Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz
kokokka
üzenetére
A banki kamatról le kell szokni lassan, fejlett országokban már van ahol negatív.
Csak sajnos itthon nem ismernek mást az emberek, kizárólag a bankbetétet, kockázatvállalási készség meg zeró. Megjegyzem, nekem is tanulnom kellene még a kötvények, részvények világát.Fatert is behúzták, ő se tájékozódik, engem se kérdezett meg.
Vettek neki államkötvényt, első évben ingyenesen, majd évente akkora kezelési díjjal, ami elvitte a kamatokat.
Miközben államkötvényt venni és tartani, kezelni ingyenes itthon, online intézhető, de azt hiszem postán is lehet venni. -
Jadro
veterán
válasz
sirály69
üzenetére
Ha HUF számláról vásárolsz akkor kvázi online vált az éppen aktuális váltási költségen, tehát ez nem sima vásárlás hanem váltás+vásárlás. ZLN számláról ez szimpla vásárlás.
Na most ha HUF számláról tolod és éppen hétvége van akkor az már tartalmaz egy hétvégi pénzváltási felárat is, míg ugyanez hétvégén ZLN számláról tök ingyenes.
Kedden jöttem haza én is Lengyelországból és tökéletesen ingyenesen tudtam pénzt levenni, illetve fizetni mindenhol ZLN számláról. (Volt Shell kút, kisbolt, Lidl, Sikló jegy fizetés, stb...)
-
hedgehog
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A Revolut azt írja, phishingelték: fórumpost
Mondjuk akkor szerintem a csávó "áldozat"-ként érintett az IT-security szakmában
-
hedgehog
senior tag
Elsősorban azt a hibát követte el, hogy a saját portálját sem olvassa, ahol legalább hetente van egy fintech cikk.
Többek között arról is többször írtak, hogy a magyar bankok nagyon rossz árfolyamon váltanak, ezért jóval érdemesebb egy Revolut/Transferwise/Curve kártyával nekiindulni a nyaralásnak, hogy ne legyen bukó.
A Rafi Mastercard ránézésre mondjuk pont nem olyan vészes, első blikkre kb. 3 Ft-tal vált rosszabban mint a Revolut. Ami 10-20 EUR-os tételekben nem gáz, de ha már mondjuk 1000 €-t elköltesz egy nyaraláskor (ami egy közepes családnak, szállással és utazással együtt nem sok), akkor rögtön 3-4eFt-tal jobban jössz ki. (és a szolgáltatás is kényelmesebb jóval).
A bankközi árfolyam elég közel van a jó pénzváltók árfolyamához is, szóval nem éri meg a kp, ha rendes kártyát használsz. -
hedgehog
senior tag
válasz
atee_13
üzenetére
A kolléga azért volt kicsit szarkasztikus, mert egy időben gyakorlatilag minden hozzászólásban ezt kérdezték, hogy jajj miért nem kaptam már meg a 3K-t.
Te is meg fogod kapni, amint megérkezett a kártya, és aktiváltad egy vásárlással. (fizikailag). Máshogy nem megy tudtommal. (a meghívód már megkapta a pénzt, amikor berendelted a kártyát). -
kokokka
addikt
válasz
aujjobba
üzenetére
Csak azért számít, mert aki túl idős vagy éppen túl fiatal az nem biztos, hogy ért/megért mindent. Most konkrétan arra gondoltam, hogy az elsők között voltam akinek bankkártyája/elektronikus számlája/webszámlája volt amikor ezek megjelentek az országban. És ezt nem vagányságból írom, hanem azért, mert azt írta, hogy pénzügyi analfabéta vagyok. Tudom mi mi fán terem, és csak azért ezt írni valakinek, mert aprópénzt gyűjtöget a Revolut-on úgy, hogy nem is ismeri a másikat.... Le se írom, milyen emberre vall ez a magatartás, mert még a végén megsértődne a zsír profi kolléga. Na nem mintha különösebben érdekelne.....

A másik téma : Természetesen mindent úgy fizettek, ahogy az le volt írva. A baj az, hogy amikor elmondták a kondíciókat és meg lett kötve a szerződés nem voltam ott, nem kérték ki a véleményemet. Mert akkor egy forintot sem tettünk volna egyik bankba se, annyira szánalmas volt minden. Nem volt hatalmas összeg, de arányaiban nagyon nem érte meg. Sajnos itthon akkora a kamat olló, hogy arra csak a szánalom kifejezés a legjobb.
-
kokokka
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Vannak, akiknek erről fogalmuk sincs és azt hiszik, jól csinálják, tudják a tutit
Te is ebbe a csoportba tartozol, csak nem veszed észre. TUDOD, hogy minden úgy jó, ahogy te csinálod! Akkor miben különbözől azoktól, akikről ezt írod? Ezzel az állítással is azt mondod amit már leírtam : én megértem, hogy mások miért nem, de te nem érted, hogy mások miért igen. Be is fejeztem,, mert egy zsír profi pénzügyileg toppon lévő fórumtárssal nem érdemes beszélgetni. Direkt nem vitát írtam....
-
atee_13
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Sokat ugyan nem segítettél, nyilván a kereső használata nem ismeretlen. És mint ÍRTAM is " Olvastam, hogy ehhez egy vásárlás szükséges" tehát konkrétumra voltam kíváncsi nem arra, hogy vásárolni kell vele. Olvastam, hogy ebay stb vásárlásnál amíg függőben van a tranzakció nem teljesül és mivel tegnap regisztráltam nem vagyok jártas a használatban ezért szerettem volna olyan tapasztalatát hallni aki már túlesett ezen.
Nem tudok napokig olvasgatni, hogy x 100 vagy 1000 hozzászólás között valaki elsütött e valami infót annyi időm nincs erre, annyit nem ér a 3000 ft.
De azt leszűrtem, hogy te segíteni nem nagyon akarsz
Csak akkor meg nem tudom mindek kellett idevágni a keresőt. Ha már ennyir képben vagy esetleg inkább a malcím mererősítésre írhattál volna valamit. -
st6969
őstag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
& (#9148) brainticket
Miért borzalmas a cikk? Milyen hibá(ka)t követett el a "főszereplő"? Összefoglalnátok pár gondolatban (bár elég OFF, de ha már szóba került...)?
Csak mert én is ahol tudtam, kártyával (Raiffeisen Mastercard) fizettem Szerbiában, Macedóniában, Görögországban...az én fejemben is az van, hogy azzal érdemes, mert nincs költsége és "jó" árfolyamon vált.
Tanulnék belőle, hogy hogy csináljam legközelebb
-
atee_13
őstag
Tegnap regisztráltam.
2 kérdésem lenne.1. Nem kaptam meg a 3000 bónuszt. Olvastam, hogy ehhez egy vásárlás szükséges, de a kártya úton. Online vagy valami "alternatív" módon ez nem oldható meg?
2. Az app minden belépéskor azt írja, hogy erősítsem meg a mail címet. Elvileg megtettem már tegnap. Rámegyek az apban, hogy később és minden működik a megerősítésre pedig már tegnap rányomtam gmailben. Miért csinálja ezt?
-
anadroid
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Az Erste virtuális VISA is jó.
-
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Revolut -os regisztrációnál szeretnék Erste -ből utalni a revolut -os számlára (egyenlőre nem akarom összekötni az erste -s kártyáimmal)
A megadott IBAN számlaszámot milyen formátumba kell beírni az Erste felületére?
GB15 REVO 1234 5698 7654 39
Akárhogy osztom/szorzom/tagolom, a 8x3 -as formátum sehogy sem akar kijönni...
Köszi! -
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát ez az, ugye belökve valami, részletek meg nem ismertek. Mi van ha egyszerűen kapott egy ismerős telefonról egy fizetési kérést, majd valaki míg evett a kantinban rákattintott az okéra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
szuladam
üzenetére
Úristen, nehogy már a nem hivatalos banki licensszel és nem OBA védelemmel ellátott banki szolgáltatást ajánlj már valakinek! Tehát revoluttal semmiképp ne foglalkozz.
Nem azt írtam hogy AJÁNLD mindenkinek hogy Androidon NFC-ve fizessen, hanem azt hogy ha van erre megoldás akkor azt lehessen ugyanúgy alapvetően tudni, hiszen van rá folyamatosan felmerülő kérdés. Ahogy egy telefon esetén le lehet írni hogy saját felelősségre mit tudsz vele kezdeni, egy MÉLYVÍZ szekciót csinálni pl, úgy egy bármilyen más témában már fosódzás van.
Ha meg attól tartasz hogy a Revolut elveszi a pénzed, akkor felesleges a szolgáltatásit bárkinek ajánlani.ui: a középre zárt gomb most nem lett meg, vagy ez csak kisebb kinyilatkoztatás volt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Mi 5s-nél mit tekintesz "gyárinak"? Pár oldallal fentebb volt a romokról értekezés.
-
válasz
gzbotii
üzenetére
1. Akkor viszont elvárt lenne hasonló aktivitással azokat is lebeszélni akik revolut appot szeretnének feltenni úgy hogy azt alapból a Playből nem tudják megtenni. Xiaomi stb.
2. Nem tiltott megoldás, rákérdeztem a Revolut Ügyfélszolgálatnál hogy probléma-e nekik ha "Megváltoztattam a címem egy Angliaira, majd mégsem utaztam el oda és visszaállítottam azt az eredetire". A válasz az hogy nem, amennyiben a verifikációs eljárás már befejeződött.Az első pont esetén a Google lehetőséget ad arra hogy a szolgáltatás fusson (sem az apk telepítés, sem pedig az apkmirror használata nem illegális, vagy ászf-fel ellentétes), azonban nem támogatja (tehát nincs support rá az adott régióban. A második pont pedig a Revolut szerint nem illegális tevékenység. Persze aki OTP-s és simple appal vígan NFC-zik, annak ez kevésbé fontos, de azért vannak itt jópáran akik máshol bankolnak.
Szóval szerintem privát ellenérzések miatt hagyjátok ki ezt az Összefoglalóból, nem pedig szakmai alapon.

-
sirály69
őstag
Lengyelországban vásároltam fizikai kártyával és 300 zlotyira 20 zlotyi váltási díjat számoltak fel. Ezt miért? Van a számlán bőven zlotyi.
-
bzoley
veterán
Sziasztok!
Új felhasználó vagyok, leginkább ebay-es vásárláshoz gondoltam, hogy jó ötlet lesz a R. Kérdésem egyelőre nincs, a virtuális kártyát belőttem, próbavásárlás megvolt. A másik kártyát tegnap elindították, majd jön de szerintem nem nagyon lesz szükségem rá. Az ajándék 3k-n lepődtem csak meg, mert tegnap azt írta, hogy a kártyával vásárolni kell hozzá és egyebek, de mára mégis hozzáadták a meglévő egyenleghez.
Ja, mégis van kérdésem, de csak olyan elmélkedős. Olvastam a zárolásokról, és azon tűnődtem, hogy közrejátszhat-e az, hogy a feltöltős bank kártyája megvan-e erősítve. Én csak véletlenül vettem észre, hogy van ilyen opció és visszakerestem a kódot. Az azért valamennyire igazolja, hogy enyém a számla. Jelen esetben mondjuk pont nem. Szóval lehet, hogy hamarabb előveszik azt, aki ezt nem tette meg, vagy abszolult random a dolog? -
szuladam
aktív tag
Btw engem az eleje óta aggaszt, hogy a top up hoz semmi kód nem kell. Ezt nem ártana egy sms kóddal ellenőrizni.
Bár nyilván ha a bankkártyád napi limitje nem milliós összeg, akkor a csalók sem tudnak túl sokat feltölteni és ellopni. Szóval ez amúgy egy érdekes esettanulmány, de az átlag csóringer magyar ettől szerintem ne féljen

-
-
MasterMark
titán
Hogy nyúlták le egyébként? Valami phising és kiadta az adatait? Vagy van valami biztonsági rés?
-
szekra
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Svájcban ez nem sok pénz.
-
Tuomas
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ráadásul pont svájcban
-
kzs
tag
Nem láttam még említve itt: úgy tűnik, Svájcban valakinek a Revolut számlájáról elloptak 30e frankot (kb 9millio Ft)
Forras:
https://www.pctipp.ch/news/hardware/artikel/revolut-schweizer-wurde-um-30000-franken-erleichtert-92729/Szóval, csak óvatosan
-
-
aujjobba
addikt
válasz
kokokka
üzenetére
Mit számít ki hány éves?
A 75 éves apámnak jobban kellene érteni a pénzügyekhez, mint a kiszámoló embernek, csak mert idősebb?Az asztalborogatós dolgot nem értem.
Nem annyi volt a kamat, amennyit a hirdetményben írtak, vagy felszámoltak olyan díjat, ami nem volt benne?
Mert ha igen, akkor irány a pénzügyi felügyelet, ha nem akkor meg te vagy a ludas, mert tájékozódni kell, elolvasni a hirdetményt és mérlegelni. -
Lex Icon
senior tag
válasz
kokokka
üzenetére
"kíváncsi lennék Ő hány éves és mikor kezdte a pénzügyes pályafutását"
Sajnos nekem senki nem segített és mondta meg, mit hogy kellene a pénzügyekben csinálni, mikor fiatal voltam. Épp ezért próbálom továbbadni, amit lehet. Családban is, meg ahol tudom."Ez a furcsa ebben : én megértem, hogy mások miért nem, de ő nem érti (nem akarja megérteni), hogy mások miért igen."
Mert ostobaság. Vannak, akiknek erről fogalmuk sincs és azt hiszik, jól csinálják, tudják a tutit és még örülnek is neki. Hajrá!
Megpróbálok segíteni annak akinek lehet. Akinek meg nem lehet, az így járt. Megszoktam. Nem sírom tele a párnám.
-
nutfile
aktív tag
bő egy hét szabi után van itt 1000+ olvasatlan hozzászólásom. mi történt itt?
(bocsi ha volt, de 1000 hozzászólást nincs időm visszaolvasni, keresővel nem találtam ilyen hozzászólást)velem szabi alatt az törént, hogy felvettem 100e HUF kp-t OTP automatából, ami 7 nap után sztornozva lett. ilyenkor mi van? kp nálam (volt), pénz visszakerült a revolut számlára...
öröm-boldogság, vagy mi? -
kokokka
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
Atya ég! Már megint Te?

@szuladam
Pontosan. De én, mint pénzügyi analfabéta (kíváncsi lennék Ő hány éves és mikor kezdte a pénzügyes pályafutását) butaságokat írok. Ez a furcsa ebben : én megértem, hogy mások miért nem, de ő nem érti (nem akarja megérteni), hogy mások miért igen.
-
szuladam
aktív tag
Lex meg kell védenem, mert szerintem nincs igazad. Egy megtakarítást ne akarjunk már összehasonlítani egy "malacpersellyel"

Gondolom neked is (na jó, ezek után neked biztos, hogy nincs...) van otthon egy tálkád, poharad, köcsögöd, amibe bele rakod a zsebedet húzó negyed kiló aprót. Aztán nagy az öröm, amikor pár hónap múlva kisebb vagyon gyűlik össze és el lehet belőle menni egy menő étterembe. Gondolom ilyen spórolásra gondolt kokokka.
És erre tökéletesen megfelelő is. (Az más dolog, hogy a "kiszámoló akadémiailag" értelmetlen bank kártyán "aprót gyűjteni") Ha megtakarításról van szó és havonta tíz/százezreket akarunk félrerakni szerintem senkinek se a Rev vaultja jut eszébe
Bár biztos van, aki minden egyes visszajárós 5 forintját egyből utalja a takarékoskodó számlájára(#9112) huan ha jól tudom, MO-on az erste váltja a legeslegrosszabbul a devizákat, kb olyan árfolyamon mint egy körúti cétipusú az angol legénybúcsusoknak

-
huan
őstag
Sziasztok!
Kezdő Revolut-osként kérdeznék pár dolgot. Elolvastam róla az összefoglalót, de hirtelen sok az információ

- A feltöltés (mondjuk ApplePay-jel ingyenes, mert kártyás vásárlásnak minősül?
- Ha a forint egyenlegemet töltöm fel, akkor külföldön, Euróval ennek számlájára tudok majd fizetni?
- Ha a forint, Erste-s kártyámmal fizetnék, akkor az Erste saját árfolyamával számolna, de amit az sms-ben küldene és amit lekönyvelne ezek között különbség van?
- Revolut-ról vissza számlára is ingyenes?Bocsi a sok kérdésért

Erste EUR>HUF 338Ft ??
Revolut EUR>HUF 327Ft -
szuladam
aktív tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz
kokokka
üzenetére
"már most annyi pénz van rajta, amennyit magamtól sosem tettem volna félre."
"A kamatokkal meg ne jöjjünk! Volt megtakarítás családon belül két külön bankban is. A lejárati kivétkor az volt a szerencséjük, hogy nem voltam ott mert lehet, hogy még asztalborogatás is lett volna belőle. Ennyit a magyar kamatokról."
Hihetetlen.
Az nem baj (
), ha pénzügyi analfabéta vagy, de legalább ne állítsd be úgy, mintha ez egy szuper dolog lenne.
Fentebb linkeltem egy videó kurzust. Erősen ajánlott. -
kokokka
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Én is használom. Persze nem hosszútávra, főleg nem 8-10 évre. De itt úgy tudok gyűjtögetni, hogy észre sem veszem, mégis gyarapszik a pénzem. Havi 2500 rendszeres + 3x szorzó : már most annyi pénz van rajta, amennyit magamtól sosem tettem volna félre. Vagy nem tudnék félre tenni. Nem is figyelek rá, volt, hogy egy hónap múlva vettem csak észre, hogy mennyivel több van rajta megint. A kamatokkal meg ne jöjjünk! Volt megtakarítás családon belül két külön bankban is. A lejárati kivétkor az volt a szerencséjük, hogy nem voltam ott mert lehet, hogy még asztalborogatás is lett volna belőle. Ennyit a magyar kamatokról.
Szóval erre szerintem igen is nagyon jó, bár más előnyét én sem látom. -
válasz
instantwater
üzenetére
Az újoncok WriteOnly módban vannak, nem tökmindegy hogy milyen összefoglalót NEM olvasnak el?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen autót vegyek?
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)