- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Mi Note 10 Lite
Mielőtt kérdezel olvasd el !
Nem fertőző
Android 11-hez az alex féle 3.4.x.x twrp nem használható.
Android 12 fastboot vagy cmd-vel módszerrel telepíthető ,frissíthető(xiaomi.eu rom esetén).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
chopin42 #4756 üzenetére
2011 óta nem mentek teló számokat a simre.
Volt azóta kb 8 sim kártya cserém, 3 szolgáltató váltásom, 4 flotta váltásom.
A ZTE Bladdel kezdve csak a google fiókban tárolom az ilyesmit. Talán pont az ilyen esetek ellen is.
De annó volt egy külön app, amit telepítve le lehetett szedni a sim kontaktokat, akár a felhőbe is a google-hoz fel lehetet őket tenni. Szerintem ilyen ma is létezik.
(asszem volt QR kódos export lehetőség is, egyesével, csoportosan, de olyan rég volt, hogy nem tudom mi a neve)
Ha a sim kártyád inaktív, attól még a rajta lévő adatok nem vesznek el.
Csak telefonálni nem tudsz róla, de az 112 (és a 911, és könnyen lehet, hogy a többi nemzet segély hívó egyedi száma is, ami ugyanoda csöng ki) működik. (akár sm nélkül is) -
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #4514 üzenetére
Ki lehet kapcsolni a reklámokat.
Tény, hogy a létezésük pofátlanság.
A biztonság app-ben két helyen kell kikapcsolni a reklámot. Egyik maga a "biztonság", a másik a "tisztítás" almenü. Meg van még pár helyen elrejtve.
Az ujjlenyomat olvasó teljesen elfogadható sebességel olvas.
Gyári visszaállítás után fagyasztani/tiltani kell minden szemetet, mindenhol ki kell kapcsolni a reklámokat, és újra be kell lakni. Ennyi az egész 🙂
Lesz egy "új" telefonod.
Vagy felteszel egy custom romot, abban sehol nincs reklám.A törött hátlap meg nagyon egyszerűen cserélhető.
-
-
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #4433 üzenetére
Pl. a Swift Backup majdnem mindent tud menteni. Vagy mondjuk Migrate, de ahhoz root kell.
A MIUI belső mentés/visszaállítást is megpróbálhatod. Nincs vele tapasztalatom.
Az SMS backup and restore-t tudom ajánlani az üzenetekhez, semmi gondom nem volt még vele.
Hívásnaplókat is tud, de azt nem szoktam menteni, nem próbáltam.A mentést tedd valami külső tárolóra, vagy felhőbe, ahogy gondolod.
Én az alkalmazásokat nem állítanám vissza. -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #4417 üzenetére
Ha volt már, elnézést.
A telefon pár napja sokkal gyorsabban merül. A frissítés előtt nem vettem észre nagyon, de azóta katasztrófa. Éjfél körül lett maxra feltöltve, reggel 8ig merült 30%ot. Majd idáig, úgy, hogy max fél órát nyomkodtam, még 25-öt. Tehát éjfél óta 45%, max egy óra használat után. Amíg ezt írom, még 2%-.
Szar az akku, vagy szoftver bug? [kép] ez mi akar lenni? Semmit nem lehet kezdeni vele. -
vegyszer
addikt
válasz
chopin42 #4417 üzenetére
Nekem a Chrome rendszeresen megáll, mintha kifagyna, az egymás alatt megjelenő értesítés (önmaga duplán) újra előjött, ahogy az információ mentes biztonságra figyelmeztető értesítés is. Néha az ujjlenyomat érzékelő nem kap háttérvilágítást, így nincs feloldás...
Már a fr gondolatával játszom én is
-
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #4419 üzenetére
Talán a FR a kisebbik macera 🙂
Downgrade-et csak akkor próbáld, ha a telefonon megnézed az aktuális anti-rollback értékét (fastboot getvar anti), és ez kisebb, vagy egyenlő a telepíteni kivánt rom arb indexével.
A nyitott bootloader kikapcsolja a Google arb védelmet, de a Xiaomi-ét nem. Ha valahogy felerőlteted (pl. twrp) a nem megfelelő romot, akkor kb. kuka a telefon. Csak a Xiaomi által hitelesített szerviz tudja EDL módban indítva feltenni a megfelelő romot. Ha sikerül...
De nálad ezek nem játszanak, csak plusz infó, ha ilyesmiben gondolkodnál.Mi Flash-sel, fastboot módban (vagy csak simán indítod a megfelelő bat fájlt), megpróbálhatod a downgrade-et a kívánt fastboot rommal, így van védelem, elvileg nem engedi telepíteni, ha nem megfelelő az arb index. Így sikerrel járhatsz, viszonylag kis kockázattal.
Vagy marad, ahogy van, és bízol a frissítésekben.
Én minden gond nélkül szoktam ugrálni a különféle romok között, a MIUI verziókat is beleértve.Szóval rád van bízva 🙂
-
-
válasz
chopin42 #3728 üzenetére
Elvileg a sebességgyorsítás funkció valamicskét segít de csodát ne várj tőle , a tisztító, optimalizálás lenne ami nagyjából a reboot-al egyenértékű , ha be van pipálva az alkalmazásmemória vizsgálat .
Egy régebbi romon kb 2 hónapot simán össze tudtam hozni , az animációk mértékét pedig érdemes levenni a felére , ha jól emlékszek a működését az is befolyásolja gesztusvezérlést a vagy virtuális gombsort használsz . Miui 12.1xx-en heti egyszeri reboot-al el van rendszer .
A szükségtelen alkalmazásokat a playből letölthető redmi system manager és, vagy a hidden settings for miui appal is jegelheted ( nálam a google néhány alkalmazását , csak ezekkel tudtam kiirtani, tiltani). -
válasz
chopin42 #3724 üzenetére
Ha minden olyan dolgot kizársz amivel kiküszöbölhető a működési zavar , akkor nincs gyógyír . A frissítésnél félre tudnak csúszni a dolgok , olyankor csak a fr segíthet , vagy miflash-el gyári rom újratelepítése , de ehhez is nyitott bl-re van szükség . Ne lövöldözd ki az alkalmazásokat a háttérből , az is lassítja a telefont , mivel újra kell töltenie amit kidobsz a memóriából , a ram management (lmk daemon úgyis teszi a dolgát a háttérben , és a miui alapból se arról híres ,hogy betegre támogatná a minél jobban használt Ram-ot).
Annyit megtehetsz , hátha ér valamit , hogy az összefoglalóban említett pc alkalmazással letiltod,törlöd a számodra szükségtelen alkalmazásokat. Ez a művelet nem igényel se bl nyitást, se root-ot . Adb engedélyezése után megy mint a karikacsapás.Bali27
Képes lesz fake gps pozíciót generálni , megosztani , ha jól értelmezem .deer22a
Kapcsold be a game módot, hátha ér valamit . A vas miatt nem kellene döcögni az appoknak , bár ha a játék részletessége túl magasra van belőve , akkor az okozhat szaggatást .Ha az energia és cpu vámpír fb és fb messenger telepítve van , érdemes pihentetni a játék , telefonhasználat idejére .
-
válasz
chopin42 #3505 üzenetére
Kb mindent IS a mimover alkalmazással hoztam ,költöztettem a telefonra . (kontaktok,névjegyzék,sms üzenetek,képek,zene,videók...stb)
Nem fogsz csalódni a note 10 lite-ban , kiegyensúlyozott telefon . Esetleg a share me appot megprobalhatod, minden engedélyt adj meg az alkalmazásnak ,wifit használva at tolhatóak a média és egyéb fájlok vele. -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #3448 üzenetére
No akkor mindenkit ismét üdvözlök, mától ez a telefonom
Sikerült áthozni a cuccok egy részét, átkerült a sim, költöztettem a gyári androidos metódussal, meg az sms/híváslistát is sikerült áthozni. Hydrogel és flip tok megrendelve, jövő héten remélhetőleg hozzák is
Remélem elégedett leszek, egy redmi note 9s újonnan, esetleg poco x3 vagy redmi note 10 volt tervben, de remélem jól jártam ezzel is. Kipróbáltam a a mérőeszközös cuccaim is, szerencsére működik minden. Egy kérdés: fényképeket/videókat/hangokat ki mivel hozta át? Megpróbáltam rámásolni, de nem akarja. -
válasz
chopin42 #3462 üzenetére
Az uw ragasztóst leszedni könnyű azzal nincs baj, a felhelyezêsnél kell oda figyelni, hogy kellően szét terüljön a ragasztó, illetve le legyen ragasztva , maszkolva minden olyan hely ahova ne kerüljön belőle. Elsőre jól kell felhelyezni , hibázásra nincs lehetőség. Viszont ha sikerül akkor a legbiztosabb védelem. A hydrogel-ben , 2db van a csomagban a nagyon elrontja az ember a felhelyezest akkor van lehetőség javítani. Neked ez utóbbi is elég lenne , mert flip tokban tartanâd a telefont, igy talán a kevesebb törés elleni vedelem is elég. Ha ram hallgatsz ,akkor dönts belátásod szerint . 😉😁
F.B.I.
Custom ,egyedi ,külső launcherrel android 11/miui 12 alatt nem müködik a gesztusvezérlés . Remélhetőleg előbb utóbb javítják (de inkább utóbb lesz belőle szerintem) . -
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #3460 üzenetére
Szerintem a buborék "keletkezésének" nincs köze a karchoz, az inkább hibás felrakás. Azt tudom elképzelni, hogy a karcba nem simul bele a fólia, alatta maradhat levegő ha ilyen mély a karc, mint a képen.
Ha jól rakod fel (nem nehéz), egy teljesen sima felületet kapsz. Ha marad dorozma, az másnapra eltűnik.
A minőség a pontos illesztésen, és a folyamatos (megállás nélküli) rásimításon múlik.
Maga a hydrogel egy nagyon vékony fólia, hasonlít a picit vastagabb folpackhoz.
Már úgy 20 db hydrogel felrakás van mögöttem, ismerősök rám szoktak 🙂
A mikrokarcok nem látszanak alatta, mély karcra nincs tapasztalatom.Igen, esetedben valószínűleg jobb az uv ragasztós üveg. De abban semmi tapasztalatom nincs.
-
válasz
chopin42 #3454 üzenetére
Javítottam az XML linket is , saját onedrive fiókba feltöltve és megosztva . Köszönöm mégegyszer .
A hydrogelnek +1 részemről , bár a felülete le tud amortizálódni , de a karcok ellen védi a kijelzőt , otthon is könnyen felhelyezhető . A karcok javítása jó kérdés , nem lesz egyszerű mutatvány , főleg ha nedves technológiáról van szó . Ami esélyes , mert hűteni és sikositani is kell a felületet a javítás ,megmunkálás alatt . De ezt egy ezzel foglalkozó szakemberrel érdemes megbeszélni . Ha nem lenne olyan mély a karc , talán egy óra üveget, számlapot polírozó szakember is szóba jöhet , de erre csak ő tudja a választ . A bezárt üzletek , szolgáltatások miatt, most amúgyis korlátozottak a lehetőségek .
Vsz rakj fel egy fóliát ,hydro vagy uw-t , aztán ha úgy alakul és lesz rá lehetőség , járj utána a javítási, polirozasi ötleteknek .
Ami reálisan nézve április vége május közepe . -
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #3456 üzenetére
Elvileg jó lehet, csak olyan epoxy gyanta kell, ami tuti nem sárgul be.
Hogy akarnád felvinni lehetőleg csak a karcokba? A rétegvastagságról nem is beszélve. Aztán valahogy tökéletesen síkba kellene csiszolni, úgy, hogy ne legyen rosszabb a kijelző, mint volt.
Az sem elképzelhetetlen, hogy fénytörést is okozna.
Szóval nem egyszerű a feladat. 😁Beszélj egy autó-szélvédő javítóval, hogy látja a kérdést.
-
mizoli
addikt
válasz
chopin42 #3452 üzenetére
3 féle üveget próbáltam, egyik sem jött be, érintés érzékelés, és ujjlenyomat felismerés probléma miatt. A hajlított széleken nem tökéletes, de olyat nem láttam, hogy csak úgy lejött volna.
A Hydrogel tökéletesen feltapad a széleken is, gyakorlatilag láthatatlan, és semmit nem befolyásol.
Házilag könnyen feltehető az üveg is, és a hydrogel is. Az üveg véd a karcok és a törés ellen, a hydrogel leginkább a karcok ellen megoldás. Van egy kis öngyógyító képessége is. Viszont nem annyira csúszik, mint az üveg, van egy kis tapadása.
UV ragasztóst nem próbáltam, nem is akarok. -
válasz
chopin42 #3452 üzenetére
Nekem a ringke féle hydrogel van fent, mivel az oldalainál vissza kell hajtani a hátlapra, ilyen téren strapabíró , az más kérdés hogy kissé már viseletes a felülete, a zsebben ,táskában hordástól . Van aki a hülye azért nem vagyok bolt clearplex fóliáját használja megelégedéssel (nekem nem vált be, valamiért pár nap után pöndörödni kezdett). Az uw ragasztós elég szívós mind addig mig valamibe bele nem akad a széle valamibe, és már meg szűnik a kontakt egy ponton ,ettől függetlenül a legbiztosabb védelem esés és a karcok ellen , abból a Mocolo ajánlott többek tapasztalata alapján ,ha van gyakorlatod benne te is felhelyezheted ,a hangszóró rács és egyebek maszkolására, leragasztására figyelj oda .
Köszönöm hogy szóltál a hibás link miatt , javítottam (ahogy nézem a hazai források lassan elapadnak) . -
válasz
chopin42 #3448 üzenetére
A note 10 lite-ban nincs hal (mágnes) szenzor , emiatt a flip tok legfeljebb a közelség érzékelőt használhatja , vagy a tokokhoz letölthető program esetleg ezt tudja vezérelni, cserében plusz fogyasztó .Jó eséllyel a flip tok semmit sem fog vezérelni a hiányzó hw elem okán.
A hard/factory reset történhet a link-en lévő módszerrel vagy a beállítások/készülék/gyári adatok visszaállítása menüponttal . Az eladó kiléptette a xiaomi és google fiókból a telefont ? Mert ha nem történt meg akkor fr után csak az ő fiókjával lehet beüzemelni a telefont .
A kijelző polírozás jó kérdés , megfelelő gépekkel talán kivitelezhető , a karcolást apró homok szemcse okozhatta , a gg5 kevésbé törékeny , de ennek az ára az alacsonyabb karc tűrő képesség . Szerintem nézz rá fóliát az sokat javíthat ezen az esztétikai hibán.
A gyári sw nincs gond , ami van az inkább annak a számlájára írható , hogy a stock miui fájlkezelő,telefon/tárcsázó,sms alkalmazás a google félére lett lecserélve, illetve pár apróság hiányzik belőle ami a xiaomi.eu romon megtalálható .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest