Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pictigjis

    senior tag

    válasz szabi__memo #35056 üzenetére

    jó, hát azt is el lehet olvasni, hogy például amíg az erste a visa árfolyamát használta, akkor is euró volt az elszámoló devizanem (vagyis a visa minden olyan devizás vásárlást, ami nem eur volt, előbb eur-ra váltott, és onnan huf-ra). makoghatunk a részleteken, hogy dollár így, meg euró úgy, a user szempontjából az számít, hogy a bankja milyen elszámolási szerződést kötött. szerintem kicsit elbeszélünk amúgy egymás mellett :)

    és csak az általad linkelt cikkből: "Romániában vásárolnál lejben valamit, akkor a kártyatársaság ezt nem forintba, hanem először euro vagy dollárban váltja. Ezt küldi el a bankodnak, aki ezt az euro vagy dollár értéket váltja forintra, azaz kettős konverziód lesz. Ezzel szemben USA-ban Visa a kártyás vásárlásnál egyből dollárról forintra váltás történik. Ezért célszerű külföldi utazáskor figyelni a kártyánkra, mivel a dupla konverziónak nagyobb költsége lehet a váltásnak."

    ennél nagyobb baromságot rég olvastam, hiszen mint a fenti példámban írtam, még az erste visás elszámolásos korában is a visa a dollárt előbb átváltotta euróra, és onnan forintra. manapság is azt szokták szabályozni a bankok, milyen elszámoló devizanemre konvertál a kártyatársaság (ami még egyszer, szerződéstől függ), aztán azt a saját tetszés szerint megszabott árfolyamaikon könyvelik le

    attól, hogy sok helyen leírnak valamit, az még lehet baromság (vagy csak szimplán pár évtizeddel ezelőtti rosszul tudás)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák