2018. június 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Xiaomi Mi Max - óriásnak kecses, kecsesnek óriási

Az óriásphabletek kínálatát most a Xiaomi bővítette az eddigi legnagyobb mobiljukkal: a hatalmas kijelző mögött erőteljes akkumulátor bújt meg, az árazás pedig hű a gyártóhoz.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Nagyon sok okostelefon-vásárló gondolja problémának, hogy a csúcskategória képviselői általánosságban elég nagyok, az 5,5 hüvelykes kijelző ma már egyáltalán nem számít ritkaságnak, aprócska zászlóshajók viszont annál kevesebbszer bukkannak fel. Ugyanakkor, ha a méretpaletta másik végét vizsgáljuk meg, akkor sem sokkal rózsásabb a helyzet, 6 hüvelyk feletti mobilokkal sincs elárasztva a piac. Pedig igény nyilvánvalóan ezekre a termékekre is van, hiszen tartalomfogyasztáshoz, böngészéshez, vagy akár dokumentumszerkesztéshez remekül használható egy óriásmobil, még ha a méretei sok szempontból kompromisszumot is jelentenek.

Egy ekkora phabletre már lehet mondani, hogy óriási.
Egy ekkora phabletre már lehet mondani, hogy óriási. [+]

A Xiaomi pedig gyorsan reagált is a felmerülő igényre, és bemutatták a legnagyobb mobiljukat, aminek 6,44 hüvelykes kijelzőjére már nem sokan mondhatják, hogy kicsi. A méreten kívül egyébként semmi sokkolót nem találunk, ha a Mi Max adatait böngésszük, a Kínában rendkívül kedvező áron meg sem lepődünk, ahogy a középkategóriás felszereltség, a gyárilag zárt bootloader, a dual SIM és az 1080p felbontás sem adhat okot meglepettségre.

Nem kicsi a doboz, pedig így is alig fér bele a mobil és a szegényes tartozékkínálat.
Nem kicsi a doboz, pedig így is alig fér bele a mobil és a szegényes tartozékkínálat. [+]

A Mi Max doboza, és a benne lévő mobil az egyik kedves olvasónknak köszönhetően jutott el hozzánk, aki egy 3/32 gigabájtos modellt vásárolt meg nagyságrendileg 75 ezer forintért, ez egyébként alulról a második lépcsőfok a Mi Max-létrán, a 2/16 gigabájtos belépőmodell mellett létezik 64 gigabájtnyi tárolóval és 3 gigabájt RAM-mal ellátott változat, illetve egy 4 gigabájt RAM-mal és 128 gigabájtos belső tárolóegységgel büszkélkedő fullos kiadás is. A doboz azonban minden esetben változatlan, a kínai karakterekkel ellátott kartoncsomagolás viszonylag szegényes, a mobilon kívül csupán a töltőfej, a SIM-tű, az adatkábel és némi leírás került bele, minden más tartozékot utólag lehet beszerezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.