- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel topik
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A2 Lite (kódnév: daisy) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hali.
Jelenleg melyik a legjobb custom rom? -
Matyee21
csendes tag
Úgy néz ki hamarosan érkezik A2 Lite-ra is Android 10!
[link] -
kovacss72
aktív tag
Olyan problémám van, hogy csak rezgéssel jelzi a bejövő hívásokat a készülék, így fel sem tudom venni. 'Vendégként' bejelentkezve a készülékbe nincs probléma. Nem tudja valaki, mit kellene rezetelni, hogy ne kelljen teljes gyári alapbeállítást csinálni? (Újraindítás, SIM kivét, visszatét megvolt.)
[ Szerkesztve ]
-
kopepe
aktív tag
Nálam is voltak ilyen gondok,én úgy oldottam meg,hogy beállítottam a telót,hogy hajnal 2-kor reboot-oljon(külön progi).Azóta minden faca.(január elején kaptam én is pár sms-t,hogy nem fogadott hívásom volt karácsony előtt(előtte nem is tudtam róla,hogy hívtak))Már nincs ilyen gondom! Android 9 .... Én szeretem a MI A2 LITE-omat...
[ Szerkesztve ]
-
Dedkov76
tag
Nálam is ez volt.20-as, 50-es és 70-es kártyáknál is, bármilyen kombinációban használtam őket. Bevittem garanciálisan szervizbe. Alaplapot cseréltek benne, bár gondolom minden ismeretlen hibánál ezt teszik vagy ezt írják rá
Hétfőn kezdem tesztelni, utána meglátjuk. Ha nem javult meg kap MIUI-t tőlem.
Gyári visszaállítást egyébként próbáltál már?"miért vagytok gyengék?"
-
tobias40
veterán
Nálam is sokszor előfordul főleg akkor ha közben beszélek az egyik kártyámon és a másikra van bejövő hívás és nem látom hogy a hívnának és jön az sms hogy volt egy nem fogadott hívásom.
Hívásvárakoztatás természetesen beállítva és működik is..30-as kártya 70-es előfizuval és egy normál 70-es kártya a másik...
-
Sztui
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gebasz a hívásfogadásaimnál: Két SIM kártyát használok. A SIM1 egy 50-es kártya, a SIM2 pedig egy 20-as. Az 50-es kártyával semmi gond nincs, bárki tud hívni bármikor.
20-as kártya (SIM2): Sokszor csak annyit veszek észre, hogy kapom az SMS-eket nem fogadott hívásokról, pedig a telefon nem is csöngött. Kitapasztaltam, hogy ha először hív valaki, akkor nincsen gond. Kicsöng, felveszem, beszélünk. De ha ezután mondjuk 10-20-30 percen belül ismét hívna valaki ezen a számon, akkor valami hasonlót mond be neki: "A hívott szám jelenleg nem elérhető. A hívott felet SMS-ben értesítjük"
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
Met
nagyúr
Ma fedeztem fel hogy van egy kis hiba a híváslistában.
Kedden volt utoljára fogadott hívásom, az tegnapnak jelzi, a vasárnapi hívásomat tegnap előttnek.
Ezt valahogy rendbe lehet rakni?
A régebbi hívásoknál kiírja a dátumot.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
-
benzol
aktív tag
Ha ennek a tesztnek lehet hinni és valóban lesz Android 10 a telóra, akkor elég tetemes az a 15-20%-os teljesítménycsökkenés.
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
válasz Graphics #3278 üzenetére
Valószínűleg valami hardveres hiba miatt a képernyő széle szinte folyamatosan érintést érzékel ahogy azt megfogjátok (hasonló problémán nekem is volt más típussal), ezt kilehet szűrni azzal hogyha a telót a fejlesztői módba rakod, majd utána a "debug" talán hibakeresés menünben engedélyezni kell a következőt: "show touches" vagy érintések mutatása, vagy valami hasonlót (a teló a feleségemnél van így pontos megnevezést nem tudok mondani).
Ha ezt bejelölöd akkor minden érintésről kapsz visszajelzést a kijelzőn, és ha megfogjátok és a képernyő szélén látszik az érintés akkor az szervíz lesz...
Szerencsésebb esetben pedig csak az amit TaylorPro mondott, viszont ebben esetben is az "érintések megjeleníttetésével" látszódni fog az esetlegesen problémás kijelzőterület.[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Párom A2 Lite-ja egy ideje hát olyat produkál, hogy én biztos nem tudnám használni így.Az érintéseket alig veszi, ha kézben tartod. Amint leteszed az asztalra, és nem fogod kézben, akkor jobban érzékel.
Kérdésem, hogy ez szoftveres nyűg lesz, vagy könyveljük el típushibának?
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
TaylorPro
addikt
válasz aprokaroka87 #3274 üzenetére
És? Még az A3-ra sem jött ki. Hivatalosan az A2 Lite még bele esik ebbe a főverzió frissítésbe. Az hogy a fórumokon mit irkálnak az nekem nem hivatalos közlemény.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Csendeske
aktív tag
válasz aprokaroka87 #3274 üzenetére
A Google nem kötelezheti a céget a két főverzió frissítésre?
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Orlin
addikt
A fórumokon nem sok jót írnak ezzel kapcsolatban.
Ha nem jön a 10 akkor legközelebb nem Xiaomi telefonom lesz.Pedig több éve már ilyen telefonokat vásárolok.
Természetesen a Xiaomi nem fog megrogyni nélkülem és voltaképpen én sem a 10-es nélkül.Csak tényleg arról volt szó,hogy megkapja.
(A Realme telefonkkal már régóta szemezek... )[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
benzol
aktív tag
válasz TaylorPro #3270 üzenetére
Úgy legyen! A Mi Community-n kismillió duplikált topic van amiben a "10-es frissítés" miatt nyírják egymást az emberek , legfőképp az Ázsiai régióból.
Kíváncsi leszek mi lesz majd a vége...///\oo/\\\
-
TaylorPro
addikt
Van baj. Segítek. Jön a 10. Egy időben debütált az A2, és az A2 Lite. [link] Az A2 megkapta, akkor a Lite miért ne kapná meg? Dupla koppos ébresztés. Két féle kijelzővel szerelték ezt a telefont. Jó darabig amelyik olyan volt tudta is. Később ezt a funkciót szoftveresen megszüntették mert ment a sírás hogy valakinek megy, valakinek nem. Egységesítették és most már nincs és nem is lesz duplakoppos ébresztés. Módosított rom esetén mehet a duplakopp ha hardveresen is támogatott.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Wintergreen 256
-
kokuszdio01
csendes tag
válasz kis-attila #3268 üzenetére
Igen. Én cseréltem a kijelzőmet és eddig nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowLac
addikt
Hello.Pár napja vettem észre,hogy a csatlakoztatott Bluetooth fejhallgató sokkal halkabban szól mint régebben? Tapasztalt valaki hasonlöt?? Megoldás? Másik xiaomival tökéletes a hang. Csak az A lite problémás.??
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Ryoo
senior tag
válasz aprokaroka87 #3261 üzenetére
Lehet bekavart az, hogy pl a Nokia 3 8.0-val jött és az kapott 8.1-et és 9-et is, az nyílván 10-et már nem fog. Ezzel sok alsó-közép kategóriás Android one telefon megúszta.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS5
-
Ryoo
senior tag
válasz aprokaroka87 #3259 üzenetére
8.1 és 9 között szted mi volt? Ha megkapta a 2 főverzió frissítést.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS5
-
Kuter
senior tag
Rakd újra, és a data-t is töröld. Ezzel elveszik minden ami a telefonon volt ,zene, fénykép stb stb. Úgy hogy remélem mentettél mindent ami kell. Sajnos más megoldás nincs vagy is én nem tudok róla.
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
sam25-6
csendes tag
Ha "fastboot oem lock"-al visszazárom, akkor csak felvillan a kijelző, de nem kapcsol be a telefon. Ez így jó?
-
sam25-6
csendes tag
válasz kokuszdio01 #3250 üzenetére
Semmi, csak PIN kód.
-
sam25-6
csendes tag
Egy másik twrp és egy újratelepítés segített. Ezután még vmi teendő(visszazárni, esetleg letörölni vmit)?
-
sam25-6
csendes tag
válasz kokuszdio01 #3247 üzenetére
semmit
-
sam25-6
csendes tag
TWRP-be sem tudok belépni, mert oda is jelszót kér.
-
sam25-6
csendes tag
Telepítettem a fentiek alapján a MIUI-t, de bekapcsolásnál jelszót kér. Mi lehet az? A PIN kódomat nem fogadja el.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Lehet már tudni valami hírt arról, hogy mikor jön ki a Android 10 a Mi A2 lite-ra?
Úgy tudom hogy erre a hónapra ígérték, de csúszik. -
zombei
aktív tag
TWRP-ből raktátok fel, vagy MiFlash-el ?
-
-
Kuter
senior tag
válasz AxBattler #3237 üzenetére
Hogy meddig lesz frissítés sajna azt nem tudom. Viszont amióta felraktam érdekes módon megszűntek az anomáliák, pl ébresztés elmaradása, 2 sím esetén hol elérnek,hol nem, értesítések elmaradása (email,viber stb stb). Ez most mind működik a Miui alatt.
Nekem nagyon tetszik.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
félisten
Igen, ezzel nagyjából tisztában voltam, bár úgy tudtam, hogy MIUI-t nem lehet telepíteni.
MIUI-re folyamatosan jönnek a frissítések? És meddig?Egyetlen egyszer kell csak felrakni a MIUI-t ramból futtatott twrp-vel.
Sajnos ehhez semmit nem értek, legfeljebb egy igen részletes, szájbarágós, lépésről-lépésre szóló leírással tudnék mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Kuter
senior tag
válasz AxBattler #3235 üzenetére
Szia. A MIUI 11.0.5.0 nem főzött , mókolt rendszer. Ezt a telefont a Xiaomi Indiában és Kínában Redmi 6 pro néven is ,és ennek megfelelő miui rendszerrel hozta forgalomba.
Itt EU-ban lett csak A2 lite a neve ,illetve sima android rendszer ,mert kötelező a gyártóknak kiadni így is telefont, ez volt a legésszerűbb megoldás a Xiaomi részéről. Hardver teljesen ugyan az. Egyetlen egyszer kell csak felrakni a MIUI-t ramból futtatott twrp-vel.
Utána a ugyan úgy jönnek a frissítések mint a Redmi 6 pro-n.
[link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kovacss72 #3234 üzenetére
Szoftverrel nem szeretnék mókolni / rútolni / főzni, stb.
Biztonsági frissítés érdekel elsősorban, egyéb rendszer update nélkül azért tudok élni."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
kovacss72
aktív tag
Utána is használható lesz ez még, csak ritkán vagy egyáltalán nem kap majd frissítést. Én 1 éve vettem, akkor még viszonylag új volt. Ma már nyilván vannak ennél jobb ár/érték arányú készülékek, de én 1 éven belül nem tervezem lecserélni. Viszonylag pörgős a rendszer, a 4/64 is megfelelő. Amennyiben megunnám még MIUI -s Redmi 6 Pro is lehet belőle sw. cserével.
-
félisten
válasz kovacss72 #3232 üzenetére
Köszi! Az biztató, bár 1.5 évnél még biztosan tovább szeretném használni...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
kovacss72
aktív tag
Már a megjelenésekor ismert volt, hogy megkapja a 10 -est, mive az Android One projektes készülékek 2 évig kapják meg az új főverziókat. Utána 1 évig jönnek még a biztonsági frissítések havi rendszerességgel, vagyis 2021.07. hóig egész biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azti! Pedig pont azért nem vettem ilyen telót, mert hogy nem várható rá már 10-es... erre tessék.
Biztonsági frissítések meddig várhatóak rá?Mate 20-at vettem a nyáron, jó is, de túl nagy, nem praktikus...
-
Dedkov76
tag
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy lenne egy A2 Lite 4/64-es telefonom Android One fut rajta. Az elmúlt időben sokan panaszkodtak rá, hogy nem tudnak elérni, mert olyan mintha ki lenne kapcsolva a telefon és amikor hívnak csak kisípol. Hívást sem tudok indítani az éppen offline kártyáról. A telefon full térerőt jelez eközben mind kettő simnél. Néha kapok róla SMS-t, hogy volt nem fogadott hívásom, de valamikor az se. Találkozott már valaki ilyennel?! 2db sim van benne egy 20-as és egy 70-es. Mind a kettő sim produkálja a fenti hibát. Nem mindig, de akkor órákra, csak a restart segít.
Valakinek vmi ötlet esetleg?"miért vagytok gyengék?"
-
csaba_28
csendes tag
Remélem nem maradunk ki mert akkor ennyt az Android One-rol
-
Apa+Fia
aktív tag
-
igazmondó78
csendes tag
Januári biztonsági frissítés megérkezett! (105,4 mb)
-
Kuter
senior tag
Figyelem letölthető : MIUI 11.0.5.0
[link]
A rendszer eredeti ,Redmi 6 pro (nálunk A2 Lite) ,indiai globál kiadás, semmi mókolás nincs benne.
Tesztelésem alatt, hibára nem leltem.Tudásban,sebességben odaver a sima androidnak.
VoWIFI ,VoLTE (digiseknek) , Dual 4g megy,
Telepítés: 1 telefon nyitása
2 twrp futtatása a telefonon.
3 GPU415_miui_A2LiteINGlobal_V11.0.5.0.PDMMIXM.zip telepítése. (A slot)
-
Fredo78
aktív tag
Kb egy hete elnémult az SMS-t jelző app (messages). Az sms megjön ott is van a ha megnyitom az appot, de azért ez így nem olyan jó... Értesítés bekapcsolva az app tulajdonságainál, hang bekapcsolva (más pl. gmail megjön hangjelzéssel). Ötlet valakinek?
-
cool13
őstag
-
Kuter
senior tag
Minden ki és be kapcsolható.
És stereóban szól ,(ezt ma fedeztem fel)[ Szerkesztve ]
-
Kuter
senior tag
Végre telepíthető a MIUI 11 HybridOS.
Minden tökéletesen működik. Gyors stabil.
Magyar nyelv benne.
VoLTE , VoWIFI megy mókolás nélkül.
Dupla kopp felébresztés megy.
És még egy jó csomó extra ami a MIUI 11 ben van.
[link][ Szerkesztve ]
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, a telom tegnap ota azt csinálja hogy csak ugy magától leveszi a kijelző fényerőt, nem raktam ra semmilyen programot, valaki tapasztalt hasonlót? Nagyon idegesítő és nem tudom hová rakni mert nincs is benne érzékelő...
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
sicc33
aktív tag
Ígértem, hogy jelzek mi lett az eredmény. Mégsem lett visszaállítva. Még. Az akku merülés pár ciklus után beállt és most nagyjából ugyanazt hozza mint korábban.
Viszont már kétszer kellett újraindítani, mert az érintést nem érzékelte. Mintha olvastam volna korábban hogy jelentkezett ilyen probléma másnál is ...
-
csaba_28
csendes tag
Sziasztok tudja valaki hogy ez a telefon mikor kapja meg az Android 10-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest