Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
válasz
dredjudge84 #36141 üzenetére
Mint ahogy az OTP-s forint alapú Maestro és VISA kártyákkal végzett dolláros vásárlás is dupla konverzióval megy, nem csak az MC.
"(64) A terhelési tranzakciók elszámolásakor használt árfolyamok
a) Maestro, MasterCard és VISA típusú kártyákkal a Magyarországon kívül és a Magyarországon nem forintban végzett tranzakciók ... eredeti pénznemét a Nemzetközi Kártyaszervezet átszámítja az általa alkalmazott árfolyamon euróra.
A Bank a Nemzetközi Kártyaszervezet által elszámolt összeget a Kártyaszervezet általi elszámolás napján a Banknál érvényben lévő, aznapi első deviza eladási árfolyamon számítja át forintra."Üzletszabályzat, 16. oldal.
-
pictigjis
őstag
válasz
dredjudge84 #36143 üzenetére
az előbb írtam le másodszor, hogy a raiffeisennél például nincs dupla konverzió dollár esetén mc-vel. tényleg feladom
-
dredjudge84
őstag
Én most csak azért is felhívtam az otp supportot, és ott is ezt mondták. Ha dollárban fizetsz OTP MC kártyával, akkor dupla konverzió van.
-
pictigjis
őstag
iszonyúan örülnék, ha ezt a félrevezető baromságot többé nem másolná be senki (ráadásul ilyen noname szar forrásból). komolyan, megőrülök, napok óta csak ezekkel a szar kártyákkal pörög a fórum
dupla konverzió revolutnál, aki ilyet leír, önmagában nem érti az egésznek a működését. és mielőtt bárki visszakérdezne, akár visa, akár mastercard kártyáról van szó, adott bank és a kártyatársaság szerződése fogja meghatározni, mi az elszámoló devizanem. csak hogy példát mondjak: az ersténél a visa és a mastercard is euróalapú, a raiffeisennél meg a mastercard is dollár
jó lenne egyszer és mindenkorra befejezni az ilyen téveszmék terjesztését. teljesen mindegy, hogy visát vagy éppen mastercardot kap valaki, ha meg le kell cserélni, le kell cserélni, felesleges idejönni hisztizni miatta
-
-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo #35058 üzenetére
A kedves barátom az OTP főhadiszállásán dolgozik és ezt ő is megerősíti hogy így van. Visa dollár alapú, mc meg eur. Ha például rubelben fizetsz akkor mind a két kártya esetében dupla váltás van.
-
pictigjis
őstag
válasz
szabi__memo #35056 üzenetére
jó, hát azt is el lehet olvasni, hogy például amíg az erste a visa árfolyamát használta, akkor is euró volt az elszámoló devizanem (vagyis a visa minden olyan devizás vásárlást, ami nem eur volt, előbb eur-ra váltott, és onnan huf-ra). makoghatunk a részleteken, hogy dollár így, meg euró úgy, a user szempontjából az számít, hogy a bankja milyen elszámolási szerződést kötött. szerintem kicsit elbeszélünk amúgy egymás mellett
és csak az általad linkelt cikkből: "Romániában vásárolnál lejben valamit, akkor a kártyatársaság ezt nem forintba, hanem először euro vagy dollárban váltja. Ezt küldi el a bankodnak, aki ezt az euro vagy dollár értéket váltja forintra, azaz kettős konverziód lesz. Ezzel szemben USA-ban Visa a kártyás vásárlásnál egyből dollárról forintra váltás történik. Ezért célszerű külföldi utazáskor figyelni a kártyánkra, mivel a dupla konverziónak nagyobb költsége lehet a váltásnak."
ennél nagyobb baromságot rég olvastam, hiszen mint a fenti példámban írtam, még az erste visás elszámolásos korában is a visa a dollárt előbb átváltotta euróra, és onnan forintra. manapság is azt szokták szabályozni a bankok, milyen elszámoló devizanemre konvertál a kártyatársaság (ami még egyszer, szerződéstől függ), aztán azt a saját tetszés szerint megszabott árfolyamaikon könyvelik le
attól, hogy sok helyen leírnak valamit, az még lehet baromság (vagy csak szimplán pár évtizeddel ezelőtti rosszul tudás)
-
viktorhu
veterán
válasz
modflow #34800 üzenetére
Volt régi, mindenkinek "gyárilag" a számlaszám utolsó három számjegye. Annak idején volt sok kommunikáció erről, hogy meg kell változtatni majd a dupla hitelesítéshez, mert az alapbeállítás szerinti kódot nem fogadják el online vásárláshoz.
Boond: ez a telekód a kezdetektől létezik, nekem 96 óta van otp-s kártyám, már akkor ezt kellett a telefonos lekérdezéshez / ügyintézéshez használni.
-
törölt tag
válasz
sambenez #34753 üzenetére
Biztos? Nem úgy van hogy csak ha többet realizálsz, mint amit betettél? Más topicban úgy rémlik ilyesmit olvastam.
Ha revoluton vetted akkor ki/be nél még jön a revolut tuja is. így dupla tripla stb alatt én nem venném ki (persze 100e-t sem raknék be)tehát nem biztos, hogy reális/igazam van.
#34758) tobias40
Kriptoval szerintem nem lehet revon fizetni. Váltásra meg vonatkozik... Revon inkább hosszabb távra éri meg, akkor kevésbé "fáj" a plussz költség. kis nyereségnél. pl 100enél 10e szerintem nem éri még meg. De 100-200-300%nál már simán. Legalábbis én így gondolom(egyrészt hogy lesz annyi)
-
-
Sziasztok,
Ugyanez lenne nekem is a kérdésem nagyjából, egy kis különbséggel.
2019. december óta használok Revolutot és összesen kb. 800 ezer forintot költöttem róla. Viszont a legnagyobb befizetésem az messze nem volt akkora összeg, mint amekkorát most szeretnék befizetni (kb. duplája ennek).Szerintetek mekkora annak a kockázata, hogy belefutok valami necces szituba, pl. hogy zárolják az összeget? A Revolut Bank szolgáltatást még tavaly megigényeltem tőlük, amikor felajánlotta az app.
Utána ha befizettem a forintot, rögtön átváltanám Revoluton belül EUR-ba és utalnám a kincstárnak, majd venném a dombornyomott kártyával PEMÁP-ot belőle. Gondolom ez működik simán, ha nem zárolják az összeget, igaz?
Köszi!
-
Grundez88
csendes újonc
válasz
Oliverda #33508 üzenetére
Ahhoz azóta nem nyúlok, mióta néhány hónapja volt egy dupla terhelés, mert szintén valami hiba volt az első próbálkozás vége, másodszor elfogadta, utána kocsiban telefonon néztem, hogy 2 alkalommal is levette a pénzt. Persze visszajott, de nem 5000 Ft-ról volt szó, hanem úgy 65k-ról.
-
nutfile
aktív tag
válasz
anadroid #32506 üzenetére
nekem Revolut => Rafi CC irányba volt 2 sikertelen próbálkozás. legalábbis azt hittem.
a postod hatására megnéztem, a Revolt 1 sikertelen próbálkozást mutat, a Rafi CC-n pedig megjelent mindkét összeg
(gondolom majd utólag korrigál a Revolut. ahogy anno tett a Curve, amikor duplán vont le fizetéseket.) -
törölt tag
Hali!
A Revolut tud adni igazolás egy bizonyos tranzakcióról?
Befizettem egy honlapra 80 eurót, a honlap hibát írt, a Revolutnál mégis levonták a pénzt és Completed a státusz.
A statement, amit látok az adott tranzakciónál nem elég. A honlap kér egy igazolást, amin látszik a küldő, fogadó, összeg, dátum, stb.
2 órája nem írnak vissza chaten.Volt már boltban, hogy duplán vont pénzt, mert Declined lett az első, de az Pending volt sokáig is visszajött.
-
Srácok, nekem már megint duplázott a Revolut.
De most szerencsére nem egy kártyás fizetést volt le kétszer, mint a múltkor, hanem egy automatikus feltöltést ismételt meg 3 percen belül. Csak pislogtam, hogy hogy lett ilyen magas az egyenleg. -
<Adamsky>
nagyúr
Ezt tettük mi is. Pontosabban azt kértem a havertól, hogy menjen végig ezeken a lépéseken. Azt mondta, hogy a végén azt írta neki az alkalmazás, hogy a fordulónapon a dupla tranzakciók visszatérítésre kerülnek. Végül - alig pár nappal később, de még a fordulónap előtt - visszakapta a pénzt. Ez így akár "happy end" is lehetne, és végül is az is, viszont felvetődött bennem a kérdés, hogy mi van, ha az ember ezt nem veszi észre?
Nem lettem nyugodt. Eddig bíztam a Revolut-ban (szemben a Curve-el), de most ez az eset arra kényszerít, hogy árgus szemekkel figyeljem a számlám. -
Claudio
csendes tag
Sziasztok!
Beszéltem revolut supporttal. 18.-án náluk volt a dupla levonás miatti hiba. Azt mondták tudnak róla és dolgoznak a megoldáson. Én is először oda telefonáltam ahol fizettem, de mondták, hogy csak 1 levonást látnak. Minden aznapi tranzakciómnál pontosan rá 2órára levonták még1x azt az összeget. -
Sziasztok! Nekem is lett két duplikált fizetésem vasárnap, ráadásul nem kis összeg. Rita, a chatbot azt mondta, 8 napon belül visszatérítik automatikusan, ami július 26-ot jelent...
Volt már, aki személyesen intézkedett az ügyben és sikerrel járt?
A Revolut supportnak hol lehet szólni, az alkalmazáson belül? -
AnonymusX
őstag
válasz
István89 #31152 üzenetére
Sziasztok!
Vasárnapi vásárlásom (mozijegy) szintén duplikált lett, de csak 1 nap múlva (miközben az alkalmazásban pont 2 órával későbbinek látszik a duplikált tranzakció, mint az eredeti) és így negatívba is ment az egyenlegem.
K Norbi képén is pont 2 óra van a két tranzakció közt. Revolut supportnak jeleztem, azt mondták hiba van náluk és majd szólnak.
-
István89
tag
Szia,
Ugyanez van nálam is. Nekem 4 tranzakció volt vasárnap, ebből három duplikálódott 2 óra elteltével. A 4. pedig nem.
Nekem volt már ilyen esetem pár hónapja, az egyik automatánál vásároltam valamit és másnapra 3x jelent meg Késleltetett tranzakció szöveggel, de 24 óra elteltével sztornózták. Itt még ez nem történt meg, de mivel másoknál is előfordult, így tuti a Revolut-nál lehetett valami megint, így reménykedem benne, hogy kihagyhatom a Revolut ügyfélszolgálatát.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Laybee #31129 üzenetére
K Norbi esete teljesen más. Ő kifizette kézzel a számlát, mert elfelejtette hogy automata levonás is van rá beállítva. A Voda meg gondolom még nem könyvelte le a kézi fizetést, amikor triggerelődött az automata.
Az általad írt eset elég ritka, és általában az is rendeződik. Volt időszak amikor a fizetésfeldolgozó köztes szolgáltató vacakolt, azt is rendezték egy idő után. (értsd visszaadták a duplán könyvelt összeget) jah és akkor kb. az összes fintech aki azt a szolgáltatót használta ugyanígy járt, vagyis a "más pénzintézettel nem történik ilyen" az tévedés.
Láttam írtál a supportnak, nyugi meg fogják oldani. -
d.
friss újonc
Sziasztok,
velem is hasonlóan megtörtént a dupla terheléses probléma, ráadásul 2 teljesen független tranzakciónál is (mindkettő vasárnap esti, a 2. tranzakció mindig pont 2 órával az első után). Mindkét terhelés teljesített, csak a második mindkettőnél "Késleltetett tranzakció".
A dupla eset miatt nekem gyanús, hogy a Revolutnál lesz a hiba, de egyelőre nem reagáltak érdemben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
MasterMark #31122 üzenetére
Bocsi, nem válasznak szántam, de most látom, hogy akár az is lehetett volna.
Ezek szerint mostanában más is járt így? Na, mindjárt picit visszaolvasok...
... tudom, hamarabb kellett volnaAz egyik cimborám járt úgy nemrég, hogy egy olyan boltban, ahol egyébként gyakran vásárol, 2× vonták le az adott összeget (azt nem tudom, hogy pontosan ugyanakkor-e vagy kicsit később, de kiderítem ...). Vissza is ment, de az eladó azt mondta, hogy nem tud utána nézni a dolognak, majd a főnök. A főni viszont nyaral ...
Érdemes ezzel párhuzamosan a Revolut-al is felvenni a kapcsolatot? Én úgy gondolnám, hogy nem, mert biztos azt mondanák, hogy előbb "helyben" tisztázzuk, mi történt. Ellenvetés?
A másik kérdés / érdekesség, hogy a dupla terhelés miatt - ha nem is sokkal (~6e Ft) - de mínuszba futott a számlája. Ilyen lehetséges?#31099 Laybee
Mi lett a sztori vége? -
vnorbi
aktív tag
válasz
#04441088 #30494 üzenetére
Bevallani mindent be kell, fizetni csak akkor, ha a számított adó mértéke meghaladja az ezer forintot. Részvények esetén a nyereséges és veszteséges ügyletek összeadódnak, így ha kb annyit buktál, mint nyertél, akkor 0 körüli adóalap jön ki (és ezt még csökkenti a tranzakciós jutalék is, ha volt). Cryptonál minden nyereséges ügylet bekerül az adóalapba, amit a veszteségek és jutalékok nem csökkentenek, és kb duplája a fizetendő adó mértéke, mint részvényeknél. Ezeket az összegeket az ügyletek elszámolásának napján kell MNB árfolyamon forintra váltani, és úgy számolni velük. A részvényes ügyletekkel évente egyszer kell ilyen szempontból foglalkozni, a cryptosokat negyedévente kell bevallani és befizetni utánuk az adót a jelenlegi szabályok szerint (de van ígéret, hogy lesz majd rá rendes szabályozás, és akkor majd a részvényekhez hasonló lesz az adóztatásuk).
Nem írtam teljes pontossággal minden részletet, csak arra akarok rávilágítani, hogy ez nem olyan egyszerű, és lehet jobban jársz egy adótanácsadóval, mint a fórumon ismeretlenektől elfogadott, esetleg téves infók alapján nekivágni.
-
ottalai
lelkes újonc
válasz
dkekesi #28565 üzenetére
Annak örülök, hogy sikerült végül is. A közösség úgy gondolja, hogy a téma már kivesézésre került, úgyhogy én ígérem, hogy csak az utolsónak feltett kérdéseidre megpróbálok megfejtést adni.
Egy LEHETSÉGES megfejtés:
Téged Kovács Jánosnak hívnak. A nejed számlája jó esetben Kovács Jánosné néven fut. De ha a leánykori nevén, akkor lehet pl. Nagy Éva néven is.
A Revolut számládon az eddigi tranzakció történeted szerint néhány ezres tranzakciókat hajtottál végre, mondjuk kártyás vásárlásokat kiskereskedelmi üzletekben.
Egyszer csak érkezett egy pl. több milliós jóváírás a számládra Nagy Évától, "ház eladás fele" közleménnyel (ennyit látott a Revolut). Ez a Revolut-nál megállt, kérték az igazolásokat. Beküldted a nevezett kivonatokat.
A Revolut megvizsgálta és átengedte, mert:
-a beküldött kivonaton látszik, hogy Nagy Éva lakcíme ugyanaz, mint a tiéd, tehát lehet kapcsolat köztetek.
-a kivonaton látszik, hogy Nagy Éva számlájára korábban jóváírásra került egy nagyobb összeg (a neked érkezett duplája) hasonló jogcímen.
-hozzájutottál Nagy Éva kivonataihoz, tehát van tényleges kapcsolat köztetek. Esetleg még a vonatkozó adás-vételit is leküldted, amiben szerepel a neved, vagy legalább Nagy Éva neve.
-együttműködtél a Revolut-tal, nem sunnyogtál.De ez csak egy lehetséges megfejtés. Ha egész más a sztori, én elengedem a további válasz keresgélést. Nagyjából ennyi. Úgyhogy tényleg lezárható a polémia a témáról.
-
norrberth
addikt
Mint a húzat
De a revolut komoly volt.Szerintem érzékelte hogy dupla tranzakció lesz.. Vagy valami trupisság..
Dobta hogy kártyát fagyasztotta.
Mert gyanús tranzakciót észlelt.De ha én voltam az. Meg jóváhagyom.
Persze! nyomtam neki hogy YESS kell a lego
Levett 27 ezret, ezt jóvá hagytam.
Utána azonnal próbált 32 ezretMost írt az élő ügynök. Jóváhagytam a vásárlást.
Also transaction was pending. A pending transaction is a payment which has been authorised, but it’s still waiting for the merchant to accept or reverse it. The merchant has 7 days in which to do this, but it can take up to 15 days if it’s an e-commerce pre-authorisation or a deposit payment such as a hotel booking or car rental. Following this 7-15 day period, the money will be sent back automatically if the merchant hasn’t taken any actions. We’re unable to release the funds before this time. A declined transaction could also appear as pending. Should this happen, the money should be returned to your available balance after 7 days.
-
Reverting
őstag
Engem 9m utan ellenoriztek, de semmi korlatozas nem volt... kertek az igazolast, bekuldtem par szamlat (kb 3honap visssza) aztan csaaa... vagyis volt korlatozas, nem engedet Top up... ja es vagy 3 hetig ultek rajta...
kozben kertem indokot h mééé? Szokatlanul magas osszegel indokoltak...
ha tudnak...
azota mar vagy duplaja atment es semmit nem kertek...
-
válasz
gzbotii #25492 üzenetére
Köszönöm szépen!
Végül nem mertem meglépni, hogy a Revora utaljon az Államkincstár.
Sima bankszámlára kértem 21-én délután 6 körül, és csak 22-én délelőtt érkezett meg. Ráadásul a pénzt (vételár) 22-én délután 5 körül kellett átutalnom, mikor megkötjük az adásvételit és viszem a járművet.
Legutóbb egy péntek kora délutáni utalás Revoról csak hétfőn érkezett meg a hazai címzetthez. Szóval a csúszásnak dupla kockázata volt.Az Államkincstári applikációban meg lehet adni közleményt, így vélhetően működik a Revora utalás. Most nem fért bele az időbe.
-
Peter.70
addikt
válasz
kosmoo81 #25398 üzenetére
Nekem nem volt gond vele. Napi limit db szám is oké volt? Gránitnál a napi limit 20 db ( vásárlás, és azt hiszem a revolut feltöltés duplán számít )
Curve-val ha fel akarsz venni kp-t, akkor nem az ATM limit a mérvadó, hanem a vásárlási, mivel a curve kp felvétel vásárlásnak van könyvelve -
Oliverda
félisten
válasz
JóGéza #24947 üzenetére
Milyen póráz? Jelenleg sem szűrni, sem statisztikázni nem lehet az egyes kártyákkal végzett költéseket, tehát elég nehéz summázni, hogy ki mennyit költött egy hónapban, szemben a különálló fiókokkal. Mindössze a kártya havi limitjével lehet játszani, amit viszont sokkal körülményesebb állítgatni, mint pénzt küldeni egy másik számlára. Arról a feljebb említett előnyről nem beszélve, hogy két külön fiókkal minden limit alapból duplázódik.
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
sopruk #24174 üzenetére
A probléma azóta is meg van... Az előző telefonszámról (régi és eddig működő!) való bejelentkezésről a jelszó beadása után kéri, hogy töltsem ki az űrlapot. Ha kitöltöm akkor az email címnél kiírja, hogy már foglalt - én tovább is mentem megadtam egy másik email címem így meg dupla regisztrációnak veszi.
Így a szórakozás közben bekerült a rendszerükbe a régi működő adataim mellé egy fars regisztráció - idáig úgy voltam vele ha a fene is fenét eszik akkor is visszaszerzem a kártyám használat.
Lassan ott tartok, hogy a személyim vigyorog ha meglátja a telefonom.(chat)
4 db fix pont van a telefonszám, email, bankkártyaszám és jelszó ehhez jön a szelfi, szelfi + személyi, személyi első és hátsó oldala - ÉS akkor jön a Revolut programja, személyzete és nem lehet belépni...
Rosszmájú vagyok ez a Fintec = Fingtec.. (Bocs!) -
vnorbi
aktív tag
válasz
t72killer #24140 üzenetére
A Revolutnál van csak kvázi nulla árfolyamrés, de a terminál a forintot egy előnytelen árfolyamon váltotta volna előbb dollárra, és ott bukó lett volna belőle. A kis összeg miatt még ez sem fájdalmas, legfeljebb néhány 10 forintról van szó ebben az esetben, de észben kell tartani, hogy ha dupla konverzió van, akkor jó eséllyel legalább az egyiken le akarnak nyúlni.
-
-
Ziog
aktív tag
Raiffeisen debit kártyáról az auto top up megy valakinek? Eddig nem volt elérhető az opció, most hogy az lett, meg nem megy valamiért. Lehet az új Raiffeisenes dupla hitelesítés miatt van, ami netes vásárlásoknál alkalmaznak?
-
geryboro
senior tag
válasz
Oliverda #22720 üzenetére
ez roppant jo hir, mivel az itthoni szamlam megszuntetese utan csak a revo premium, meg a curve van,
mar kezdtem fonni a kotelet a nyakamra.(#22724) ÁrPi2 neztem a beta program revo-n mar zarva van.
Curve+Revo problemam eddig 2* volt az elmult kb 1.5 evben amiota megvan,
1x. nem fogadta el a tranzakciot,
2x. duplan fogadta, de azota minden megoldodott szerencsere. -
Brukesz
csendes tag
Sziasztok
Volt már szó a témáról a topicban visszaolvasván, de velem most történt meg, hogy májusban és júniusban több topup műveletet duplán vont le a bankomtól. Írtam a chat-en, de csak a robot válaszolt, hogy mindenki nagyon elfoglalt. A státusz jelenleg az, hogy "munkatárs keresése"
Kérdésem az lenne, hogy kell készülnöm valamilyen dokumentummal a banki oldalról, amivel igazolom nekik, hogy ténylegesen duplán húzták le a pénzt? Vagy ők is látni fogják? Továbbá mennyi idő mire reagálnak? A gond az, hogy az első ilyen eset május 18.-án volt, de csak most vettem észre. Ezek szerint ők nem nagyon figyelik ezt?? -
petir
senior tag
válasz
zsamiatt #22099 üzenetére
Nem nézett el vannak ilyenek.
Ha résen van az ember lehet kifogni ilyeneket.Persze nem árt jobban belenézni utánaolvasni.
Az olaj részvények amúgy beestek a vírus idején . Volt olyan nevezetesen ez a CPE , hogy 0.5$ volt.... Most épp 1.69-al zárta a napot.
De van ennél durvább is pl.
SPG,VTS ami a válság előtt 50$ és 140$ a vírus alatt olyan szinten bezuhantak , hogy 15-20$ volt... Na akkor kellett volna jól bevásárolni. Már most duplája az értékük. De még nem érte el az előbb irt kezdetieket. Szóval aki bátor.......... -
vmarci21
tag
válasz
Ezekiell #21600 üzenetére
Magyar PayPal regisztrációval csak forintban lehet utalni, más pénznemben nem.
(maximum még USD-ben lehet kiutalni, akinek sikerült valahogy bekönyörögni a TransferWise fiókját PayPal alá, de nekem múltkor nem engedték, azzal rázott le a PayPal ügyfélszolgálat, hogy ez egy TransferWise fiók számlaszáma, és nem támogatjuk a TransferWise Bankszámlára való kiutalást.)Úgy hogy alapból nem elkerülhető a PayPal-on való EUR -> HUF konverzió.
Egyetlen kerülő megoldás lehet, ha PayPal-on átküldöd egy eurózónában regisztrált PayPal fiókra az összeget, és onnan már ki lehet euróban utalni. Ehhez kell egy eurózónában élő ismerős, aki kiveszi neked a pénzt, majd továbbutalja. (vagy csinálni kell egy új fiókot, és hazudni kell a tartózkodási hellyel kapcsolatban PayPal regisztrációkor. Ez duplán nem ajánlott művelet: nem szabad PayPalra több fiókot regisztrálni, és nem szabad hamis tartózkodási helyet megadni.) -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #21542 üzenetére
Amikor volt Curve dupla terhelés, akkor mindig volt Revoluton is. Mivel egy a payment processor.
-
Zsöti90
tag
igen dupla terhelés ami függőben van az feb 28.-án van euróban, de akkor levonta az eurót, míg ugyan ez a terhelés március 2. de már forintban "késedelmes tranzakció 28. február időpontra" késznek jelezve, írni akartam már az appon belül de hibát jelez és próbáljam meg később, bár ha valaki megmondaná, hogy melyik menüpont kell pontosan hátha én néztem el valamit
-
Zsöti90
tag
Az úgy volt hogy ezek a fizetések euróban történtek feb 27-28-án párizsban, akkor le is vonta euróban a pénzt a kártyáról azonnal nem is volt semmi gond és hogy hazajöttem tegnap levonta forintba is ugyan ezeket a tételeket. mi a teendő írni kell nekik hogy dupla levonás történt és mi kell még ehhez?
-
LittleSV
csendes tag
"Annyi maradt, hogy ha feltöltöd a Revot hitelkártyával és utána azonnal átvezeted az összeget, akkor ingyenes maradt. (nincs felvételi díj, a napi kamatot pedig megúszod) (viszont nyílván nem tudod a hitelkereted kamatoztatni így)"
No de ez dupla munka, fele élvezet mivel a revolutos feltöltésre pont jóváírást sem kapsz (wizzair), ráadásul a havi hitelkeretedet is kimerítheted és utána már az egyébként pontjóváírással járó vásárlásokra sem kapsz semmit.
-
Szabesz
őstag
válasz
Shade45 #18326 üzenetére
Megerősítem. Erste Max hitelkártya.
Érintett voltam a Cure duplázás hibákban, és a második charge az Erste Max-omra ment (onnan sosem töltök, mert eleve nem jár érte semmi, és még bele is számolódik a havi limitbe).
Curve visszatérítette, de az Erste rekord gyorsasággal egy nap alatt könyvelte a zárolást KP felvételként (és pörgetik rá a kamatot), és külön tételként a visszatérítést. Meg is reklamáltam, majd visszavágták hogy felhívják szíves figyelmemet arra, hogy 2019.12-től az MCC 4829 KP felvételnek minősül. Köszi, csak azért a tranzakcióért sosem jelentkezett a terhelést kezdeményező, sőt jelezte H ez bizony cancelled. Szép világ. -
torma99
aktív tag
A duplikált fizetések kapcsán curve használata esetén, biztos megkaptátok a curve státusz emaileket. Délelőtt elismerték a hibát, most jött az email, hogy azonosították is. Tehát nem a Revolut oldalán volt a hiba. A Curvenál is viszonylag gyorsan megy az elhárítás, még szeribtem ma megoldják.
-
-
torma99
aktív tag
válasz
peti135 #18091 üzenetére
Szerintem gyorsan töltsd vissza a 39k-t nagyokoskám.
Bocsi, hogy így hívlak, de a te fajtád az, aki külföldön tartozást halmoz fel, majd azt gondolja megússza.
Nem fogod, és nem magyar fmh-t kapsz, hanem a követelést eladják egy ottani ügyvédnek, aki először rátesz szép kis summát, levelez veled, aminek szintén van költsége, te persze kidobod a leveleket, mert akkora király vagy, közben kamatozik az egész hóbelevancod, majd a végén, amikor a 39K a duplája, vagy háromszorosa, na akkor kapod a bírósági, vagy Navos papírt. Meg persze jössz ide majd ide sírni, hogy gonosz Revolut.
Ne haragudj, de ez még az invite bónuszos csalóknál is aljább hozzáállás. Oltári ruppótlanság 130 Eur körüli összeggel trükközni, és még büszkélkedni is vele.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Williamgrant #18061 üzenetére
Ahogy en ertem a storyt, a kollegat a Jan12-es sztornok majd ujra levonasok erintettek dupla levonaskent, mert nem is kozvetlenul a revoluttal fizetett.
-
Nem annyira vicces, de oldani akartam a feszkót.
Csak óvatosan kérdezem, hogy nem lehetséges hogy tényleg a kereskedőnél van valami elszabva? Ugye a terminálon ők is tudnak visszavonást nyomni. 90k miatt már csak érdemes lenne felhívnod őket hogy mondjanak már rá valamit. Plusz ugye a kártya kibocsátónál (Mastercard, Visa stb.) is tudsz reklamálni. Nekem már volt olyan ügyem, amit ők oldottak meg (Pekingi bankkártya használat, dupla levonás), igaz vagy 3 hónap volt mire jóváírták.Szóval minden irányból üsd a vasat folyamatosan.
Én a Revoluttal mikor ÜF ügyintéztem azt E-mailen tettem meg. Szóval az is működő forma, értelemszerűen nem realtime.
-
Tuomas
addikt
Ez nekem már kicsit magas kezd lenni, ezért sem használok Curve-ot.
Aki szintén Curve-al fizetett aznap, csak épp más (nem revolut) kártyával a Curve mögött, annak is duplázták az aznapi költését?Vagy ez csak azoknál állt fenn, akik aznap Curve mögé tett Revoluttal vásároltak?
-
balinlin
senior tag
válasz
anadroid #18031 üzenetére
Curve-ön keresztül a refund (meg a back in time és a küldés is) lassan fut át, szerintem meg fog jelenni majd a Revoluton is pár nap múlva.
Ha közben újra beterhelik, akkor előfordulhat, hogy megint levonja R-ról és lehet hogy az összeg egy ideig duplán fog hiányozni. -
joey04
titán
válasz
Somatom #17680 üzenetére
Köszi, közben pont egy revolut csoportban találtam meg a Curve kártyát, hogy be lehet tenni mögé a Revolutot is. Ráadásul olvastam, hogy a Revolut kártyát ritkán ugyan de nem fogadják el, mert prepaid kártya, viszont a Curve esetében nincs ilyen gond, tehát ez egy dupla sansz, biztonság.
És akkor ha van euro a revolut kártyámon, akkor arról tudok kivenni minden díj nélkül eurot hazai otp-s atm-ből igaz?
-
Stalemate
csendes tag
Bocsi, duplikacio.
-
-
KTU
addikt
válasz
szente #16447 üzenetére
Lehet hogy az Amazon valami oknál fogva mégse EUR-ban terhel, (dupla vagy többes konverzió),
Gondolom pont annyi EUR van a Revolut zsebben amennyi végösszeget mutat az Amazon, és a többi zsebben sincs egyenként elegendő pénz a vásárláshoz, (mivel több zsebből nem rakja össze), ezért nem jön össze a vásárlás.Nem tudok németül
, és Google-val sem fordíttattam le.
Szerinted fontos, és szeretnél rá választ, kérlek fordítsd le. -
petipetya
nagyúr
Nek tudom, hogy kéri-e. Homályos még nekem ez, hogy mi kérne vagy nem kérne PIN kódot 5.000 Ft feletti érintéses fizetés esetén, ha a Google Pay alatt van a Revolut virtuális kártyám. Elviekben semmi sem kérne kódot, mert a teló biztonsági feloldása ezt helyettesíti, de itt a topicban mégis belefutottatok már olyan érintéses ATM-be, ami kérte a virtuális kártya PIN kódját.
A 31-i Mobiljegy frissítést este telepítettem, el is cseszte a bérletet. Pénteken munkába menet személyesen panasz jegyzőkönyvet rögzíttettem, és a papírkával utaztam befelé, de sehol sem ellenőriztek. Eszembe sem jutott volna duplán megvásárolni emiatt. Napközben telón értéekeztünk a nemzeti Mobilfizetéses emberrel, és hazafelé már a frissítés által javított bérlettel utaztam.
-
válasz
anadroid #14524 üzenetére
Nekem a Curve inkább nyűg, ezért csak pár hétig használtam. Nem akarom mindig váltogatni, és belesni a korábban leírt dupla konverziós okosságba, ahogy fejben tartani sem, hogy most éppen melyiken áll.
Saját pénznemben fizikai üzletben rendes bankkártyával vásárolok, neten és külföldön pedig revoluttal.
Egyszerű, könnyű, nem kell állítgatni, és mindig tudom, mivel fizetek.
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater #14360 üzenetére
Mondjuk az, hogy legyen mindkettőtől fizikai kártyám, amit a Revolut -tal használhatok. Az a bibi, hogy totál nem értem az egészet és hiába olvasgatom az összefoglalót. Jelenleg két számlám van az Erste -nél és ezekhez egy olyan kártya, aminél webes felületen változtathatom, hogy melyik számlámhoz akarom társítani. Alapértelmezetten az Euróshoz használom. Amit szeretnék:
-Konverzió. Drága az Erste. Az Erste Forint számlámon tárolni kívánt összeget az Eurósról áttenném egy Revolut Eurósra. Ez kártyás fizetés, tehát nincs költsége. A Revolutban konvertálnám, majd Forintként visszaküldeném az Erste Forint számlámra. Ez reális/járható?
-Mi a helyzet a tranzakciós értesítésekkel? Az Erste SMS -ben értesít, amire külön költséget számol. A Revolut tud az alkalmazásában push -ként, vagy más, ingyenes módon értesíteni?
-Mi a nyavalya az a vault, amit zárolhat a Revolut? A fórum nyelve Magyar, de az összefoglalóban vault a megfogalmazás. Nincs ennek a kifejezésnek vmi Magyar megfelelője?
-A kp. -ben felvenni kívánt összeget is szeretném Revolutra küldeni Euróban, majd onnan felvenni külföldön, Euróban. A havi 200 Euró kp. limit számlánként, vagy kártyánként értendő? Ha van két virtuális Revolut kártyám és ezeket egymás után beteszem egy Curve fizikai kártya alá, akkor duplázódik a limit?
Hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe. -
válasz
sajti_pajti #14046 üzenetére
Pontosan ezért volt olcsóbb forintban.
Mindig a kiindulási ország pénznemében a legolcsóbb. Még retúr esetén is.
Ha euróban akartál volna fizetni egy Budapestről induló repülőutat, akkor a Ryanair átváltotta volna egy Neki jó árfolyamon a HUF árat EURba, te pedig a HUFodat EURba Revoluttal.
Dupla konverzió.
-
sopruk
senior tag
Most meg duplán vonta le az egyik okt. 4-i vásárlásom
Kész állapotra váltott amit tévesen stornozott azon a nevezetes napon, és a mai napon is levonta ugyan azt az összeget.
Ez utóbbi még függőben, lehet, hogy ez lesz végül stornozva... -
dugynok
senior tag
-
attiati
veterán
Október 4-i storno úgy látom nem zavarja egyik felet sem.
Hatszámjegyű összeg ott van nekem duplán.
Se a revolut nem terhel, se a szolgáltató nem indított újbóli terhelést.
WTF -
válasz
Drenadar #13154 üzenetére
Tehát azt javaslod a kérdezőnek, hogy a kis eurócskáját úgy tudja befizetni, hogy vesz egy jegyet Londonba, fizet a helyi közlekedésért, besétál a bankba, és befizeti a Revolutos számlájára, megszáll egy éjszakát, majd másnap reggel hazarepül?
Masterplan.
Nem tudom mekkora összegről van szó, és szemtelenül olcsóak a fapadosok Londonba, eléggé külső kerületben eléggé időben foglalva a Travelodgeban egy éjszaka nem kerül egy vagyonba, de szerintem még mindig olcsóbb nyitni egy devizaszámlát, és átutalni, vagy esetleg dupla konverzióval forintra váltani, majd topupolni, majd visszaváltani, mint elrepülni Londonba.
-
válasz
Tuomas #13152 üzenetére
Ha lehet is, akkor az lenne a bajuk, hogy "ménem ingyé' van, szemétbankok".
Ha a normál bank bevesz deviza készpénzt, azt a legolcsóbban úgy tudod megtenni, ha a saját számládra teszed be náluk.
Ha akarod, megkérdezem az OTPs ismerőst, de szerintem nem lehet olyat, hogy besétálsz Mancikához egy köteg "ejróval", és azt mondod, hogy Kedveském, ezt utalja már át nekem erre a GB-s IBANra.
Azt mondja majd Mancika, hogy jó, fáradjon át a 2-es pulthoz, ahol a kolléga nyit magának egy devizaszámlát, majd jöjjön vissza, betesszük a pénzt a számlájára, ahonnan át tudja utalni a díjszabásban foglalt díjakért.Erre Átlag Józsink azt mondja, fúj, mocskos rabló bankok, le akarnak húzni, ezért van Revolutom.
Majd duzzogva elrohan.
Találkozik egy barátjával, aki közli vele, hogy a bank az nem pénzküldő szolgálat, menjen be egy postára, ahol Western Unionnal el tudja küldeni.
Józsink elmegy a postára, kiállja az ötezer kilométeres sort, ahol Gizike közli vele, hogy 3x annyiért, mint amennyiért a zótéjpé utalná, szívesen elküldi a pénzt a megadott IBAN számra, azonban csak forintot tud elfogadni, de semmi baj, egy nagyon kedvező árfolyamon átváltja az eurót forintra, majd elutalja egy újabb nagyon kedvező árfolyamon euróban a megadott helyre. Kici-ócó dupla konverzió.
Józsink megörül, belemegy, hiszen Gizike olyan kedves, segítőkész lánynak tűnt.
Hazamegy, 3 nap múlva mire csigatempóban megérkezett a pénz a Revolutjára, meglepődve tapasztalja hogy az 1000 eurójából csak 900-at kapott meg.Józsinkban felmegy az ideg mert rájön, hogy átverték.
Mérgében eret vág, és kiugrik a tizedikről.Te ne légy olyan mint Józsi. Te tudd, hogy a Revolut nem bank, nincs fiók, nem lehet besétálni Mancihoz befizetni. Az okosban megszerzett Euró készpénzedet nem tudod befizetni. Gurulj át a határon, és költsd el. Vagy keress egy barátot, ismerőst, akinek van eurós számlája, add neki oda készpénzben, és ő átutalja Neked.
-
törölt tag
válasz
adabra #12575 üzenetére
Még régebben volt olyan gond, hogy egy számláról fizettünk két internet előfizetést. Hiába volt megadva az ügyfélszám mindkettő közleményében ahogy kérték, a balf*sz rendszerük a leírtakkal ellentétben a számlaszámot nézte, és aszerint könyvelt az egyik előfizetésre dupla díjat, a másik miatt meg háromhavonta küldözgették a leveleket, mert nem tudták véglegesen kijavítani.
-
Lex Icon
senior tag
Portfolio-ról:
"33 millió fontra duplázódott a Revolut 2018-as vesztesége – derült ki a fintechcég legfrissebb számaiból. A pénzt elsősorban a nemzetközi terjeszkedésre fordított összegek vitték el.
A fintechcég bevétele egyébként 58 millió fontra nőtt a korábbi 13 millióról.
A Revolutnak 7 millió ügyfele van, 1 milliárd fontnyi betétet és kriptodevizát kezelnek. 2017-hez képest kezelt vagyonuk 350%-ot nőtt." -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy ha egyéb (nem listázott) valutában fizetek vagy veszek ki ATM-ből, akkor az EUR számláról vegye, ne pedig a HUF-ról?
A Revolutra kizárólag EUR-t szoktam feltölteni, mert a fizetésem abban kapom. Van egy nagyobb összeg rajta HUF-ba is átváltva EUR-ból. Jelenleg Fehéroroszországban vagyok. Vettem fel helyi pénzt (BYN) meg fizettem is a kártyámmal, de mindig kizárólag a HUF összegből veszi le.
Ez nagyon nem jó nekem, mert így dupla váltással fizetek BYN-ben. EUR-HUF majd HUF-BYN.
A HUF számlám alatt nem találok olyan opciót, hogy letiltsam a fizetést róla, mert az a főszámla ugye. Ilyenkor hogyan tudám elkerülni a dupla váltást és az ezzel járó lehúzást? Létezik erre bármilyen megoldás? -
hedgehog
senior tag
válasz
jupp008 #11412 üzenetére
Csak nagyon komplikáltan lehet megoldani. Egyrészt a telefon Settings/Accounts/revAccount, itt ki lehet kapcsolni a Contact Sync-et, de a már leduplikált (mert igazából ez duplikált kontakt, csak összelinkelte a Névjegyzéked) kontaktok megmaradnak, vagyis azt egyesével kell törölni.
Azt nem tudom, hogy mondjuk uninstall/reinstallnál eltűnnek-e.Engem mondjuk nem zavar, úgyis tele van az a rész mindenfélével, Duo/Whatsapp/Viber... a Revolut már nem oszt-nem szoroz.
-
XboxGamePass
senior tag
Hiba van nekem vásárlásokat többször levon és nem sztornózza, 5x próbáltam fizetni abból egyet duplán levolt persze a kereskedőnél mind hibát dob.
-
MasterMark
titán
válasz
Williamgrant #10084 üzenetére
Mi nem bazeg? Bocs hogy én még mindig a hivatalos verzióról beszélek. Az hogy neked dupla szopás így, hogy ha törölni kell a virtuálisat, akkor szórakozhatsz megint....
-
-
törölt tag
-
warezxts
senior tag
Lehet voltmár, akkor elnézést.
Ha PayPal-al lehet csak fizetni egy oldalon, először töltsek fel USD-t a revolutról, úgy hogy a PP-on is USD az elsődleges, vagy csak adjam hozzá a kártyát?
El akarom kerülni a dupla váltást, illetve a legolcsóbban akarom kihozni (cc. 650USD). A kifizetendő összeg dollárban van amúgy. -
Troy.
addikt
válasz
gzbotii #7027 üzenetére
Vaults hozzáférhető zároláskor? Múltkori feltöltés duplázás? Dupla 300.000 Ft-nál már felszaladna a szemöldököm. Feltételezem senki sem indul útnak úgy, hogy csak ez van nála. Elvinném és persze ezt használnám, de csak erre nem mernék hagyatkozni.
(#7028) tsteve:
Kizárólag magyar kártyával (ugyanazzal) töltöttem fel ami a nevemen van. Feltöltött legnagyobb összeg 10.000 Ft volt. Az előző kommentben rosszul írtam, két nap telt el a két feltöltés között.
Chat továbbra is aktív, újat nyitni nem enged, nem is tudom hova írhatnék ha nagyobb kínom lenne.
Megírom majd a történet végét.
-
Watcher45
tag
válasz
Brandynew #6951 üzenetére
Ez így megint csak általánosítás, én arra használom a Curve kártyát, hogy az OTP-s kártyámat ne kelljen magammal hurcolni, így nem az sérül, nem veszthetem el, nem tudják lenyúlni. Ha ezek mégis bekövetkeznének akkor pedig csak a Curve kártyát kell letiltani. Mielőtt felteszed a kérdést sajnos nem NFC-s a telefonom és nem is tervezem cserélni mostanában. Vásárlások után pedig a Curve app-ban a fő kártyámról átállok egy szintén hozzáadott de csak minimál összeget hordozó kártyára, így feltételezésem szerint kivédhető egy esetleges dupla lehúzás fedezet hiányában. A Revult fizikai kártyáját igazából így nem használom a virtuálissal viszont a Kínából bonyolított vásárlásaimat fizetem, már PayPal alá is ezt toltam be.
-
HoTDoG
tag
Másnak is volt dupla top-up júli 6 és 8 között? Még múlt héten kaptam egy tájékoztató levelet, hogy ezen időszak alatt voltak duplázások, de már minden ok és visszautaltak mindent. Meg is néztem a kivonatot is és meg is találtam benne a duplázást és a refundot is.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
nyirzoz #6192 üzenetére
Pontosan, egy klasszikus bank (SLSP, nálatok Erste) Visa electron (nem dombornyomott) kártyával fizettem. Ha látják, hogy valami nem megy, úgy is odajön az ember.
---
A napokban kérdeztem, hogy mi van, ha duplán húzták be (Júli 5.-én) a feltöltést. Visszaolvastam, azt írtátok, hogy többnyire 3-4 napon belül feloldották a pénzt. Nálam még a 9. napon is zárolva van, pénteken írtam a chaten velük ismét ezügyben, azt írták, hogy nyitnak egy ticketet a rendszerükben (avagy "case was raised to the team"), ma megint írtam nekik valamiért, rákérdeztem, mondják hogy folyamatban van, de 7 napon túl nyugodtan kérjem a banktól a feloldást. Telefonon bank felhív, probléma bediktál, zárolás feloldásának kérése, elvileg holnap el is végzik.
-
AcCEsS
senior tag
Szerencsésen lezárult a K&H bankkártyáról történő első Top-Up, nem duplázta meg a levonást, cserébe az 5000 forintos tranzakció a K&H részéről 5064 forintba került. Tehát számoltak rá valami tranzakciós díjat...
-
vnorbi
aktív tag
-
zivorad
csendes tag
Jóváírták az egyik feltöltést. Ez a szöveg jött hozzá e-mailen:
"You may have recently noticed a double charge on some of your card top ups between the 6-8th July 2019.
This was an issue with our partner, and we're really sorry. If you look at your bank account statement and see a second payment to Revolut, you should see a refund on the same day.
Rest assured, the duplicate payment has already been refunded. Thank you for your understanding."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest