- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
kilozsul #4638 üzenetére
még 1-2 évvel ezelőttől emlékszem panaszokat régi tévékkel, azoknál az rgb mód kikényszerítése segíthetet. A tévék úgy jelezték a rájuk kötött készüléknek, minta tudnák kezelni a YCbCr módot, pedig nem. Ennek force-olására még a mibox3 -on volt opció a menüben 6os rendszerrel, de az újabb rendszerekből kikerült sajnos. [link] Ha van opció a felbontés részen, ami rgb módos, akkor esetleg azt próbáld.
Másik dolog, ami nekem egy chromecast + régi monitor esetén segített a rózsaszín kép ellen, hogy egy filléres hdmi switchet kötöttem a kábelre. Talán ez limitálta a kézfogást és ezért nem választott a motitor számára rossz módot, de nem garancia, hogy miboxnál is ugyanaz történik.
-
azbest
félisten
válasz
kilozsul #4636 üzenetére
a cec-nek mondjuk szerintem nem sok köze van a színekhez. Tévétől függően változtatható lehet:
- deep color
- color space (pl 444, 8bit)
- felbontás és HzViszont most jött ki android9-re hivatalos frissítés a mibox s-re. Szóval akár az is javíthat a helyzeten. Utána érdemes lehet egy gyári visszaállítást nyomni, hogy tiszta lappal kezedjen az új rendszer.
-
azbest
félisten
válasz
kilozsul #4256 üzenetére
most nincs előttem a kodi, de máshogy például így írják
Kodi kadenciahelyes lejátszás beállítása
Először kapcsold Profi módba a beállításokat (Settings > Expert), így minden beállítás elérhetővé válik.
Settings > Video > Playback:
Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
Sync playback to display: offA lényeg, hogy ne a videót alakítsa a képernyő paramétereihez, hanem a videó paramétereihez állítsa át a képernyőt. Emlékeim szering lehet hozzá is kell adni egy whitelist listához a felbontás-képfrissítés értékeket, hogy milyen esetben csinálja. Az is ott van valahol mellette.
A tévén gondolom lehet is ellenőrizni, hogy valóban átvált-e más képfrissítésre, amikor indul egy videó.
Videókra a kodi tud ilyet. Azon belül addonnal nézhető szolgáltatások esetén is. akár youtube is. De például youtube-ra van alternatív, nem hivatalos lejátszó https://smartyoutubetv.github.io/
az is támogat ilyen frekvenciaváltást elvileg. -
jambiyya
őstag
válasz
kilozsul #4253 üzenetére
Otthon megnézem majd, fejből nem tudom. Ha sürgős, olvass vissza, mert minden info megvan, igaz nem egyben.
Az biztos, hogy az androidos és a KODI beállításoknál is mókolni kell, és néha így is összezavarodik.
Mindenesetre ha jól van beállítva, akkor a TV-n (gondolom meg tudod nézni a TV-n...info gomb pl...hoyg milyen jelet kap) a megfelelő adatot látod. Nálam pl. a letöltött filmeknél sokáig akadt (24p -> 60p), és ezen semmilyen elektronika nem segít a TV-ben. Most a TV is 24p-t ír, ha azt játszok le.
Talán csak az 1080i ami gondot okoz KODI-nak...nálam legalábbis.ui: régen azért nem volt alap a TV-knél a natív 24p támogatás, bár nem tudom mennyire régi a tiéd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hobby elektronika
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest