-
Mobilarena
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5823 üzenetére
Ha már erre jártam, böktem egyet én is.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5806 üzenetére
A cikk alján is írták a technikai paraméterekben. Mégis csak terjeszkednek errefelé is, így muszáj volt nekik. Amúgy nem rossz kis vas, kíváncsi leszek ténylegesen mennyiért lehet majd megvenni, illetve mikor lesz rá globál rom.
-
TpS
őstag
Részletes infók a mix 3-ról: [link]
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5800 üzenetére
Kár, hogy mégse került bele a képernyő alatti ujjnyomatolvasó.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5794 üzenetére
Szokott szétszedni telefonokat, de nem xiaomi csavarhúzóval. Mert még nem ismeri.
-
TpS
őstag
válasz
BladePocok #5792 üzenetére
Nem ilyet láttam a videóján, de meglepően igényes a xiaomi. Fémház, amibe bepattan a tartó, ami mágneses, hogy a hegyek ne potyogjanak ki. Nagyon király.
-
TpS
őstag
Xiaomi csavarhúzó készlet akciósan
Vettem egyet, nagyon igényes. -
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5787 üzenetére
Elég sokára eszmélt a gugli, már rég törölni kellett volna a virtuális gombokat is. Nagyságrendekkel kényelmesebb a gesztusvezérlés.
-
TpS
őstag
-
TpS
őstag
Ha valakinek töltőre, usb-c kábelre, meg egyéb ilyen dolgokra lenne szüksége akciósan a Banggood-ról: [link]
-
TpS
őstag
A hangerőszabályzó a miui10-ben a média hangerőt állítja, a 9-ben a csengőhangerő volt. Be lehet állítani valahol, hogy mit állítson?
-
TpS
őstag
Sajnos ez a xiaomi üzleti modelljébe tartozik
Remélem az eu romot nem fertőzi meg ez az "újítás". -
TpS
őstag
A Xiaomi telefonjain reklámokat mutat immár a beállítások közt is
Erről hallott valaki valamit? Ugye ez csak valami rossz vicc? -
TpS
őstag
Lesz egy kis pihenő a frissítésekben, mert Kína ünnepel. [link]
-
TpS
őstag
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5749 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy a webshopok ki tudják-e bulizni a rövidebb nyitási várakozást! Sokan úgyis nyitva adják valami tákolmány globálnak mondott rommal.
-
TpS
őstag
Kezdődik a rossz világ? Első hozzászólás
-
TpS
őstag
Ha szerencséd van, akkor a webshop nyitotta a BL-t, és úgy is küldi el neked (így kaptam a xiaomishoptól a 2s-t). Akkor vagy fastboot módban teszed fel, amit akarsz, vagy twrp-t telepítesz, és tehetsz fel eu romot, főzött romot a twrp-ből. Arra figyelni kell, ha nyitva a BL, hogy a miflash-ben ne legyen bepipálva, hogy visszazárja, addig, amíg nem jársz utána, hogy tiédnél nem lesz-e gond belőle, pl. a 2s-nél vannak olyan típusok, ahol tégla lesz, ha visszazárod. Utána már csak szakműhely tudja rendbe tenni) .
Jobban szeretem a twrp-s telepítést, mert ott nincs olyan veszély, hogy a gép újraindul, lefagy, áramszünet van,... A telefonhoz adott usb kábel tökéletes. -
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5726 üzenetére
Akkor jövő héten egy pár soros szösszenetet várunk az első benyomásokról!
A mix-ed még megvan? -
TpS
őstag
válasz
pepimama #5718 üzenetére
Nem tudom, mennyit akarsz rászánni, de ez megbízható bolt, és megbízható töltő, itthon: [link] Ez tuti nem gyorstöltő, mert a samu note 2 idején még ismeretlen fogalom volt a telefonok világában. Nekem is pont ilyen van, vettem egyet a note 2-höz vagy 5-6 éve, hogy a melóhelyen is legyen a biztonság kedvéért.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5699 üzenetére
Az egyik kolléga 720 napot kapott, lehet, hogy legalább majd ennyire kell számítani a jövőben?! Ez nagyon-nagyon sok!
-
TpS
őstag
-
TpS
őstag
Itt olvasható a levél: [link]
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5633 üzenetére
Itt egy téma is hozzá: [link]
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5627 üzenetére
Rengeteget tettek, hogy a xiaomi népszerűbb legyen itthon, így számomra érthetetlen ez a keménykedés, igazán ostoba döntés!
-
TpS
őstag
Átlag felhasználónak ez nem jelent problémát, de aki szeret kísérletezgetni, alfa, béta állapotú romot tesztelni vagy kipróbálni, ott gond lesz, ha mégis vissza akar állni az előzőre. Álltam már én is vissza 8-as alapú romról 7-esre többször is, mert egy bughalmaz volt, nekem fontos funkció nem jól működtek. Feltételezem, hogy a hivatalos béta tesztelőknek azért lesz erre megoldás.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5606 üzenetére
Nagyon nem jó hir. Nemsokára az egész palettára igaz lesz, kiterjesztik előbb utóbb az összesre.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5599 üzenetére
Csak megjegyzésként: ebből a pontból is indítható a frissítő. Azért javasoltam a frissítőt, mert nekem se volt világos, hogy mi a gond.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5595 üzenetére
Ettől tartok én is, hogy ez már bele lesz drótozva a rendszerbe. Lassan már iszigorúság lesz itt is.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5593 üzenetére
Ez akkor még eléggé bétának sem nagyon nevezhető inkább alfa változat. Az eu-s srácok nagyon dolgoznak, hogy a 2s-re elérhető legyen a p alapú rom, remélem abban ilyen gyermekbetegségek már nem lesznek.
A fórumon az egyik srác tesztelte a globál bétát, nyomott agy antutu-t, ami ugyan nem mérvadó, de 20000-rel többet gurított, mint a 8-ason. Lehet, hogy egy kis optimalizáció is megjelenik a p-s romban, -
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5587 üzenetére
Az élet nem habostorta, ezt már Virág elvtárs is megmondta a Tanú című zseniális filmben.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5585 üzenetére
Mik az első benyomások?
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5583 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, a 2s-et kicsinek érzem.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5577 üzenetére
A türelem 6GB-ot terem.
-
TpS
őstag
válasz
Keresztapper #5572 üzenetére
Elég érdekes, hogy közel 400 rendelés, és feedback meg egy sem.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5566 üzenetére
Van egy felesleges 6GB-osom.
-
TpS
őstag
A xiaomishopnál is már van "Megveszem" és "Vásárol" a 6/64-ből. Lehet, hogy már náluk is kapható? Persze az ára nem versenyképes a kintivel.
-
TpS
őstag
válasz
*Mukeey* #5548 üzenetére
A mix 6.44 után a mix2 6"-t érezhetően kisebbnek érzem, és azért fordult meg a fejemben, hogy ha lesz 710-es, akkor egy olyat kipróbálnék. Abban a vas kb. olyan erős, mint a mix1, vagy még erősebb is. Szeretem, ha erős vas van a kezemben, amúgy biztos, hogy a 636-t is mindenre elég, csak szeretem a csúcs vasat.
-
TpS
őstag
Erre számítottam én is, már a max 2-nél is eljátszották ezt az erősebb soc verziót, és ott se lett semmi belőle. Nem igazán értem, hogy ebben mi a jó, hogy valakik vagy célzottan, vagy nem, ilyen hamis infókat csöpögtetnek, és reményt keltenek a bivalyerős vasra vágyok körében.
-
TpS
őstag
-
TpS
őstag
Amíg nem írják ki a telefon infó fölé, hogy van készleten és azonnal tudják küldeni, addig nincs készleten, így preorder.
Sajnos erre figyelni kell náluk, mert simán el lehet utalni a pénzt, amit le is vesznek a számláról anélkül, hogy lenne készleten, amit rendeltél. Ezt nem tartom korrektnek a részükről, ugyanis erre vonatkozóan se láttam semmilyen figyelmeztetést. Nekem 2,5 hónapos projekt volt, aminek a végén elfogyott a türelmem, a 700$ meg addig náluk pihent.
Vagy legalábbis korábban így volt, aztán persze lehet, hogy ez már változott a sok morcos vevő miatt.Pl. Xiaomi Mi Max 2/Max2 4GB: [link]
-
TpS
őstag
Ez még csak előrendelés. A mix-et is szállítással, 2 év eu garanciával 700$-ért előrendeltem, aztán amikor már készleten is volt már 800$-ért, akkor mindig csak ígérgették meg elnézést kértek, aztán meguntam és visszamondtam. Azóta tőlük előrendeléssel semmit se rendelek.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5503 üzenetére
Hát ez elég elszomorító hír, sajnálom!
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5496 üzenetére
Szerintem nem lesz abból semmi, pedig ütős lett volna.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5479 üzenetére
Köszi szépen, sajnos ezek már tuti nem kompatibilisek. Megjött a 2S, és arra szerettem volna átgyógyítani, akkor sajnos nem igen fog menni.
-
TpS
őstag
Van arra mód a mix-ről áthozzak 2 témát. Sajnos már nincsenek fent a témaboltban, viszont nagyon szeretem őket. Azt hittem a miui szinkron menti a témákat is, és azokat is áttölti másik telefonra, de csak azonosra töltötte vissza (mikor csereberéltem a 7-es és 8-as alapú eu dev-et a mix-re visszatöltötte), vagy valamit elbénáztam.
-
TpS
őstag
válasz
Keresztapper #5451 üzenetére
Mix1-en 7-es alapú eu romra is dirty módon frissítettem 8-as alapú, de még 9-es miui-t, majd arra is dirty ment a miui 10. Viszont amikor a 8-asról a 7-esre visszaálltam, mert az elején még piszkosul bugzott, ott kellett wipe-olni rendesen.
-
TpS
őstag
Érdemes az eu romot is kipróbálni, mostanában elég terjedelmes changelog-ok szoktak lenni.
-
TpS
őstag
válasz
gyuri1979 #5348 üzenetére
Érdemes meghirdetni a telefont. Annak idején a samu note1-m elég rendesen összetört, mert megtaposta egy kisteherautó. Teljesen meglepődtem, amikor elvitték a vaterán, felverték az árát 30 ropira, holott szerintem semmi sem maradt ép benne. Szerintem volt biztosítása valakinek ilyen telefonra és ezért vette meg.
-
TpS
őstag
válasz
DonLaca@ #5345 üzenetére
Az engem nem zavar, hogy a többi telefon is olyan lesz, mint az enyém. Nekem tetszik, és akkor végre lehet 7"-os telefonokat gyártani, ami nem nagyobb, mint egy mostani 6-os. A szelfi nem érdekel, a nagy kijelző viszont igen. A kihajtható, ha lesz egyáltalán normális, úgyis aranyárban lesz, meg szerintem az még odébb lesz.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5338 üzenetére
Mert amúgy te is selfie bajnok vagy?
-
TpS
őstag
válasz
*Mukeey* #5335 üzenetére
Ha az itthoni árakat nézzük, akkor a mix 2s sem egy olcsó kategória, előrendelésben veszem az enyémet, talán jövő héten megjön (3 hónapra) 173 ropi, a "rendes" ár az akció kifutásakor 273, most olyan 220 körül van, így tuti nem lesz olcsó a mix 3 sem, de olcsóbb lesz, mint a hasonló kategóriájú pl. samsung, lg ...
-
TpS
őstag
válasz
Keresztapper #5336 üzenetére
Engem azért nem zavarna, mert sose használom a szelfit, így nálam vadi új lesz a mechanika, amikor majd eladom.
-
TpS
őstag
A mix 2s fórumban bedobtak pár képet a mix 3-ról. Kérdés, hogy valós-e?
Ha ilyen lenne, azért az nagyon állat lenne! (szeptemberben jön pop-up selfie kamerával) -
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5268 üzenetére
Na végre, pont illeni fog a világoskék neszeremhez!
-
TpS
őstag
válasz
gyuri1979 #5254 üzenetére
Ha a feketénél az eleje fekete, akkor mi a retekért nem lehet az aranyszínűnél is azonos színű? Egyáltalán mi értelme annak, hogy a telefon oldala és hátulja arany, ha az eleje fehér? Ki nézegeti az oldalát és hátulját!? Teljesen érthetetlen, hogy minek ragaszkodnak ennyire a fehér előlaphoz! El is ment a kedvem tőle.
-
TpS
őstag
Vajon az arany színű eleje ugyanolyan színű lesz, mint a hátulja, vagy fehér? Mert aranyban tetszene.
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #5242 üzenetére
Még mindig nem jött meg a xiaomishoptól a mix 2s-em, szerintem meglesz a 3 hónap.
Viszont a max 3 meg egyre jobban érdekel, nekem végül is nem kell erőmű, ez is tökéletesen elég lenne teljesítményileg. -
TpS
őstag
Lehet, hogy lesz pro 710-zel?
Úgy legyen! -
TpS
őstag
válasz
Keresztapper #5197 üzenetére
Ha nagyon ügyes vagy, akkor elég egy is, nekem 2 kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged