Xiaomi Mi Note 10 Lite - a kis pimasz

Erős a mezőny 100 és 150 ezer forint között a középkategóriában, talán pont ez hívta életre a Mi Note 10-széria egyszerűbb kamerarendszerrel bíró, még kedvezőbb árú változatát. Újabb életképes versenyzőt köszöntünk a hazai piacon.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Brutálisan drága lett a Xiaomi legfrissebb csúcsmodellje, az Mi 10 Pro, még a sima Mi 10 is bőven drágább a kényelmesnél és megszokottnál, de nincs még minden veszve, ha valaki a régi beidegződések alapján, 150 ezer forinttal a zsebében szeretne egy friss, minőségi mobilt venni a Xiaomi palettájáról: elméletileg és gyakorlatilag is a Mi Note 10 Lite most az egyik legjobb ár/érték arányú terméke a gyártónak, és mint ilyen, kiváltképp érdekes, nagyon várt termék volt ez a szerkesztőségünkben.


[+]

Nemrég egy blogbejegyzésben kerestük a választ arra, hogy vajon lehet-e reális, ajánlott vétel egy hagyományos kialakítású, de az aktuális csúcstechnikával szerlet okostelefon, és bár ebben az írásban én külön nem nyilvánultam meg, nem titkolom, hogy véleményem leginkább Bone kollégáéval vág egybe, egyébként pedig nagyon kíváncsi voltam arra, hogy az említett összegek kevesebb, mint feléért mit adnak ma a gyártók, és mivel a Realme 6 Pro és a Mi Note 10 Lite is a szokásosnál hosszabb, hetekben mérhető időt töltött nálam, így igyekeztem alaposan körüljárni a témát, és egyre inkább az érzem, hogy a mobilok megszállottjaként, anyagi forrásokat észszerű kereteken belül nem sajnálva sem adnék ki 3-400 ezer forintokat egy-egy tucatkülsejű androidos mobilért, amíg ennyire jó középkategóriás vételek vannak a piacon, kevés, jelenleg fájó kompromisszummal.


[+]

A Mi Note 10 Lite az értelmes árhoz tartozó hangzatos specifikációján túl nem szégyenkezik a dobozával sem, sőt, már-már beképzelt módon a Huawei-nek oda is szúr a feliratával, ezt lehet látni a fenti képen. Kissé erős, de egyébként nyilván ártatlan vicc, a Twitteren és Weibón kommunikáló márka-CEO-k között ez már szinte megszokott, itt viszont a csomagolásra is rákerült. Egyébként tisztességes, 30W maximális teljesítményű gyorstöltő jár hozzá, és az USB-C kábelen túl nem maradt el a mobil védelmét szolgáló, füstszínű TPU tok sem. Hozzánk a Xiaomi.hu küldte a tesztkészüléket, ezúton is köszönjük!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés