-
Mobilarena
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
Zototh64 #1878 üzenetére
Nekem van olyan sokszor, hogy a telefon le van téve az asztalra, kapok egy üzenetet, aminek csak első sora íródik ki. nem akarom felvenni, csak dupla tapptapp-ra bekapcsol, felpöccinetem, elolvasom. Akár válaszolok is tőmondatban gyorsan ha kell, oldalsó gombbal lezárom. Vagy van hogy telefonon hallgatok zenét vagy rádió műsort, de váltani akarok esetleg kikapcsolni (netalántán a teló épp töltődik az indukciós töltőjén). Akkor megint csak felesleges emelgetni, mikor 2x rákoppintok, feloldom, elvégzem a kellő műveleteket és lezárom az oldalsó gombbal. De van még pár eset, erre nem akarom felemelni (elemelni a töltőről), pont tökéletes a koppintás. Csak mellékhatása, hogy mostmár nem tudom nadrágban hordani ezt a készüléket, mert felold és 197 pontot elér egy olyan játékban, amit előtte szintén zsebben telepített magának!
-
rjg
őstag
válasz
Zototh64 #1242 üzenetére
Az animáció helyett nálam a ne ébressze fel van kiválasztva, a másik beállítás és a ROM verzió ugyanaz. Azért furcsa, mert minden lehetséges helyen engedélyeztem. Ahogy a kollégánál, nálam sem megy pl a Videostream, miközben a Google Play Service-s média lejátszóját magától kitette a zárképernyőre, amint a lejátszás elindult a Chromecast-en.
-
-
-
dioka7
senior tag
válasz
Zototh64 #803 üzenetére
Nekem Amazfit Bip-em van. Akkor ez lenne az ok? Csakhogy már a redmi note 3-4-5-nél is megvolt. (a note 3-4-nél még MiBand2 volt, de az sztem lényegtelen). Azoknál nem volt ilyen durva a merülés. Sőt nem is vettem észre, hogy jobban merülne, mint az óra nélkül. Na hétfőn tesztelek egyet BT nélkül...
-
dioka7
senior tag
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Zototh64 #709 üzenetére
Sosem fogjuk erre megkapni a választ. A legtöbb Xiaomi fórum ilyen. Sok embernek sosincs problémája valamilyen oknál fogva, míg a többieknek folyamatosan visszatérő problémáik vannak.
Ez két dolog szokott lenni általában:
- értesítések, bezáródó alkalmazások
- random merülésÉvek óta ez megy bármilyen Xiaomi topikban. (kivéve az Android One rendszereket)
Viszont a hardver piszok jó és nagyon szép is a telefon, ezért nagyon vonzó továbbra is.
(#710) HUTCHDB
A global ugyanúgy a China ROM-ra épül, ahogy az EU is. Az alapok ugyanazok, így ennek kétlem, hogy köze lenne hozzá.
A csillagok együttállásának már inkább van.
Tedd automatikus indításba az értintett alkalmazásokat, lockold őket a recents screen-en, állítsd be, hogy ne optimalizálja náluk az akkumulátort és talán szerencséd lesz. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Zototh64 #628 üzenetére
Ez nem baj, csak MIUI feature. Az a neve, hogy random merülés minden ok nélkül.
Egyébként XDA-n láttam már Pixel Experience ROM-ot, meg több custom ROM-ot is, azokat próbáltátok már? PE ROM-nak szép nagy fóruma lett.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Zototh64 #535 üzenetére
Én másik rendszeren szocializálódtam.
Minden hangot az alkalmazáson belül kellett korábban beállítani.
Pl. sms hangot szerettem volna cserélni, akkor beléptem az sms-ekbe, jobb felül 3 pötty, majd beállítások, és ott tudtam a jelzőhangot cserélni.
Itt meg már az alkalmazáskezelőből kell indulni, mert ugyan van itt is az előbb említett példa alapján beállítások az sms-en belül, ott nem található a jelzések állítása...[S]MÁS:
A korábbi rhodium mozgó háttérképet honnan tudnám letölteni?
Egy szürkés fejetés csavarodó absztakt képre gondolok, amit most lecseréltek egy lilára. Ez nem tetszik, a korábbi viszont nagyon bejött. -
TpS
őstag
válasz
Zototh64 #395 üzenetére
A Karavik leírása a MIX 2S tiszta telepítésről szól (a blog címe is ez), ezért tök mindegy, hogy az előtte lévő rom-on volt-e jelszó vagy nem, mert a data partíció formázásával (nem elég a wipe!) úgy is törlöd a titkosítást. Így az a leírásban teljesen helyes!
Az már más téma, hogy utána ha már a feltelepített rom-ban jelszót állítasz, akkor hogyan kell a twrp-be belépni. -
rzoli
senior tag
válasz
Zototh64 #314 üzenetére
Ha magisk-ot is teszek a telefonra, akkor is felmennek rá a frissítések? Vagy azt előbb törölni kell?
Esetleg akkor kézzel kell letölteni a frissítéseket és twrp-n keresztül kézzel telepíteni?
Illetve egy kicsit engem még összezavarnak a számozások:
MIUI 10.3 - 9.1.24 Itt most mi, mit jelent végülis?
-
dioka7
senior tag
-
GrooveHero
addikt
válasz
Zototh64 #379 üzenetére
Hm...most ránéztem XDA-ra megint, onnan a link vitt xiaomi eu-ra, onnan szedtem volna le, de van már ilyen a letöltések között, szóval elvileg jót szedtem le, szintén alulvonás perseus néven fut az enyém is. Na akkor majd holnap lehet nekifutok rendesen. Bár az új 9.1.24-esből max a weather (időjárás couldn't connet to network zavar, a többi nem gáz. Majd frissítek egy hónap múlva, vagy max ha jön ki valami jó kis fícsör, mint most a 17-esben a dupla koppra képernyő zár.
Amit nem vágok, hogy milyen wipe-okat kell nyomni, ha csak frissíteni akarok, nem akarok mindent gyalulni újra állítani be mindent megint.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Zototh64 #376 üzenetére
Felment szerintem rendesen, hiszen telepítettem róla romot. A gond az volt, hogy nem olyan volt mint a Mi 5-én , és nem tudom csak simán betallózni, hanem OTG kell hozzá, vagy ADB push parancs.
Valamit elronthattam? Végül is úgy csináltam, ahogy írtad, olvastam XDA-n, hogy nem lehet ADB-ből restartot tolni.Elvolastam Karavik leírását, de nem említi, hogy a TWRP ami MIX3-hoz van pölö nem is angol, hanem nyelvet kell váltani az elején. Vagy én tőtöttem le valami kalóz verzijót?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Zototh64 #346 üzenetére
Nekem iphone xs max-om volt ez előtt és az kb 8-9-10 óra SOT-ot tudott.
S9 plus volt az iphone előtt, azzal 6 körüli, míg előtte a Mix2-vel 6-7 óra volt az én használati szokásommal.
Én is okos -és híváskezelő telefonként használom, vagyis 3 mail fiókom szinkronizál, viber, és nekem is van okos órám, illetve az autóban is bluetooth-on kezelem a hívásokat.
Én itt azt olvastam, hogy az s9 plus-tól jobban bírja, de nálam kb. fele az üzemidő.
Ha hozná az előd Mix2 (S) vagy a samsung üzemidejét egy szót sem szólnék, de ez amit ma produkált, az tényleg nagyon kevés. -
bbubby00
őstag
válasz
Zototh64 #319 üzenetére
Hujajj, valahogy ki fogom bírni. Addig lélekben felkészülök, hogy mindent újra kell csinálnom.
Bár KH apphoz újra be kell mennem, mert elfelejtettem megint felírni az azonosítómÉs már mindenhol telefonnal fizetek. KH-nak van appon belül mobiltárca menüpont, így nem kell a simple-el szórakozni.
-
rzoli
senior tag
válasz
Zototh64 #198 üzenetére
Mármint a MIUI-hoz? Vagy a Gcam-hez?
Google Camera Port Xiaomi telefonokhoz pl javasolt az Arnova féle verziók, vagy a BSG, ha jól emlékszem neki van kimondottam MI8-hoz 6.1.021 verziójú app-ja.
A MIUI kicsit bonyolultabb, azt még nem tettem fel. Ahonnan érdemes elindulni, és olvasgatni a menetéről:
xiaomi.eu
XDA - MI MIX 3 - Stable and weekly released
Egy magyar leírás a MIX 2s - eu rom tiszta telepítés.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest