Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2986 üzenetére
hát igen, optimalizálhatunk élettartamra, de látván, hogy a jellemzően naponta töltött mobiltelefonok akkumulátora milyen (kis) mértékben degradálódik egy év alatt, én inkább igyekszem kihasználni az átlagosan 1 vagy 2 hetente feltöltött power bank maximális kapacitását.
attiati:
szilikon tokokból 3 típust láttam banggoodon, valamelyik éppen akciósat rendeltem, de még vagy két hét, mire ideér, akkor tudok beszámolni róla. formára olyat próbáltam választani, amit az 5000-eshez is használok, az tökéletes. de tekintettel a 1.5 EUR-s vételárra akár mindhármat is megrendelhettem volna, max a felesleges darabokat utólag elosztogatom itt a topicban 300 és 1 Ft közötti összegért -
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2982 üzenetére
amikor kicsomagoltam, szinte azonnal megbantam, hogy nem rendeltem hozza eleve. de konnyen lehet, hogy ez csak en vagyok. az egy dolog, hogy vedenek, de a tapintasuk ismarha jo ezeknek a szilikon tokoknak, meg jol ossze lehet fogni a telefonnal, ha ugy adodik.
szamomra pont az alacsony suly volt az egyik fo erv mellette, a korabbi 20000-es powerbankemhez kepest kb 30%-kal konnyebb, ugyhogy en nem panaszkodom! -
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2980 üzenetére
én azt a taktikát követem, hogy az első használat előtt teljesen feltöltöm, sőt, még pár órát rajta hagyom a töltőn, mivel a végén már nagyon lelassul a folyamat, és lehet, hogy 95%-nál is már 100-at jelez (pláne, ha a töltöttség szintjét mindössze 4 LED által tudja megjeleníteni).
vettél hozzá valamilyen szilikon tokot? -
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2975 üzenetére
nézd, én erre gondoltam! ez ugyanaz, nem? vagy annak valami újabb változata, mert amit linkeltem, arról van review már februárból is
de ez a termék amúgy mire jó? nem egyszerűbb egy filléres USB hubot használni, és megvenni az ennek jóval kevesebb, mint a felébe kerülő, kiváló 20'000-es Xiaomi powerbanket? vagy ennek valami olyan speciális a felhasználási területe, ami az én ismereteimen kívül esik.
idebiggyesztem ezt is, ha már írok:
megjött az imént említett 20e. mAh-s Xiaomi powerbankem (ez nem a 2C, hanem a sima 2-es, bár még mindig nem tudom, mi a különbség). hát ez eltörpül az eddig használt, szintén 20'000-es Yoobao mellett. utóbbinak a méretkülönbség alapján minimum 35000-esnek kellene lennieés a súly!!! uhhh, hát ott durva különbséget mértem. A Xiaomi 320 g, a Yoobao viszont valami 460 körül mérlegel. brutál! Szóval ha túlzásba esnék a későbbiekben és olyasmit mondanék, hogy a Xiaomit akár mindenhová magunkkal vihetjük farzsebben, tehát az egy kvázi EDC (every day carry) power bank, akkor tudjátok, hogy ez a meglátásom miből fakad!
-
TeeJay
félisten
válasz
attiati #2950 üzenetére
powerbank-nál mindig a bank celláinak kapacitását adják meg 3,6 voltra ha jól tudom
nekem a 3cellás 10Ah-s akku ugye 3,6volton 10Ah de a kimenet 5,1volt és ott 6250mAh-t tud
a telefon akkuja szintén 3,6 volton 3000Ahszóval kb. 2,5x tudom feltölteni nulláról a telefont powerbank segítségével
mondjuk jó lenne tudni az átalakítás milyen hatásfokú akkor az eredeti 10Ah-ból is tudnék kalkulálni hiszen 3,6volton van mérve mint a telefon akkuja is
-
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2945 üzenetére
szerintem a gyorstöltésnek pont akkor van értelme, amikor nincs lehetőség powerbanket használni, hiszen addig az ember konnektorhoz van kötve. amikor powerbankről töltünk, akkor nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tölt fel? hiszen nem kell lecövekelni sehol, a telefon meg használható közben. az már csak hab a tortán, hogy normál töltés mellett sokkal jobban kihasználható az akksi kapacitása. az a nem mindegy, hogy maga a powerbank mennyi idő alatt tölthető fel, de 10-12 óra alatt 2A-rel egy 20'000 mAh-s darab is fullra tölthető, szóval ez a gyorstöltés dolog számomra korántsem bír akkora jelentőséggel.
-
bwoay
nagyúr
válasz
attiati #2938 üzenetére
A korábbi verzióban tudtommal 18650-es Li-Ion cellák vannak, az újabb változatban pedig 2 db Li-polimer pakk. Utóbbi tudja a micro current töltést is a kis áramfelvételű termékekhez (aktivitásmérők, BT headsetek).
Az a BlitzWolf power bank, amihez szerencsém volt, nem indította el a töltést automatikusan hanem gombnyomásra indult, amit én kevésbé tartok praktikus megoldásnak.
-
Criminal017
őstag
válasz
attiati #2438 üzenetére
1. Mellékelnek.
2. Rámegy a saját kábel is.
3. Igen.
4. Nem, egyik vége mindenképp normál USB kell legyen.
5. Type-c bemenetes laptop esetén tudják tölteni azt. Lásd a Xiaomi laptopjai.
6. Ezek egyszerre nem teljesülnek. Lapos kivitelű: 5000 mAh, és kétféle 10000 mAh. Két kimenetű csak egyféle van, 16000 mAh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest