- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinczetibor
aktív tag
Az értesítések a lineageos-en rendben vannak. Semmi problémát nem tapasztalok. A miui-val kapcsolatban remélhetően valaki válaszol a kérdésedre. Annyi biztos, hogy a sense v2 widgetnél a widget ikonját mutatta az értesítés sávban a teszt miui ahelyett, hogy a hőmérsékletet jelenítette volna meg. Még annyit a lineageosről, hogy a jelenlegi legstabilabb rom nem a hivatalos, hanem a nijel8 által kiadott unofficial.
A biciklizéssel kapcsolatban annyit, hogy nálam a runtastic-ot 80 méter legyaloglása után lőte ki a miui, kikapcsolt kijelző mellett és miután bekapcsoltam a kijelzőt kb. fél perc kellett, hogy újra ébredjen. Csak az volt a baj, hogy a közben megtett 5 km-t átaludta az alkalmazás.
Mivel simán fel lehet rá rakni olyan főzött romot, amin ezek a hibák nem jelentkeznek, ezért nem hiszem, hogy a telefon vásárlásánál, ennek túl nagy jelentősége lenne. -
vinczetibor
aktív tag
Nekem az android 6 alapú miui nem jött be, mert nem volt elég "sima" a működése. Különösen idegesített, hogy néha 3-4x is rá kellett böknöm valamire, hogy méltóztassa végrahajtani, amit akarok. Az android 7 alapú teszt romokon ezt már nem tapasztaltam. A működés sima és nincsenek érintési problémák sem.
Ami viszont nem változott és továbbra is elfogadhatatlan számomra, hogy a telepített widgetek nem frissülnek, legalábbis 7.1.5-ös teszt romon még ez volt, és néhány olyan aklalmazást, aminek hosszabb ideig kellene futnia például Runtastic, kilövi a rendszer kikapcsolt kijelző mellett, bármit is állítok be háttérfolyamat felügyeletként a rendszeren. Ha engedem, hogy a háttérben, minden folyamat futva maradjon, akkor nagymértékben csökken az üzemidő, de a problémák továbbra is fenn állnak.
Csak remélni tudom, hogy egyszer javítják ezt.
Ezek a problémák nem jelentkeznek a lineageos romokon. Ott minden frissül és a rendszer nem állítja le a háttérben futó alkalmazásokat és az üzemidő jó. Ezek a romok még bugosak, de többjük már mindennapi használatra is tökéletesen megfelel és a hibák javítása folyamatosan történik.
Szerintem csak hardveresen kell megbarátkoznod a Max-szal és utána már azt raksz rá, ami az igényeidnek legjobban megfelel. -
vinczetibor
aktív tag
Ma kaptam meg az "edzett üveg" képernyővédő valamit Kínából. Innen rendeltem: [link]
Hát mit mondjak, kiesett 80 cm magasságból a dobozból, természetesen még benne volt a védő tasakban, és lepattant a sarka, valamint középen kettétört. Egy ostyalap vagy ropi simán túlélte volna sérülés nélkül ezt az esést abban a védőtasakban. Miből csinálhatták ezt? Mimóza lélekből? -
vinczetibor
aktív tag
Az alábbi linkről letölthető az összes 7.1.5 global rom.
[link] -
vinczetibor
aktív tag
Vettem egy Mi Band 2-t. Tudom ezt Mi fiók nélkül használni?
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2705 üzenetére
Oké.
Köszönöm a figyelmeztetést. -
vinczetibor
aktív tag
Miui 8.7.1.5 Global Beta android 7.0 alapon.
A fastboot verziót telepítettem és egyelőre működik. A google services telepítve van, ezért azzal sem kell kínlódni és nincsenek benne kínai "valamik" sem.
-
vinczetibor
aktív tag
Sense V2 widgetet használok és annál is előfordul, hogy nem frissül az idő, amikor éppen úgy gondolja. A legbosszantóbb, hogy a widgeten lévő ébresztési időnek semmi köze a beállítotthoz és ráadásul magától megváltoztatgatja.
Tegnap azt viszont észrevettem, hogyha a kis lakattal zárolom az alkalmazást, akkor az akku menedzselésnél azt mutatja, hogy a miui nem korlátozza az alkalmazás háttérbeli tevékenységét, vagyis elviekben, nem csak nem lövi ki a memóriából, hanem engedi futni is. Sajna, a tomtomnál és néhány widgetnél nem ezt tapasztalom.
Még annyit, hogy a tomtomnál CM alatt is megvolt a probléma, de a widgetek tökéletesen működtek, ezért úgy gondolom, hogy a tomtomnál valami bug van, még a widgetek tekintetében a miuiban van a bug. -
-
vinczetibor
aktív tag
Sajnos, nem jó. Először beállítottam a "Miui won't restrict background activities'-t, de az nem működött, majd kifejezetten a Go-ra beállítottam azt a sémát, hogy a
BACKGROUND SETTINGS ->"No restriction" (Battery saver doesn't restrict app's activity) és
BACKGROUND LOCATION->"Allow" (Apps can use location servicies in the background) -
vinczetibor
aktív tag
Sajnos, nem. Az annyit csinál csak, hogy nem kerül ki az alkalmazás kezelőből és vissza tudom hozni a hibernált állapotból úgy, hogy a legutolsó, leállítás előtti állapotba kerül vissza és nem teljesen elölről kezdi a működését, mintha újra indítottam volna.
A második dolgot kipróbálom, hátha megoldja a problémát.
-
vinczetibor
aktív tag
Sziasztok!
Tud arra valaki valamilyen megoldást, hogy az android ne lőjön ki egy futó alkalmazást, hanem hagyjon a háttérben futni?
Amikor a Runtasticot használom, akkor az akkor is tovább fut, ha kikapcsolom a képernyőt és ha sokáig nem foglalkozom vele, akkor is vissza tudom hozni az alkalmazás kezelőből és egyből az aktuális állapotot mutatja, vagyis folyamatosan fut a háttérben is.
Ha a Tomtom Go-t használom, akkor néhány percen belül le lesz állítva kikapcsolt kijelző mellett vagy talán az a pontosabb megfogalmazás, hogy hibernált állapotba kerül és ha rábökök az alkalmazás kezelőben, akkor újra betölti a memóriába és a gps elkezd műholdat keresni stb., hiába állítom be a TomTomban, hogy fusson a háttérben. Gondolom, hogy az android energia takarékosságból teszi hidegre, de hátha van valamilyen megoldás, hogy háttérben futva maradjon... -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2643 üzenetére
Szavaztam és sok sikert!
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
OberMotz #2586 üzenetére
Én is mindig a fastbootot használtam. Különben, nálam nem jelentkezik, hogy nincs hálózat második újraindítás után. Olyan szokott lenni, hogy frissítés után kiírja, hogy válasszak simet. Ilyenkor kell a wipe-ot megcsinálnom. Veled ellentétben, én két simet használok és nincs sd-m. Nálad az sd kártya zavarhat be valamibe...
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
vinczetibor #2500 üzenetére
Jó, akkor ne linket adj, hanem másold be azt a részt, ami választ ad a nougat 7 kiadási dátumára és/vagy arra, hogy miui 8-cal kapjuk a nougatot. Ugyanis, az a link amire hivatkozol egyikre sem tesz utalást.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2499 üzenetére
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem találtam semmi utalást se kiadási dátumra, se arra, hogy a nougat rom miui 8-cal jönne ki. Tudnál egy linket adni?
-
vinczetibor
aktív tag
Őszintén megvallva csak találgatni tudok, de ha rákerestek a google-lel a xiaomi mi max nougat frissítésre, akkor nekem mindenhol a miui 9-cel együtt hozza csak és sehol nem találtam rá semmi utalást, hogy a miui 8-cal is elérhető lesz majd. pl. [link]
és millió számra hasonlókkal találkozom csak. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2491 üzenetére
Akkor rosszról beszéltek, mert tudtommal nem lesz MIUI 8 android 7 alapon, hanem a MIUI 9-cel kapjuk az android 7-et.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2485 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy kb. jövő év közepén várható a MIUI 9 Maxra. Hát az még nagyon messze van...
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
Milestone2 #2375 üzenetére
Valóban. Valószínűleg azért gyors, mert nagyon pörgeti a procit. Különben, a Lenovo Vibe Z-n CM 12.1-et használtam egy ideig és jóval gyorsabban merült, mint az eredeti gyári rommal. Igaz, gyorsabb is volt. Itt a MIUI-val kb. olyan teljesítményt nyújt a Max, mint a Vibe Z-m nyújt a gyári rommal. Abban Snapi 800 van, vagyis jóval gyengébb, mint akár a SD650, de mégis jobbnak tűnt a felhasználói élmény vele. A benchmarkokban a Max jóval többet mutat. CM használatával már egyértelműen érződik az erősebb hardver. Remélem, a fogyasztást tudják optimalizálni, mert a CM használatával érzem először, hogy jobb telefonom van. Helyesebben, hogy az új jobb, mint a régebbi, mert az is megvan.
-
vinczetibor
aktív tag
Felraktam a CM-t és azt kell mondanom, hogy olyan, mintha másik telefonom lenne. Sokkal gyorsabb. Mindig érzékeli az érintést. Teljesen más felhasználói élményt nyújt, mint a MIUI. A mindennapi használatban nem tudom, hogy meg fogja-e állni a helyét a jelenlegi állapotában. Ami aggasztó, hogy időnként nagyon forrósodik a telefon és az akku is nagyon gyengének tűnik vele.
-
vinczetibor
aktív tag
Most segítsen valaki! A telefon letöltötte frissítésként a teljes 6.12.1-es dev romot a downloaded_rom mappába. A kiterjesztése zip. Hogy tudom ezt telepíteni? Ha nem gyári lenne a rom, akkor nekiugranék twrp-vel, mert az telepít zip kiterjesztésből, de kizárt, hogy a gyártó támogatná a twrp-s romolást.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
Keresztapper #2350 üzenetére
Az olcsósága miatt a hydrogenből sokkal többet adnak el, ezért arra jobban fejleszt a gyár és több az önjelölt fejlesztő is. Azért vettem hydrogent én is, mert 55000 Ft-ért kizártnak tartottam, hogy ne érje meg. Úgy tudom, hogy minimális a különbség a két ketyere között, ezért biztos lesz a heliumra is minden, csak kicsit többet kell rá várni. Persze, ez csak találgatás.
-
vinczetibor
aktív tag
Most ott tartok, hogy sikerült kihoznom a boot loop-ból és minden módszert oda-vissza kipróbálva, fent van egy 6.11.24 dev., Van twrp és rootolva van. Az ota frissítést jelzi, letölti, de nem tudja telepíteni. Twrp-ben próbál bootolni a frissítésnél (újraindítás után). Teljes gyári rom felrakása után, eltűnt a twrp és kezdhettem újra az egészet. Lehet, hogy a teljes rom telepítésénél, ha a Flash all except data and storage-ot jelölném be, akkor nem kerülnék vissza az elejére és maradna a twrp valamint a titkosítatlanság?
Van valaki, aki gyári rommal, twrp-vel, rootolva használja? -
vinczetibor
aktív tag
Megjött a xiaomi-tól az engedély a bootloader nyitáshoz. Nyitottam a bootloadert. Feltettem a twrp-t és itt meg is akadtam. Rootolni szeretném, de a twrp jelszót vagy kódot kér. Cancel. Na, innen kezdve a twrp nem lát semmit a telefonon. Felmásolom a supersu-t a telefonra. Nem látja. Beteszek egy usb pendriveot, azt látja, de a supersu-t nem tudja telepíteni. Gyalulnom kell a telefont, hogy megszabaduljak a titkosítástól és rootolni tudjam?
-
vinczetibor
aktív tag
Sziasztok!
Valami gáz lehet az érintőképernyővel, mert elég gyakran nem érzékeli elsőre, ha a kijelzőhöz érek. Ez főleg olyankor történik, ha nagyobb felületre bökök pl. egy ikonra, vagy valamilyen felsorolásra. A billentyűzetnél még sosem tapasztaltam. Ilyenkor többször hozzá kell érnem, hogy valamit csináljon. Az az érdekes, hogy sokszor valamilyen grafikai változás jelzi pl. egy kicsit sötétebb lesz a felsorolásnál a megérintett felület stb., hogy érzékelte az érintést, de mégsem hajtja végre. Más tapasztalt már ilyet?
-
vinczetibor
aktív tag
Tudnátok ajánlani tokot hozzá? Valami nagyon vékony és kézhez tapadó fajta kellene. Vékony legyen, mert már így is baromi nagy ez a teló és valamilyen puha, gumírozott fogású kellene, hogy ne csússzon ki a kezemből.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
FreedomHUN #2271 üzenetére
Angliában dolgozom és ide is rendeltem egy angolnak kinéző, de valójában honkongi webshop-tól (eglobalcentral.co.uk).
Nagyon sok panasz volt rájuk. Nekem 6 nap alatt megjött a cucc és tökéletesen elégedett vagyok velük. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
FreedomHUN #2265 üzenetére
Azt hittem, hogy azt nem kell kérni, mert úgyis azzal küldik. Erre a nemzetközi verziót kaptam, fóliázott dobozban, gyárilag global rommal. 😀
-
-
vinczetibor
aktív tag
Most meg nem fogadja el a nevemet. Azt írja, hogy Please input correct name.
-
vinczetibor
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a telefonom egy 3/32-es. 55000 Ft-ért vettem és Global 6.9.29 beta vagy valami hasonló volt rajta, amit egyből frissítettem a Global 6.11.24 betára. Szeretném feloldani a bootloadert, de a feloldás kérvényezésénél azt kérdezi, hogy mi a valós oka, hogy feloldó kódot kérek. Mit kell ide írni, hogy elfogadják a kérelmet? Gondolom, nem írhatom, hogy TWRP-t, SuperSU-t és főzött romokat akarok telepíteni.
-
vinczetibor
aktív tag
A méretnél az egykezes használat fel sem merült bennem, mert az 5,5" telefonomat sem tudom egy kézzel kezelni. Viszont, jelenleg úgy gondolom, hogy a telefonnak be kell férnie a zsebembe, ha megyek az utcán és nem lenne szerencsés, ha külön laptop táskát kellene cipelnem magammal, mert nem tudom hová tenni.
Már a Vibe Z-nél is van olyan problémám, hogy ha leguggolok, akkor bizonyos nadrágoknál ki kell vennem előtte a zsebemből, mert a ki/bekapcsoló gombja túlzottan kiáll belőle és megnyomódik. Ehhez már hozzászoktam, de nem örülök neki. A Max-szal szemben annyi az elvárásom, hogy a normális méretű nadrágzsebben elférjen, ha állok, vagy megyek. Amiből az 5,5" is ki kell venni ott nem a telefon, hanem a nadrág a hibás.
Most nézegettem néhány kirakatot, ahol 7"-es tabletek voltak kirakva, de azok olyan hatalmasok voltak, hogy esély nincs nadrágzsebbe rakni őket. Igaz az is, hogy 7"-ből is volt olyan, ami kétszer akkora volt, mint a mellette lévő, szóval nem indulhatok ki tablet méretből, mert ott szélesek a kávák, ami sokszor kifejezetten előnyös is. -
vinczetibor
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Mielőtt megvásárolnám az lesz a legjobb, ha élőben megnyomogatom, hogy eldönthessem, meg tudom-e szokni a méretét. A hozzászólásokból az derül ki számomra, hogy egy jó telefonról van szó, ami tökéletesen kielégítené az igényeimet. -
vinczetibor
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy 3/64-es vételén és emiatt kérdezném, hogy mennyire vagytok megelégedve a készülékkel.
Kicsit, baromi nagynak tűnik a ketyere. 5,5 incsest használok most, de attól nagyobbat szeretnék, de ez a 6,44 incs...
Jelenleg Lenovo Vibe Z-m van, amivel tökéletesen meg lennék elégedve, ha nem kezdene haldokolni az akksi.
A kezdeti kb. 4,5 órás kijelző idő kb. 3 órára csökkent. Azért nem cserélem az akkut, mert a 4,5 óra sem lenne elég. Jelenleg Angliában dolgozom és sokat gyalogolok. Kinézek magamnak egy helyet és elnavigálok oda, persze gyalog. Sokszor ez órákig tart. A baj annyi, hogy mire odaérek, addigra szinte teljesen lemerül a telefonom és elég gáz azon idegeskednem, hogy fogok visszatalálni...
Szóval, egy olyan telefonra lenne szükségem, ami nem csak oda, hanem vissza is tud vezetni, ezért a legfontosabb számomra az üzemidő és különösen a bekapcsolt képernyő idő, mert kikapcsolt képernyő mellett semmit sem ér a navigációs program.
Leginkább az alábbi kérdésekre kérnék választ:
Mennyit bír egy feltöltéssel, bekapcsolt kijelzővel a készülék?
Mennyire használható a kijelző napsütésben?
Elfér egy farmer zsebben?
Van valami olyan negatívum, ami miatt nehéz vele élni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest