- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
Szia Mindenki!
Köszönöm a rengeteg tippet, segítséget az elmúlt években. Eléggé leharcoltam 2,5 év alatt a mix-emet, továbbadom egy másik kollégának (céges) én pedig kaptam egy Mi11 5G-t (szintén céges). Azt helyből látom, hogy a mix kamerája sokkal jobb volt. A Mi11-ét dícsérik, de nem tudom mire, mert szvsz egy kupac kaki. Emellett az én szemem is kib.ssza a szelfi kamera lyuka, de tudok vele együtt élni. Hetekig kerestem azt a telefont, ami méltó utódja lenne a Mix3-nak és sztem nem is volt túl sok elvárásom (amoled, Snapi 8xx proci, vezeték nélküli töltés, és hátsó, vagy oldalsó ujjlenyomat felismerés) egyszerűen nincs ilyen. Egy sem!Mármint xiaomiban. Ez sem, mert a kijelzőben van az ujjlenyomat felismerés és még csak 1 hónapja használom, de már most sokkal többször nem ismert fel, mint a mix3 2,5 év alatt. Hihetetlenül sz@r. Na mindegy, azonosítok arccal, de az meg ha kell, ha nem felold...
Ja és még 1: Bazi nagy! Nem tudom miért gyártanak ekkora tepsiket.....Na mindegy, mostmár ez lesz 2-3 évig. Köszi mindent, további minden jót!
-
dioka7
senior tag
Szia. Köszönöm a választ! Az a baj, hogy
1: céges telefon lenne és ~150k a keret. Anno ezt 160-ért vetettem, azt még átnyomtam, de ~180 már ingerküszöb fölött van.
2: Pont a céges mivolta miatt nem cserélnék rajta romot (a gari miatt), meg mert nem tudom hogy kell
htom127: Csináltam egy gyári visszaállítást, most úgy néz ki, hogy 30ból 29x megy a wireless charging. Volt most is olyan, hogy nem indult el, de modjuk akkor bármit csinálhattam, nem ment. Nem tudom mi volt. Ez 1x forult elő (azon belül próbáltam vagy 6-7x, de nem ment valamiért) és azóta megy. Ha leveszem a töltőről leáll, ha rárakom elindul és megy. Mondjuk a gyári töltőpadot nem szereti, azon nem mindig indul el elsőre, de van azon kívül még 2 és mind a kettőn tökéletes. Az okát nem tudom. Azt hiszem még 1 évet kihúzok vele és jövőre megpróbálom átnyomni a Mi10-et (ha találok valakit, aki romot cserél nekem...), vagy hátha kijön egy új modell ami ezt a 3 kritériumot teljesíti. -
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Tavaly februárban lett meg a MiMix3-mam.
Eddig elküzdöttem vele, de lenne 3 problémám így közel 2 év után.
1) leejettem és a képernyő sarka lepattant, ezzel még tudok együtt élni, a látható részbe nem, lóg bele, csak a legsarkon van a hiba.
2) vezetéknélküli töltésem hektikus lett. Hol megy, hol nem. Miui11-en nem ment már egyáltalán, mióta frissült 12-re azóta megint megy, de csak amikor kedve van. A baj az, hogy van amikor elkezd tölteni és pár % után megáll, így észre sem veszem ha nem tölt. Szerintetek ez javítható? A tippem, hogy szoftveres nyűg, ezért holnap lesz egy gyári visszaállítás, de sajnos mindent egyesével kell majd visszaraknom, mert nincs mire átköltözni ideiglenesen. Mindegy, megküzdök vele, hátha.
3) Az akkum egy hulladék. reggel 7kor 100%-ról indulok, 2-3 körül már kikapcsol. Nagy előny, hogy baromi gyorsan tölt, de napi 2x kell feltöltenem, hogy 1 napot kibirjon.
Mivel céges telefon, ezért 2 lehetőség van:
1) megjavíttatom számlára, de akkor lenne egy kijelzőcsere, egy akkucsere, és a vezetéknélkül töltés is jó lenne ha menne, mert mindenhol van töltőpadom... Nem tudom egyáltalán javítható-e a töltés, ha hardveres. Ezügyben holnap okosabb leszek.
2) Veszek egy új készüléket, céges számlára és ezt pedig leselejtezik. Na most a jelenlegi felhozatal elég gyenge. Nem találtam egyetlen készüléket sem, ami tudna 2sim-et, amoled kijelzővel (AOD miatt) és vezetéknélküli töltéssel. Ezen kívül annyi az elvárásom, hogy snapdragon 8xx proci legyen benne. Egyszerűen nincs ilyen xiaomi készülék. Ez lehet, vagy én vagyok vak? Ti mit tennétek? Még egy MiMix3 5G-n gondolkodtam főleg a nagyobb akku miatt, de talán abban sincs vezetéknélküli töltés. Aki azt használ írja meg pls. Köszönöm
(Ui, az 5G-s verzió akkuja nem jó a sima Mix3-ba? Még talán az lenne a legegyszerűbb, ha a wireless töltés megjavul holnapra...) -
dioka7
senior tag
Sziasztok. Vettem pár hete egy '15-ös swift sportot. A gyári fejegységgel tűrhetően szól a zene cd-ről, pendriveról, rádióról. Viszont BT-ról sokkal-sokkal halkabb. Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki, valamilyen praktikát, hogy hangosabb legyen a telefonról (spotify-ról) szóló zene a kocsiban? Fejlesztői beállításokban, vagy ilyesmire gondolok. Köszönöm előre is!
-
dioka7
senior tag
Rég jártam erre. Volt ~500 elmaradt hsz. Gyorsan átfutottam. Én továbbra is sz.pok az akkuval. Eljutottunk oda, hogy kevés használattal sem bír ki egy egész napot! És továbbra is akkor merül nagyon, amikor nem használom. Viszont ma lehet hogy rájöttem valamire. Kikapcsolt automata fényerő szabályzással kb negyed annyit merült, mint máskor. Nem kell levenni a fényerőt, nekem kb 2/3-on van, de talán a szenzor figyelése szívja az akkut, vagy nem tudom. Máskor ilyenkor már ~50-60% közt vagyok, ma 86%-on!!! A napokban ezt tesztelem majd, és beszámolok.
-
dioka7
senior tag
Sokak szerint nálam valami gond van, de én már nem tudom mit higgyek. Folyamatos használattal 4-5 óra körüli SOT van, de nem ez a gond hanem, hogy akkor is nagyon merül, ha nem használod. Az én felhasználásommal (Reggel és délután is 25-25 perc waze + 25-25 perc spotify BT-n + egész nap BT okosóra szinkron + 2db gmail szinkron + 1db outlook szinkron + az elkészült képeket azonnal szinkronizálja + automata fényerő + AOD), szóval ezzel a felhasználással és munkaidőben kb 20 perc index olvasással (mindösszesen kb 1,5 óra SOT), mire hazaérek munkából (délután 5 körül) 30-35%on van. Ekkor töltenem kell bele egy 30-40%-ot és úgy már estig ok. Előtte megvolt az összes redmi Note 2 és 5 közt, azokkal ugyanezzel a felhasználással 55% körül értem haza, a délután még lazán megvolt. Persze itt kisebb az aksi, nagyobb a kijelző, erősebb a vas. Ezeket beleszámolva érthető, hogy jobban merül. Én körbevettem magam töltőkkel mindenhol (munkahely, autó, lakás) és így élhető, de ha nem tudsz tölteni napközben, akkor szvsz nézz inkább másik telefont. (MI8-MI9)
-
dioka7
senior tag
A messengert ha lekorlátozom, akkor semmilyen értesítés nem jön meg. Ezt már próbáltam. A MiBandage az órámhoz van, ha kilövöm, akkor nem jönnek meg az értesítések. De ezeket az eddigi telefonjaimon is használtam és nem volt velük gond. Igazából nem azzal van a bajom, hogy éjjel mennyit merül, mert hétköznap minden éjjel töltőn van. Nekem az a bajom, hogy nappal sem megy alvó módba, ezért marha gyorsan lemerül úgy, hogy hozzá sem kell nyúlnom. Elmegyek dolgozni és mire hazaérek, csak amiatt merül 20%-ot, hogy nem alszik. Ezt akarom elkerülni, így tehát a sync kikapcsolás nem OK.
-
dioka7
senior tag
válasz
andras888 #1738 üzenetére
Többen küzdünk ezzel a problémával, mint ahány nem. Én is...
Roland861010:
Már minden app-om átállítottam szinte, hogy lőjje le,zárja be, irtsa ki, akassza fel, fejezze le, korlátozza le, stba rendszer. Már csak ezek maradtak, amit itt alul látsz a képen.
Ennek ellenére felébred éjjel, ma reggelre 8,5 órát aludtam, ezalatt 18%-ot merült. Nekem ne mondd, hogy ez user hiba...
L:/dl/upc/2019-04/27/394766_zrrr6a1y0mua5tny_felt.jpg] -
dioka7
senior tag
Köszönöm, hogy írtál, nekem is nagyjából ez a tapasztalatom. Ha folyamatosan nyomkodom, sokkal több SOT kihozható belőle. Csak fentebb van olyan "kolléga", akinek a készenléti fogyasztása szinte nulla. Amit a spotifyról írtál, az ok, de tegnap reggel volt 25 perc spotify, délután pedig 15 perc hazafelé, mert siettem nagyon, így ennyi volt a hazaút. Ha ezt a 40 percet hozzáadom a képen látható 55perc SOT-hoz, akkor is katasztrófa, hogy ~másfél óra üzemidővel (ha a spotify-t is ide vesszük) 90ről 29%-ra merül. Mindegy, többször mondtam már, hogy tudok vele együtt élni, vettem egy kazal töltőt, csak amikor a 6 órás SOT-okat linkelik, akkor szoktam újra felhozni a problémám, mert ha valaki, aki most akar venni telefont, ebből indul ki, borzasztó nagyot fog csalódni, mert a 6 órát nem tudja. 1-max 2 ember van, akinél ez rendszeresen megvan, de sem teszt körülmények között, sem a többi felhasználónál nem jönnek ki ezek a számok. Ma 1ó10p kijelzőidőm van + 25 perc spotify és most 38%on vagyok, de ma 100ról indultam. Szóval ez kb ugyanaz, mint tegnap 90ről29-re. Megint a "fb services" volt a második legnagyobb fogyasztó, letöröltem,
rohadjon meg, úgyis utálom a fb-otROM: igen, global stabilon vagyok, ezzel vettem, nem értek hozzá és nem is akarom mókolni, mert nem az enyém (munkahelyi). A múlthéten megörültem, mert jött egy upd, de nem változott semmi...Azt egyébként tudom, hogy az pl nem normális, hogy nem marad deep sleep-ben, és folyton felébred, igazából erre keresném a megoldást, de senki nem tud segíteni, az appok átállítgatása/korlátozása sem segített. Na mindegy, marad a töltögetés...
Még egyszer köszi
-
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1710 üzenetére
Na tegnap este lekorlátoztam majdnem mindent, véletlenül még a whatsapp-ot és a messengert is, úgyhogy ma még az üzeneteim se jöttek meg
Íme a végeredmény: Asszem sikerült negatív rekordot felállítani SOT-ban...
Nekem nincs sem sötét, sem éjszakai mód benne. Szóval ez gól. Van további ötleted esetleg?
Energiafogyasztásnál az első 6-ból csak a spotifyt használtam én. A FB is le van korlátozva, de asszem le is lesz törölve, ha így folytatja... -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1702 üzenetére
Na hát erre kíváncsi vagyok. Csak ami a miui hatalmas előnye nekem máshol, úgy itt most ebben az esetben pont hátrány. Mit és hol állítsak át? Segítesz? Ahol én tudom, hogy lehet állítani:
1: beáll-akku és telj-alkalmazások korlátozása-itt apponként lehet egyesével (talán kijelölve, többet is egyszerre) 4 lehetőség között állítani. Alapértelmezett az "akku kímélő". Itt kell? Ha igen, akkor melyikre?
vagy
2: beáll-alkalmazáskezelő-van egy halom app és azokon belül automatikus indítást lehet ki-be kapcsolni, bár alig pár db-nál van bekapcsolva, illetve itt is állítható, amit az 1. pontban írtam, de az gondolom ugyanaz.
vagy
3: "biztonság"-on belül esetleg valahol, valami
vagy
4:még vannak a háttérben futó folyamatoknál, ahol lock-olhatóak az appok, ott nekem lockolva van a gmail, a MiFit és a MiBandage. Ez utóbbi 2 lockolása nélkül sokszor nem jöttek meg az értesítések, mint ahogy a gmail lockolása nélkül az email-ek sem. Így most ez a rész jól működik.
5: Fejlesztői beállításokban lehet háttérfolyamat korlátozást beállítani, most az nekem normál korlátozáson van.Régebben a fejlesztői beállításokban találkoztam sötét móddal, de most nem találom. Akkor bekapcsoltam, de nem lett sötét a menü. Azóta volt egy update, most már a menü sincs meg. Esetleg máshol keressem?(MIUI Global 10.3 Stabil 10.3.1.0(PEEMIXM) )
Köszönöm, ha segítesz, tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki lehet-e hozni belőle többet.
-
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1696 üzenetére
Az autós példa nem egészen jó, mert az ülést, meg a kormányt beállítani, kb 17 mp. A telefont beállítgatni meg 1 óra, mert minden app-ot külön-külön kell(ene) úgy, hogy nem is tudom mit és hogyan állítsak, kísérletezgetni kell(ene) vele, hogy hogy jó és hogy nem. Nem tudom eladni, ha akarnám sem, mert céges. Most 2 évre ez van. De amúgy nem is akarom. Mindegy, vettem 5db töltőt, már kb a s3gg3mben is van egy, aztán így elvagyok vele. Ezen kívül tetszik, minden jó, minden gyors, szép a készülék, szóval nincs panasz. Csak ez az 1...
-
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1694 üzenetére
Rá(m) foghatod, de attól még nem lesz igazad. Ez a 7. xiaomi telefonom. Eddig egyen sem cseréltem romot, egyre sem raktam twrp-et, azt sem igazán tudom mi az. Mindet megvettem, kibontottam, belaktam, használtam. Eddig egynél sem volt sosem ez. Hozzáteszem egyet sem kellett 6 órán keresztül állítgatni, hogy mi mikor indulhat el, hogy mi futhat, mi nem, mi indulhat automatikusan, mi nem...Ezek olyan dolgok, amikkel elhiszem, hogy jobbá lehet tenni a telefont, de ezek nélkül is normálisan kell működnie. Az előző 6 xiaomim tudta ezt, ez meg nem. Szerintem ez nem user hiba. Főleg annak tudatában, hogy nincs olyan írott vagy videós teszt, ami dicsérné az akkuidőt. Mindegyik, mint a készülék legnagyobb gyengeségét említi. Amúgy meg sem időm, sem kedvem ezt állítgatni és merem állítani, hogy 20 user-ből, 19 így van ezzel.
elfelejtettem írni, de nekem is van 3gmail+1outlook app, céges címmel. De ezektől független a dolog, mert 1db gmaillel is ezt csinálta új korában is, appok nélkül is, ahogy vulnrea is írja -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1690 üzenetére
Ha kihasználod a funkcióit, tényleg sz@r az üzemidő. Ha megy a BT (folyamatos szinkron pl egy órával ÉS néha head setes telefonálás), a net+wifi, a GPS, 2db SIM és automata fényen van, nem minimumon, akkor 3 óra körül tud. Most állok reggel 8óta 66%-on és 1ó2p kijelzőidőm van. És jóformán nem is használtam, csak szólt róla offline spotify-on a zene (BT-n keresztül), de a kijelző inaktív volt. Tegnap egész nap netezgettem wifin, fényképezgettem, így 4 óra SOT-tal volt még 30% benne. De ez nem valós felhasználási mód, hogy mindig wifi közelben vagy és csak net-re használod. A múltkor kipróbáltam munkahelyen, 8tól 12-ig ha kikapcsolom a wifit, akkor 20%-al többet merült (Voda 4G+Telenor sim)!!! Nincs ezzel semmi baj igazából, megszokható, de kár belinkelni ilyen 5-6 órás SOT-os képeket, mert ha valaki most akar ilyet venni és ez alapján becsüli meg a majdani saját kijelzőidejét, akkor bazi nagyot fog csalódni, ha normálisan akarja használni. Legalábbis szerintem.
+1: Tegnap reggel fél6kor lehúztam töltőről, mert fel volt töltve, utána visszaaludtam és fél9kor keltem fel végül. 3 óra alatt lement az akku 93%-ra. Ez óránként használat nélkül (wifin) 2%. Ha ébren vagy 16 órát, ez alapján, ha nem nyúlsz hozzá, akkor is merülni fog 32%-ot. Térerő max-on volt, nem az szívta le. Ennél a telefonnál (legalábbis az enyémnél) ez a "teljesen normális" működés. -
dioka7
senior tag
Szia,
andrás888-nál is és nálam is folyamatosan ébren van, de senki meg nem tudja mondani, hogy mi az ami ébren tartja. Egyetlen tippem a MiFit app, de az kell az órához, viszont a listázásnál nem írja ki, szóval ez így iagzából csak tipp. Nekem ez a mai napom. Reggel 6:45kor vettem le a töltőről, akkor 100% volt. Most 16%, de 2%ot már rátöltöttem, vagyis 14% igazából. Jah, ma a wifit kikapcsoltam kb 5 órára. Máskor olyan 35% körül érek haza, ez a "teszt" minusz 20%-ot jelentett. Ezt sem tartom normálisnak.
Képek:andrás888: Én is gyári szoftverrel használom, nem is szeretnék módosítani semmit, mert céges. Nekem is az android rendszer az első a listában, de azt írja, hogy CPU teljes: 3ó28p, ébren tartás: 9p40mp. Így nem tudom, hogy most ez tartja-e ébren vagy sem.
-
dioka7
senior tag
válasz
andras888 #1658 üzenetére
Szerintem is rendkívül gyorsan merül. Mármint az enyém is. De körbevettem magam töltőkkel, én már beletörődtem. Eleinte sokat vadásztam az okát, kértem segítséget is, volt aki segített, de ő is feladta. Nincs meg az oka, ennyit "eszik" ezt kell elfogadni. De ha rájössz, akkor szívesen veszem a tapasztalatot.
-
dioka7
senior tag
Oh, köszi az infót. Nekem számlás kellett, tőlük vettem, egy kolléga pedig Pocophone-t vett ugyaninnen, mindkettő raktárról, azonnal megvolt és eddig hibamentes. "Gari probléma" tapasztalat nincs, de jó tudni, amit írtál, köszi!
Nagyon sajnálom, hogy az eustock így döntött, ahogy. Az elmúlt 7 évben, kb 20 telefon jött tőlük a családba, sosem volt semmi gond.
Turbadoról még nem hallottam rosszat. -
dioka7
senior tag
-
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1596 üzenetére
Most 1,5 hónapos a tel kb és ebből 1 hónapig vezetékkel töltöttem, most már vezeték nélkül, de én nem vettem észre különbséget.
Global Stabil 10.2.2.0(PEEMIXM) /Ez az egy amin nem fogok változtatni, mert céges és nem akarom elgányolni/
Tessék a mai "adataim":1x 5%-ot és 1x 7%-ot töltöttem rajta, szóval már kikapcsolt volna, ha ezt nem teszem. Szerintem a BT zabálja az akkut, főleg, hogy egyszerre megy az órával a szinkron és a spotifyon keresztül egy másik eszközre a zene (kocsi vagy head-set) Illetve a másik nagy fogyasztó a dual SIM, mert azt nem gondolom, hogy normális, hogy a kijelző után a legnagyobb fogyasztó a a "cella készenlét", 13%-ot zabálva az akkuból, emellett tapasztaltam is, hogy 1 SIM-mel nagyságrendekkel kevesebbet fogyaszt ugyanez a telefon, ugyanezekkel az appokkal, ugyanígy használva. Dark módot bekapcsoltam, de a menüben minden maradt fehér, ezt sem értem. Amit lehet feketén használok, energiatakarékosság miatt, még a waze is állandó éjszakai módban van, messenger is, és a háttérképem is full fekete.
GSam Battery Monitorral próbálkoztam, de semmire nem jutottam, le is töröltem, de ha segít valaki megfejteni, visszateszem szívesen. -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1594 üzenetére
GPS is megy egész nap és a BT is. Az óra miatt is, és a kocsiban a zene miatt is, meg a head-set miatt is. Sőt, sokszor egyszerre 2 eszköz (az óra és a másik).
Milyen appot javasolsz? Szívesen kipróbálok bármit. -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1592 üzenetére
Mindketten 1 SIMmel használjátok? Mert azt is próbáltam. Úgy ugyanezzel a használattal + fél-1 óra SOTot tud az enyém is.
Illetve ha jól látom, egyikőtöknél sem megy a BT sem. Hát nyilván, ha kikapcsolok/nem használok funkciókat, akkor nem fogyaszt annyit... Így már elérhető a 4-5 óra is. SIM nélkül, akár több is. De nem azért vannak a funkciók, hogy használjuk őket? -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1577 üzenetére
Hosszan: Én nem tudom, hogy ki-, mit- és hogyan csinál, de az én tapasztalatom is az, hogy annak való ez a telefon, aki bármikor tud tölteni kocsiban vagy falból. Már SIM-eket is cseréltem, jó a térerőm is, és mégis ma pl 2 óra 10 perc SOT és 20%on vagyok. Mindig reggel 6:40kor veszem le a töltőről, fényerő automatán van, 2 gmail szinkronizál, 2SIM-mel használom, van kb 40-50 perc navi is, de ma pl csak 15 perc volt ez is. Van benne 33 perc játék, és 3 üzenetküldő szinkron (Whatsapp, Messenger, Viber), 3 perc FB (egész nap!) és van okosórám, így szinkron azzal is illetve kocsiban erről szól BT-n a zene spotifyról (offline), ez ma kb 1,5 óra volt és ezek mellett 1 óra 10 perc beszélgetésem is volt ma, amiből 30perc BT head-seten.
3 óra SOT, vagy az fölé, akkor tudok menni, ha leveszem a fényerőt annyira, hogy épp csak lássam. Volt már gyári visszaállítás is, hasztalanul, de rootolni, mókolni nem akarom, mert céges.
Ne értsetek félre, elfogadtam, berendezkedtem vezeték nélküli töltőkkel mindenhol és így OK, de ha valaki újat akar venni és kifejezetten az akku időről kérdez, akkor szerintem nem reális azt mondani, hogy 1 óra game+net+YT+3 mail szinkron és még "simán bírja estig". Nem vonom kétségbe, amit írsz, de szerintem 100 user-ből kb 2-3 ilyen van, akik nem tudom, hogy csinálják, nem mellesleg a teszteken is ezt mondják mindenhol. A felhasználók nagyobb része az akku üzemidőre panaszkodik, aki mix3-at használ. Amúgy a magam részéről egy ilyen erős telefontól+ekkora kijelzőtől, nem is igen várok többet, ekkora akkuval.
Röviden: Egy új (leendő) tulajnak azt hiszem inkább ezzel a 2-max3 óra SOT-tal kell(ene) számolnia. -
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1525 üzenetére
Nekem tökéletes a kamerája, de sokat fényképezek holdat és ez az egy téma még sosem lett ilyen tiszta. Megpróbálom így! Köszönöm!
-
dioka7
senior tag
válasz
Roland861010 #1518 üzenetére
Szia, ezt milyen beállítással csináltad? Állvány, vagy kézből, automata vagy kézi beáll?
-
dioka7
senior tag
Kijött OTA-n egy Global stabil update. 10.2.2.0.PEEMIXM (bár azt írja, hogy csak security patch van benne).
-
dioka7
senior tag
válasz
Atomgeszi #1174 üzenetére
Mennyire igaz...
Utánaszámolva, 2 évig használtam MiBand2-t és 1 éves a BIP-em, szóval már én is 3 évnél járok. 1 hete full hangerőn egy bazi nagy JBL bluetooth hangszóróval biciklizett egy fickó a városban. Hát komolyan nem is értettem, mire jó ez. Feltűnési viszketekség lvl999...
-
dioka7
senior tag
válasz
retesz147 #1169 üzenetére
Jaja, ezzel már elvagyok. A 1,5-2 óra volt ingerküszöb alatti.
Hát oké, csak spotify előfizető is vagyok, így nem igazán tudom nélkülözni, akkor sem ha segít az akkun. A MiFit meg az óra miatt van, azt sem adnám el, mondjuk 20-30 perc SOT-ért semMeg hát le van némítva a telefonom 2 éve. Nekem ne csipogjon össze-vissza. Jelez az óra, aztán tudom, ha keresnek. Másnak meg a környezetemben nem is kell tudnia... Szóval ez a 2 nálam a "nélkülözhetetlen" kategória.
-
dioka7
senior tag
válasz
bbubby00 #1163 üzenetére
Én is hétfőn vettem észre. Valóban karcolja.
Az akkuidőm 1 SIM-mel meggyógyult (3,5-4 óra az átlag SOT, zéró sprórolással) , és most nincs is kedvem visszatenni a második sim-et, mert így tudok waze-zni, meg spotifyozni, akkor is ha közben hívnak. Szóval inkább megy a 2 telefon-os kombó. -
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1090 üzenetére
Nincs sajnos
-
-
dioka7
senior tag
Az én szempontomból nem teljesen releváns a tapasztalat, de megírom, mert nekem rekord. Tegnap 1 db új SIMmel, telt a nap. Azért nem releváns, mert nem a munkahelyemen voltam, ahol lehet hogy hálózati gond van. Tegnap Pesten voltam, így a térerő nem ingadozott, de volt másfél óra waze+spotify, fotózgattam 1 órát, volt 1 óra you tube stb. és így alakultak az akku-adataim.
1
2
3
4
Ez már nekem tökéletes.MÁS:
Akarok még egy wireless chargert, ezzel és a töltési sebességével (a gyárihoz képest) van valakinek gyakorlati tapasztalata?MÁS2: Kerestem volna egy olyan widgetet, ami nem nagy helyet vesz el a képernyőből (max 2 ikonhely) és a fényerőt lehet szabályozni vele. Nekem a gyári automata állítás mindig túl sok fényt tol az arcomba, nem kell ennyi fény. Viszont a manuális meg szívás, ha kimegyek a napra és semmit nem látok. Sztem nyerhetnék vele akkuidőt is. Sajnos egyet sem találtam, ami működne normálisan. Erre esetleg valakinek valami megoldás ötlete? Van gyári widget, de az 5 helyet foglal el és ráadásul a wifi ki-be gomb nem is működik
-
dioka7
senior tag
Néhány éjszakai fotó. Ma készültek, kb 1 órája. Sima éjszakai mód, semmi manuális beállítás, és minden kézből. Szerintem rendben vannak
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1037 üzenetére
Kártya csere megvolt. Veszek valami netet a teszt időre és holnaptól 1db új sim-mel használom. Majd jelentkezem!
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1035 üzenetére
OK, holnap csere után nézem. Köszi mégegyszer!
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1033 üzenetére
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1030 üzenetére
Hmmm. Kielégítő válasz, köszönöm.
Holnap du. csere és pár napra 1 kártyára váltok. Megnézem, hogy 1db új kártyával mit művel.
-
dioka7
senior tag
Azért fura nekem ez a SIM cserés dolog, mert SIM kártyák nélkül is merült (nem repülő módban). De ezen ne múljon kicserélem, csak gondolkodom
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #1021 üzenetére
Az egyik kb 1,5 éves, a másik kb 3 éves.
-
dioka7
senior tag
válasz
N.YCityBoy #1011 üzenetére
Tudom, hogy nem releváns az összehasonlítás, de azért lehet viszonyítani. Az amoledről mindenki azt írja, hogy kevesebbet fogyaszt. Nekem minden fekete, ami csak lehet (háttérkép, billentyűzet, stb). Tehát igaz, hogy nagyobb a kijelző, de takarékosabb, vagyis ez kb egál. A proci erősebb, de engergiahatékonyságban jobb. Ez megint 1:1 sztem. Több sávos a wifi, így ha keres, talán többet "eszik". Kisebb az akku, nyilván kevesebbet bír. De nekem ezek együtt sem magyarázzák, hogy az egyik nálam(!) ugyanazzal a felhasználási móddal, eszközökkel, SIMekkel, stb 5-6 óra SOT-ot bír, a másik meg 2,5 órát éppen hogy kibírja, de van, hogy csak 2 óra. Hát ez kevesebb, mint fele idő. Ha már 3-4et kibírna, azt mondanám, hogy ok. Sőt! Nekem annyi az összes elvárásom, hogy ne a zsebemben merüljön le. Ha használom egyen, ha nem, akkor meg ne. Ez túl nagy elvárás egy csúcsmobiltól?
Ja és nem tudok másikat venni, mert céges. 2 évre most ez van. Szóval vagy jó lesz, vagy jó lesz. Ebből tudok választani! Vagy esetleg felmondok és szívjon vele más -
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #999 üzenetére
Kár ez a miui-ra fogni. 7 éve miui-s telefont használok (ez a 6.), nem is kellene semmi más. Nekem nincs alternatíva. Ez a felület a szép és a jó és a logikus. Legalábbis nekem! Menni kell ennek, csak van vmi gebasz...
-
dioka7
senior tag
Na én holnap reggel repülősítem magam, de úgy tuti jó lesz. Holnap jelentkezem az adatokkal. Viszont én sem hiszem el, hogy ennek így kell működnie. Azt elhiszem, hogy ha használom, akkor jobban merül, mert nagyobb kijelző, erősebb hardver....stb. DE amikor nem használom, akkor maximum egy minimálissal kellene többet fogyasztania a több sávos wifi miatt pl, mint mondjuk apám Redmi 5 plus-a vagy az én régi redmi note 5-öm. És ez, azokhoz képest 10x annyit fogyaszt. Majdnem ugyanúgy merül, mint amikor pl böngészek vele. Ez nem normális. És én is ugyanazokkal a kiegészítőkkel használom. Okosóra, bt-fm transzmitter kocsiban, bt head set, SIM kártyák, stb. Holnap írok!
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #989 üzenetére
Az végig be!
-
dioka7
senior tag
Na kérem. Hazaértem és a mai nap újabb kérdőjeleket tolt az arcomba. Ma SIM kártya nélkül volt a készülék a zsebemben. Szóval pont mint egy átlagos napon, ugyanazokon a helyeken jártam vele, csak ma nem használtam. Délig a BT és a wifi ki volt kapcsolva (bár a grafikonos képen bekapcsoltnak jelöli), délben bekapcsoltam ezt a 2 dolgot. Egészen pontosan 11:45-kor. 11:45-kor még 100%-ot mutatott a kijelző (legalább a wifi nem merített ezek szerint), de a grafikonon egyenletesen merülőnek mutatja, szóval ezt nem is értem. Na mindegy. Miután ezeket bekapcsoltam, mindössze 2x néztem rá a kijelzőre, ez látszik is a képen. Tehát reggel fél 8kor vettem le töltőről és délután ~17:10-ig mindössze 8 perc kijelzőidővel sikerült SIM kártyák nélkül 13%-ot merülnie. BÁr igazából 11:45kor még 100%ot mutatott, szóval 5,5 óra alatt merült ennyit inkább. De legnagyobb fogyasztónak a "cella készenlétet" jelöli még SIM kártya nélkül is. Ezt pl nem is értem... Persze a segélyhíváshoz is kell hálózat, de hát ne b@&#>˘!ssza már meg. Há' noooormáááális???
Vélemények?
1
2
3
Kicsi érdekesség, hogy apám redmi 5s plussza úgy ment le 77%-ra ugyanazokon a helyeken, ugyanazokon a wifi hálózatokon, hogy 2x fél órát navigáltam vele, és így másfél óra SOT van benne. Tehát a cella kommunikáció is ugyanazokkal a tornyokkal kellett, hogy folyjon. Ja és persze ugyanzokkal a SIM-ekkel.
Szóval valami ötlet? -
dioka7
senior tag
-
dioka7
senior tag
Szia. Én 1A-es töltővel szoktam tölteni, elvileg a lassú töltés kevésbé árt az aksinak. De van QC2.0-s töltőm is, azzal is megy. Mindennel is megy. Meg most úton van 10db micro USB-Type C átlakító 1,4 dollárért. Mert type C kábelem csak 1 van, micro USB meg ~77db. Jah, a kocsiban egy Roidmi van, azzal is tölt. Szóval tényleg mindennel is
-
dioka7
senior tag
Ha nem ironizálsz, akkor a comviq a szolgáltató. A feltöltéskor ezt kell választani, így lesz 50korona a kártyádon + 500MB net. Nyilván, ha 100kr-ért töltöd, ami ~3200Ft, akkor 2GB netet kapsz és így tovább. A lényeg, hogy az amigos-on belül válassz összeget. Ha 30 napon belül feltöltöd, akkor összeadódik a net és újraindul a 30 nap, ha nem, akkor 30 nap után elveszik a net és drágább lesz a percdíj. (Így feltöltve hálózaton belül ingyenes (ez nekem jó, mert az asszonynak is svéd kártyája van
), hálózaton kívül, vagyis bárkit hívva (külföldre is, vagyis a magyar számokat is) 1 kr a percdíj. ~32Ft. De ha magyar vezetékest hívsz akkor 0,5kr. Ezzel szemben a telenor nekem rosszabb. Mert mobilt ritkán hívok és a nettel együtt bőven drágább.
-
dioka7
senior tag
Hát ez elég rossz hír. A svéd kártyán olcsóbban beszélek, mint a magyaron és minden 1500Ft feltöltéshez jár 500MB ajándék net, ami nem is veszik el, hanem összeadódik. Szóval azon megy a net. A magyar meg a bankos sms-ek miatt van benne, meg engem azon hívnak.
A fentiek miatt mind a 2 kártya van aktívan használva. Ha kiveszem pl a svédet, akkor fizetnem kellene a netért. Ami elég nevetséges, hogy a telenornál ebben a pillanatban az 500MB 900Ft, amíg a svéden meg megmarad a pénzem és ajándékba kapom a netet....
A telenorhoz majd beballagok és kicseréltetem. Hátha javul valamit a dolog.
Ha megérkezik a céges előfizum, akkor a svéd kikerül és egy új telekomos lesz benne. De a 2 kártya akkor is marad.
Nálam van még apám Redmi 5 Plus-a. Holnapra átrakom abba a kártyáim és a MiMixet offlineba rakom. Kíváncsi leszek... -
dioka7
senior tag
válasz
kelzsoca #939 üzenetére
Szia,
Ma wifi mentes napot tartottam a munkahelyen. Mind amellett, hogy valószínűleg igazad lesz, ami a térerőt illeti, azt meg tudná valaki mondani, hogy a grafikonos képen, miért mutatja azt, hogy a wifi végig be volt kapcsolva, mikor én kapcsoltam ki a saját jobb kezemen lévő hüvelykujjammal? És amikor hazaértem, akkor kapcsoltam be. Délben volt egy ki-be kapcsolás, kb 20 percre, amig ettem és az irodában ültem. Mikor hazaértem, csináltam néhány screenshot-ot, alább láthatod. A nyíllal jelölt időpontban átállítottam, hogy ne használjon 4G-t sem, csak 3G-t. Mivel a wifi ki volt kapcsolva, ennél lejjebb már nem venném, mert akkor meg nem tudnak jönni-menni a képek.
1
2
3
4
5
6
A 2 sim kártya közül az egyik (telenor) másfél-2 éve lett cserélve, a másik régebbi (kb 3 éves), viszont külföldi (svéd), nem igazán tudom cserélni. Nincs is senki nevén, ott nem előírás és amúgy is feltöltőkártyás, nem tudom azt cserélik-e. De ha igen, akkor sem járok arra egyhamar.Szóval lehet ezzel valamit kezdeni, azon kívül hogy töltögetem a telefont?
-
dioka7
senior tag
Még 2 dolog. Okosórához a MiBandage-t használom. Ez lockolva is van.
Nekem az az észrevételem, hogy a zsebemben merül nagyon sokat. A reggeli waze-s kör után 88-90% körül szokott lenni. Ami fél óra navi+BT zene után sztem jó. Viszont utána észrevehetően merül a zsebemben. Nem egészen, de majdnem ugyanazzal a meredekséggel esik a töltöttség, mint a navigálás közben, ha megnézem a grafikont. Ezért kérdeztem volna, hogy milyen beállításokkal/appokkal használja kano.
Holnap BT mentes napot tartok, holnapután wifi mentest. Hátha valamelyik lesz a hibás. -
dioka7
senior tag
válasz
kelzsoca #928 üzenetére
Ok: Szinkronizál a gyári gmail app (2 emaillel + mennek a fotók a felhőbe (de leginkább csak hétvégén fotózok)), a whatsapp, a viber, a messenger. Ebből a vibert szinte sosem használom, legtöbbet a whatsapp megy, utána a messenger. Ezen kívül olvasok indexet, gyári böngészővel ph-t, és munka előtt és után 2x20-30 perc waze+spotify (offline).
Egy nap így néz ki: Felébredek, max 5-10 perc valami game, általában 1 soccer stars meccs, utána fél8-tól 8ig:waze+spotify 30perc, utána max 5 perc index, ezután eltelik a nap, eközben maximum 20 perc whatsapp és messenger (összesen), kb 10 perc index és haza ismét waze+spotify. És hazaérek olyan 40-45% töltöttséggel. Ez mindösszesen maximum 1 óra 30 - 1óra 40 perc SOT. Ezek után nagyon maximum 1 óra van még benne. De 20% alá nem szívesen engedem.
Cégnél van wifi, de sokszor kimászkálok a hatókörből (ami meríthet), illetve van okosóra ami ugye egésznapos BT + a kocsiban a spotify is BT-n szól.
Fényerő automatikus és 2 simmel használom. Ezek közül csak az egyik van 4G-n. -
dioka7
senior tag
Látom neked az 5-6 h SOT megvan. Leírnád (akár privátban is), hogy milyen beállításokkal használod?
- Mennyi WIFI
- Mennyi BT (okosóra, headset, etc.)
- Mennyi adatkapcs
- Milyen fényerő (automata vagy kézi)
- Mi az a 2-3 app, ami napi szinten legtöbbet megy
- Mennyi SIM (1 vagy 2)
Én most járok 2h SOTnál ma + telefonáltam 1,5 órát és ma már rátöltöttem egyszer 57%-ot, és egyszer 17%-ot. És most 80on áll. -
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #919 üzenetére
Hát nem is arra gondoltam
hanem, hogy akkor nem csak nekem merül mint a barom, hanem másnál/teszteken is.
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #909 üzenetére
Hát az akku időt itt sem dícsérik agyon...
-
dioka7
senior tag
válasz
Zototh64 #803 üzenetére
Nekem Amazfit Bip-em van. Akkor ez lenne az ok? Csakhogy már a redmi note 3-4-5-nél is megvolt. (a note 3-4-nél még MiBand2 volt, de az sztem lényegtelen). Azoknál nem volt ilyen durva a merülés. Sőt nem is vettem észre, hogy jobban merülne, mint az óra nélkül. Na hétfőn tesztelek egyet BT nélkül...
-
dioka7
senior tag
-
dioka7
senior tag
Üdv újra.
Nálam továbbra is gond az indokolatlan merülés, hiába telepítettem mindent újra és csökkentettem drasztikusan az app-jaim számát, hogy hátha kiderülne mi a a hiba. Nekem így nézett ki pl a mai napom, ez 4:10-perc SOT, de ugye rátöltöttem 40%-ot. Ha nem töltök rá, most 10%-on vok, elvileg. Akinek többet tud a telefon, megtenné, hogy linkel egy hasonló képet? Csak, hogy lássam, hogy a deep sleep-ek hogy alakulnak, meg egyáltalán milyen a "görbe". Ha lehet olyan kép kellene, ahol van azért 1-1 óra, hogy nincs nyúlva a telefonhoz, mint nálam is. Előre is köszönöm
-
dioka7
senior tag
Lehet h hülye kérdés. Nagyon szeretem a telefont, de ezt a slider-t használja valaki bármire is? Nyilván nem a szelfi kamerára gondolok, mert ott muszáj, de az pl nekem teljesen használaton kívüli. Életemben 2x ha használtam... Sztem én 5x ha széthúztam a telefont, de lehet h sokat mondok. Ebből 4 "teszt" volt, hogy milyen a mechanika
-
dioka7
senior tag
Azt hiszem ma felállítottam a negatív rekordot. 8 óra alatt -20%, úgy, hogy a kijelzőt összesen 4x néztem meg, kb fél-1 percre. Pedig már annyira minden be van korlátozva, hogy még a GSam battery monitor sem tuditt elindulni, amit tegnap pont az akku figyelés miatt raktam fel.
Tudja valaki 100%-ig biztosra, hogy a wakelock detektor fizetős verziója megy-e root nélkül? Sosem rootoltam,meg ROM-oltam és nem ezt a telefont akarom kisérleti alanynak használni. -
dioka7
senior tag
Nagyon jó tipp, köszi. 4 app volt, egy költségvetés progi, a whatsapp, a MiFit és a MiBandage. Ebből most kivettem a whatsappot és a kötségvetés progit. A másik kettő viszont kell az órám miatt, hogy átmenjenek az értesítések (legalábbis így gondolom). Holnap tesztelem így.
HUTCHDB:Megnézem Rzoli tippjével, hátha... Ha nem jön össze, jön a tiéd!
Köszi, mindkettőtöknek!
-
dioka7
senior tag
Ma 43 perc SOT-tal 11 óra alatt 64%-ra merültem. Mikor hazaértem szándékosan nem nyúltam a telefonhoz másfél óráig és valami folyamatosan felébresztgeti, emiatt merült is egyfolytában.
[kép]
Felraktam a root nélküli wakelock detektort, de nem látja a PC-s változat, amivel le lehetne tölteni az adatokat. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e root-olni a telefont gari vesztés nélkül (ha igen, hogyan), vagy van-e más app amivel lehetne monitorozni, hogy mi nem hagyja "aludni" a telefont?! -
dioka7
senior tag
Én most 4ora Sot-tal 46%-on vok. Egyértelműen a Deep sleep hiányával lesz a baj nálam. De most nincs nálam PC, csak holnap estétől, úgyhogy ennek az okának a kinyomozása a jovohet harca lesz.
-
dioka7
senior tag
Hát az az igazság, hogy nem. Viszonylag sokat nézek rá a telefonra, illetve okosórával használom, de eddig Redmi 5öt használtam ugyígy és az jobban bírta sokkal. A mai napon meging 1óra52perc SOT-tal merült le 27%-ra. OK, ebben volt kb 1 óra navi is, de ez akkoris kevés szvsz. CPU Spy azt mondja, hogy az elmúlt ~30 órából 11,5óra 576MHz-en ment és 15:50 Deep sleepben.
Ez a 6. Xiaomi telefonom zsinórban, 7 év alatt, egyikkel sem volt ilyen gondom.
Tudsz mondani olyan progit amit javasoltál? (Az ébresztgetést figyelőt)
Ha igen, azt köszönöm! -
dioka7
senior tag
Sziasztok, egy nap után egy kis tapasztalat.
Negatív:
- Valóban gyorsan merül nekem is. Viszonylag kevés használattal (hívásom pl. egy sem volt), és közép alatti fényerővel, 1:35 perc SOT és a készülék 50% alatt van. Ha kimatekozzuk, nem biztos, hogy kijön a 3 óra SOT. (remélem ez még javul, amikor "összekopnak" a dolgok.) Esetleg az automata fényerőállítás segítehet?
- Tegnap este óta használom és már 2x lefagyott, de úgy, hogy csak fekete képet láttam. Appok, háttérkép, minden eltünt és gesztusokra sem reagált) Mind a 2x én is hibás voltam a dologban, mert ahogy vettem elő félig szétcsúszott, de nem teljesen, majd amikor már kiért a zsebemből, akkor összetoltam. Viszont ezután csak a lebegő labda és a "lehúzós" menü jött elő, semmi más. Valamint a kikapcs gomb sokáig nyomással a restart-os menü. Remélem ez nem sokszor fog előfordulni.
- 2 SIMmel használom (egyikről a net megy, másikról a hívások) és reggel 2x is előfordult, hogy eldobta a net-es SIMnek a térerejét. Ez egy külföldi kártya, tehát roamingol, de nem hiszem, hogy köze lenne hozzá (RedmiNote5-ön sosem vettem észre). Bár a nap folyamán többször nem fordult elő.
Pozitív:
- Gyönyörű kijelző (IPS-es Redmi Note5 után)
- Baromi gyors töltés még a vezeték nélküli töltővel is
- Villámgyors és lag mentes kb minden (is)'Asszem egyelőre ennyi. Még nem bántam meg a választásomat
-
dioka7
senior tag
Én innen vettem, ma hoztam el. Már be is laktam, eddig minden ok vele. Felment szépen a 10.2.1.0 Global Stabil OTA-n. (10.0-val hoztam el). Csütörtökön rendeltem, tegnap már el lehetett volna hozni, csak nem tudtam érte menni. Kollégám pocophone-t vett ugyaninnen, azzal is rendben van/volt. Szürke vagy sem rengeteg pozitív értékelése van az üzletnek, nekem céges tel lett, kellett áfás számla is, azt is megkaptam, szóval én ajánlom, bár a pénteki átvételhez elkéstél sztem.
-
dioka7
senior tag
Örülök, ha segíthettem.
vulnrea: ha megjött a tok, dobsz fel 1-2 képet, hogy néz ki telefonon? Akár privátba is, ha mást nem érdekel.
Pénteken rendeltem meg a smartshoptól a telefont, azt írták, hogy várhatóan 3 napon belül átvehető. Már alig várom
Céges lesz, így muszáj a tok, nehogy kikapjak. Most rendeltem meg 2db vékony tokot rá + egy üveget. Meg egy halom type-c átalakítót, mert eddig RN5 volt, micro usb-vel. Szóval csak győzzek addig várni...
-
dioka7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- iPhone X 64GB Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4244
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest