- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
futo001
senior tag
Magyar nyelv már a hivatalos ROM-ban is van, szóval ha frissíted a telefont, mindenképpen megtalálod. A Frissítés menetét az összefoglalóban találod, egyszerű és teljesen bolondbiztos a Xiaomi megoldása, szóval nem kell tartani tőle.
Itt sokan egy Aliexpesses eladóra esküsznek, feljebb valahol megtalálod a nevét.
Aztán van még eglobalcentral.eu. spemall.com, stb...Arra figyelj, hogy EU raktárból érkezzen vagy az eladó intézze a vámot, különben még lesz egy kisebb felmerülő kiadásod.
-
futo001
senior tag
válasz
Kellerzs #2461 üzenetére
Jelentéktelen 20-30%-os eltérés a kínai oldalakhoz képest.
Tényleg majdnem ugyanannyi.A garról annyit, hogy némelyik kínai oldal is európán belül szervizeltet, így eléggé problémamentes a dolog. Azt sem hiszem, hogy ez az üzlet helyben, gyorsabban javítja a készülékeket, ők is elküldik valahova véleményem szerint. Semmi pluszt nem adnak, max annyit, hogy ha van raktáron, pár nappal előbb kapod meg a telefont.
A magyar nyelv meg általában elérhető előbb vagy utóbb minden készülékre, ez sem hozzáadott érték. -
futo001
senior tag
válasz
dragontiger #2443 üzenetére
Más opció nincs, mivel a Recovery nem megy nálad (sem).
Próbáld meg az összes Google app cache-ét törölni, és utána szinkronizáld a fiókoddal a telefont. -
futo001
senior tag
válasz
dragontiger #2430 üzenetére
Próbáld meg a tárcsázó > kontaktok tab alól megnyíló beállításokból szinkronizálni, továbbá nézd meg ott is a beállításokat.
-
futo001
senior tag
válasz
dragontiger #2428 üzenetére
Üdv itt.
Ebben az esetben sajnos PC-vek kell feltenned az új ROM-ot, Emergency módban. Vagy kérsz bootloader nyitási engedélyt és vársz, akkor menni fog rendesen is, de PC mindenképpen kell.
-
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #2424 üzenetére
Nem volt gond eddig, ez sem óriási, segítőkészek és gyorsan válaszolnak, de most marhára nem ezzel akartam foglalkozni.
Ja, az angol szerviz a kijelzőcsere során letört egy LED-et az alaplapról, ezért kuka.
-
futo001
senior tag
Ma visszajelzett az EglobalCentral, nem javítható a telefon és jelenleg nem tudnak küldeni másikat.
Amit nem értek, hiszen a honlap szerint van raktáron, erre rá is kérdeztem.
Azt írták várjak 3-6 hetet, vagy válasszak más terméket azonos értékben. -
futo001
senior tag
válasz
#71562240 #2306 üzenetére
Mivel a kínai telefonok kamerája picit gyengébb képet ad a nevesebb gyártók által kínált telefonok kameráinál, szerintem egy külön bekezdést megér. Látod, valakinek máris szereztél egy jó napot, pedig csak pár perce írtad meg a fenti szösszenetet.
Szerintem sokan vannak, akik nem fotóznak és nem ismerik az összefüggéseket. Amit leírtál is bőven sok információt ad, a részletekbe nagyon belemenni nem tudom van-e értelme, hiszen aki telefonnal készít képeket, azt talán nem is érdekli más, csak hogy picit élesebb vagy kontrasztosab legyen a kép.
Aki meg rendes géppel nyomja, az meg úgyis rég beállította.Szerk: azért lehet mégis kellenek a részletek, jobb ha az ember fia látja az összefüggéseket.
-
futo001
senior tag
A Mi Max ismét szervizbe megy, meghalt az érintőgombok háttérvilágítása.
Tegnap nyomkodtam és feltűnt milyen fényes a home gomb. Aztán észrevettem, hogy a vissza egyáltalán nem világít, a másik meg csak egészen halványan.kammerer:
Beletehetem a leírásod az összefoglalóba? -
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2273 üzenetére
3 telefont, 1 fényképezőt, 2 objektívet rendeltem eddig tőlük, ráadásul pont a Mi Max romlott el, és gyorsan, korrektül intéztek mindent. Franciaországban van lerakatuk, Angliában szervizük.
Patent üzlet. -
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2257 üzenetére
Root elérhető a Chinese developer romban gyárilag, ha esetleg az érdekel.
Bár emlékeim szerint abban vannak kínai appok és nem tud magyarul, de már rég próbáltam. -
futo001
senior tag
válasz
vinczetibor #2251 üzenetére
Ez előfordul, másik böngészőböl próbáld, vagy másik gépről.
-
futo001
senior tag
válasz
Tejberizs76 #2132 üzenetére
Az összefoglalóban mindent megtalálsz az induláshoz.
-
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #1155 üzenetére
Ebbe páran beleszaladtak, én is láttam és valóban hiányzik a megoldás a leírásból.
Bekerül, kösziTpS
Örülök, ha segített. -
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #1153 üzenetére
Hölgyek/Urak,
Rászántam magam az összefoglaló megszerkesztésére.
A logoutos blogomban levő az alap, ezt szeretném módosítani, kiegészíteni.Ha valaki rendelkezik plusz hasznos infóval, korrekciós ötlete van, kérem jelezze és beleteszem.
Köszönöm
-
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #1113 üzenetére
Érdekes, ez a TWRP hiba többeknél elôjött. Nem értem mi az oka, másoknál meg hibátlan ugyanazzal a MIUI verzióval.
-
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #1107 üzenetére
Azt hittem Neked már régen van 1.
-
futo001
senior tag
válasz
Keresztapper #1097 üzenetére
A kínai developerben van, a többiben okosban kell megoldani.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #1062 üzenetére
Eglobalcentral-tól vettem a telefont, 2 nap alatt visszaírtak, hogy csináljak egy rövid videót a hibáról, töltsem fel valahova és küldjem el a linket. Innen kezdve kb 1 hét volt, mire írtak, hogy a hiba szervizt igényel, adtak egy angol címet, hogy oda küldjem.
Na, itt akadt el a dolog, mivel lusta voltam (párom meg vett másik telefont).De holnap feladom. Amúgy eddig egészen profi az ügyintézés, áttekinthető online folyamat, könnyű kommunikáció, semmit nem kellett keresni, minden egyértelmű.
Annak azért örülök, hogy nem kínába kell küldeni a cuccot.
-
futo001
senior tag
4 dolgot tudok elképzelni:
A driverek nincsenek feltelepítve. MIUI Flashing tool fent van?
A kábeleden az adatvonalak körül nem OK valami, pl szakadtak. Próbáld ki másikkal.
A telefon ki lett kapcsolva és nem EDL módban van. Rezgett egy rövidet?
USB probléma, próbáld olyan slotban, ami biztosan USB 2.0.Milyen Win van fent?
-
futo001
senior tag
Nem tudom mi okozza, pl a melós laptoppal nem tudok bejelentkezni csak Edge-el, közben az otthonival megy mindennel. Sőt regisztrációkor kiírta, hogy érvénytelen email, miközben ugyanazt otthonról elfogadta.
Valószínűleg valami lokalizációs beállításokhoz tartozó bug bújhat meg mögötte.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #988 üzenetére
Én ezt rendeltem, eleinte nem láttam a rasztert, de mikor egy tartalék darabot fordítottam a lámpa felé, azon már látszott. A telefonon is kivehető volt aztán, kikapcsolt kijelzővel, éles szögben érkező megvilágítással. Nem zavaró.
Ti láttátok normál felhasználás mellett is?
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #971 üzenetére
El kell szomorítsalak, akkora energia szabadul fel a Li akksi gyulladásakor, hogy ezt a vékony fémet is elégeti másodpercek alatt.
Szóval el is indítom az Awolnation Burn it Down-ját. -
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #961 üzenetére
Ez durva.
Ez a baj a Li akksikkal, rengeteg tárolt energia kis helyen. Nem hiába félnek tőle a szállítmányozók sem és nem hiába kell minden raklapot és a termékeket egyenként is felmatricázni, hogy Li akksit tartalmaz. -
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #890 üzenetére
Ezt is beleteszem a leírásba, ha nincs ellenedre.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #824 üzenetére
Nekem is iyen üvegem van, de azon semmi ilyesmi nem látszik.
Valószínűleg gyártófüggő, de azt meg nehéz Alin ellenőrizni. -
futo001
senior tag
Lépésről lépésre követve nem lesz gond, és agyonvágni sem könnyű a telefont.
Addig is csinálj egy MIUI accountot és igényelj bootloader nyitási jogosultságot.http://en.miui.com/unlock/
Közben nálunk halad a gariztatás, videót kértek a hibáról.
Párom viszont berágott, azt mondja több kínai nem kell, vasárnap vett egy iPhone 6s Plust, ez az első iPhonja meg egyáltalán almás cucca. Első este ki is fakadt: "hogy roh**** meg aki kitalálta ezt az agyatlan menürendszert és gyenge hardvert", szóval lehet nem sokáig lesz szifon tulaj.Én meg persze mondhattam, hogy előre megmondtam.
A Mi Max sokkal gyorsabb.
-
futo001
senior tag
Csak FAT32-őt támogat, de azt írtad ez rendben.
Olyat olvastam más fórumokon, hogy egyes pendriveokat nem ismertek fel a Xiaomi telefonok, de mikor másikat próbáltak, azzal működött.
Továbbá az is okozhat gondot, ha esetleg a pendrivenak van több partíciója, akár rejtett is. -
futo001
senior tag
válasz
#56573440 #778 üzenetére
Így is, úgy is eltarthat 1 hónapig vagy tovább, tökmindegy honnan veszi az ember. Van aki szolgáltatótól veszi aztán hetekig nem látja a telefonját ha leadja javításra.
Én eglobalcentral.eu-ról rendeltem, a garifolyamatuk elég jó, meglátjuk mennyire gyorsak. Az, hogy a dobozra meg magyar, francia vagy kínai címet kell írnom, nekem tökmindegy.Mindenesetre legalább arről is be tudok majd számolni, hogy hogyan ment a gariztatás.
-
futo001
senior tag
Nos, azt hiszem meg van az első hibás példány.
Párom tegnap 1%-nál feltette töltőre (a gyárira), és azóta az érintőpanel nem működik.Neten utánaolvasva ez nagyon sok Xiaomi tulajdonossal előfordult (nem csak Mi Max), van akinek megjavult ilyen-olyan hókuszpókusszal meg ráolvasással, de nálunk semmi.
Amit ajánlottak:
-folyamatos újraindítgatás, a 10. körül jó lesz.
-tegyük vissza töltőre és 5 perc után jó lehet.
-PC-re csatlakoztassuk.
-ROM telepítés fastboot-tal, kipróbáltam EDL-ben is, továbbá MiFlash beta-val is.Semmi, úgyhogy megy vissza gariban.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #755 üzenetére
Valami oknál fogva erre nagyon hamar kijött.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #753 üzenetére
A 32-hez van hivatalos.
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #746 üzenetére
Jó gondolat. A véglegesbe bele fogom tenni.
Az új MIUI8 Global ROM a Pro verzióra fastboot ROM vagy MiPC Suithoz való? -
futo001
senior tag
válasz
Jhonny06 #688 üzenetére
Érdemes figyelembe venni, hogy mely verziókra lehet letölteni gyári ROM fájlt, esetleg frissítést vagy EU ROM-ot.
Jelenleg a 2/16-nál nincs lehetőség frissítésre OTA-n kívül, a 64GB és 128GB verziókra pedig nincs global ROM, de van nemhivatalos EU ROM és gyári kínai developer és stable.
A 32GB-osra van global stable és developer, kínai stable és developer, továbbá nemhivatalos EU ROM.hupisom1
5 percen belül van lehetőséged szerkeszteni az előző hozzászólásodat, nem kell újat létrehoznod. -
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #654 üzenetére
Rendesen belecsaptatok az aprításba.
Én ilyen tokot rendeltem páromnak, mivel szemmel láthatóan extra védelem van kialakítva a sarkoknál. A valóságban nem ennyire drasztikus, de azt hiszem működik, már sokszor leesett a telefon és a tempered glass-on kívül semminek nincs baja. Egy délután 3szor ejtette betonra bicózás közben, mert persze felnőttként így kell Pokemont vadászni.
-
futo001
senior tag
Szépen lassan sokasodunk.
Lehet kéne egy korrekt témaösszefoglaló.
Jövőhét végefele nekiugrok, megosztom és együtt végleges formába öntjük. -
futo001
senior tag
Egyelőre nem sok mindent tudunk erről a verzióról. Nem láttam még hozzá semmiféle ROM-ot, se hivatalosat, se módosítottat.
Nem is kísérletezgetnék vele, mivel az eredeti ROM sem elérhető a Xiaomi oldalán, így egy ballépést követően, még ha a telefon nem is lesz tégla, egyelőre nincs olyan fájl, amit rá lehetne húzni hogy mentsük a menthetőt. -
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #627 üzenetére
Valószínűleg a rádiód küld egy lejátszási utasítást a telefonnak, lehet nem is a telefon csinálja. Nézd meg a rádió beállításait. Vagy esetleg valamelyik telepített app okozza?
Addig is ez segíthet talán:
[link] -
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #617 üzenetére
Ha ezt szigorúan kell venni, akkor nem:
"- Accommodates 4.7”-5.7” smartphones" -
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #615 üzenetére
+0.7"
-
-
futo001
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #566 üzenetére
Először én is erre gndoltam, de engedte. Zártam, majd nyitottam a MIUI programjával. Lehet ez engedélyezi a fastboottal való nyitást parancssorból. Ezt ma akarom kipróbálni.
-
futo001
senior tag
válasz
Milestone2 #557 üzenetére
Fura, hogy semmit nem találni róla neten.
-
futo001
senior tag
Pontosan, én is így értelmeztem, valamelyik régi telefonomon pontosan így kellett nyitni, semmi más nem kellett hozzá. Lehet ez csak ahhoz kell, hogy tudjad nyitni, egyfajta plusz engedélyezési lépés. Pár napja agyalok rajta, hogy kipróbálom.
"you can enable 'OEM Unlocking' from developer options to allow bootloader unlock on the device"
Most már tényleg ki kell próbálni
-
-
futo001
senior tag
-
futo001
senior tag
Nézd meg a Line Launchert ha van kedved, nem veszik el az ember a beállításokban, de pont ami érdekes, megtalálható benne. Ráadásul a témákkal nagyon jól testreszabható.
A MIUI nekem sem jött be ezért elég sokat kipróbáltam pár nap alatt és ennél maradtam. Azóta felkerült a G3-ra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- League of Legends
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- Posta, csomagküldés
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- GTA V
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest