektrolit kondenzátorok valamelyike halódik.
Intruder gyorsabb volt.. Sajnos ez a vacak (zárt) kapcsolóüzemű táp hajlamos erre, és sem a csatlakozójának a típusa, sem a feszütsége (3,3V) nem túl gyakori. -
Brother Cain
csendes tag
válasz
Penndragon
üzenetére
Ha nem csinálok semmit akkor is elmegy időnként a net, a routerrel a kapcsolat megmarad.
Igaz ritkán torrentezem, de ezért megnézem amit javasoltál.Úgy néz ki nem a router hibás, hanem a szolgáltató-modem párosból valamelyik.
Köszönöm mindenkinek a tippeket. -
hfrankee
senior tag
Hali!
Egy Linksys WRT54GC routerrel van problémám.
A helyzet,hogy egy billenőkapcsolós elosztóra van kötve és persze minden este áramtalanítva minden mással együtt.
Harmadik napja.hogy a bekapcsolásnál a router kb 5 perc míg nagy nehezen életre kel.Még a power led is 2perc mire kigyullad.
Mi a probléma meglátásotok szerint?!
Kösz és üdv -
Penndragon
tag
válasz
kissysellout
üzenetére
Itt elég részletesen le vagyon írva a dolog menete:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=13299
Lehet, hogy az a router amit te használsz nem lesz közte, de egy kis utána olvasással szerintem simán be lehet állítani...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kissysellout
üzenetére
-
kissysellout
csendes tag
Sziasztok!
Fél-lámaként, prohardveren teljesen új regisztrált júzerként, tengermély tisztelettel szeretném kérni a segítségeteket.Tarr Kft-s kábelnetet tegnap húzták be (havernál is ilyen van ott se sikerült wi-fit belőni 2 különböző routerrel sem, pedig profi arc próbálta) hozzánk, a nettel egyelőre semmi gond. Csak a routerrel, amivel megpróbálnék szórni némi vezeték nélküli áldást a házba.
Router típusa: ASUS WL-520GC (több fórumot is láttam ahol ezzel a fajta routerrel kapcsolatban dobnak be leírásokat, de sajnos az én problémámmal azonosat nem találtam).
Tehát LAN-t osztja, WLAN-t nem.Tudna valaki segíteni esetleg milyen beállításokat kell alkalmaznom? Sajnos a user manualjából nem sok használhatót tudok kiszűrni, főleg mivel kapásból úgy kezdődik a történet, hogy az Asus EZSetup egy hibaüzi után, mely szerint valami nincs rendesen csatlakoztatva felajánlja a retry-t és ennyi.
Előre is nagyon szépen köszönöm ha valaki veszi a fáradságot és megpróbál segíteni!
Üdv Néktek

-
Penndragon
tag
válasz
Brother Cain
üzenetére
Ismerősömnek ilyen jellegű probléma akkor jelentkezett ha a uTorrentben a szálak elég magasra szöktek fel... a megoldás az lett hogy 200 ra állította a maximálisan használt szálak számát, azóta tudomásom szerint nem szakad nála a net... lehet nálad is valami hasonló lehet a probléma?
-
Brother Cain
csendes tag
Status ablakban minden jónak látszik, WAN-nál megvan az IP,Subnet,MAC cím,Gateway minden ami kell.
A Routert csak kezelőfelületről rebootoltam nem manuálisan, ha elmegy a net a router kezelőfelületét probléma nélkül tudom használni, csak az internet nem működik.
Amior megszakadt a net a Status oldalon a WAN-t korábban is figyeltem,hogy elvesztette- e a modemmel a kapcsolatot vagy sem,de nem tapasztaltam ilyet.
Természetesen volt olyan amikor egyértelműen a szolgáltató hibájából nem volt net,mert a WAN-on ez látszott is.
A firmwaret tegnap frissítettem kínomban,de a probléma megmaradt.
Eddig sima WEP +MAC szűrés volt rajta,de kikapcsoltam a MAC szűrést is már.
A Router és Modem tápját még nem tudtam ellenőrizni egyelőre.
A Channel sokáig 9 és 11 volt most átállítottam 13 ra.
A gépemben lévő wlan kártya szerint a Link Quality 80és 100% között ugrál a Link Strenght 55 és 59 decibel és most minden jónak és szépnek tűnik.
A Router kezelőfelületén bekapcsoltam a naplózást,bár 1 kukkot sem értek belőle.
Motorola a modem márkája és azt hiszem elég régi darab (3-5 éves) a pontos típust is megnézem hamarosan.Remélem ezek az infók hasznosnak bizonyulnak és közelebb visznek probléma megoldásához.
Még valami: ez a probléma rendszertelenül jelentkezik de 2 hete szinte minden nap, van amikor órákig semmi baj, van amikor akár 1 órán keresztül sincs net vagy csak pár percre v. pilantra jön vissza és utána megint semmi.
-
krealon
veterán
válasz
Brother Cain
üzenetére
En ellenoriznem InSSIDer -rel vagy WirelessNetView -val, hogy a hibak jelentkezesekor nem mukodik-e azonos csatornan egy masik Wifi halozat a kozelben, ami zavarhatna az atvitelt.
A masik amit ellenorizni kene, hogy a router tapegysege rendben van-e.
(Remelem olyan alapveto hibak eleve kizarhatoak, hogy nincs a Wifi eros jelszoval vedve, illetve a router admin jelszava nincs megvaltoztatva.)
-
Tosee
őstag
válasz
Brother Cain
üzenetére
Üdv!
Mikor nincs net akkor lépj be a router admin felületére, és nézd meg a Status ablakban a WAN -nál lévő adatokat! Ha mindenhol 0 -át látsz akkor megszakadt a kapcsolat... Esetleg nézd meg a router logjában miket ír... Pluszban ha van lehetőséged, akkor próbáld ki router nélkül használni pár órára a netet, majd ha úgy is szakad akkor vagy a szolgáltatónál vagy pedig a modemmel van valami! Ha esetleg router nélkül jó lenne, akkor talán egy firmware frissítés megoldhatja a gondot a routeren!
-
krealon
veterán
válasz
zolee31hun
üzenetére
Ha a 8840-est csak modemkent szeretned hasznalni, akkor a Quick Setup -> Connection Type resznel Bridge opciot valassz.
Ezutan a di-524-ben az Internet kapcsolat tipusara PPPoE -t allitsz be es ott add meg az ADSL felhasznalonev / jelszo parost.
Az MTU erteket allitsd 1480-ra. -
Brother Cain
csendes tag
Sziasztok!
Körübelül1 éve tönkrement a D- Link 524UP routerem és egy TL WR 841N vásároltam helyette.
5 év garancia, 300Mbps,nem a legolcsóbb volt,de nem is túl drága, egész jónak tűnt.
3 emeletes társasházban lakunk az 1-ön van a router és modem, a 3-on a pc.
Légvonalban pontosan router felett van a gép max 6m lehet a távolság 2 födém választja el, a közbülső lakásban senki nem lakik.
2 héttel ezelőttig semmi probléma nem volt a routerrel vagy a wlannal.
Viszont 2 hete rengetegszer elmegy az internet.
A routerrel nem szűnik meg a kapcsolat csak net nem elérhető és megjelenik a sárga 3szög ! jellel a közepén.
3-4 vagy több router restart után ismét van net,de néha csak pár percig utána megint restartolni kell a routert.
Ilyenkor a jelszint is lelesik 50-65%.
Amikor minden rendben van akkor a jelszint 73-100% de átlagban olyan 84% körül mozog.
Az i előfordul hogy amikor bootolás után a egyből a nincs internet ikon látható a tálcán a routerrel viszont van kapcsolat.
win 7 64 bit.A Kérdéseim a következő lenne:
-Haldoklik a routerem?
-Gond van a modemmel?
-A szogáltató szivat(Tarr Kft)
-Hogy tudnám leellenőrizni,hogy a router hibás-e vagy sem?Előre is köszönöm válaszokat.
-
zolee31hun
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
beállitottam úgy ahogy irtad és egyből müködik.a wifis routernak adtam dinamikus ip-t ami szintén müködött mármint a wifi része de akármilyen kábelt beledugok nem müködik.a tipusa di-524 és nem tudom resetelni se ahogy olvasgattam másnak is volt ilyen valahol hogy lehet resetelni valaki segitsen köszi.
-
DeniBoy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TL-WR743ND hozzá egy Android telefon és a router 60s lekapcsolja a wifit, ki-be.
valakinek valami tipp ?
Thx
-
krealon
veterán
válasz
zolee31hun
üzenetére
Ha mas erteket allitasz be, akkor valoszinuleg nem fog mukodni.
Ezeket az ertekeket egy masik forumban talaltam.Ha biztosra akarsz menni, felhivod a T-akrmi Ugyfelszolgalatot es toluk kerdezed meg, mert ok biztosan jobban tudjak mint barki mas.
-
zolee31hun
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
köszi ámbár már probálgattam ezeket.az lenne a lényeg nekem hogy ennek a modem-routernek csak a modem részét szeretném használni,mert routernek a d-linket akarom a wifi miatt azt kéne valahogy megoldanom.
de csak magát a tp-linket probálom beüzemelni a router nélkül de az se sikerül.
mindig valami ping hibát ir ki a diagnosztikánál.
nem értem miért
-
krealon
veterán
válasz
zolee31hun
üzenetére
Be kell lepned a konfig feluletre (http://192.168.1.1 user/pass: admin/admin) es be kell allitani 2 ADSL parametert (Quick setup):
Tcom területen: VPI=1, VCI=32.
Utana PPPoE felhasznalonev/jelszo parosra is szukseg lehet, ami ugye a szerzodesben van leirva.A tipusszam vegi B-bol ugy saccolom AnnexB tipusu a modem. Remelem ez jo lesz neked. (Ha veletlenul AnnexA teruleten vagy, akkor igy jartal.)
-
zolee31hun
csendes tag
szevasztok.
következő a gondom t-homeos netem van volt egy szolgáltóti modemem d-link de haldoklik.volt hozzá egy d-link router is.most vettem egy tp-link 8840B modemet ami egybe routere is.és sehogy se tudom össze hozni hogy legyen net.
valamennyire értek hozzá,de kéne egy részletes leirás hogy csináljam.
elöre is köszönöm a választ. -
Penndragon
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, remélem tudtok segíteni. Már 2 napja böngészem a világhálót, de sajnos nem találtam hasznos információt...

Adott egy csodálatos Tp-link TL-R402M v7 router, ami 2 PC között osztja meg a DIGI által szolgáltatott PPPoE netet. Ha a 2 gépen csak a böngésző fut akkor nincs gond, szépen muzsikál, de amint valaki elkezd játszani (WOW, vagy BF2) akkor szakad a net, ugyan ezt csinálja ha az uTorrent fut. A torrent kliensében már levettem 50-50 re a maximálisan használható szálak számát, de van hogy még így is megszakad. Természetesen mind a két gépnek meg van nyitva a megfelelő port. Szerintetek mi okozhatja a szakadást? Vagy ennyire gyenge minőségű lenne ez a router? Előtte volt egy SMC és egy D-link is, azok nem produkáltak ilyen hibát....
Ja igen jelenleg nem megy a DHCP hanem fix mind a két gép IP-je!
Segítségetek előre is köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
De mit mért be? Ő szerintem tud mérni SNR-t, zajt, csillapítást, stb... de nem sebességet. Az igaz, hogy ezek alapján ki lehet számolni azt, hogy mennyi lehet az elméletileg elérhető maximális sebesség, de ez csak az elmélet... OK, induljunk ki abból, hogy minden rendben van a szolgáltató részéről, de akkor ebbe bele tartozik a tőlük kapott Pirelli modem + router kombó is! Mi lehet akkor még a baj? Ezek szerint a hiba csak a számítógépedben lehet! Próbáld meg frissíteni a hálókártya driverét, illetve csinálj mérést kikapcsolt tűzfal és antivirus programok mellett is. Ha így is ugyanaz, akkor próbálj meg egy mérést, valamilyen Live CD-ről indítva a gépet, ami lehet Linux vagy Windows is...
-
Csury
csendes tag
Kábellel mért sebesség,másik géppel nem próbáltam de holnap megnézem azzal is,gondoltam én is a szolgáltatóra de egy haverom aki ott dolgozik mérte be talán ő nem füllent.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az mit jelent egész pontosan, hogy a routerig jó a jel? Ha jól sejtem, akkor ez a Pitelli csoda, modem és router is egyben, tehát nincs előtte külön eszközként egy modem. A szolgáltató egyébként mindig azt mondja, hogy nála minden rendben van!
- Van lehetőséged esetleg másik géppel mérni?
- Ez a mért sebesség kábelen vagy WiFi-n értendő? -
Csury
csendes tag
a sávszélesség 5mbps helyett csak olyan 3,2 körül mozog
-
Csury
csendes tag
T-home most pontosan nem tudom a típusát -talán pirelli-. Gondolod egy frissítés jót tenne neki?
-
Csury
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,mi lehet a gond ha az adsl bejövő jele a routerig megfelelő-a srác t-home szerelő aki bekötötte haver és csak nem ver át előttem kérdezte meg-onnét viszont épphogy 60%. Vírus nincs a gépemen átnézettem. Szerintetek min lehetne javítani?Köszi
-
-
Valed
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ilyen jelszót állítottam be. Meg kiírja a windows hogy nem biztonságos hálózathoz csatlakozik jelenleg.
-
Valed
tag
Adott egy ősrégi smc wifi router, amin sehogy se tudok jelszót beállítani. Belépve a router oldalára azon belül a security ->wifi részhez hiába adok meg wpa vagy wep jelszót kiírja hogy "Your data is being saved" . De nem történik semmi, ha visszamegyek a router oldalára látom, hogy van beállítva jelszó, a jelszó mező ki van töltve csillagokkal, de nem kér jelszót a wifi csatlakozásához. Lehet az a baj, hogy nem kábellel van összekötve a gép amiről beakarom a jelszót állítani, hanem wifivel?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Linksys E2000-es router DD-WRT firmware-el képes-e vpn szervert futtatni, amivel be tudok csatlakozni távolról a helyi hálózatra? Vagyis használható-e a router vpn szerverként? (Vagy ha DD-WRT-vel nem, akkor másikkal) Találtam benne ilyet, hogy PPTP szerver, ha jól gondolom ez lehet az, bár a beállításával még nem boldogultam.
-
válasz
Claude Leon
üzenetére
Azt konkrétan hol lehet? Én még sohasem találkoztam vele...
-
Sziasztok!
Segítsetek pls. 3 éve küzdök a wifi-vel. Egyszerűen nem tudom mi a baja. Csomó más helyen instaláltam wifi hálózatokat, de az otthonit nem tudom összelőni.
Szóval adott egy tp-link 1043-as router. Ezzel még nincs is gond, mert a telóm illetve a laptopom teljesen jól működik vele. Azonban a gépemet nem tudom normálisan összehozni vele. Volt már zyxel G202-es, Belkin FDB8051-es, tplink 821-es veő egységem, de egyikkel sem cooperál jól a rendszer.
Pl: bekapcsolom a gépet, öt percig tökéletesen megy a net aztán elkezd lassulgatni, és a végén úgy összveszenk, hogy nem is látják egymást. Aztán pl átdugom a vevőt egy másik usb slotba,és akkor megint megy úgy 5 percig. Persze van amikor hetekig semmi baja, de aztán van olyan, hogy napokig gyakorlatilag használhatatlan...
A gépemen 4.2-es smart security van, és win 7ultimate 64 bites op.Szerintetek mi lehet a gond? Próbáljak meg másik vevőt? Ha igen milyent ajánlotok?
(bár nem hiszem, hogy az a baja mert 3/3 elég ciki lenne)Köszi előre is
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Van egy TP-Link WR542G Routerem. Eddig tökéletesen működött, de egyik nap elvittem mamámhoz, ott is tökéletes volt. De mikor hazahoztam akkor már nem működött. A gépek rácsatlakoznak, de egyszerűen nem jön át rajta a net. Valami megoldás? A modemmel, internettel semmi probléma sincs.
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben, így teszek

-
LanyUs
őstag
Valamennyit haladtam az ügyemben. Telepítettem a laptomomra is a gamet és csak a 3658,26900 és a 27900 portokat triggereltem ALL-ként ( így a virtual serverből töröltem mindent ). És lám, a wifi-s laptop ( 192.168.1.101 ) - amin win7 van - már jól kezeli a játék netes részét, de a kábellel összekötött konfigomról ( 192.168.1.100 ) nem tudok fellépni. Esetleg a WAN-nál próbálkozzak tovább?
Ui. azért nem értem a hibát már, mert a router jól van beállítva, ezt bizonyítja, hogy laptopról oké. A kábellel összekötött gépem, meg simán csatlakozi, ha nincs routeren, viszont ha rajta van nem
Ha vmi esetleg eszetekbe jut azt köszönöm. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
liqquid
üzenetére
Én a BT-VPN verziót javaslom, ez a lehető legösszetettebb olyan változat, ami még elfér a routered flash memóriájában. Amúgy az ott lévő builds.png file-ban megtalálod a különböző verziók közti különbségeket. Miután feltetted, javaslok egy Hard Reset-et, mert azért ennek biztosan más beállításai vannak, mint az általad használt verziónak.
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A linkről amit adtál: [link] melyiket kellene letölteni? Konkrétat tudsz adni mert így ebből nem vágom melyik kellene... Amit én szedtem az csak 1 file volt

-
krealon
veterán
válasz
TonYo1992
üzenetére
Kezdesnek javasolnam az alabbi forum a tanulmanyozasat.
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=13299 -
krealon
veterán
válasz
TonYo1992
üzenetére
A ruter kapcsol anettre es nemagepek akkorneemlessz bajjj.
1. lepes: Tanulj meg magyarul irni, ha azt szeretned, hogy masok megertsenek.
2. lepes: A router menujeben allitsd be a az internetelereshez szukseges adatokat.
3. lepes: A router mogotti gepekrol ne akarj internetkapcsolatot letrehozni, azt a router dolga elintezni.
4. lepes: A gepeken Automatikus cimlekeres (DHCP) opciot allits be a halozati kapcsolaton. -
TonYo1992
csendes tag
Csáó all.
Segitsen valaki pls:/
Nekem internet megosztási problémám lenne:/
Optanetes internetem van,és van tp-linkes routerem és wifis routerem is de nem tudom megosztani se h se:SAmikor egyik gépen felcsatlakozok az internetre,aztán a másik gépen akarok felcsatlakozik,de az előző gépről ledob,a hiba oka ip cim ütközés,segitsetek léccives:/
előre is köszönöm
Fb-n is jelölhet aki tudja h kell megoldani:Lokár AntalHali
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm mester! Amint lesz időm ki is próbálom az fw-t
! -
Titinho31
csendes tag
válasz
dr.bubo
üzenetére
Köszi szépen a segítséget
! Sikerült rájönnöm hogy mit rondítottam el eddig
, és most már olyan szépen megy mind2 router, hogy már szinte mesélnek
. Az internet sebességem még wi-fin is a távolból, 110%-os! Majd hogy nem több, mint amire előfizetek
.A hiba:
192.168.1.2
192.168.2.1A két router nem tudta elviselni egymást 2 ugyan olyan IP címen. Ez tegnap is meg volt, csak azt a kettest írtam folyton rossz helyre
. Nem tudom miért írtam el olyan határozottan, hogy utána észre se vettem. De ma elsőre kb. 2 perc alatt észrevettem és javítottam.Még 1x is köszi a segítséget!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jól hangzik, majd kipróbálom, olyat akarok véglegesnek ami tud tud torrent kliensként is működni ha lesz majd külső winyóm hozzá...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
liqquid
üzenetére
Az lehet, de nem ennyire... Nincs bekapcsolva a QoS? Abban esetleg lehet valami idétlen szabály, ami befolyásolja. Ha be van, akkor kapcsold ki, legalább egy teszt erejéig... Vissza irányba is ugyanilyen lassú a két eszköz között?
szerk.:
Én meg csak írok, és utána olvasok tovább. Látom közben már megoldódott!Amúgy a Shibby féle Tomato is megy a WNR3500L-en, és szerintem jóval összetettebb fw. Ráadásul ugyanúgy benne van Toastman munkája is!

-
liqquid
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ezt: Tomato Firmware v1.28.7476 MIPSR2-Toastman-RT K26 USB Ext
Hát ha nem az akkor nem tudom mi lehet de elvileg semmi nem csinálhat ilyet... ez furcsa, az se lehet hogy kevés a jel mivel közel van a router meg a lapos, de max kipróbálom kábelen mit változik... aztán kiderül, még max a titkosításra gondolok de az se lehetne akadály de már 1 teszten olvastam, hogy volt, hogy lecsökkent az átviteli sebesség titkosítás miatt...
-
TonYo1992
csendes tag
Csáó all.
Nekem internet megosztási problémám lenne:/
Optanetes internetem van,és van tp-linkes routerem és wifis routerem is de nem tudom megosztani se h se:SAmikor egyik gépen felcsatlakozok az internetre,aztán a másik gépen akarok felcsatlakozik,de az előző gépről ledob,a hiba oka ip cim ütközés,segitsetek léccives:/
előre is köszönöm
Hali -
liqquid
tag
Re
Tomato fw van fent a netgear wnr3500l-emen, én kábellel csatlakozok hozzá, bnőm laptopja meg wifi-n. Lemértem wifi-n a net sebességet megvan a 20 megabit, viszont megosztott filmet másoltam total commanderen keresztül a gépemről az övére és mindösszesen kb. 200kb/s sebességgel másolta... mitől lehet ez? Ez borzasztó lassú, ennek gyorsabbnak kellene lennie, lehet valami tomato beállítás ami korlátozza? Vagy netán valami más? tűzfalakon átengedtem szépen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az eszem megáll. Lenovo 3000 N200, WinXP SP3 oprendszerrel, már kitépem a hajam de semmi :S

, és most már olyan szépen megy mind2 router, hogy már szinte mesélnek
. Az internet sebességem még wi-fin is a távolból, 110%-os! Majd hogy nem több, mint amire előfizetek
.
. Nem tudom miért írtam el olyan határozottan, hogy utána észre se vettem. De ma elsőre kb. 2 perc alatt észrevettem és javítottam.