- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
futo001 #2310 üzenetére
Mondtam, hogy szívesen megírom, ha értelmét látjátok.
Majd hétvégén megírom és elküldöm.
Nem tartok fenn profi fotós eszköztárat. Tükörreflexes gépem csak analógban van, de azt már nem nagyon használok. Digitális téren eddig csak bridge vagy "utazózoom" gépeim voltak, nem érdekesek szakmai szempontból - mindazonáltal egyik diplomám videóoperatőri.
-
törölt tag
válasz
futo001 #2304 üzenetére
Ebben a formában nem, mert ez egy ad-hoc hozzászólásnak készült, összefoglalókompatibilisként másképp nézne ki. Szerintem felesleges beletenni, hiszen részben off a téma, de ha van igény rá, hogy benne legyen az összefoglalóban a Max kamerakezelése a jó fénykép érdekében, akkor szívesen megírom összefoglalókompatibilisre, ami a fenti terjedelemnek kb. másfél-, de inkább kétszerese lenne. Ha van erre igény.
Szerk.: Értsd: Nem kéretni akarom magam, mivel igény láthatólag mutatkozott rá ugyebár az előzőekben, tehát én megírom,hanem a terjedelem miatt kérdezem, azazhogy úgy érdekes-e, hogy rendesen, összefoglalókompatibilisen megírva kb. kétszerese lenne egy használható leírás a fentinek.
-
-
TpS
őstag
-
törölt tag
válasz
futo001 #1154 üzenetére
Talán érdemes lenne néhány mondatos leírással, akár táblázatszerűen is összegyűjteni, hogy milyen ROM-ok vannak a MAX-re, azok között milyen különbségek vannak, ha vannak, azaz mik a tipikus erényeik, hibáik. Hogy az esetleg újoncként érkező felhasználó meg tudja fontolni, hogy a frissen vett MAX-ére neki melyik tetszene leginkább - gyári stable/developer, EU-s ROM-ok,egyéb főzött fajták...
-.-.-.-.-
Egyúttal akkor már megkérdezem, hogy van-e valakinek javaslata, véleménye a gyári global stable és global developer közötti választáshoz. Merthogy a minap megjelent a 32GB-osra a flashelhető global stable, és gondolkodom, hogy átváltsak-e arra a global developeremről vagy maradjak.
(#1160) Criminal017: Köszönjük!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
futo001 #1154 üzenetére
Ha más senki nem találkozott a TWRP PASSWORD kérés problémával és hogy ha senki másnál ne jött elő az előbb formázni kell a decryptált data partíciót, s csak utána működik a TWRP, akkor szerintem korrekt, jó leírás. (Fél szavakkal lehet emélíteni kellene ezeket a mizéria lehetőségeket)
-
Milestone2
nagyúr
Igen. A Li akkuk azonnal veszélyt jelentenek ha meleg és (levegő) oxigén éri őket. Azaz lehet hogy gyártási hiányosságok vannak a gyulladások mögött. Mert ha az akku gyári hibásan (lukasan) jön ki, szivárog/érintkezik vele a levegő, akkor amint felmelegszik a készülék élő bombává válhat.
-
malwy
senior tag
Úgy tudom 64-esre még mindig nincs Global, úgyhogy a leírtak alapján szerintem a xiaomi.eu-s verziót kéne telepítenie. (Amihez a leírás tökéletesen jó.
Ha webshopos rommal érkezett, akkor valamelyik gyárit feltelepíteni, unlockolni bootloadert, twrp-t felrakni, és innentől pusztán zipet kell tölteni és lehet cserélgetni bármire, így pl. a xiaomi.eu-sra. Csak elején ez a macera ne lenne...)
-
jtzk
tag
Sok app-ot nem futtatok egyszerre. Netezni, könyvet olvasni, viber, fb és hasonló progikat használnék rajta.
Igyekszem 32/3-ast venni, de ha elegendő a 16/2 is erre, anélkül, hogy nagyon megakadna, akkor inkább azt venném.
Jelenleg meizu m1 note van nekem (16/2gb) Ezzel semmi gondom, csak olvasni jobb lenne a nagyobb, de tabletet nem akarok.
Köszi az eddigi válaszokat
-
Nem, még mindig nem.
Van pár OTG checker program play áruházban, mindegyik azt mondja hogy szoftveresen minden OK. De mégse megy. Hardveresen lehet valami gond szerintem. Pendrive pedig ugyebár működött másik telefonnal, így nem hinném hogy azzal van gond.Ha valaki hall vagy lát valamilyen woodoo módszert, szívesen kipróbálom.
-
Miui 8 6.6.16 beta van rajta. honorbuytol vettem a telefont.
Nézegettem a miui honlapot,elvileg 6.8.18 developer rom a legújabb,szóval a rendszerem nem a legfrissebb.
Szeretném lefrissíteni, ehhez olvastam a leírást amit készítettél,de több ponton nem értek valamit,vagy nem tudok továbbhaladni.Először is fastboot módban elindul a telefon gond nélkül,de edl módban nem (egyszerre nyomom a két hangerőgombot,de nem történik semmi)
mivel csak fastboottal tudnám frissíteni ebből kifolyólag,így ellenőrizném hogy nyitva van e a bootloader.
win10-en elindítom a parancssort,beírom hogy fastboot devices, erre a cmd csak annyit ír hogy nem létezik ilyen típusú parancs, nem ismeri fel.továbblépek,remélem nyitva van a bootloader.
letöltöm a tar kiterjesztésű rom file-t,kicsomagolom a C/rom nevű mappába. ennek a filenak nincs kiterjesztéseelindítva a miui rom flashing toolt, látja az eszközt fastboot módban ,de filet kiválasztani nem tudok,csak azt a mappát amiben elméletileg a rom van. elindítanám a flasht,de csak annyit ír ,hogy nem létezik a file (gondolom a kicsomagolt flash file-t keresi)
Hogyhogy meghalt a telefon? mi történt? gari van?
-
Nem otg kábeles,gyárilag van a pendriveon micro usb.
Most kipróbáltam a pendriveot egy xperia Z3 compacton és jól működik,szóval biztos a telóval van valami.Nekem van a beállítások között developer options,itt kell valamit állítanom? Van sok usb beállítási mód,de nem tudom hogy mit-hogy kellene állítgatnom. Ötlet esetleg?
-
-
gytacs
tag
Na feltettem a heliumosat. Recovery elindul, csináltam egy backup-ot is vele. Reboot to system. Semmi, MI logo a végtelenségig. És kikapcsolni sem lehet, ha hosszan nyomom a power gombot, újraindul. Fastboot meg a recovery bejön. Recovery-ből tudtam csak kikapcsolni, Így megint edl aztán vissza a rom.
-
-
gytacs
tag
-
törölt tag
No igen, érdemes volt kiegészíteni a leírást, mert láthatólag viszonylag sokaknál előforduló probléma - csodálkoztam is, hogy alig találtam nagy nehezen egy olyan topikot a fórumokon, ahol a valós megoldást adják meg a puffertúlcsordulási problémára. Mert itt a probléma az volt, hogy a száguldó, nagy csomagokban nagy sebességgel dolgozó MiFlash vagy a telefonon vagy a számítógépen memória-puffertúlcsordulást okoz, mert az adott készülék (szoftvere) nem tud akkora memóriaterületet megcímkézni egy adott fájlcsomagnak, amekkorát az megkövetelne, azaz túl szűk az átviteli csatorna a címkézési korlát miatt az adott nagyméretű fájlcsomagnak. A XiaoMiFlas(Beta) ellenben láthatóan aprócska fájlcsomagokra bontva kezeli azt, ami a MiFlash-nél egy-egy bazi nagy fájlcsomagkonglomerátum. Így aztán, bár "enyhe" eufemizmus a szövegedben, hogy a XiaoMiFlash(Beta) "lassabb" - mit lassabb, az egy lajhár, sőt egy csigát nem érne utol
-, de éppen ezzel a lassításos-szétaprózós módszerrel kerüli el a a MiFlash gyorshajtása okozta puffertúlcsordulást. Mindenhol olvastam a hibajelenségre mindenféle őrült "megoldásokat", pedig a valós, logikus megoldás a XiaMiFlas(Beta) módszere - amely szoftvert láthatólag éppen ezért készített a MIUI, és ha majd már nem béta lesz, hanem stable, nyilván jobban meg is reklámozzák, hogy akinél a MiFlash gyorshajtása miatt megakad a flashelés, az használja a kb. a dél-amerikai vándorló fák évi néhány méteres "sebességével" cammogó, de a problémát valóban megoldó XiaMiFlash-t.
-.-.-.-.-.-.-.-
Na szóval, nekem tetszik ez a MIUI8-as ROM (a global developmentet tettem fel),még többet tud mint a MIUI7 tudott, még szebb is, és egészen jó a magyarítása is, végre a Xiaomi telefonok is rendesen, hivatalosan adaptáltak erre a régióra, ami nagyon jó hír, a MIUI8 határkő a magyaroknak (is) - most a B20-hiányról ne beszéljünk, hehe.
És ami a legfontosabb (nekem), a MIUI8-cal jobban is szól a Mi Max! A MIUI7-tel a Mi Max igen nagy hangerőt tud produkálni a fej-/fülhallgatón, most ebből visszavettek, láthatóan kevesebb energiát enged kibocsájtani, nem engedi forszírozottan működni a fejhallgatóerősítőt a ROM, ami ezáltal persze halkabb is lett, de most még egy kicsit szebben szól ezáltal a műfajában eddig is nagyon jó hangminőségű készülék.Én nem teszek külső launchert a telefonra, teljesen elégedett vagyok a MIUI-éval, egyúttal, aki nagyon sok kis ikont akar egyetlen kezdőképernyőn elhelyezni, javaslom, próbálja ki az Elixír2-t, annak is például a 9x7-es funkcióját.
-
törölt tag
Igazad van, természetesen a program neve nálam is MiFlash, úgy kellett volna emlegetnem. MiPhone... a neve annak az .exe fájlnak, amiből telepíti magát - a MiFlash.
Tehát így mondom, hogy a MiFlash helyett a XiaoMiFlash(Beta) kellett.Üdv mindenkinek, most megyek állítgatni, meg aludni is kéne, 5-kor kelek.
Most katarzis.
-
törölt tag
Az általam írt magyar hibajelentésnek ("A paraméter nem megfelelő. (0x80070057: Max buffer sector is 256") ez az egyik majdnem azonos angol megfelelője, egy számjegyben különbözik, és a szöveg elejében.
"Not enough storage is available to process this command.(0x80070008; Max buffer sector is 256)Itt valami barom Windows-beállításról van szó, azt meg fogom tenni, hogy kikapcsolom a túzfalat, vírusirtót, annak még értelme is lehet, meg persze most már mindig admin módban fut a Flasing Tool, meg majd letöltöm mégegyszer a ROM fájlt, bár annak nincs értelme, de meg fogok csinálni minden értelmetlen dolgot is, tudom, hogy néha kivehetetlen, hogy mitől javul meg az ilyesmi. Meg hát, mint mondom, vannak a MIUI fórumon meg az XDA-n ezzel foglalkozó topikok, mindenféle kézrátételes egyedi "megoldásokkal", talán valamelyik majd értelmezhető lesz az én körülményeimre. De abszurd, hogy már mióta él a hiba, és nem találták meg az illetékesek a valódi okát, ezáltal legfőképpen a kiiktatása módját. És persze hogy nálam elő kell jönnie az abszurd baromságnak.
Mindenesetre köszi minden eddigit mindenkinek, majd jelentkezem, hogy mi van.
-
törölt tag
Köszi. Sajnos persze zárt a bootloaderem. Úgyhogy a jelek szerint eleve csak az EDL módban tudok majd megoldásokat keresni - mivel a telefonom jelenleg nem bootol be, tehát nem tudok rajta bootloadert nyitni.
(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.032s]
finished. total time: 0.035s -
törölt tag
Azt tudom, hogy nem tégla telefon, csak nincs mivel kihozni a bootloopból - tehát egyelőre ott vagyok, ahol a part szakad.
Két külön dolog.
A flashelést EDL módban csináltam, és ott jött elő a probléma. Ott természetesen a COM10 volt a telefon azonosítója, Elindult a flashelés EDL módban, majd harmadúton megállt az írt hibaüzenettel, ami mint utólag látom, típushiba bizonyos XIAOMI mobilok flashelésénél. A hibakód a flashelés hibakódja, de láthatólag a Windows-zal összefüggő valami.Másik dolog, hogy most beléptem fastboot módban, hátha legalább a bootloader valami csoda folytán nyitott lenne, és akkor talán tudnék fastbootos vagy TWRP-s módszerekkel próbálkozni. Erre mutatja az ff34b453 azonosítót a Flashing Tool. Ez eddig rendben van, azon kívül, hogy nem segít semmit, ha nincs nyitva a bootloaderem. Most egyelőre azt nem értem, hogy hogyan tudnám megnézni, hogy hátha valami csoda folytán nyitott a bootloaderem, például esetleg amikor rétették a "magyar" ROM-ot, akkor esetleg kinyitották. Tehát nem értem, hogy a leírásodból idézett szövegben hova és hogyan is írom az általad említett "fastboot device" és a "fastboot oem device-info" parancsokat. Egyelőre az a célom, hogy meggyőződjek, hátha nyitott a bootladerem, hátha kinyitotta, aki rátette a mókolt "magyar" ROM-ot. Egyelőre erre szeretnék valami hülyebiztos választ, hogy hogyan ellenőrzöm a bootloaderem zártságát-nyitottságát.
Ezért aztán az utolsó bekezdésedet egyáltalán nem értem, a tartalmát se és a célját se. Tehát ez a szöveg most nekem a tartalmát és a célját tekintve is kínai:
"Fastboot: ha meg van a fastboot.exe, akkor indíts egy parancssort, és a CD paranccsal navigálj el abba a mappába, amelyik tartaalmazza. pl ha a C:\mimax\fastboot mappában van, akkor először add ki a "C:" parancsot, majd a "cd c:\mimax\fastboot" parancsot, és máris ott vagy.
Ha ez meg van, máris menni fog minden fastboot parancs."
Talán arra gondolsz, hogy indítsam el a fastbook.exe-t, de azt még az egésztől függetlenül délután elindítottam, megnyílt egy ablak, írt magába valamit, aztán eltűnt, most is ez történik. De lehet hogy nem is erre gondolsz. Fogalmam sincs, és arról is csak halvány, 20-25 évvel ezelőtti emlékeim vannak, hogy parancsoros felület alatt hogyan mozog az ember. Ehhez per pillanat az alapjaim hiányoznak, de valószínűleg amit írtál, nem arra írtad, hogy hogyan győződjek meg a bootloaderem esetleges nyitottságáról, és bármire is írtad, nem értem a mondatok jelentését.
Ebből én most már semmit nem értek, egyelőre ott tartok, hogy szeretnék meggyőződni a bootloaderem esetleges nyitottságáról. Bocs.-.-.-.-.-.-.-
És most megvolt a Windows-om esedékes napi lefagyása, nagy szerencse, hogy a Prohardver fórum ablaka visszaállítja a szöveget, nem kellett újraírnom.
(#456) TpS: Erre az előző szövegem előre válasz, miszerint a fastboot.exe-t már akkor letöltöttem, amikor futo megírta szöveget, délután elindítottam, felvillant, bezárult. Az "A parancssorban ebből a könyvtárból kell kiadni a fastboot devices és a fastboot oem device-info parancsokat." pedig ugyanúgy kínai, mint futo fenti bekezdése a parancssorban való sertepertélésről. Nincs meg a tudásom, hogy értsem az ilyen mondatokat, hogy "a parancssorban ebből a könyvtárból..." Bocs.
(#457) futo001: Lásd mint fent.
-
törölt tag
Á, dehogy segít. Kivéve, hogy azt nem csináltam meg, hogy újra letöltsem a ROM-fájlt, mert nyilvánvalóan nem azzal van a hiba, ez láthatólag típushiba a MIUI ROM-olásban.
Már egy halom "megoldást" olvastam (egyik se a MIUI szövege, hivatalos MIUI mondatot még nem olvastam az ügyben), mindegyik "megoldás" csak egy-két esetben működött, annál, akinél éppen "működött". Még olvasgatok sokmindent a probléma megkerüléséről, meg recovery ROM-ról is, talán majd jutok valamire, egyelőre egy nagy káosz az egész.
Egyéb megoldáshoz gondolom, ha majd kompatibilis lesz a PC Suite a Mi Max-szel, jelen állapotában akkor se ismerné fel. És ki tudja, mikor lesz kompatibilis.Azt nem értem, hogy láthatólag ez már iszonyú sokaknál előfordult probléma ezzel a Snapdragon 650-es hardverrel, és mégse oldják meg az illetékesek, hogy mi a fene ez, meg hogy ne jöjjön elő. Miféle ótvar baromság ez, hogy a maximális buffer szektor 259?!?!?! Mi ez?! Mit jelent?! És már mindegyik Windows-verzióra olvastam a Vista óta. Hogy rohadna meg a Microsoft, ahol van! Hogyhogy 259 a maximális buffer szektor?! MI a fene ez?!
A hecc kedvéért meg akarom nézni, hogy hátha valami csoda folytán nyitott a bootloader - persze mitől lenne az, de hátha. De ezt se sikerül megnéznem, nem is értem a folyamatot.
Azt írod:
"d. Ellenőrizzük, hogy a PC látja-e a telefont a következő paranccsal: "fastboot devices".
e. Ha a parancsra érkező válasz a telefon azonosítója, akkor minden rendben.
f. Most a bootloader állapotát ellenőrizzük a következő paranccsal: "fastboot oem device-info".
Ha a "Device unlocked: false", akkor zárt, ha "Device unlocked: true", akkor nyitott a bootloader."
Hova írom be ezeket a parancsokat? Gondoltam, vagy a Windows parancssorba, de az csak kinevet, vagy a Flashing Toolban, de ott meg hova. (Amúgy a Flashing Tool, amikor Fastboot módban kapcsolódtam a gépre, Refresh-sel kiad egy azonosító számnak tűnő valamit, de ennél tovább persze nem jutok vele. Szóval az adrenalintól már beszűkült agyammal most még ezen is értetlenkedem, hogy hogy is nézzem meg, hogy a bootloader nyitva van-e?Köszi az eddigieket is, de most már nagyon le vagyok szedálva agyilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged