-
Mobilarena
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1497 üzenetére
Mármint, hogy nagyobb legyen? JPG quality mennyin van? 100%-on nekem 6 MB körüli képek készülnek.
-
Roland861010
veterán
-
Roland861010
veterán
Amúgy a Gcamhoz van valakinek valami best beállítása ,hogy ne 2-3Mb legyen egy kép mérete!
Ez hiányzik a gyáriból ott egy kép akár 7Mb is lehet. -
Roland861010
veterán
Pár dolog a gyári kamera nem úgy működik ahogy kellene.
240Fps rögzítés után nem játssza le a videót . Vagy csak ki akad a kép hang szét esik.
A 960Fps-nél 1080-nál is szétesik a kép nagyon vacak minősége van.
És mi ez az utolsó 3s rögzítés, nem lehet ezt orvosolni!? -
Capox
csendes tag
Valaki mintha írt volna már ios-rol androidra való átköltözésről. Hogyan, mivel lehet megoldani? Köszi
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #1490 üzenetére
Kiprobáljuk
-
Roland861010
veterán
[link]itt van
köszi
-
rjg
őstag
válasz
Roland861010 #1485 üzenetére
Igen, megy a VoLTE. Van egy kód, amit a "tárcsázóba" kell bemásolni, majd a hívás gomb megnyomása aktiválja ezt a funkciót. Ha megtalálom, beírom ide.
-
Roland861010
veterán
-
Joba006
csendes tag
válasz
Roland861010 #1477 üzenetére
Én is a letöltött témákból válogattam össze. Pl. a "Mod_New_Year" ikonjai színesebbek, a"Black RUS 2" illetve a "VIPStyle" pedig változatosabbak is. Persze ízlések és pofonok
Türelemmel meg lehet találni a jókat, csak (jó sok) idő kérdése
-
Roland861010
veterán
Valaki nem tudja a flagek között hol lehet kikapcsolni az egyszerűsített nézet?
Egyszerűen nem találom sehol, a beállításokban ki van kapcsolva.
-
TpS
őstag
válasz
Roland861010 #1477 üzenetére
A letölthető témák között vannak nagyon szép ikonokkal rendelkező témák. Az összefoglalóba bedobtam egy korábbi, ezzel kapcsolatos hozzászólásom linkjét. Akár össze is rakhatsz magadnak saját témát más témákból.
-
Roland861010
veterán
Az miért van ,hogy magától meg ébred az aod?
Szépen el van halványodva majd ki felébred. -
Roland861010
veterán
Nincs valakinek valami jó ikon csomagja.
Unom ezeket a kocka ikonokat
-
rzoli
senior tag
Lehet van rajtam kívül is olyan, aki szeretné jobban személyre, kézreszabni a telefonját. Sajnos Custom ROM-ok tömege nem vár ezen a telefonon
, ezzel tisztában voltam amikor megvettem is,
de amit próbáltam az sem működött. Lehet én nem voltam elég képzett, hozzá, vagy a leírás hiányos kissé, nem sikerült telepítenem a kinézett ROM-ot.
Ezért fordultam más irányba, a jó öreg XPosed Framework-ot és a kedvenc modulomat a Gravitybox-ot kezdtem el keresgélni. Ennek a segítségével több olyan funkció bekapcsolható, amit megszoktam a Custom ROM-ok használata során. (pl. fényerő szabályzása az értesítési sávon csúsztatással, alternatív akkumulátor kijelzés, növekvő erejű csengőhang, alkalmazás indító, stb.)
Első és legfontosabb. A módosítás nem veszélytelen! Ha sikerül hazavágnod a telefonodat, vagy az adataidat, a felelősség téged terhel. Legyen mindig friss mentésed!
A megoldáshoz szükséges a MAGISK, illetve néhány modul és app. Ja és természetesen a Gravitybox.
Letöltöd és a MAGISK modules menüponton keresztül telepíted a RIRU core-t. (zip)
Újraindítás.
Letöltöd és a MAGISK modules menüponton keresztül telepíted az EdXposed modult. (zip)
Letöltöd és telepíted az EdXposedInstaller-t (apk)
Újraindítás.Elvileg most már rendelkezésedre áll az Xposed framework Android Pie kompatibilis verziója.
Letöltöd és telepíted a Gravitybox alkalmazást. (apk)
Ha mindent jól csináltál, módosíthatod a rendszered. Az app is figyelmeztetni fog, hogy légy óvatos, mert egy rossz módosítással hazavághatod a telefonodat, vagy az adataidat. Legyen mindig friss mentésed!
-
rzoli
senior tag
A MAGISK-ról kértek egy összefoglalót, hogy miért is jó ha van, mit, miért, és hogyan kell és lehet telepíteni és használni.
Első és legfontosabb. Ez egy igen biztonságos módszer a telefon módosítására, de ha mégis sikerül hazavágnod a telefonodat, vagy az adataidat, a felelősség téged terhel.
A legelső funkciója a root. Ezt különösebben nem kell magyarázni. Pl. igazán hatásos reklámblokkolás nem igazán érhető el nélküle. Megadható, hogy mely alkalmazások kapjanak root jogot, ideiglenesen, vagy véglegesen.
Viszont ez, jóval több, mint egy egyszerű supersu. Egyrészt a root során maguk a rendszerfáljok nem módosulnak. Segít megkerülni a Google SafetyNet védelmét. Elrejti a nyitott bootloadert illetve root tényét a google ellenőző rendszere elől. Ennek hiányában jó néhány alkalmazás nem települ a telefonra.Pl. Google Pay, Netflix, néhán banki alkalmazás.
További védelmet jelent a MAGISK Hide funkció, ami elrejti a root tényét a kiválasztott alkalmazások elől, Pl. Horizont Go, Banki alkalmazások.
A legfontosabb funkciója talán a keretrendszer, ami lehetővé teszi különböző, alkalmazások, módosítások, témák, kiegészítők, betűtípusok, hangok, stb. telepítését, napra készen tartását. A Downloads illetve Modules menüpontok segítségével. Értelemszerűen a Downloads menüpontban kereshetünk és telepíthetünk a MAGISK Repo-ból, táralóból. A Modules menüpont segítségével ki/be kapcsolhatjuk őket, törölhetünk, illetve tárolón kívülről letöltött zip-eket is telepíthetünk a segítségével.
Az egyik legismertebb ezek közül talán a Youtube Vanced. Ennek segítségével reklám nélkül élvezhetjük a videókat, háttérben is lehet lejátszani, buborék ablakban is nézhető a videó, miközben mást csinálsz a telefonon.
Egy másik, sokak által használt keretrendszer és program kiváltására használt együttes, az EdXPosed (XPosed Framework) és a Gravitybox.MAGISK telepítése:
Módosítatlan 18.x jelenleg nem települ a telefonra, azzal ne próbálkozzatok.
Szükséges hozzá egy TWRP. Ha eu ROM-on vagy, akkor ez már van, ha még nem, akkor az összefoglalóban megtalálod a leírást hozzá.
A régebbi, unofficial TWRP 3.2.3-0214-ből (vagy 1208) az advanced menüből lehet rootolni illetve telepíteni a MAGISK 17.1-et. Erre még fel lehet tenni a 17.3-at mindenféle extra nélkül, utána már csak a módosított 18.x-ek jöhetnek.
Az új, official TWRP-ből hiányzik ez a lehetőség, ott ajánlott a módosított MAGISK 17.3-at, feltenni. Utána már felmegy a szintén módosított 18.1 vagy 18.2 is.
MAGISK Manager alkalmazás az utóbbi esetben települ a MAGISK telepítése során. (7-es verziójú manager nem működik együtt a 17.x MAGISK-kal.)
Unroot az alkalmazáson belül elérhető.
Szükség esetén teljes eltávolítás a MAGISK uninstaller segítségével, TWRP-ből.
-
zhorvath
aktív tag
válasz
Roland861010 #1469 üzenetére
Megtaláltam. Köszi!
-
Roland861010
veterán
Fejlesztői beállításokban
-
alex.3
tag
EU dev 9.3.14 [link][/L
-
TpS
őstag
válasz
Zsoltg4s #1463 üzenetére
xiaomi.eu 9.3.14 (kérdés, hogy majd kell-e várnunk ismét)
- Dark mode kiterjesztve teljes beállítások (Settings) menürendszerre
- Dark mode kitejesztve a MIUI naptárra
- Lehetőség híváslistából véletlenszerű híváskezdeményezés ellen. Ha ez be van kapcsolva, akkor csak úgy lehet hívást kezdeményezni híváslistából, ha felugró ablakban megerősíted a hívást, azaz nem indít hívást közvetlenül
- Több shortcut lehetőség a gyors-kártyákban (App vault-ban)
- Lehetőség face unlock után lock screen-re ugrani home screen helyett
- Javítva zoomolt Google Play Store ikon a notification shade-ben Play Store letöltések közben
- Animált letöltés app icon hozzáadva status bar-hoz és notification shade-hez. Ehhez "Use app icons for notification" -t ki kell kapcsolni és nyilván le kell tölteni valamit bárhonnan
- Android security patch level frissítés: Március
- Arc alapú feloldáskor smiley, pipa animáció hozzáadva a lock screen-hez
- Átlátszó háttérkép lehetőség. -
Zsoltg4s
tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy az AOD miért nem működik sötétben? Letakarom az érzékelőket, Kb. 10-15 perc, és már nem is látni. Leveszem róla, fényt kap és működik.
Sötétben ugyan ez a helyzet...
Nem látni semmit a kijelzőn, felkapcsolom a lámpát, majd ismét látni az órát.
Pont az lenne a lényege, hogy sötétben ha ránézek, tudjam mennyi az idő. -
zhorvath
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #1458 üzenetére
EU romban "Ambient display"
-
CoolBoy323
nagyúr
Köszönöm
-
Zsoltg4s
tag
válasz
Beállítások, megjelenítés, környezeti kijelző.
-
rjg
őstag
válasz
Beállítások - kereső - környezeti kijelző. Nekem is kihívás volt.
-
CoolBoy323
nagyúr
Hol található az AOD? Vesszek meg nem találom
-
Roland861010
veterán
Nem akar türelmes lenni.
Amúgy ott nagyon kijön a Gcam előnye.
-
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1453 üzenetére
Micsoda modelled van.... és vár türelmesen?
-
Roland861010
veterán
Dobtam be két képet
Itt egyértelműen a Gcam a jobbCsak zavar hogy nem lehet a hdr-t kikapcsolni mert különben nem csinál képet.
-
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1450 üzenetére
A gyárival picit beégett a fehér erkély szegély, viszont mintha több lenne kicsivel a részlet. A GCam talán egy nagyon picit sötétebb mint ami az én ízlésemnek megfelel. Mintha lenne egy kis fókusz probléma, de monitoron, nagyban nézve (nem belenagyítva) szerintem az a jobb.
-
Roland861010
veterán
Én nem tudom el dönteni melyik a jobb 📷...
Gyári vs Gcam
-
dioka7
senior tag
Kijött OTA-n egy Global stabil update. 10.2.2.0.PEEMIXM (bár azt írja, hogy csak security patch van benne).
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #1446 üzenetére
No Root és vissza zárt BL mellett is tökéletes
Végre valami jó dolog is -
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1444 üzenetére
Itt van egy összehasonlítás a fóliákról, folyadékokról, üvegről.
https://www.uvegfoliak.hu/kijelzovedo-folyadek-vs-kijelzovedo-folia-vs-uvegfolia/
Ha jól emlékszem a GCAM-hez nem kell root, ahhoz a camera2 api kell, az pedig elérhető.
-
Roland861010
veterán
Ugyanis alig pár napja van nálam a telefon és már van rajta 3 olyan karc , hogy jaj...
Az Mi A2 3 hónapig használtam és alig volt rajta 1-2 micro karc...
A Night módot mióta 1* bekapcsoltam életre kelt
Hiába offolom össze vissza váltogatja magát és el tűnnek a menüben lévő felíratok..
Igaz egy full dark módos témát használók de eddig jó volt... -
Roland861010
veterán
Ha a Gcam fent van de nem akarom hogy rootolva maradjon a telefont és törlöm.
A Gcam működni fog ? -
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1440 üzenetére
Melyik TWRP-t használod?
A régebbi, unofficial TWRP 3.2.3-0214-ből (vagy 1208) az advanced menüből tudod rootolni illetve telepítni a MAGISK 17.1-et. Erre még fel lehet tenni a 17.3-at mindenféle extra nélkül, utána már csak a módosított 18.x-ek jöhetnek.
Az új, official TWRP-ből hiányzik ez a lehetőség, ott ajánlott a módosított MAGISK 17.3-at, feltenni. Utána már felmegy a szintén módosított 18.1 vagy 18.2 is.
Módosítatlan MAGISK 18+ nem megy egyenlőre fel, azokkal jelenleg nem érdemes próbálkozni.
-
Roland861010
veterán
Kicsit kezd frusztráló lenni hogy mindig van valami amibe beleütközök.
Ha jól olvastam a 9.3.7-es devet nem lehet rootolni?
Mert hiába telepítem fel és írja hogy oké ha közben a magisk meg azt írja nincs fent...Vagy erre is van valami trükk?
-
alex.3
tag
válasz
Roland861010 #1435 üzenetére
Ha TWRP telepítés előtt volt megadva képernyő pin vagy jelszó akkor azt kell beírni belépéskor. Ha képjelszó volt akkor szopacs van.
-
rzoli
senior tag
válasz
Roland861010 #1434 üzenetére
Kell neki egy format data első alkalommal.
-
retesz147
addikt
válasz
Roland861010 #1435 üzenetére
Kapcsold ki az automata javítást, akkor nem fog mindent átírni. Meg ha esetleg küldés előtt elolvasod mit írtál, az is segíthet.
TWRP-ben melyik mappában vagy?
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #1434 üzenetére
Magisk.zip-et ez fo. mindent át ír...
-
Roland861010
veterán
Á át javította ez a vacak !!!
A lényeg hogy ami nem kell inkább tiltottam. -
TpS
őstag
válasz
Roland861010 #1430 üzenetére
A dark mód még fejlesztés alatt, még várni kell, mire mindenhol működni fog teljesen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1430 üzenetére
?
-
Roland861010
veterán
Köszi
Túl régiek a pezsgők inkább tiltottam őket.Ez a dark mód sehogy sem működik úgy ahogy kell .
Fele ilyen fele olyan a menüknek. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1428 üzenetére
Hátha találsz valami hasznosat
Chrome Betat használok, Gmail klienssel.
-
Roland861010
veterán
Na fent az EU 10.3 Dev, most akkor van sötét mód vagy nincs?
Ti használjátok a gyári böngészőt és email klienst?
A böngészőbe tudom a Chrombol importálni a könyvjelzőket ? -
TpS
őstag
válasz
korikmate #1426 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben, hogy kintről vegyek, aztán végül a hardveraprón vettem egy gearvitaról vásárolt globalt, de a címkén nem volt global természetesen.
Ugyan ilyen tokot vettem én is az aliról, tetszik, hogy nem csúszik, igényes tok. Előtte 2S-em volt, még annál is kicsit nehezebb a vasalás miatt. -
korikmate
tag
Sziasztok!
Meg szeretném osztani veletek a tapasztalatomat a telefonnal kapcsolatban.
Én Shanghaiban vettem, Mi Storeban, így kínai rom volt rajta. Bootloader nyitás a Mi Unlockal 72 órás várakozás után simán ment, majd a MIUI Global a MI Flash tool-al szintén gond nélkül felment rá.
Én 8 gb rammal vettem, 3599 RMB-ért (mai árfolyamon 150.000 HUF)
B20-at tud a kínai verzió is, tehát aki kínából rendeli, annak nem kell ragaszkodni a global version-hoz.
A gyári tok tényleg elég gagyi, én a Tok-Shopnál vettem EZT. A Nilkin tokokat amúgy is nagyon szeretem. Ez nem recseg, nem hajlik, nem mozog, szilárdan tartja a telefont, és a design bevágásai miatt jól is néz ki. Vezeték nélküli töltést sem akadályozza.
Összességében szuper ez a telefon, akadásmentes, nagyon jól néz ki, a kijelzője remek, az üzemidőre semmi panasz. Kicsit nehéz, nem öntöttem el, hogy ez hátrány, vagy előny
-
Roland861010
veterán
-
TpS
őstag
válasz
Roland861010 #1408 üzenetére
A 2s fórumból Karavik megemlíti jó pár előnyét az eu romnak: [link] [link]
Az eu oldalán egy elég tetemes listában az újdonságok/eltérések a global romhoz képest:
Our ROMs features (Whats not in Global):
Based on China Stable / Weekly builds (except POCOF1, HMNote6Pro )
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
3way reboot menu (in dev settings)
Dark Mode for 8.x devices
Removed ads in system apps
Face Unlock for all 7.x/8.x/9.x devices
Vertical clock widget on lockscreen
Steps counter in Assistant screen
More shortcuts on left lockscreen
Wake up gestures for 7.x/8.x/9.x devices
AI preloading option in MIUI Lab
Fullscreen gestures for 8.x/9.x devices
Option to auto-expand first notification
Notifications priority settings
More edit options in Gallery app
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Added Screen-OFF animation
Added AI Preload for 8.x/9.x devices
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4X
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Added GSMalphabet into SMS app
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (depends on device)
SafetyNet passed (Google Pay)
Play Store Certified
Deodexed
Added automated tasks
Added game speed booster
Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
Fixed low volume sound via headphone
Fixed Google assistant voice response issue
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience. -
TpS
őstag
válasz
Roland861010 #1419 üzenetére
Az XDA-n is írnak erről gondról. Beleírtam az összefoglalóba.
-
Roland861010
veterán
A gyári böngészőbe le lehet menteni a Chrome könyvjelzőket?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1419 üzenetére
Na, mondtam én
-
Roland861010
veterán
Na
Kiderült nem én vagyok a béna hanem a Xiaomi unlock programja
Ryzen alapú gépekkel nem hajlandó együttműködni.
Ki próbáltam a céges gépek és működik már csak 35 órát kell várnom a BL nyitásához.
Ezt nyugodtan meg lehet említeni az összefoglalóban szerintem.
-
paolinho
őstag
válasz
Roland861010 #1413 üzenetére
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de egyáltalán létezik olyan?
Mert a MIUI hivatalos oldalán én csak Stabil romot találtam.
Azt viszont örömmel olvastam, hogy van már hivatalos Fastboot rom is a Global változathoz. -
Roland861010
veterán
Egy utolsó global dev betat nem tud linklelni nekem ?
Mert akárhogy keresem nem találom! -
bbubby00
őstag
Vettem egy autos tarto/toltot. Meretre nagyon jo, stabil, tehat prima.
Merjem ezzel tolteni is? (Ugye ez lett volna az elsodleges celom)
Autostarto. Ha valakit izgat, csinalok rola kepeket is. -
hari69
csendes tag
válasz
Roland861010 #1402 üzenetére
A miui regisztráció során minden adatot ki kell tölteni. A fej körmérettől kezdve a mellbőségig.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1406 üzenetére
Szerintem itt lesz a kuka elásva.
Próbáld meg Intelen.
-
TpS
őstag
válasz
Roland861010 #1395 üzenetére
Az adb csomagot próbáltad újratelepíteni? Ez újrarakja a drivert is. Lehet, hogy a windows frissítés valamit elrontott, bár nálam ilyen gondot sose okoztak a windows frissítések.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Ugyanazon a gépen próbálod, mint előtte?
Ryzened van?
-
zhorvath
aktív tag
válasz
A válaszokat elolvastad? Kipróbáltad?
Mert így nehéz neked segíteni, ha csak a problémákat jelzed, de nem reagálsz semmit a javaslatokra. -
Roland861010
veterán
Még mindig nem találtam megoldást hogy miért nem megy az mi unlock.
Már mindent kipróbáltam.
Valakinek ötlet?
Global 10.2.2 van rajta állítsam vissza és úgy próbáljam meg ?Pls help !
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest