- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
SsPL711
őstag
Nekem még megvan, makulátlan állapotban a gyűjtemények között.
Hetente szoktam frissíteni rajta az appokat, meg feltöltöm.
Tökletesen működik, csak már nem támogatott, de még így is elveri az újabb telóimat sebességben, persze nem minden esetben, de ez akkor is egy különleges teló.
Sosem fogom eladni, továbbra is vigyázok rá. -
Dan-szan
senior tag
-
elmo
aktív tag
Sajna az enyémnek a kijelzője ment meg, amúgy jó cucc volt. A heti developer is 2020 táján lett kegyvesztett, de persze jól működött azzal a verzióval is.
EU nem tudom, mikori a legújabb, ha nem túl hosszú az az átmeneti idő, akkor ne bajlódj vele; szerintem. -
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Átmeneti időre sikerült vennem egy Xiaomi MI MIX 3-at. (4g)
2020-as Stable rom van rajta. (12.0) Érdemes rá fel rakni egy EU-t?
Ha igen, ahhoz kell a bootloader nyitás? Nem lehet simán telepíteni? -
wolfman
veterán
Engedélyezve van, igen, direkt megnéztem. Nekem rá se hederít. Bár mostanában a kamerát bekapcsolva el se indul a fényképezés, csak ha átkapcsolom előlapi kamerára, majd vissza, vagy eleve azt akarja bekapcsolni. Van itt valami gond, az biztos.
Szegény kis telefonom sajnos már érezhetően öregedik. Ami szívfájdalmam, hogy múlt héten leejtettem kőre és betört a kijelzője!
Bár hárítottam a zuhanást és kicsit koppant, aztán aszt hittem, hogy csak a védő"üveg" repedt meg, de sajnos nem.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Nem tudom volt-e már téma vagy nektek is így van-e, de lenne egy problémám. Ha ismereteim helyesek, akkor a ez a telefon is tudja azt, hogy pusztán a fényképezőt megnyitva, QR kódra irányítva azt, felismeri és rá is keres annak honlapjára/funkciójára. Nekem ez be is van pipálva a fényképező app-ban, de semennyire nem reagál rá, csak és kifejezetten a QR-kód leolvasó appal megy.
Nektek is így van vagy ez nekem egyedi? -
Doller
tag
Viszont adódott egy sokkal nagyobb gond.
Tegnap este villant egyet a kijelző és kikapcsolt a teló.
Bekapcsolni nem tudom. Ha próbálom a hard resetet (power + valamelyik hangerő gomb), akkor néha 1 tizedmásodpercre halványan felvillan a Mix 3 logó, de semmi több.
Máskor még ennyi sincs.
Az akksi feltöltve.
Jól gondolom, hogy kapufa és vehetek másikat? -
Doller
tag
Sziasztok!
Ha volt már a kérdés, akkor bocsánat!
Felraktam a revolutot, de a kártyát elfogadtatni nem engedi és néha az is feljön, hogy : "Az ön készüléke nem alkalmas érintésre fizetésre!"
Pedig az NFC be van kapcsolva.
Van ötletetek, hogy mit csináljak?
Köszönöm! -
Tasli
csendes tag
Sziasztok, Mix 3 (4G)-hoz keresek tokot, ha van esetleg valakinek eladó. Debrecenben és környékén lenne a legjobb, de posta is megoldható.
Köszönöm! -
jFox
addikt
Sziasztok!
Úgy látom már nem lesz Global MIUI 12.5.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e váltani EU ROM-ra? Minden megy ami a stabil Global ROM-on? Gondolok itt banki app-ra (CIB), Posta, payPal, Netflix, Spotify, stb.
-
VicKing
tag
Sziasztok, én sima mix 3-hoz (nem 5G!) keresek tokot, de nagyon nem találok itthon, lehetőleg flippest ami elölről is védi. Tudtok ajánlani?
-
falabu88
aktív tag
Nem egyezik a méret, az 5G vastagabb sajnos (nagyobb akksi miatt tán). Aliexpressen is csak olyat érdemes rendelni ahol kiemelik, hogy 5G-s verzióhoz való. Anno volt, hogy véletlenül simához küldtek tokot, nem ment rá rendesen.
Elvileg van valahol egy csak felpróbált tokom 5G-hez, hátul középen mágnessel, de nem találtam már akkor sem mikor eladtam a mixet.
-
Kornel
veterán
Sziasztok,
Nincs valakinek egy elfekvő tokja Mix3 (5G)-hez? Természetesen nem ingyen, hanem megvenném
Vettem egyet az edigitalnal, nem rá való, visszavinni nem volt időm.
Neten alig van 1-1 helyen készleten itthon, de azok sem személyes átvétellel, az első bukta után nem akarok még egy használhatatlan méretet.Köszönöm.
-
jFox
addikt
válasz
Dan-szan #2978 üzenetére
Én nem mondtam, hogy probléma. Te kérdezted mi a különbség. Arra jó lehet esetleg, hogy ha félálomban megnézed a telón, hogy mennyi az idő, nem látod, hogy jött egy csomó üzenet és nem kezdesz el agyalni, hogy mit üzent bárki is.
Plusz időzíthető. Ha működne rendesen.A DND-t kapcsolja be ez is a némításhoz, úh. gondolom használja az engedélyezettek listáját is.
-
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Használjátok a telefonon az Alvás üzemmódot?
Nekem rendszeresen kikapcsol éjfél körül, pedik este 10 és reggel 7 közé állítottam be az időzítést. Nem tudok rájönni miért...
A legutolsó Global ROM van a telefonon. -
n0is3es
aktív tag
Srácok szerintem Off amit írok, ma szereztem egy gyönyörű állapotú Mi Mix 3 5G-t. Sajnos nincs topikja, hogy tudom vissza zárni a bootloadert? Egy nyitott lakat van a bekapcs képernyőnél, plussz van olyan gém ami ezek szerint nem szereti, sima Mix 3-on tudtam vele játszani már az 5G-n nem. Nem akarom mókolni, nekem tökéletes a gyári rendszer. Válaszotok előre is köszönöm.
-
dioka7
senior tag
Szia Mindenki!
Köszönöm a rengeteg tippet, segítséget az elmúlt években. Eléggé leharcoltam 2,5 év alatt a mix-emet, továbbadom egy másik kollégának (céges) én pedig kaptam egy Mi11 5G-t (szintén céges). Azt helyből látom, hogy a mix kamerája sokkal jobb volt. A Mi11-ét dícsérik, de nem tudom mire, mert szvsz egy kupac kaki. Emellett az én szemem is kib.ssza a szelfi kamera lyuka, de tudok vele együtt élni. Hetekig kerestem azt a telefont, ami méltó utódja lenne a Mix3-nak és sztem nem is volt túl sok elvárásom (amoled, Snapi 8xx proci, vezeték nélküli töltés, és hátsó, vagy oldalsó ujjlenyomat felismerés) egyszerűen nincs ilyen. Egy sem!Mármint xiaomiban. Ez sem, mert a kijelzőben van az ujjlenyomat felismerés és még csak 1 hónapja használom, de már most sokkal többször nem ismert fel, mint a mix3 2,5 év alatt. Hihetetlenül sz@r. Na mindegy, azonosítok arccal, de az meg ha kell, ha nem felold...
Ja és még 1: Bazi nagy! Nem tudom miért gyártanak ekkora tepsiket.....Na mindegy, mostmár ez lesz 2-3 évig. Köszi mindent, további minden jót!
-
jFox
addikt
válasz
wolfman #2966 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyesmit. Mondjuk én főleg a vezeték nélküli töltőt használom. Most rádugtam, de jól csinálja ott is.
12.5 Global-rol semmi hír? Szeptemberre ígérték, de már Október közepe van...
Más: keresek Mi MIX 3 kijelzőt, lehet törött is, csak adjon képet tutira.
-
wolfman
veterán
-
falabu88
aktív tag
-
wolfman
veterán
Nekem egy nagy érv van a Mix3 megtartása mellett, még ha kezd is öregedni. Hogy nincs a kijelzőben lyuk a kamerának, se sziget. Rühellem ezt a felállást, egyszerűen az én szememet b@..@, hogy ott van valami, mint valami pixelhiba. Nekem ilyen teló NEM KELL! Itt szépen lecsúsztatom, ottvan.
Egy csajszi ismimnek vettem Mi10 Pro-t, nekem se tűnik fel, hogy 90Hz-es a kijelző. Ugyan olyannak tűnik, mint a Mix3-am. Vagy azt lehetne állítani valahol? Mert olvastam pár helyen, hogy 60/90Hz.
-
rzoli
senior tag
válasz
falabu88 #2961 üzenetére
Igazából én is a kamera és az akku miatt vettem az újat, itt látványos a különbség.
A kijelző nagyon szép, ips létére is, nappal nem is láttam semmi extrát, éjjel a feketék között viszont feltűnő volt a különbség. Mondjuk a szemem nem az igazi, -3
Ami negativum az új telefonnál, a vezeték nélküli töltés hiánya azt sajnálom. Illetve most még global rom van rajta, itt a nova és a gesztus vezérlés nem megy együtt, ez a mix3-nál nem volt probléma. -
falabu88
aktív tag
Mármint az amoled-ips különbséget? Nem mertem amoled után ipst venni, így lett inkább egy használt Mi 10, pedig én is szemeztem a Mi 10t pro-val. Viszont a 90Hz-et nem igazán veszem észre, pedig azt hittem, hogy nagyobb különbség lesz. Csak a nagyobb akksi, gyorsabb töltés, jobb kamera ami miatt megérte a csere, mindennapi használatban nincs semmi különbség. Szerintem a Mi Mix kijelzője egyébként szebb volt.
-
rzoli
senior tag
Lassan én is búcsúzom
Vettem egy jó állapotú 10T Pro-t. Eddig ok, a kijelzőnél a különbséget csak éjjel vettem észre, akkor viszont látványos.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #2957 üzenetére
Az komoly, akkor lehet inkább meghagyom tartalék telefonnak.
70 alatt nem szívesen válnék meg tőle. A 450ezres antutu pontot tudó telefonok még mindig bőven 100ezer felett kezdődnek (kivétel talán a poco f3. És azért ez prémium teló. A mi 10 is kicsit gagyi érzetre a mix után.
-
falabu88
aktív tag
Na meglett a telefon utódja (Mi 10), így eladósorba kerül az 5G-m. Aki mostanában vett/eladott ilyen készüléket, az mennyibe vette/adta? Fogalmam sincs mennyit ér mostanság.
-
falabu88
aktív tag
Létezik, hogy a Mi Mix 3 27W-al tölthető? (a gyári fej 18W ugyebár)
-
wolfman
veterán
A Chrome-al csak annyi a bajom, hogy lassú. Az MiBrowser meg bárhogy is állítom be, ugyan azzal az alapállapottal indul el mindig, kicsit döcögős. Most Firefox-ot használok, ez elmegy, de itt is van némi anomália. BraveBrowsert ajánlgatják még, az jó lehet.
Nekem majdnem minden előre telepített segédprogram bloatware, mert kb egyiket se használom + leállítani se lehet ezeket, így tuti pár fogja is a SOC-ot, csak azért mert van.
-
jFox
addikt
válasz
wolfman #2951 üzenetére
Én régóta használok kínai telefonokat, és anno a névtelen olcsó mobilok aztán tele voltak mindenféle "hasznos" programmal, hogy elmondhassa a gyártó, hogy az is egy extra tulajdonság...
Főleg, ahogy rzoli is említette, kínai nyelvterületen értelmezhető programok. Pl. QQ Messenger, UC browser, Baidu kereső meg hasonló nyalánkságok. Na meg a semmire sem jó, csak reklámokat feldobáló szörnyedvények. Ezek a bloatware-ek. A Chrome meg a MiBrowser nem tartozik szerintem ebbe a kategóriába. Én mindkettőt kipróbáltam, használtam egy darabig, de végül maradtam az Opera-nál. -
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
Kijött az új eu stable rom, 12.5-ös MIUI-val.
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/
vagy
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=321331 -
jFox
addikt
Sziasztok!
Nem vált be a Speedshop-os akku sem. Viszont megérkezett - még éppen időben, júli 1 előtt - az az utángyártott akku, amit még március végén rendeletem. Kellett ugyan kicsit nyaggatni az eladót, hogy járjon már utána, hogy hol akadt el, de végül ideért.
Beépítettem és jelentem nagyon jól szuperál.Már az első feltöltéssel is kibírt a telefon egy napot, este 8 kor még 30%-on volt. Éjfél körül tettem fel tölteni 20%-nál.
Ha valaki keres jó akkumulátort a telefonba, akkor ezt tudom ajánlani: [link]
3800mAh-nak árulják, ami nekem érkezett arra már 3900-4000mAh volt írva. Szóval megy a kamuzás rendesen, de egyenlőre jól működik, hozza az elvártakat.
-
rzoli
senior tag
válasz
n0is3es #2940 üzenetére
Itthon is van még bár izlések és pofonok...
https://www.etuo.hu/tokok-xiaomi-mi-mix-3
Az alin is találni hozzá.
-
n0is3es
aktív tag
Srácok lehet volt már, de ma jutottam hozzá egy szép állapotú Mix 3 hoz
Csak annyi lenne a kérdésem tokot hol tudok hozzá venni? Válaszotok előre is köszönöm.
-
wolfman
veterán
Nektek nem műveli a telefonotok, hogy egy böngészőből letöltött pdf-et vagy valami doksit minden egyes nap reggel feldobja, hogy sikeresen letöltve? Már kettő hete megtörtént ez, de minden nap reggel jelzi, hogy sikerült a letöltés. Ez miért van?
-
jFox
addikt
Factory reset volt még korábban az eredeti akksival. Nem segített.
App a telefon energia alkalmazása szerint nem ragad be.Én jártam már így Redmi Note 3-mal, ott a Speedshop-ból rendeltem anno akksit és az is vacak volt.
Igazából a Kínából rendelt akksikkal eddig több szerencsém volt. Viszont azért akartam itthon rendelni, mert:
1. nem tudom ideér-e július 1 előtt, utána meg vacakaolhatok az vámosokkal.
2. árban nem volt sokkal drágább mintha eBay-en rendelem, és gyorsan itt van.Töltő elektronika nem hiszem, hogy hibás lenne. Akár vezetéken töltöm, akár vezeték nélkül, az eredmény ugyanaz az.
Most rendeltem egyet a Speedshop-ból. Hátha szerencsém lesz... De tegnap jeleztek vissza, hogy 2 hét a szállítási idő....
Már rosszul kezdődik. -
rzoli
senior tag
Hazai beszerzés és mégis gagyi?
Két dolog szokott lenni amit én ismerek. Gondolom a szoftveres részt leellenőrizted, végső esetben volt factory reset, nem ragad be semmi app, ami pár óra alatt lemeríti.
A másik a töltő elektronika. Ebben az esetben valószínűleg kuka. Esetleg alkatrésznek valaki megveszi. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Sajnos megadta az akkumulátor teljesen magát. Fél napot bír max. Nem tud valaki egy biztos beszerzési forrást? Edigital-ból rendeltem egyet, de az is hasonló kvalitásokkal bírt, mint a régi.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
GrooveHero #2932 üzenetére
Bootloader nyitva van, zárni csak gyári miui-val lehet, root nincs.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Zsoleszhun #2931 üzenetére
Köszi. Zárt bootloaderrel használod? Nekem anno nyitva volt, zártam, aztán most újra nyitva van, lehet az is a ludas. Ha felrakom, utána zárhatim? Vagy hard brick lesz?
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
GrooveHero #2930 üzenetére
-
GrooveHero
addikt
válasz
Zsoleszhun #2923 üzenetére
Hali. Én is gondolkodom rajta, hogy feldobjam e. Igazából a Xiaomi Eu-val sincs olzan nagy baj, bár multkor megpróbáltam feltenni a Magisk-et, nem sikerült a safetznet pass, leszedtem, de a banki app (barclays) panaszkodik, illetve el sem indul. Na meg a gboard is bugzik, néha olzan szinten belaggol, hogy nem lehet gépelni abszolúte.
Meg tudnád mondani, hogy megy e a gpay az Arrow OS-en? Vagy legalább van e safetynet pass.
Köszi előre is -
rzoli
senior tag
válasz
Zsoleszhun #2927 üzenetére
Tetszenek a karakterek, jól olvashatóak, jó a méretük. Ez az alap, vagy te nagyítottad, állítottál rajta?
Ezt a GCam verziót ismerem, egy időben használtam is, most a gyári tökéletesen kielégíti az igényeimet.
Én lassan 50 évesen hiszek a csodákban
és remélem találok egy használt Mi 11-et normális áron majd. Hiányozna most már a vezeték nélküli töltés.
-
Zsoleszhun
addikt
MI10 után fél év EMUI-ról jövök, P30, P30Pro, Mate20Pro. Felraktam a MIUI 12-t mint az egyik legnagyobb fun, azt kell mondjam, hogy most az EMUI jobb. Szétnéztem az xda-n, ott találtam az arrowos 11.0 romot. Előtte felraktam a Palladiumot ami sokkal jobban testreszabható de a google szarakodott. Az arrows eddig hibátlan, élvezem a vegytiszta droid sebességét, minden működik mint egy pixelen
Reméltem, hogy jobb lesz az üzemidő de az akku már vesztett a kapacitásból.
Igazából egy kényszermegoldás most a MIX3, ameddig nem lesz EU raktárból rendelhető egy fehér Poco F3szerk: ez egy nagyon jó gcam MIX3-hoz F1MinimalMod2.1.apk
-
rzoli
senior tag
Erről a romról nem írnál pár sort? Utoljára a Mi A1-nél éreztem, hogy érdemes romolni. Mi a plusz, mi az ami hiányzik egy miui-hoz képest?
Egy nagyjából négy és fél órás teszt, ebben volt egy óra Waze, kis Youtube és Facebook videókat futtattam, míg főztem. :) Két és fél óra képernyő két óra készenlét, kb 45%-ot visz el az akkuból.
Ami egyébként zabálja az energiát, az a kamera használat.
Sajnos :) én is nagyon megszerettem a vezeték nélküli töltést, de talán csak a Mi 11-ben és fölötte van, annyit meg e telefonra nem szánok. Egy évet ezzel még kihuzok, ha nem adja meg magát az akku, többet is.
-
oris
aktív tag
-
Zsoleszhun
addikt
Köszi de már látom, hogy nekem sem fog egy munkanapot kibírni
Az akku így áll egy teljes töltés után majd még ránézek több töltés után is:Tegnap éjszaka még feldobtam az ArrowOS 11.0 [OFFICIAL] [NIGHTLIES] romot, eddig nagyon jónak néz ki.
-
rzoli
senior tag
válasz
Zsoleszhun #2920 üzenetére
De nehezet kérdeztél... Nálam mindenütt van töltőpad, de csinálok ma egy gyorstesztet.
-
rzoli
senior tag
Megjelent az új eu stable rom a telefonra. 12.0.4, úgyhogy a 12.5-re még várni kell. Az updater-ben nálam még nem jelenik meg, de a miui.eu oldalon fent van.
https://xiaomi.eu/community/threads/miui-12-0-12-1-12-2-12-5-stable-release.56191/
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/
-
Speed®
titán
A színek/fényerő/kontraszt rendben vannak, az érintésérzékelés viszont alulmarad a gyáritól, bár az 5 pont egyidejű kezelése elég, nem olyan precíz.
Lehet jobb lett volna a márkaszervizes, de az 50k ajánlat rossz vicc. Ez 17k volt szállítással, ha valakinek ügyes keze és felszerelése is van hozzá, töredék ár. Nekem utóbbi hiányzott, +8k volt a munkadíj, de így legalább nem volt rizikó, szépen megcsinálták, a félár (sum 25 lett így) meg emészthetőbb volt, figyelembe véve a készülék értékét.
Most pedig agyalok, hogy szerezzek valami dropsafe tokot vagy inkább megváljak tőle..idő közben vettem egy 2St (még egyet..a 8/256osom KO sajnos :S), amivel igazából pont ugyanúgy elvagyok, a kamera/selfie nem érdekel, a HW egykutya, a kialakítása miatt viszont nem ilyen mimózalelkű
-
jFox
addikt
válasz
GrooveHero #2912 üzenetére
Magisk-hoz itt van segítség: [link]
-
elmo
aktív tag
válasz
GrooveHero #2912 üzenetére
Na igen, a mi telefonunk már réginek számít (a mai világban).
-
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero #2911 üzenetére
A 22.0 felment gond nélkül, azt sem tudtam, hogy van már 22. Az összefoglalót követtem, az is le van maradva kissé.
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
Egy számot nem tudok hívni, a hívott szám nem megfelelő szöveget kapom. Próbáltam mindkét verzióban 06 és +36 nem jó. Próbáltam tel.könyvből és beírva is, sehogy nem megy. Az illető tud engem hívni.
A sim beállításokon nem tudok változtatni okozhatja esetleg ez a problémát?
Illetve hogyan, hol lehet ahhoz hozzáférni? -
Speed®
titán
Ne törjétek össze a kijelzőt..50k a javítás :S
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest